Close

Daikin Airco

Dankzij meer dan 90 jaar ervaring in airconditioning heeft Daikin de meest comfortabele, energiezuinige en betrouwbare producten op de markt. Om deze reden hebben we op deze pagina van onze website een exclusieve artikel gebaseerd op Daikin Nederland.

Ben je op zoek naar een oplossing op maat? Neem snel contact met ons op!

Direct contact opnemen

 

Daikin Luchtreiniger

Daikin MC55W Luchtreiniger Wit

Daikin MC55W luchtreiniger 42 m2 – 53 dB Wit 37 W

  • Fluisterstil apparaat
  • Helpt symptomen van astma en allergieën te verminderen
  • Aanzuigen van de lucht via 3 krachtige stromen
  • Heeft een Elektrostatisch HEPA-filter
  • Verwijdert geurtjes, stofdeeltjes, allergenen etc. tot 50m2
  • Geen vervanging filter nodig! (gaat 10 jaar mee)
BEKIJK PRIJS

Verwarming met lucht/lucht-warmtepomp

Nederland is steeds meer bezig met verduurzaming en het beperken van het gebruik van fossiele brandstoffen. We kennen allemaal de traditionele CV ketel die met een gas verbranding en rendement van 96% je woning verwarmt. Warmtepompen zijn in opkomst, vooral bij nieuwbouwwoningen. We hebben het dan meestal over de lucht/water warmtepompen. Wat veel mensen niet weten is dat het ook zeer rendabel is om te verwarmen met een lucht/lucht warmtepomp . De meeste Daikin airco’s met een split unit airco of multi split airco zijn al uitgerust met deze ‘inverter’ technologie.

De inverter van Daikin is een energiebesparende technologie die energieverspilling in airconditioners voorkomt door de motorsnelheid efficiënt te regelen. In plaats van veel energie te stoppen in het starten en stoppen, past de inverter de snelheid van de motor aan zodat die continu en efficiënter draait. Deze invertertechnologie verlaagt je energieverbruik tot 30%. De units van Daikin hebben tegenwoordig allemaal minimaal een energielabel A en zijn dus al energiezuinig.

 Daikin Airco binnen verwarming

Verwarmingsfunctie van splitsystemen

Iedereen is wel eens in aanraking geweest met ruimtes waar een split-airco is geïnstalleerd. Denk hierbij aan de airconditioners bij tandartspraktijken, winkels en kantoren. Door de steeds warmere zomers worden ze vaker en vaker geïnstalleerd. Het energielabel van deze ‘oudere’ airco’s was toentertijd relatief laag. Tegenwoordig hebben we al te maken met een energielabel A++.

Een Daikin airco wordt vaak ‘koel unit’ genoemd. Dit is eigenlijk onterecht, aangezien je ook erg goed kunt verwarmen in verschillende ruimtes. En dit verwarmen gebeurd niet onverdienstelijk. Er is immers geen extra medium zoals het CV water waar de warmte op moet worden overgedragen.

Spouwmuur isolatie

Een goed geïsoleerde woning

Een split-unit warmtepomp waarmee je ook wilt verwarmen is het beste toe te passen in een goed geïsoleerde woning. Dit komt omdat er al weinig warmtevraag is. Een split unit op de benedenverdieping en een tweede op de bovenverdieping zouden al volledig aan de warmtevraag kunnen voldoen. Een wat slechter geïsoleerde woning zou indien mogelijk eerst beter geïsoleerd kunnen worden, echter zou een lucht/lucht warmtepomp ook hier kunnen volstaan.

Kosten van een lucht/lucht airco Daikin

Split units zijn er in veel soorten en maten met verschillende prijscategorieën. Of je nu een inbouw airco wilt of liever een wandmodel als binnen unit, Daikin heeft het. Een Daikin airco is al te krijgen voor minder dan €600 incl BTW. Uiteraard zal de installatie door een erkend STEK monteur plaatsvinden, waarvaan de kosten ongeveer €1250,- bedragen. De installatiekosten zijn uiteraard afhankelijk van de plek waar de Daikin airco geplaatst moet worden, of er één of meerdere binnen- en buitenunits geplaatst worden en welke overige materialen er worden gebruikt. Het wandmodel is tot op de dag van vandaag het meest gebruikte type Daikin airco.

Ons advies is: bespaar geen kosten door een minder energiezuinig toestel te kiezen, maar kies voor een model met een zo hoog mogelijk energielabel. Dit verdien je dik en dubbel terug.

Aanschaf van een multisplit units Daikin

Een tweede, derde of vierde airco unit verspreid door de woning hoeft geen probleem te zijn aangezien de aanschafprijzen relatief laag zijn. Een multisplitsysteem van Daikin met één buiten- en vijf binnenunits en 7 kW verwarmingsvermogen kost in aanschaf minder dan €6.000 (inclusief BTW). Voor die prijs is het systeem ook nog gevuld met het R32. Dit is kwalitatief koudemiddel wat bij lekkage’s minder effect heeft op het broeikaseffect.

