Close

Aroma Diffuser Kopen

Nare geurtjes in huis is iets waar de meeste mensen wel bekend mee zijn. Misschien ruikt het muf bij jou binnen, naar de kattenbak, ruik je wat sigarettenrook, of hangt de geur van het eten van gisteravond nog in de lucht. Herken je dit? Dan zou een aroma diffuser uitkomst kunnen bieden. Naast het verspreiden van een aangename lucht, zijn aroma diffusers ook nog eens goed voor je gezondheid. Maar hoe werkt een diffuser dan precies? Hoe kan een aroma diffuser een positieve uitwerking hebben op je gezondheid? En zijn er nog dingen waarmee je rekening dient te houden, wanneer je een aroma diffuser gebruikt?

Top 5 Aroma Diffusers

aroma diffuser

LifeGoods Aroma Diffuser 300ML voor Aromatherapie – Incl. 2x Etherische Olie

 • 3-in-1: Aroma Diffuser + Luchtbevochtiger + Nachtlamp
 • Incl. 2x Etherische Olie
 • Geschikt voor alle oliën
BEKIJK PRIJS
aroma diffuser

O’dor® Aroma Diffuser met Lemongrass Etherische Olie

 • Diffuser én Luchtbevochtiger in 1
 • Rustgevende LED Verlichting
 • Ultrastil
BEKIJK PRIJS
aroma diffuser

O’dor Aroma Cool Mist Diffuser Luchtbevochtiger 400ml met Extra Lemongrass Olie Etherische Olie

 • Diffuser en Luchtbevochtiger in 1
 • Rustgevende LED Verlichting
 • Ultrastil
BEKIJK PRIJS
aroma diffuser

SensaHome ZEN400 – Aroma diffuser – Inclusief Etherische Oliën – Black

 • Fluisterstil (<30dB)
 • Automatisch uitschakelen als het waterreservoir leeg is
 • 3-in-1: Aroma diffuser, luchtbevochtiger en nachtlamp
BEKIJK PRIJS
aroma diffuser

Gadgy Aroma Diffuser – met LED verlichting

 • Aromatherapie en Luchtbevochtiger in 1
 • Fluisterstil
 • Sfeerverlichting
BEKIJK PRIJS

Hoe werkt een aroma diffuser?

Een aroma vernevelaar heeft een bakje die je kunt vullen met water en enkele druppels van een etherische olie. Wanneer je de aroma diffuser aanzet, wordt het water in het bakje omgezet in nevel door middel van snelle trillingen. Vervolgens verspreid de water nevel, en dus de geur van de olie die je aan het water hebt toegevoegd.

Hoe kan een aroma diffuser bijdragen aan een betere gezondheid?

Niet alleen zijn aroma diffusers geschikt om je woning lekker te later ruiken, het kan je ook helpen bij het verbeteren van je gezondheid. Dit doet de aroma vernevelaar op twee manieren. Ten eerste is het namelijk zo dat een aroma diffuser dienst kan doen als luchtbevochtiger. Ten tweede wordt er beweerd dat bepaalde etherische oliën een bepaalde bijdrage kunnen leveren aan een betere gezondheid.

Aroma diffuser als luchtbevochtiger

Vooral in de winter is de lucht binnen in huis aan de droge kant. Helaas kan een te droge lucht schadelijk zijn voor je gezondheid. Je longen kunnen namelijk minder zuurstof opnemen wanneer de lucht die je inademt te droog is. Daarnaast is het ook nog eens zo dat water in droge lucht sneller verdampt. Maar in je longen en in je keel zit ook water. Wanneer de lucht om je heen dus te droog is kun je keelpijn krijgen of last krijgen van een droge hoest.

Ook de gezondheid van je huisdieren wordt beïnvloed door de hoeveelheid waterdamp in de lucht. Zo gaan honden en katten bijvoorbeeld ook hoesten wanneer de lucht die ze inademen te droog is. Daarnaast kan het haar meer uitvallen en kun je meer huidschilfers van je hond of kat terugvinden. Bij vogels merk je dat ze last hebben van een te droge lucht doordat hun veren uitvallen.

