Close

Dakisolatie Venlo

Dakisolatie nodig voor je woning in Venlo?

Wil jij je woning in Venlo een stukje duurzamer maken door middel van dakisolatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

 


  Een dak van een woning geeft het grootste verlies indien dit niet geïsoleerd is. Warmte stijgt immers altijd op. Je bespaart honderden euro’s per jaar door te zorgen dat de warmte in de winter binnenblijft. In de zomer blijft je zolder langer koel. Indien je ook je dakpannen moet vervangen, is isolatie aan de buitenzijde een goede keus. We plaatsen dan isolatieplaten op de dakbalken van je woning en hierop worden meteen de dakpannen gemonteerd. Dit valt onder een dakrenovatie.

  In de meeste gevallen zijn de dakpannen nog in prima staat, en kan er vanuit de binnenzijde worden geïsoleerd. Kun je deze isolatievorm combineren met een andere isolatievorm zoals geïsoleerd glas, spouwmuurisolatie of kruipruimte isolatie? Dan is er een behoorlijk subsidiebedrag terug te krijgen op deze maatregelen. Je hebt 2 maatregelen nodig om in aanmerking te komen voor deze landelijke subsidie.

  Wij adviseren twee manieren van dakisolatie

  Pir Dakisolatie Venlo

  PIR dakisolatie

  Tussen de gordingen van je dak worden PIR isolatieplaten van ongeveer 10 cm dik geplaatst. Deze geven een zeer goede isolatiewaarde. De kieren die overblijven worden met een pur schuim afgedicht. Indien je een zolder hebt die verder niet wordt afgetimmerd is dit een veel voorkomende vorm van dakisolatie. Het nadeel van deze manier is dat deze arbeidsintensief is en de grondstoffen van PIR platen steeds duurder worden.

  Souda Dakisolatie Venlo

  Soudafoam dakisolatie

  Een alternatief voor PIR isolatie is het spuiten van een isolatieschuim. Tussen de gordingen wordt een schuim gespoten met een hoge isolatiewaarde. De dikte voor een dak bedraagt ongeveer 14cm, waardoor er na isolatie nog netjes een regelwerk tegen te gordingen kan worden gezet voor verdere afwerking. Het grote voordeel van het spuiten van schuim is dat alle naden en kieren netjes worden afgedicht, en dat het in een korte tijd kan worden aangebracht. De kosten voor gespoten dakisolatie liggen ook een stuk lager dan die voor PIR isolatie. Het nadeel van isolatie spuiten is dat het er lelijk uit ziet. Indien het dak nog wordt afgetimmerd, is dit uiteraard geen probleem.

  Bij een woningbezoek kijken wij altijd wat de mogelijkheden zijn voor jouw dak. Ook kijken we of er afgewerkt moet worden met een dampopen of dampdichte laag. Dit is afhankelijk van je dakbeschot.

  Wil je meer informatie of een afspraak plannen? Neem dan contact met ons op!

  Contact opnemen

  Voordelen van dakisolatie

  Dakisolatie is een steeds populairdere keuze voor huiseigenaren die manieren zoeken om de energie-efficiëntie van hun huis te verbeteren. Niet alleen levert dakisolatie aanzienlijke kostenbesparingen op in de vorm van lagere kosten voor koeling en verwarming gedurende het jaar, het heeft ook voordelen voor het milieu. Het aanbrengen van dakisolatie helpt de uitstoot van broeikasgassen namelijk te verminderen. Bovendien kan dakisolatie helpen een huis te beschermen tegen meer dan alleen de warmte of kou; het kan ook geluidsoverlast verminderen. Als je deze voordelen in overweging neemt, moet het duidelijk zijn waarom een investering in dakisolatie een goede keuze is voor elke huiseigenaar die kosten wil besparen én het comfort wil verhogen.