Een bijkomend voordeel van een multisplitsysteem van Daikin is dat verschillende typen binnenunits kunnen worden gecombineerd in de gewenste ruimtes. Denk hierbij aan een Daikin inbouwcassette in het plafond, een Daikin wandmodel of juist een Daikin vloermodel voor in de woonkamer. Indien je dus (online) gaat shoppen naar een geschikt type dat past bij je interieur is er meer te vinden dan alleen het standaard wandmodel. Het grote voordeel van deze Daikin splitsystemen is dat er in iedere kamer individuele verwarming of koeling mogelijk is. Hiermee zorg je ervoor dat je het overal aangenaam kunt maken.

Nadelen van aircoheating in ruimtes

Naast de vele voordelen zijn er ook enkele nadelen te benoemen aan de verwarming met een Daikin airco of soortgelijke systemen. De ventilator van de binnenunit is namelijk niet geheel geluidloos. Hoewel Daikin erg stille units produceert, zijn er ook modellen op de markt die meer geluid produceren. Op de website van Daikin vindt je alle modellen waarbij de decibels staan vermeld. In de regel zijn de duurdere wandmodellen stiller dan de goedkopere varianten.

Een gemis bij alle airco units is het onbtreken van stralingswarmte. Stralingswarmte zorgt voor een behaaglijke vorm van warmte en compenseert koude bruggen. HR++ glas of zelfs driedubbel glas draagt dan bij aan het beperken van koude.

De luchtstroom van een airco kan ook als tocht worden ervaren. De temperatuur van de lucht kan vrij snel afkoelen en op het moment dat deze in contact komt met personen zal dit als tocht ervaren worden. Daikin neemt deze nadelen zeer serieus. Gelet hierop heeft het bedrijf zelfs een airco op de markt gebracht met een vlakke voorkant die stralingswarmte afgeeft. Om alle nadelen zoveel mogelijk te beperken is het van belang om goed na te denken over de plaatsing van de binnenunits.

Daikin Airco buiten unit

Plaatsing van een buitenunit airco Daikin

Niet te vergeten is de extra uitdaging om een buitenunit te plaatsen. Ondanks dat de buitenunit van een split airconditioning tamelijk compact is, kan het een minder fraai gezicht opleveren. De unit moet vrij van obstakels gemonteerd worden en mag geen contact maken met een muur. Dit belemmerd de luchtstroom door de Daikin buitenunit en zal het rendement verlagen.

En wil je in de woning met de onafhankelijke binnenunits tegelijk koelen als verwarmen, dan is dit onmogelijk. Je zult dan een Daikin systeem moeten plaatsen met meerdere buitenunits. Ondanks dat de units ‘lelijk’ zijn en lawaaierig, worden ze steeds meer gebruikt en geaccepteerd. Tenslotte willen we in Nederland toewerken naar een elektrische toekomst, en hier past de gasgestookte CV ketel niet meer bij.

Daikin heeft het hoogst mogelijke energielabel

Op de website van Daikin is te zien dat de units het hoogst mogelijke energielabel hebben. Ze focussen namelijk op volledig hernieuwbare energie met het hoogste rendement!

Onze conclusie over de Daikin airco’s

Daikin airco’s zijn uiterst efficiënte split- en multisplit-airconditioners. Ze bieden een superieure stijl, prestatie en flexibiliteit. Ze leveren een maximale energie-efficiëntie. Vandaar dat ze het hoogste energielabel in hun soort hebben. Een Daikin systeem is echter niet de goedkoopste. Wat betreft de kwaliteit, kom je zeker niets tekort. Je kunt alle ruimtes van een perfect klimaat kunnen voorzien. Ben je voornemens een airco te kopen voor één ruimte, of meerdere ruimtes? En wil je deze koelen en/of verwarmen? Dan hopen wij dat we je met onze informatie goed op weg hebben geholpen.

Buiten de Daikin units zijn er op onze website ook andere airconditioners gerecenseerd. Deze zijn ook geschikt voor het koelen of verwarmen van je woning. Denk hierbij aan een wandmodel monoblock unit (vanaf €1000 incl BTW), een mobiele airco (vanaf €500 incl BTW) of zelfs een luxe ventilator (vanaf €270 incl BTW). Laatstgenoemde valt niet onder de airconditioners, maar heeft naast een verkoelende werking ook veel andere voordelen zoals luchtzuivering en ontvochtiging.

Ben je op zoek naar een oplossing op maat? Neem snel contact met ons op!

Direct contact opnemen