Close

Besparen op je huidige installatie

Ben je bewust van je energie gedrag

Energie die je niet gebruikt hoeft niet opgewekt te worden en hoeven we ook niet te betalen. Dat is slechts het financiële voordeel wat we hieruit halen. Het gaat veel verder dan dat.

besparen op huidige cv installatieKleine aanpassingen, groot resultaat

Lekker warm op de bank met een tablet, een koud drankje erbij of een lekker kopje koffie. Voor het slapen gaan nog even de tanden poetsen met een elektrische tandenborstel. We staan er bijna niet meer bij stil. Al deze ‘normale’ dingetjes kosten iedereen een hoop energie. Dat we de energie gebruiken die we nodig hebben voor deze ‘luxe’ is een keuze die we graag maken. Echter is er ook een hoop energie welke verloren gaat terwijl we er niets aan hebben. Opladers blijven in de wandcontactdozen zitten, magnetrons en ovens blijven stand-by staan en de verwarming wordt pas lager gezet op het moment dat we gaan slapen Dit kan anders. Er zijn honderden euro’s per jaar te besparen zonder iets van ‘luxe’ in te leveren door bewustwording.

Woning energiezuinig maken

Er zijn heel veel manieren om je woning energie zuinig te maken. Een aantal manieren zijn op elk woonhuis van toepassing, andere zijn afhankelijk van bouwjaar en type woning. Het belangrijkste doel van een energiezuinige woning is dat je relatief weinig energie gebruikt en de energie welke je nodig hebt duurzaam opwekt. Iets wat voor elk huis goed werkt is bijvoorbeeld LED verlichting. Gaat het om besparen op gas zijn er veel factoren van de woning welke hier in meespelen. Deze zullen eerst bepaald moeten worden voordat alles er op afgestemd wordt.

De weg naar een energiezuinig huis

Een energiezuinig huis brengt een aantal grote voordelen met zich mee. Een aantal van deze voordelen zijn:

Veel woningeigenaren hebben niet altijd de middelen of het geld om te investeren in duurzaamheid. Verduurzamen is echter niet alleen investeren in grote aanpassingen. Verduurzamen is ook een gewoonte van de mens welke moet veranderen om deze doelen te bereiken.

Er zijn veel manieren om te verduurzamen, geld te besparen en goed bezig te zijn voor het milieu waar nauwelijks of geen investeringskosten aan verbonden zijn.