Close

Dweilrobot kopen

De vloer dweilen

Er zijn maar weinig mensen die aan schoonmaken een hobby hebben. Naast het feit dat schoonmaaktaakjes zelf niet het meest interessant zijn, zijn er ook nog andere redenen waarom mensen niet van schoonmaken houden. Misschien ondervind je wel allerlei lichamelijke ongemakken tijdens het schoonmaken. Of misschien heb je zo’n drukke baan dat het beetje vrije tijd dat je hebt, liever besteed aan iets wat je wel echt plezier geeft.

Gelukkig komen er meer en meer apparaten op de markt die ons leven gemakkelijker maken. Zo ben je misschien al bekend met de robotstofzuiger. Dit handige apparaatje rijdt door je huis terwijl het stof en vuil verwijderd. Minder bekend is wellicht de dweilrobot. Ook deze robot is ontworpen om jouw schoonmaakroutine te vergemakkelijken.

De dweilrobot neemt het dweilen namelijk deels van je over. Maar wat is een dweilrobot nu precies? Hoe zorgt een dweilrobot ervoor dat je huis schoner is? Wat zijn reële verwachtingen van een dweilrobot? En hoe kies je de robot die het beste bij jouw situatie past? In dit artikel zullen we ingaan op al deze vragen.

Top 5 Robotstofzuigers met dweilfunctie

robotstofzuiger

Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB – Robotstofzuiger

 • 120 minuten draadloos te gebruiken
 • Oplaadtijd: 300 minuten
 • 59 dB
 • Kan over drempels tot 2 cm
 • Systematische schoonmaakroute
 • Inhoud stofreservoir: 600 ml
 • Automatisch hervatten
 • Hoogte: 8 cm
BEKIJK PRIJS
robotstofzuiger

Xiaomi Roborock S6 MaxV

 • 180 minuten draadloos te gebruiken
 • Oplaadtijd: 180 minuten
 • 67 dB
 • Kan over drempels tot 2 cm
 • Systematische schoonmaakroute
 • Inhoud stofreservoir: 4600 ml
 • Automatisch hervatten
 • Hoogte: 10 cm
BEKIJK PRIJS
dweilrobot

Xiaomi Mi Roborock S5 Max black

 • Laad zichzelf automatisch op en gaat verder waar die gebleven was
 • Kan over obstakels heen tot 2cm hoog
 • Neemt alle vloerreiniging taken van je over
 • Inhoud stofreservoir: 100 ml
 • Oplaadtijd: 300 minuten
BEKIJK PRIJS
dweilrobot

Valubot K100 | Robotstofzuiger met dweilfunctie

 • Zeer geschikt voor harde vloeren
 • Gebruikstijd van 90 minuten
 • Beschikt over 4 reinigingsmethodes
 • Via app bestuurbaar en tijdsschema in te stellen
BEKIJK PRIJS
iRobot Braava dweilrobot

iRobot Braava 390T | Dweilrobot

 • Dweilt oppervlaktes tot 32,5 m2
 • Veegt oppervlaktes tot 93 m2
 • Keuze uit 2 reinigingsstanden: dweilen of vegen
 • In slechts 2 uur weer volledig opgeladen
 • Het maken van een schoonmaakroute door het gebruik van GPS navigatie
 • Geluidsniveau van 35 decibel
 • Slimme navigatie: de robot houdt bij waar hij geweest is en waar er nog werk te doen is
BEKIJK PRIJS

Wat is een dweilrobot?

Eigenlijk heeft een dweilrobot vrij weinig uitleg nodig. De naam geeft namelijk al aan wat de robot doet: dweilen. Net als vele andere moderne smart home apparatuur komt de dweilrobot vaak met een bijbehorende app. Met behulp van de app kun je de dweilrobot instructies geven om de vloer te boenen, ongeacht waar je bent! Ben je bijvoorbeeld op je werk en wil je graag dat de vloer gedweild is wanneer je weer thuis bent?

Dan kun je via de app gewoon de instructies geven en je robotje zal deze uitvoeren. Zo hoef je, na een lange dag werk, je niet meer druk te maken over het dweilen van je vloer. Naast dweilrobots met een app zijn er ook dweilrobots die komen met een specifieke afstandsbediening.

Hoe zorgt een dweilrobot ervoor dat je huis schoner is?

Een dweilrobot wordt geleverd met speciale pads. Deze pads worden gebruikt om je vloer droog of nat te reinigen. Wanneer er bijvoorbeeld maar een klein laagje vuil op de grond ligt, hoef je alleen maar de robot te instrueren om de vloer droog af te nemen. Moet de vloer toch echt nat gedweild worden? Dan vul je simpelweg het reservoir met de juiste hoeveelheid water en een geschikt schoonmaakmiddel.

Relaxen met de Dweilrobot

Wat zijn reële verwachtingen van een dweilrobot?

Hoe schoon jouw vloer is nadat de dweilrobot er overheen is gegaan, hangt af van verschillende factoren. Zo spelen het specifieke merk en het model een belangrijke rol.

