Close

Dakisolatie Venlo

Een dak van een woning geeft het grootste verlies indien dit niet geïsoleerd is. Warmte stijgt immers altijd op. Je bespaart honderden euro’s per jaar door te zorgen dat de warmte in de winter binnenblijft. In de zomer blijft je zolder langer koel. Indien je ook je dakpannen moet vervangen, is isolatie aan de buitenzijde een goede keus. We plaatsen dan isolatieplaten op de dakbalken van je woning en hierop worden meteen de dakpannen gemonteerd. Dit valt onder een dakrenovatie.

In de meeste gevallen zijn de dakpannen nog in prima staat, en kan er vanuit de binnenzijde worden geïsoleerd. Kun je deze isolatievorm combineren met een andere isolatievorm zoals geïsoleerd glas, spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie? Dan is er een behoorlijk subsidiebedrag terug te krijgen op deze maatregelen. Je hebt 2 maatregelen nodig om in aanmerking te komen voor deze landelijke subsidie.

Wij adviseren twee manieren van dakisolatie

Pir Dakisolatie Venlo

PIR dakisolatie

Tussen de gordingen van je dak worden PIR isolatieplaten van ongeveer 10 cm dik geplaatst. Deze geven een zeer goede isolatiewaarde. De kieren die overblijven worden met een pur schuim afgedicht. Indien je een zolder hebt die verder niet wordt afgetimmerd is dit een veel voorkomende vorm van dakisolatie. Het nadeel van deze manier is dat deze arbeidsintensief is en de grondstoffen van PIR platen steeds duurder worden.

Souda Dakisolatie Venlo

Soudafoam dakisolatie

Een alternatief voor PIR isolatie is het spuiten van een isolatieschuim. Tussen de gordingen wordt een schuim gespoten met een hoge isolatiewaarde. De dikte voor een dak bedraagt ongeveer 14cm, waardoor er na isolatie nog netjes een regelwerk tegen te gordingen kan worden gezet voor verdere afwerking. Het grote voordeel van het spuiten van schuim is dat alle naden en kieren netjes worden afgedicht, en dat het in een korte tijd kan worden aangebracht. De kosten voor gespoten dakisolatie liggen ook een stuk lager dan die voor PIR isolatie. Het nadeel van isolatie spuiten is dat het er lelijk uit ziet. Indien het dak nog wordt afgetimmerd, is dit uiteraard geen probleem.

Bij een woningbezoek kijken wij altijd wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak. Ook kijken we of er afgewerkt moet worden met een dampopen of dampdichte laag. Dit is afhankelijk van je dakbeschot.

Wil je meer informatie of een afspraak plannen? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen