Close

Babyfoon met camera kopen

Voor de meeste (toekomstige) ouders staat een babyfoon vrij hoog op de lijst van spullen die ze willen aanschaffen. Al vrij lang bestaan er babyfoons die eigenlijk werken als een soort eenrichtings-walkietalkie die constant aanstaat. Want met de babyfoon kun je altijd horen wat er zich in de kamer van je kind afspeelt, zonder dat je het risico loopt dat de rust van de baby verstoord wordt.

Naast de traditionele babyfoons met alleen geluid, bestaan er ook al enige tijd babyfoons met camera. Hiermee kun je dus niet alleen horen wat er gebeurt, maar ook zien wat er zich in de babykamer afspeelt. Wil jij weten welke er opties er zijn voor een babyfoon met camera en ben je benieuwd naar de voor- en nadelen van zo’n babymonitor? Dan is dit artikel precies wat je zoekt!

Top 5 Babyfoon met camera

babyfoon met camera

Luvion Grand Elite 3 Connect HD Wifi Babyfoon met Camera én App

 • Terugspreekfunctie – op de monitor én vanaf je telefoon
 • Op afstand draaibare camera – op de monitor én op je telefoon
 • Temperatuur weergave en alarm – wel zo veilig
 • Leuke slaapliedjes om bij weg te dromen
 • Maak te gekke foto’s en filmpjes van je kleintje
 • Tot 4 mensen kunnen tegelijk via de smartphone meekijken (zolang ze een wachtwoord hebben)
BEKIJK PRIJS
babyfoon met camera

Luvion Essential – Babyfoon Met Camera

 • Nachtzicht: Bekijk je kindje ook in donker
 • Slaapliedjes: Met de 3 slaapliedjes valt je kindje zo in slaap
 • Terugspreekfunctie: Praat tegen je baby via de babyfoon
 • Digitale zoomfunctie: Inzoomen op het babybedje
 • Babytimer: stel de voedings– of slaaptijden in op de babyfoon
 • Kamertemperatuur weergave: Houd de temperatuur in de babykamer in de gaten
 • Sluit tot 4 camera’s aan op uw babymonitor (losse camera’s zijn apart verkrijgbaar)
BEKIJK PRIJS
babyfoon met camera

Orretti V8 Babyfoon met camera

 • Terugspreekfunctie
 • 8 Slaapliedjes
 • Automatisch infrarood nachtzicht
 • Bewaking van kamertemperatuur
BEKIJK PRIJS
babyfoon met camera

Luvion Easy Babyphone – Babyfoon met camera – Premium Baby Monitor

 • 2 inch kleurenmonitor
 • Nachtzicht: bekijk je kindje ook in donker
 • Terugspreekfunctie: praat tegen je baby via de babyfoon
 • Kamertemperatuur weergave: houd de temperatuur in de babykamer in de gaten
BEKIJK PRIJS
babyfoon met camera

Alecto Baby DVM-200 Babyfoon met camera

 • Geluids- en temperatuurmeldingen
 • Op afstand bedienbare camera
 • 5 voorgeprogrammeerde slaapliedjes
 • Uitbreidbaar tot 4 camera’s
 • Tweerichtingscommunicatie
BEKIJK PRIJS

Welke mogelijkheden zijn er voor een babyfoon met camera?

Wanneer je opzoek bent naar camera babyfoons, zijn er verschillende types waar je uit zou kunnen kiezen. Onderstaand bespreken we de vier belangrijkste, verschillende types, namelijk de traditionele variant, de internet-babyfoon, de babyfoon-apps en de IP-camera babyfoon.

Traditionele babyfoon met camera

Bij de traditionele variant oftewel DECT babyfoon wordt het babystation met camera in de babykamer geplaatst. Het ouderstation met beeldscherm houd je natuurlijk bij je of zet je neer in de kamer waar je bent. De beelden en geluiden worden bij dit soort babyfoons rechtstreeks verzonden via een draadloze verbinding tussen de camera en het beeldscherm. Let er bij dit soort babyfoons wel op dat het bereik wat minder goed kan werken. Zo zouden betonnen muren en plafonds het bereik behoorlijk kunnen verstoren. Maar zolang je niet al te ver weg gaat, moet dit geen probleem vormen.

