Close

Dyson Ventilator Kopen

Nu het erop lijkt dat de warme zomers toch nog wel een aantal jaren in ons land blijven, zijn de meeste mensen op zoek naar manieren om het binnen wat aangenamer te maker. Zo zijn er mensen die een airco aanschaffen om het thuis koel te houden. Maar een airco is niet zo’n goede keuze voor het milieu. Immers, een airco verbruikt veel meer energie dan een ventilator. Ter vergelijking; een vaste airco die je gebruikt om een kamer te koelen en 200 uur gebruikt, verbruikt in totaal 150 kWh aan stroom.

Een ventilator verbruikt voor diezelfde 200 uur maar 10 kWh aan stroom. Dat is dus zo’n 15 keer minder. Bovendien zit er in een airco koudemiddel. Dit koudemiddel zorgt ervoor dat een airco de lucht kan koelen. Voor dit koudemiddel worden meestal fluorkoolwaterstoffen gebruikt. Deze fluorkoolwaterstoffen, ook wel HFK genoemd, zijn sterke broeikasgassen met een nog grotere klimaatimpact dan bijvoorbeeld CO2. Mocht het dus niet mogelijk zijn om je huis koel te houden door middel van isolering of slim luchten, dan is het beter om voor een ventilator te gaan.

Top 3 Dyson Ventilatoren

dyson ventilator

Dyson AM07 – Torenventilator – Wit/Zilver

  • Type ventilator: Vloerventilator, zonder bladen
  • Verkoelingsfunctie
  • Oscillatie hoek: 90°
  • Geluidsniveau: 75 dB
  • Vermogen: 850 Watt
BEKIJK PRIJS

De Dyson ventilator als alternatief

Een populaire en goede keuze is bijvoorbeeld de Dyson ventilator. Maar wat maakt deze ventilator dan zo speciaal? Wat als eerste opvalt aan de Dyson ventilator is het design. In tegenstelling tot de standaardventilatoren heeft de Dyson ventilator namelijk geen zichtbare waaiers. Dit heeft natuurlijk ook gevolgen voor hoe deze Dyson werkt omdat conventionele ventilatoren deze bladen gebruiken voor het verplaatsen van de lucht.

Omdat Dyson ventilators deze bladen niet heeft, moest er dus iets anders verzonnen worden. Zoals je kan zien heeft de Dyson een ringvormig model. Door middel van een interne, krachtige motor wordt de lucht onder de ring verzamelend en waait vervolgens in een krachtige luchtstroom via de ring de kamer in. Overigens kun je Dyson ventilators niet alleen gebruiken in de zomer; ook in de winter zijn de ventilatoren van Dyson erg handig. Want deze ventilatoren kunnen niet alleen je huis verkoelen, maar ook warme lucht door je huis blazen.

Een ander voordeel van een ventilator zonder bladen, zoals de Dyson, is dat deze natuurlijk makkelijk schoon te maken zijn. Bij de standaard ventilator zou je stof van ieder blad moeten afnemen, wil je deze goed schoon hebben. Dit wordt vaak nog eens bemoeilijkt door de roosters die voor de ventilator zitten. Daarentegen kun je bij Dyson ventilatoren gemakkelijk een doekje langs de ring halen en je bent klaar. Bovendien maakt het gebrek aan ronddraaiende bladen de ventilator een stuk veiliger dan de standaard ventilator op de markt.

Bovendien zitten er onderin de Dyson nog een aantal filters waar de lucht doorheen gaat, voordat de verkoelende, of misschien warme, lucht weer de kamer doorstroomt. De eerste filter is de HEPA filter. Volgens Dyson vangt deze HEPA filter 99.97% van de luchtverontreinigende deeltjes. Deze deeltjes zijn maar 0.3 micron groot. Dit zou dus allergenen en virussen moeten vangen. De tweede filter is een actieve koolstoffilter, ontwikkeld om gassen en onaangename luchtjes te verwijderen. De laatste filter bestaat uit de Dyson Cryptomic technologie.

