Close

Duurzame herfst en winter must haves

Ook al hebben we er nog af en toe een warme dag tussen zitten, we moeten toch echt gaan accepteren dat de zomer weer voorbij is. Want dit is de enige manier waarop we goede voorbereidingen kunnen treffen voor de wat koudere en natte dagen.

Het weer buiten wordt wat guurder en de kans dat je nat wordt in de kou is groter dan een aantal maanden geleden. Hoog tijd dus om de lichte bloezen en sandalen in te ruilen voor de juiste uitrusting.

Mocht je er nu achter komen dat je onvoldoende warme sjaals, mutsen, paraplu’s of andere onmisbare artikelen op voorraad hebt, dan vind je in dit artikel wat inspiratie voor items die je zou kunnen overwegen om aan je wintercollectie toe te voegen en die tevens bijdragen aan een stukje verduurzaming.

Loop.a Life – Duurzame sjaal

Het is belangrijk om met koud weer je nek lekker warm te houden. In het geval dat al je fijne sjaals versleten zijn, is de duurzame Loop. a life sjaal een echte aanrader. De sjaal is gemaakt van een mix van gerecyclede wol, polyamide en katoen.

Dit houdt niet alleen je nek lekker warm, maar gaat ook nog eens verspilling tegen aangezien deze sjaal gemaakt is van 100% gerecycled materiaal. In tegenstelling tot de meeste producten die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, is de kleding van Loop. a life niet gemaakt van industrieafval, maar van ‘post-consumer’ textiel. Post-consumer textiel is textiel gewonnen uit afgedankte kleding.

Deze kleding is namelijk door de consument gedoneerd aan de welbekende kledingbakken. Dit textielafval wordt door Loop. a life opgekocht bij lokale textielsorteerders. Bovendien zijn alle kledingstukken van Loop. a life gemaakt zonder water of chemicaliën.

Daarnaast wordt er ook nog eens minder CO2 uitgestoten. Want door gebruik te maken van gerecyclede wol in plaats van nieuwe wol, bespaar je per wollen kledingstuk meer dan 10 kg aan CO2. Ook wordt er op CO2 bespaart doordat er lokaal geproduceerd wordt. De sjaal is geschikt voor iedereen aangezien deze niet ontworpen is met een specifiek gender in gedachte. Uiteraard zijn er vele verschillende kleuren beschikbaar, dus welke kies jij?

duurzame herfst en winter producten

Bekijk Prijs

Loop. A Life – Beehives Beanie

Naast duurzame sjaals heeft Loop. a life ook nog een aantal duurzame mutsen zodat ook je hoofd lekker warm blijft. Zo heeft deze muts bijvoorbeeld een leuk en uniek honingraad motief en is deze gemaakt van gerecyclede garens van een wol en polyamide mix.

Ook de mutsen zijn dus gemaakt van 100% gerecycled textiel en gebruiken geen water of chemicaliën tijdens de productie. Bovendien geldt hier ook weer dat er sprake is van een lagere CO2 uitstoot dan gemiddeld. Dit komt door de lokale productie en omdat er geen nieuw textiel geproduceerd hoeft te worden. Deze variant is verkrijgbaar in de kleuren ecru of licht turquoise.

Omdat er geen gebruikt wordt gemaakt van verf of andere chemicaliën, zijn deze kleuren verkregen door het mengen van de kleuren van gerecyclede kleren. Dit levert dan een nieuwe kleur op. Mocht dit niet je stijl zijn, dan verkopen ze ook gender neutrale beanies in licht grijs of zwart. Deze passen natuurlijk perfect bij de bovengenoemde sjaal.

duurzame herfst en winter producten

Bekijk Prijs

Burton – Mb Touch N Go Liner Handschoenen

Een gebrek aan handschoenen is toch wel een van de eerste dingen die je merkt wanneer je in de vroege ochtend op je fiets zit. De handschoenen van Burton vormen een duurzaam paar die ook nog geschikt zijn om mee te nemen op wintersport.

Het merk Burton maakt zich sterk voor het milieu door alleen maar materialen en chemicaliën te gebruiken die goed zijn voor mens en milieu. Ook willen ze ervoor zorgen dat de nodige uitstoot tijdens de productie zo schoon mogelijk is. Naast het milieu zet Burton zich ook in voor eerlijke arbeidsvoorwaarden en gelijkheid tussen mannen en vrouwen.

Deze handschoenen zijn ook nog eens zo ontworpen dat je ze aan kunt houden terwijl je aan het telefoneren bent. Mocht je nu een echte wintersport fan zijn (of juist een extreme koukleum), dan heeft Burton voor jou heerlijke warme kleding zodat je warm blijft tijdens de meest extreme weersomstandigheden.duurzame herfst en winter producten

 

Bekijk Prijs

Implivia Eco – Paraplu

Naast de kou kunnen we deze seizoenen ook meer regen of zelfs natte sneeuw verwachten. Helaas is het maar al te vaak zo dat je paraplu niet al te lang meegaat. Immers een stevige wind kan je paraplu al snel ombuigen tot een onbruikbaar stuk plastic.

Dit zorgt ervoor dat je paraplu al snel bij het afval belandt. De eco-paraplu’s van Implivia zijn een stuk duurzamer. Deze worden namelijk gemaakt van gerecyclede petflessen. De eco-paraplu’s van Implivia zijn in vele gezellige kleuren en motieven te verkrijgen.

Mocht je nu een bepaald model wensen, dan kunnen ze die speciaal voor je maken met stof gemaakt van petflessen. Zo wordt het toch een gezellige, regenachtige dag.duurzame producten

Bekijk Prijs

Dilling – Thermokleding

Mocht je er echt op uit trekken of het gewoon heel snel koud hebben, dan wil je misschien overwegen om thermokleding aan te schaffen. Een echte aanrader is de thermokleding van Odlo. Odlo ziet duurzaamheid niet als een trend, maar als een belangrijke houding. Ook is er aandacht voor mens en milieu. Hun kleding bestaat uit 100% gerecycled polyester, om zo de CO2 uitstoot te reduceren zonder in te leveren op de kwaliteit van het product.

duurzame herfst en winter producten

Bekijk Prijs

Duurzaam de koude dagen door

Deze kleding en andere uitrusting geven je slechts inspiratie over hoe jij warm en droog deze koude en natte dagen doorkomt. En dat, terwijl je aandacht hebt voor het milieu. De bovengenoemde kledingstukken dienen slechts ter inspiratie.

Zo is er nog veel meer te vinden. Of wat dacht je van zelf maken? Met een klos duurzame garen kun je op een koude avond heerlijk warm binnen een unieke muts met bijpassende sjaal breien. Zo is er geen excuus om nog kou te lijden. Al deze producten kunnen ook een leuke toevoeging zijn wanneer je duurzame kerstpakketten voor je collega’s zoekt.

Opzoek naar duurzame cadeautjes voor de feestdagen of refurbished producten? Ook hier hebben we een aantal leuke artikelen over geschreven.