Close

Google Nest

De bedoeling van slimme apparatuur is dat ze ervoor zorgen dat je huis gemakkelijk geautomatiseerd wordt. Op deze manier ontstaat er een smart home waar je met meer comfort in woont. Helaas klinkt dit gemakkelijker dan het in werkelijkheid vaak blijkt te zijn. Vaak is de installatie van de verschillende smart apparatuur in een smart home namelijk nogal ingewikkeld. Ook het beheren van de verschillende apparaten is minder eenvoudig dan vaak gedacht wordt. Bovendien komt het ook helaas maar al te vaak voor dat verschillende slimme apparaten niet goed op elkaar aansluiten.

Google Nest producten 2021

smart speaker

Google Nest Hub – Smart Speaker met scherm / Nederlandstalig – Antraciet

Met de Google Nest Hub is het mogelijk om hulp te krijgen in elke ruimte van je huis. En dat in één oogopslag. De Google Assistant is ingebouwd waardoor je de route naar je werk kan ophalen, jouw Google foto's kunt bekijken of in je agenda kunt spieken om te kijken of er vandaag iets gepland staat. Met dit dashboard kun je alle slimme apparaten en smart speakers bedienen. De Hub kun je configureren met Google Home zodat je met je eigen stem het dashboard kunt aansturen. Naast alle slimme functies is het ook een virtuele fotolijst. Bekijk en speel al je leukste foto's af. Zo kun je alle herinneringen aan je laatste vakantie blijven herbeleven. De Google Nest is ontworpen voor elke ruimte in je huis. Dankzij de ambient HQ wordt de hub afgestemd op de kleuren en verlichting van je leefomgeving. Zo past de hub moeiteloos bij je interieur.

 • Centrale punt voor al jouw Smart Home producten
 • Speel muziek en video's af
 • Krijg visueel assistentie
BEKIJK PRIJS
slimme rookmelder

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder – Met batterij

De Google Nest Protect is een slimme rook- & CO-melder die naar snel brandend, langzaam smeulend vuur en koolmonoxide speurt. Door middel van een duidelijke en heldere stem vertelt de Nest Protect je precies wat er aan de hand is en waar. Bovendien sta je altijd in content met de Net Protect via je smartphone.

 • Werkt op batterij
 • Draadloos koppelbaar
 • Mobiele meldingen voor: Batterijniveau laag - Rook en koolmonoxide - Sensorstoring
BEKIJK PRIJS
Google Nest Learning Thermostat Slimme thermostaat kopen

Google Nest Learning Thermostat – Slimme Thermostaat

 • Slimme thermostaat
 • CV-ketel, vloer- en stadsverwarming
 • Aan/uit, modulerend OpenTherm
 • Geschikt voor alle CV-ketels
 • Op afstand te bedienen met de Nest App
 • Het grote en verlichte scherm geeft de tijd en temperatuur weer en licht op als je binnenkomt
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Google Nest Mini – Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig

De tweede generatie Nest Mini van Google heeft beter geluid, meer vermogen en meer bass. Je kunt de Nest Mini bedienen via uiteraard Google Assistant. Je roept alleen 'Heej Google' en je kunt al je favoriete muziek, via je stem, aanvragen. En niet alleen muziek! De Nest Mini is niet meer weg te denken uit je smart home. Je kunt namelijk ook vragen de lampen aan te maken of je thermostaat hoger te zetten. Vanwege zijn design kun je hem overal plaatsen. Aan de muur maar ook zeker op je nachtkasje of op een mooi tafeltje in je woonkamer. De Nest Mini is een multifunctionele slimme speaker!

 • Bedien je beste smart speaker met je stem
 • Stream muziek met je stem
 • Werkt samen met honderden smartapparaten
BEKIJK PRIJS
slimme rookmelder

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder – Bedraad – 230 V-aansluiting

Deze variant van de Google Nest Protect heeft dezelfde eigenschappen als de variant die op batterijen werkt. Het enige verschil is dus dat deze Google Nest Protect bedraad is en daarom géén batterijen nodig heeft.