Wanneer de lucht in jouw woning te droog is, kunnen aroma diffusers enige verlichting bieden. Zoals hierboven al beschreven werd, verspreid een aroma diffuser nevel door de ruimte. Dit gebeurt doordat het apparaat het water in het reservoir met behulp van trillingen omzet in nevel. Ook sommige luchtbevochtigers werken op deze manier. Wanneer je dus geen olie toevoegt aan het water, werkt de aroma vernevelaar dus als een kleine luchtbevochtiger.

Let er wel op dat, wanneer je aroma diffusers als luchtbevochtigers wilt gebruiken, de ruimte waarin je het apparaatje plaatst niet al te groot is. Hoe groter de ruimte namelijk is, hoe groter het bereik van de luchtbevochtiger zal moeten zijn. De meeste aroma diffusers zijn te klein om de lucht in grote ruimtes te bevochtigen. Het zou in dat geval beter zijn om een luchtbevochtiger aan te schaffen met een groter bereik.

Het effect van etherische oliën

Ook door de etherische oliën op de juiste manier toe te passen, zouden aroma diffusers kunnen zorgen voor een betere gezondheid. Aan verschillende geuren worden namelijk bepaalde helende effecten toegeschreven. Zo zou de aangename geur van lavendel kunnen helpen om stress te verminderen en beter te slapen. De geur van eucalyptus zou er weer voor zorgen dat de luchtwegen meer openstaan en ademhalen gemakkelijker gaat. Ook kan eucalyptus je helpen om je beter te concentreren. En wie een geur van patchoeli toevoegt aan de waterdamp zou kunnen merken dat zijn of haar stemming verbetert.

Er zijn nog veel meer etherische oliën op de markt met allemaal weer een andere uitwerking op je gezondheid. Zou je graag je gezondheidsklachten willen verminderen door middel van oliën, dan kun je meestal wel advies vragen aan een medewerker in een natuurwinkel. Ook online is er veel advies te vinden over etherische oliën. Bovendien is het ook mogelijk om oliën te combineren. Op deze manier kun je dus gemakkelijk zelf experimenteren en kijken wat voor jou prettig werkt en welke combinatie het meest positief werkt. Mocht het allemaal niet werken, dan kun je altijd nog getroost worden door de heerlijke geur die nu in je huis hangt.

Verder beschikken veel essentiële oliën over bacterie dodende eigenschappen. Je huis wordt dus ook een heel stuk hygiënischer wanneer je een essentiële olie toevoegt aan het water van je aroma diffuser. Ook dat kan een positieve uitwerking hebben op je gezondheid.

Een aroma diffuser – fantastisch bij matig gebruik

Aroma diffusers zijn dus fantastische apparaatjes. Niet alleen zorgen ze voor een aangename geur in huis, ze kunnen dus ook dienst doen als luchtbevochtiger en kunnen ondersteunend werken bij het verbeteren van bepaalde gezondheidsklachten. Ondanks deze geweldige eigenschappen is het af te raden om aroma diffusers de gehele dag aan te laten staan. Doe je dit wel, dan loop je kans dat je blootgesteld wordt aan te veel essentiële olie. Als gevolg zou je last kunnen krijgen van irritaties of migraine.

Ook wanneer je kinderen en dieren in huis hebt, is het van belang dat je met wat extra aandacht gebruik maakt van je aroma diffuser. Het is namelijk zo dat kinderen en dieren gevoeliger zijn voor geuren dan volwassen mensen. Het is daarom dus aan te raden om minder druppels olie in je diffuser te doen wanneer er ook kinderen of dieren bij je inwonen. Let er ook op dat sommige geuren, zoals wintergroen en tea tree, giftig kunnen zijn voor honden en katten. Het is dus verstandig om dit eerst na te vragen voordat je een bepaalde olie koopt.

Bij zwangere vrouwen wordt het ten zeerste afgeraden om gebruik te maken van essentiële oliën. Dit heeft ermee te maken dat bepaalde oliën invloed kunnen hebben op bloeddruk, de bloedsuikerspiegel of op je hormonen. Dit zou de ontwikkeling van de foetus kunnen beïnvloeden.

Kortom, gebruik aroma diffusers verstandig en op de juiste manier en het zal er niet alleen voor zorgen dat je huis lekker ruikt, maar zal ook de lucht in huis bevochtigen én je afhelpen van allerlei nare gezondheidsklachten.