Close

Eurom Airco

Eurom is al sinds 1974 op de markt met professionele machines. In de eerste instantie alleen gericht op de agrarische sector en onder de naam Euromac. Toen in 2010 het stokje werd overgedragen aan de zoon van de oprichter werd de naam in 2011 veranderd in Eurom. Doordat de vraag naar agrarische producten minder werd, is het bedrijf gaan kijken naar alternatieven.

Electrische apparaten waren de volgende stap. Hier was wél vraag naar. De kwaliteit wat ze al leverden, wilden ze hierbij overhevelen naar de nieuwe strategie. Nog steeds is Eurom bekend om zijn robuuste, degelijke machines met veel vermogen. Kwaliteit en service staat voorop. De producten van Eurom zijn verdeeld in 6 categorieën: reiniging, tuin & recreatie, terrasverwarming, verwarming, klimaatbeheersing en aggregaten. Op deze pagina van onze website zullen we eens grondig kennis gaan maken met de Eurom airco.

Beste Eurom Airco's

Eurom PAC 9.2

Eurom PAC 9.2 – Mobiele airco

De Eurom PAC 9.2 heeft een koelvermogen van maar liefst 9.000 BTU per uur (2.600 W/u). Hij is gemakkelijk te verplaatsen door de wieltjes aan de onderzijde. Tijdens de steeds warmere zomers zorgt deze airco voor heerlijke verkoeling. Tevens is deze airco geschikt om te gebruiken als luchtontvochtiger waardoor een ruimte niet meer zo klam aanvoelt.

 • Energieklasse A
 • Vermogen van 2600 watt en 9000 BTU
 • Bereik lage warmtelasten 29 m² / 80 m³
 • Bereik hoge warmtelasten18 m² / 50 m³
 • Ook te gebruiken als luchtontvochtiger
 • Hij ontvochtigt tot 1,2 liter per uur door middel van de luchtafvoerslang
 • Luchtverplaatsing 320 m³/u
 • Max. geluidsniveau 65 dBA
 • Instelbaar in 2 snelheden
 • Werktemperatuur 18-35 °C
BEKIJK PRIJS
Split airco AC2401

Split airco AC2401

Eurom gaat verder dan alleen airco s voor werkruimtes of woningen. Een van de meeste verkochte split units is de split airco caravan type AC2401. De ervaring leert dat de temperatuur in caravans flink kan oplopen. Op de camping in Spanje is het, wanneer je wilt gaan slapen, nog steeds 25 graden buiten. In je caravan misschien nog wel iets warmer. Ramen open zetten is een optie maar voor vele reizigers eigenlijk niet genoeg, Een split unit airco biedt hierbij de oplossing.

 • Vermogen van 2400 BTU
 • Kan comfortabel een ruimte koelen tot ongeveer 16m³
 • De ingebouwde timer kan ingesteld worden van een 0,5 tot 7,5 uur
 • Duidelijk leesbare display waar de temperatuur van afgelezen kan worden
 • Makkelijk te installeren
 • 1,2 meter koelleiding
 • Thermostaat
 • Luchtverplaatsing 200-300 m³/u
 • Ontvochtigings capaciteit 20 l/24u
 • Werktemperatuur tussen de 16-35 °C
 • 4 Vermogensselecties
BEKIJK PRIJS

eurom aircoEurom is al sinds 1974 op de markt met professionele machines. In de eerste instantie alleen gericht op de agrarische sector en onder de naam Euromac. Toen in 2010 het stokje werd overgedragen aan de zoon van de oprichter werd de naam in 2011 veranderd in Eurom. Doordat de vraag naar agrarische producten minder werd, is het bedrijf gaan kijken naar alternatieven.

Electrische apparaten waren de volgende stap. Hier was wél vraag naar. De kwaliteit wat ze al leverden, wilden ze hierbij overhevelen naar de nieuwe strategie. Nog steeds is Eurom bekend om zijn robuuste, degelijke machines met veel vermogen. Kwaliteit en service staat voorop. De producten van Eurom zijn verdeeld in 6 categorieën: reiniging, tuin & recreatie, terrasverwarming, verwarming, klimaatbeheersing en aggregaten. Op deze pagina van onze website zullen we eens grondig kennis gaan maken met de Eurom airco.

Vraag naar klimaatbeheersing

Met de toegenomen warmte de laatste jaren is de vraag naar klimaatbeheersing fors gestegen. Verkoeling zoeken tijdens de zomer kan op verschillende manieren. Sommige mensen zoeken dit in de vorm van een airco zonder slang oftewel luchtkoeler, anderen gaan liever voor een ‘echte’ airco zoals een Eurom split airco of een mobiele airco. Een airconditioner verslaat toch als meest effectieve manier de warmte. Eurom voldoet aan alle eisen van de zelfbewuste klant en biedt tevens ook alle vormen van klimaatbeheersing aan.