Babyfoon met camera kopen

Internet-babyfoon

Bij de internetbabyfoon met camera wordt er nog altijd een camera in de babykamer geplaatst, maar is er geen ouderstation meer nodig. Je kunt de beelden namelijk bekijken via de app op je smartphone of tablet. De beelden en het geluid worden dus verzonden via de Wifi of via je mobiele internet. Dus, in tegenstelling tot de traditionele variant, heb je met deze babymonitor overal bereik, zolang er internet is.

Babyfoon-apps

Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen babymonitor aan te schaffen, maar twee smartphones of tablets te gebruiken. Dit doe je door op beide apparaten de app te downloaden. Terwijl de ene telefoon (of tablet) gebruikt wordt als het babystation met camera, wordt de andere gebruikt als het ouderstation. Ook hier worden de beelden en het geluid verzonden via het internet. Het is dan weer wel zo dat je het apparaat in de babykamer, het babystation, niet voor iets anders kunt gebruiken zolang deze in gebruik is als babyfoon.

IP-camera babyfoon

Normaal gesproken wordt een IP-camera gebruikt als beveiligingscamera. Dat neemt niet weg dat je deze dus ook prima kunt gebruiken als babymonitor! Via het internet worden de beelden en het geluid verzonden naar een app. Vaak is het zo dat de beeldkwaliteit een stuk beter is dan bij de meeste babyfoons.

De voor- en nadelen van babyfoons met camera

Weet je niet goed of je wel een babyfoon wilt die ook een camera heeft? Dan kan het handig zijn om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Om dat proces wat te vergemakkelijken, hebben we hier de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Wat zijn de voordelen?

Allereerst kan een babyfoon met camera je gemoedsrust ten goede komen. Je kunt immers wanneer en (afhankelijk van het specifieke type babyfoon) waar je maar wilt zien wat er zich in de babykamer afspeelt. Bij traditionele babyfoons met alleen geluid kon je bijvoorbeeld wel horen dat je kindje huilde, maar wist je niet waarom. Door de camera kun je ook direct zien of er een oorzaak is.

Bovendien zorgt de camera ervoor dat je niet voor niets naar de babykamer loopt. Wanneer je bijvoorbeeld een zachte plof hebt gehoord, kun je gelijk zien of het slechts een knuffel is die op de grond is gevallen, of dat je peuter het bedje uit is gekropen.

Ook ’s nachts kun je alles in de gaten houden. Dit komt doordat de meeste camera’s uitgerust zijn met een infrarood camera. Op deze manier zie je ook wanneer het donker is nog precies wat er allemaal gebeurt.

Bovendien zijn sommige modellen zo ontworpen dat je meerdere camera’s aan elkaar kunt koppelen. Dit is erg handig wanneer je meerdere kinderen hebt.

En voor de ouder die het lastig vindt om al zijn of haar rollen te balanceren, zijn er speciale babyfoons ontwikkeld die je een pushberichtje sturen als je baby huilt. Op deze manier ben je er zeker van dat je niks mist.

Babyfoon met camera in het bed

Wat zijn de nadelen?

Ondanks de voordelen, kan het soms beter zijn om toch te kiezen voor een traditionele babyfoon met alleen geluid. Dat komt doordat er ook nadelen kleven aan een babymonitor met camera. Zo zou het een ware obsessie kunnen worden om steeds toch maar eventjes te kijken of er écht niks aan de hand is. In plaats van dat dit dus je gemoedstoestand ten goede komt, zou je juist meer stress kunnen ervaren. Wanneer je van jezelf weet dat je hier gevoelig voor bent, is het misschien verstandiger om te kiezen voor een babymonitor met alleen geluid.

En ondanks het feit dat de camera’s zijn uitgerust met allerlei functies en zelfs vaak een infraroodcamera, zijn de beelden niet altijd even scherp. Deze onscherpe beelden kunnen zorgen voor nog meer onrust. Daar komt nog eens bij dat de babyfoons met camera vaak net een stukje duurder dan babyfoons met slechts geluid. Natuurlijk heb je helder beeld wanneer je kiest voor een IP-camera.

Welke keuze kan ik het beste maken?

Er zijn dus zowel voor- als nadelen aan een babymonitor met camera. Wanneer je voor de keuze staat, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan waar jij het meeste waarde aan hecht. Niemand kan je vertellen wat goed of fout is. Het belangrijkste is dat je de keuze maakt waar jij achterstaat. Alleen op deze manier kun je je kindje met een gerust hart aan de babymonitor toevertrouwen.