Ook de navigatiemethode van je dweilrobot is heel belangrijk. Want hoe beter de robot in staat is om te navigeren, des te kleiner de kans is dat je robot delen van je vloer overslaat. Wanneer je robot niet beschikt over een navigatie methode, dan zal deze lukraak door de kamer rijden. Robots met een laser zijn het beste in navigeren. Deze laser zorgt er namelijk voor dat de gehele ruimte in kaart wordt gebracht. Maar ook navigatiemethodes die gebruik maken van GPS, plafondherkenning of zelflerende navigatiemethodes zijn vrij goed in staat om de robot op de juiste manier door je kamer te leiden.

Naast de navigatiemethode is een andere belangrijke factor; de specifieke schoonmaakroute. De schoonmaakroute bepaalt namelijk op welke manier de dweilrobot door de ruimte rijdt. We onderscheiden twee verschillende soorten schoonmaakroutes, namelijk de systematische schoonmaakroute en de willekeurige schoonmaakroute. De systematische schoonmaakroute geeft het beste resultaat. Wanneer je robot namelijk systematische te werk gaat, zal de kans, dat de robot delen van de vloer dubbel schoon maakt of andere delen overslaat, sterk afnemen.

Dus, hoewel het merk en het specifieke model een belangrijke rol spelen in het resultaat, zijn ook navigatiemethode en schoonmaakroute zeer van belang. De beste robot dweilt systematisch en maakt gebruik van een laser om door de kamer te navigeren. Niet al het dweilwerk kun je aan je robot overlaten. Helaas is het namelijk zo dat je dweilrobot niet opgewassen is tegen hardnekkige vlekken. Deze zul je dus zelf nog moeten doen, zelfs wanneer je er zeker van bent dat je assistent zo systematisch mogelijk te werk is gegaan.

Hoe kies je de juiste dweilrobot?

Een dweilrobot is dus een handige hulp voor in het hele huis. Door een dergelijke robot aan te schaffen, hoef je zelf veel minder te dweilen. Op deze manier zijn er dus minder vervelende schoonmaakklusjes om af te vinken. Daar komt nog eens bij dat je tijd wint: de tijd die je normaal gesproken aan dweilen zou besteden, kun je nu voor wat anders gebruiken. Niet gek dus dat je graag zo’n assistent in huis haalt.

Maar ja, welke robot is nu het beste voor jouw situatie? Door het brede aanbod kan dit nog wel eens lastig zijn om te achterhalen. Vandaar dat je het jezelf gemakkelijker kan maken door na te gaan wat jouw ideale dweilrobot allemaal wel al dan niet zou moeten kunnen. Zo kunnen de mensen in huis, de verschillende vloeren in huis, of het wel of niet hebben van huisdieren je bijvoorbeeld helpen om erachter te komen welke functies jouw robot allemaal zou moeten hebben.

Bewoners in huis

Misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je een dweil assistent selecteert, maar wat voor soort mensen in huis wonen kan wel degelijk van belang zijn voor je keuze. Leef je met mensen die graag vaak en veel buiten komen, dan kan het zo zijn dat er net wat meer modder of strandzand mee naar binnen genomen wordt dan bij de buren die het liefst nooit naar buiten gaan. Ook kinderen kunnen ervoor zorgen dat een huis net wat sneller vies wordt dan wanneer het huis slechts door één persoon bewoond wordt.

Type vloeren

Natuurlijk is het ook belangrijk om na te gaan wat voor vloeren je zoal in huis hebt. De meeste dweilrobots zijn geschikt voor het schoonmaken van harde vloeren, bijvoorbeeld hout of laminaat. Maar ook wanneer je voornamelijk tapijt hebt liggen, zijn er voldoende robots op de markt die deze voor je kunnen schoonmaken. Heb je zowel tapijt als harde vloeren in huis? Dan kun je het beste gaan voor één van de dweilrobots die zowel geschikt is voor het reinigen van tapijt als voor harde vloeren.

Huisdieren

Hoe veel we ook van onze huisdieren houden, het feit blijft dat ze haar of huidschilfers achter laten, met uitzondering natuurlijk van de goudvis. De huidschilfers en haren van je trouwe vriend zorgen ervoor dat je huis net wat lastiger schoon te maken is. Helaas is niet iedere dweilrobot geschikt voor het schoonmaken van vloeren waar huisdieren overheen lopen. Sommige robots raken namelijk verstopt. Anderen hebben juist weer moeite met het goed dweilen. Meer geavanceerdere dweilrobots zijn hier vaak beter tegenop gewassen. Deze specifieke dweilrobots zijn vaak zo ontworpen dat ze de huidschilfers en haren gemakkelijk kunnen oppakken.

Voorbeeld Dweilrobot

Dweilrobot als handig hulpje

Een dweilrobot is dus een fantastische assistent die jouw leven een stuk gemakkelijker maakt. Niet alleen hoef je zelf minder schoon te maken met een dweilrobot, deze zorgt er ook nog eens voor dat je tijd hebt voor andere dingen. Voordat je overgaat op de aanschaf van een dweilrobot of robot stofzuiger is het belangrijk om na te gaan wat deze allemaal moet kunnen. Woon je met meerdere personen of heb je huisdieren? Dan is dit zeker iets om rekening mee te houden. Kijk ook goed naar wat je robot voornamelijk zal moeten schoonmaken; tapijt of harde vloeren? Natuurlijk spelen merk, model en de specifieke navigatie- en schoonmaakmethodes ook een belangrijke rol.