De kenmerken van een Eurom airco zijn:

 • Extra veilig
 • Duurzaam
 • Vernieuwend
 • Gebruiksvriendelijk
 • Hoge kwaliteit

Met deze kenmerken in ons achterhoofd zullen we eens op zoek gaan naar de beste keuzes om jouw huis of werkruimte te koelen.

Wat is een smart home?

Eurom gaat mee met de toekomst! Ook Eurom biedt steeds meer smart producten aan. Het doel is een smart home of domotica creëren bestaande uit allemaal ‘slimme’ apparaten. Apparaten die verbonden zijn met het internet. Het kan je leven makkelijker maken én je kunt ook een steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. Gemak in de zin van alvast een airco aanzetten op weg naar huis zodat je in een koel huis binnenkomt of duurzaam omdat je onderweg naar je werk beseft dat de Eurom airco nog onnodig aanstaat en de mogelijkheid hebt om deze uit te zetten.

Eurom biedt daarom een eigen smart app aan. Deze app heeft verschillende mogelijkheden. Omdat steeds meer Eurom producten een Wifi verbinding aanbieden, is het makkelijk om een smart home te creëren. Meer informatie over smart home en de smart home app kun je vinden op de website van Eurom.

De Split Eurom airco

Een split unit airco is de meest effectieve manier om jouw huis te koelen in de zomer of te verwarmen in de winter. Op deze manier kun je dus het hele jaar door genieten. Het werkende deel van de airco hangt bij een split unit buiten waardoor je veel minder last hebt van geluid dan bijvoorbeeld bij een mobiele airco. Het koelgas van de airco onttrekt alle warmte uit de ruimte en geeft deze buiten weer af.

De mobiele Eurom airco

Wil of kun je geen vaste airco ophangen, dan is een mobiele airco Eurom een goed alternatief om jouw gewenste ruimte te koelen. Het voordeel is dat je de mobiele airco kunt verplaatsen en dus voor meerdere ruimtes kunt gebruiken. Heb je een huurwoning dan is het vaak niet toegestaan om bijvoorbeeld een gat in de muur te maken. Bij een mobiele airco hoef je alleen de slang van de airco naar buiten te leiden, optioneel af te werken en het koelen kan beginnen. Een aanrader is de Pac 9.2.

Wat zijn warmtelasten en welke factoren zijn hierbij belangrijk?

Bij veel airco s wordt gesproken over lage- en hoge warmtelasten. Maar wat zijn warmtelasten nu eigenlijk? Hoeveel oppervlakte en inhoud een airco kan koelen, is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe hoger de warmtelasten, hoe minder goed een airco kan koelen. Dus hoe lager de warmtelasten zijn, hoe groter het bereik van de airco is.

Wat zijn dan deze factoren?

 • Slechte isolatie
 • Veel en/ of grote ramen
 • Ramen die op het zuiden liggen
 • Extreme hitte buiten
 • Een plat dak
 • Veel mensen in ruimtes
 • Andere elektrische apparaten die aan staan

Heb je dus te maken met meerdere bovengenoemde factoren, zul je een airco nodig hebben met een groter vermogen om het gewenste resultaat te behalen.

De luchtkoeler/airco zonder slang

Er is wel degelijk een verschil tussen een luchtkoeler/airco zonder slang en een ‘echte’ airco. Een airco onttrekt warme lucht uit een ruimte en zorgt hierbij voor ontvochtiging. Een warme lucht zit immers meer vocht dan in koude lucht. Een luchtkoeler laat koud water verdampen en blaast deze weer de kamer in. De luchtvochtigheid zal hierdoor stijgen. Een airco zonder slang is minder effectief dan een split unit of mobiele airco. Een topper onder de luchtkoelers is de Coolstar 10.0.

Onze conclusie

De kenmerken van Eurom zijn vernieuwend, professioneel, duurzaam en kwaliteit. Dit zie je ook terug in het aanbod van producten, de afwerking en de mogelijkheden die ze te bieden hebben. Veel aandacht schenken ze aan de Eurom smart home en de smart app. Het streven is om zoveel mogelijk producten met ingebouwde Wifi verbinding aan te bieden en zo een gedegen smart home mogelijk te maken.

Het aanbod van Eurom is uitgebreid! Van terrasverwarmers tot airco s en van verwarmingen tot luchtkoelers. Ben je voornemens een airco te kopen? En wil je deze koelen en/of verwarmen? Dan hopen wij dat we je met onze informatie goed op weg hebben geholpen. Buiten de Eurom units zijn er op onze website ook andere airconditioners onder de loep genomen. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben over deze of andere pagina(s), neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact met ons op voor een prijsopgave