 • Werkt op netstroom
 • Draadloos koppelbaar
 • Word gewaarschuwd via stem, geluidssignaal en app
BEKIJK PRIJS

Het bedrijf Nest en Google zagen deze problemen en wilden hier een oplossing voor vinden. Vandaar dat de twee bedrijven de handen ineen wilden slaan en zo werd Google Nest geboren. Google Nest streeft ernaar om een smart home zowel minder ingewikkeld als een stuk behulpzamer te maken. Want alle Google Nest producten en services kunnen allemaal beheerd worden vanuit slechts één Google account. Dit zorgt er ook voor dat de Nest- en Google-apparaten in staat zijn om veel beter samen te werken. Het account is uitermate goed beveiligd, zodat je er zeker van bent dat je gegevens veilig zijn.

Ben je ook benieuwd naar de smart home apparaten in de Google Nest serie? Wij hebben de meest populaire producten uit de serie hieronder verder voor je toegelicht.

Google Nest Hub

Laten we beginnen met de Google Nest Hub. De Google Nest Hub valt onder de categorie slimme speakers. Maar in tegenstelling tot vele andere slimme speakers is de Google Nest Hub voorzien van een display. Het display is erg handig, aangezien het je zowel de gesproken informatie laat zien als aanvullend beeldmateriaal. Wanneer je bijvoorbeeld om het weerbericht vraagt zal iedere andere smart speaker je vertellen wat het weerbericht is. De Google Nest Hub laat je daarnaast ook op het scherm nog eventjes zien wat de weersverwachting is voor de komende dagen.

Maar de voornaamste reden waarom de Google Nest Hub als eerste product in de Google Nest serie wordt genoemd, is omdat de Google Nest Hub gebruikt kan worden als de centrale commandopost voor vele andere Google Nest producten waar we later op in zullen gaan.

Google Nest Speakers

Naast dus het commandostation Google Nest Hub komt Google Nest ook met drie verschillende smart speakers. Dit zijn de Nest Mini, Nest Audio en de Google Max. Ook via deze speakers kun je, net als bij de Google Nest Hub, informatie opvragen en apparaten in huis bedienen door middel van gesproken instructies. Het is wel zo dat deze smart speakers niet voorzien zijn van een display, zoals de Google Nest Hub.

Google Nest

Nest Learning Thermostat

Nest en Google Home hebben ook een slimme thermostaat in hun assortiment. Deze thermostaat van Google Nest is in staat om zich automatisch aan te passen al naar gelang je leefruimte. Zo kan de thermostaat zichzelf bijvoorbeeld lager zetten wanneer deze weet wanneer je niet thuis bent. Dit kan aangezien de Nest Learning Thermostat toegang heeft tot je locatie. Ook leert de thermostaat je gewoontes.

Op deze manier wordt de thermostaat automatisch al wat lager gezet rond de tijd dat je normaal gesproken naar bed gaat. Op deze manieren kan de slimme thermostaat van Google Nest erg handig wanneer je probeert om energie te besparen. Omdat de thermostaat zichzelf lager zet wanneer deze heeft geleerd dat je geen warmte nodig hebt op dat moment, zul je niet meer verbruiken dan nodig. Ook het op afstand bedienen van de thermostaat kan ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je hebt de thermostaat namelijk gemakkelijk lager gezet, waar je ook bent.

Google Nest Protect

Google Nest Protect is een slim soort rook- en koolmonoxide melder. Door de twee te combineren zul je dus niet alleen gewaarschuwd zijn wanneer er brand dreigt te ontstaan, maar ook wanneer er giftige koolmonoxide in je woning gedetecteerd is. Net als andere slimme rookmelders geeft de Nest Protect een gesproken waarschuwing wanneer er iets gedetecteerd is. Op deze manier weet je precies wat er aan de hand is en waar in huis dit het geval is. Dit is vooral handig in het geval van koolmonoxide, aangezien deze giftige stof niet waar te nemen is.