Dit is een structuur bestaande uit miljoenen tunneltjes ter grootte van atomen. Deze tunneltjes hebben de optimale vorm en grootte voor het vangen van formaldehyde, een van de meest schadelijke stoffen in lucht binnenshuis. Vervolgens worden deze formaldehyde afgebroken in hele kleine hoeveelheden water en CO2. De UV-lichten die ingebouwd zijn in het onderste deel van de Dyson ventilator doden volgens Dyson 99.9% van de bacteriën in het water. Pas wanneer al deze stappen doorlopen zijn verspreid de Air Multiplier technologie deze gezuiverde en vochtige lucht in de kamer.

Mocht je je druk maken over wanneer de filters in de ventilator vervangen moeten worden, dan heeft Dyson nog iets slims bedacht. Je kunt met de bijbehorende app niet alleen de luchtkwaliteit binnen en buiten je huis bijhouden, maar je kunt  ook zien wanneer een filter vervangen moet worden. Zo zorgen de Dyson ventilatoren niet alleen voor koele of warme lucht, maar ook voor schone lucht.

Een ventilator van Dyson zorgt dus voor gezuiverde koele of warme lucht in huis, zonder gebruik te maken van de ouderwetse bladen. Daarnaast kun je de Dyson op afstand bedienen. Dit kan zowel met de afstandsbediening, als met de app. Een app als onderdeel van een smart home dus. Erg handig als je gedurende de dag niet thuis bent en graag thuis wilt komen in een lekker koel huis. Je pakt onderweg gewoon even je app erbij en zet de ventilator kort voor aankomst aan. Andere handige functies zijn ook de slaap- of nachtstand. Waarbij het apparaat bij de slaapstand na een aantal minuten vanzelf uit gaat, zal de ventilator in de nachtstand zo min mogelijk lawaai maken. Zo kun jij lekker rustig doorslapen bij een aangename temperatuur.

Om het nog even op een rijtje te zetten, hebben de ventilatoren van Dyson de volgende voordelen;

Voordelen Dyson ventilator

  • Ze kunnen zowel koude als warme lucht door je huis verspreiden
  • Ze gebruiken geen ronddraaiende bladen, wat ze een stuk veiliger maakt en gemakkelijker schoon te houden
  • Door de ingebouwde filters zorgen de ventilatoren ervoor dat je huis gevuld wordt met schone en vochtige lucht
  • De ventilatoren zijn vanaf afstand te bedienen en hebben ook verschillende standen

Welke ventilatoren heeft Dyson op de markt gebracht?

Nu wil jij misschien ook zo’n fijne, op afstand bestuurbare ventilator die schone, warme of koude lucht door je huis kan blazen. Echter, het is goed om te weten dat er verschillende types op de markt zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld de Dyson Hot + Cool modellen, de Dyson AM 10 luchtbevochtiger, of de Pure Cool Tower modellen. Daarnaast zijn er ook enkele modellen in tafelformaat te verkrijgen.

Ook zijn de modellen verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, zilver of zwart. Voordat je dus besluit om voor bijvoorbeeld de Pure Cool Tower of Dyson AM07 te gaan, is het dus belangrijk dat je overweegt aan welke wensen je ventilator precies moet voldoen. Daarbij is de keuze tussen wit, zilver of zwart misschien het minste van belang. Lees je dus goed in. Wat je misschien ook in je overwegingen wilt meenemen, is de prijs van de modellen. Want let wel, deze prijs kan behoorlijk oplopen.

Ventilator Dyson voor schone coole lucht en een beter milieu

Zoals je in de introductie kon lezen, zijn er betere manieren voor het milieu dan je huis te verkoelen met een airco. Een optie is de Dyson ventilator. Aangezien het een ventilator betreft en geen airco, verbruik je minder stroom en worden er geen schadelijke koelmiddelen gebruikt. Daarnaast is de Dyson ventilator uniek door zijn originele design. Dit design zorgt niet alleen voor koude of zelfs warme lucht, maar ook nog eens voor schone lucht. Kortom, Dyson ventilatoren zijn een slimme manier om een warmer of kouder huis te creëren.