Ook is het zo dat je een melding krijgt wanneer er iets in huis gedetecteerd is. Zo ben je dus altijd op de hoogte van wat er in huis gebeurt, zelfs wanneer je niet thuis bent. Als dat allemaal nog niet mooi genoeg is, is het ook nog eens zo dat de Protect kan samenwerken met de Nest Thermostat. Het kan namelijk zo zijn dat koolmonoxide uit een cv ketel lekt. Wanneer de Nest Protect koolmonoxide oppikt, zal deze een seintje sturen naar de Nest Thermostat. Vervolgens zal de thermostaat het verwarmingssysteem direct uitschakelen.

Google Nest Cam

Google Nest komt met twee varianten van slimme camera’s: de Google Nest Cam Indoor en de Google Nest Cam Outdoor. Zoals de namen al aangeven is de eerste bedoelt voor binnen gebruik en de tweede voor buiten. Laten we eens kijken wat deze slimme camera’s allemaal kunnen.

Nest Cam Indoor

De Google Nest Indoor is ontworpen om in huis livebeelden op te nemen en te kunnen bekijken. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld bang bent voor inbrekers. De Indoor Cam kan zowel opnames maken wanneer het licht is, als in het donker. De Nest Cam Indoor is namelijk in staat om over te schakelen op de nachtmodes zodra het te donker wordt voor de gewone camera.

Bovendien maakt de Cam niet alleen beeldopnames, maar kan deze ook geluid opnemen dankzij de ingebouwde microfoon. Daarnaast zit er ook nog eens een speaker in de Cam. Hiermee kun je potentiële inbrekers dus ook afschrikken. Overigens zul je ook een melding krijgen van de activiteiten die zich binnen in jouw smart home afspelen, wanneer de Cam weet dat je niet thuis bent.

Google Nest Cam Outdoor

Eigenlijk zit er maar weinig verschil tussen de indoor en outdoor variant van de Nest Cam, afgezien van het feit dat je de Nest Cam Outdoor buiten kan gebruiken natuurlijk. De Nest Cam Outdoor is dan ook waterbestendig. Op deze manier hoef je dus niet bang te zijn dat een regenbui je Outdoor Cam onklaar maakt.

Nest Hello

Naast camera’s voor het vastleggen van alle activiteiten die er in er rond je huis plaatsvinden, heeft Google Nest ook een deurbel met camera. Deze heet de Nest Hello. Wanneer er iemand aanbelt, ontvang je een melding. Via de ingebouwde intercom is het vervolgens ook mogelijk om te communiceren met degene die aan de deur staat. Bovendien is de Nest Hello ook uitgerust met nachtzicht. Zo is het ook ’s avonds geen geheim meer wie er aan de aanbelt.

Producten buiten de Google Nest serie?

Hoewel de samenwerking tussen Nest en Google Home als doel had om slimme apparatuur beter op elkaar te laten aansluiten, blijft dit op het moment nog zeer beperkt tot producten van eigen merk. Voor slimme apparatuur van een ander bedrijf is het niet zeker of je deze zou kunnen inbrengen in het Google Nest systeem. Inmiddels is er al wel een deal met Philips gesloten. Hierdoor is bijvoorbeeld ook de slimme verlichting van Philips Hue te bedienen met Google Nest.

Google Nest bediening via Tablet

Een échte smart home met Google Nest

Zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen, bevat de Google Nest lijn vele verschillende apparaten die je huis om kunnen toveren tot een waar smart home. Het grote voordeel van de Google Nest serie is dat de aansluiting van deze producten nog eenvoudiger gaat en dat je ze allemaal kunt bedienen vanuit slecht één enkel Google account. Ook kunnen de verschillende slimme apparaten met elkaar communiceren.

Het is alleen wel verstandig om ervoor te zorgen dat je verschillende slimme apparaten allemaal van Google Nest zijn. Is dit niet het geval, dan bestaat er namelijk de kans dat de apparaten niet verenigbaar zijn. Daarmee zou je dus de voordelen die Google Nest je te bieden heeft verliezen. Gelukkig zal, door het ruime aanbod van Google Nest, het geen probleem zijn om een waar smart home te creëren met alleen maar apparatuur uit de Google Nest series.