Close

Honeywell Thermostaat Kopen

In ieder huis is wel een thermostaat. Met deze thermostaat kun je namelijk de temperatuur in de kamer regelen. In principe is iedere thermostaat vrij eenvoudig te bedienen. Je stelt de thermostaat namelijk af op een bepaalde temperatuur en de kamer warmt vervolgens op totdat deze temperatuur bereikt is. Daarna wordt deze temperatuur aangehouden.

Wanneer je de thermostaat vervolgens lager instelt of helemaal uitzet, zal de temperatuur in de kamer ook dalen totdat deze temperatuur weer bereikt is. Het is ook mogelijk dat de cv-ketel uitschakelt zodat op deze manier de temperatuur in de kamer daalt. Naast dit handmatig afstellen hebben de wat moderne versies van de thermostaat ook de functie om programma’s voor bepaalde temperaturen in te stellen, of de temperatuur vanaf een afstandje te regelen.

Waarschijnlijk is de meest bekende en de meest voorkomende thermostaat die van Honeywell. Honeywell heeft dan ook een zeer breed aanbod aan thermostaten. Doordat het aanbod zo breed is, is het vaak lastig om een keuze te maken. Voor welke Honeywell thermostaat moet je nu eigenlijk kiezen? Bovendien is het ook zo dat niet iedere thermostaat gekoppeld kan worden aan iedere willekeurige cv-ketel. Hoe weet je nu of je uitgekozen Honeywell thermostaat ook past op jouw cv-ketel? In dit artikel geven we informatie over de verschillende thermostaten van Honeywell, zoals de slimme thermostaat,  Wifi thermostaat, de klok thermostaat en de kamer thermostaat. Vervolgens leggen we uit hoe je na kunt gaan of de Honeywell thermostaat van jouw keuze past op jouw cv-ketel.

Top 3 thermostaten

Honeywell Evohome Connect Pakket Modulerend Slimme thermostaat kopen

Honeywell Evohome Connect Pakket – Modulerend – Slimme thermostaat

 • Slimme thermostaat
 • Geschikt voor type cv-ketel: modulerend
 • Bediening via app
 • Zelflerend
 • Draadloze verbinding
BEKIJK PRIJS
Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat kopen

Honeywell Lyric T6 Slimme Thermostaat Zwart

 • Slimme Thermostaat
 • Geschikt voor type cv-ketel: Aan/Uit
 • Modulerend
 • Bediening via app
 • Zelflerend
BEKIJK PRIJS
Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat kopen

Honeywell Round Connected Modulation Thermostaat

 • Slimme thermostaat
 • CV-ketel, vloerverwarming
 • Modulerend OpenTherm
 • Bedien op afstand met je smartphone/tablet.
 • Handig, verlicht uitleesscherm met actuele informatie
 • Past op de bestaande grondplaat van je oude Honeywell Round-thermostaat
BEKIJK PRIJS

Verschillende soorten thermostaten

Honeywell heeft een ruim assortiment aan thermostaten. Zo is er voor iedereen wel een geschikte Honeywell thermostaat te vinden. Maar wat is nu precies het verschil tussen al deze thermostaten, zoals de slimme thermostaat, de klok thermostaat en de kamer thermostaat? Dat leggen we hieronder uit. Ook zullen we aantal voorbeelden van Honeywell thermostaten noemen welke onder deze soort vallen.

Wat is een slimme thermostaat?

Een slimme thermostaat is een thermostaat waarmee je de temperatuur kunt aanpassen, programma’s kunt instellen en de thermostaat zelfs op afstand kunt bedienen. Daarnaast is het zo dat een slimme thermostaat de verwarming automatisch afstemt op jouw gedrag. Al deze eigenschappen van de slimme thermastaat kunnen je helpen om energie te besparen. De zelf programmerende eigenschappen van de thermostaten zorgen er namelijk voor dat de slimme thermostaat als het ware “leert” op welke tijden je gaat slapen of niet thuis bent. Op deze momenten zal de slimme thermostaat zichzelf dan ook lager zetten. Maar wanneer je een minder vast patroon in je dagen hebt, kan een slimme thermostaat ook heel handig zijn.

Dan is het namelijk juist gemakkelijk dat je de thermostaat op een afstand kunt bedienen. Op deze manier kun je de thermostaat gemakkelijk lager zetten, bijvoorbeeld wanneer je vergeten bent dit te doen toen je van huis vertrok. Bovendien is het zo dat de meeste slimme thermostaten je inzicht bieden in je gas- en elektriciteitsverbruik. Op deze manier zie je meteen hoeveel energie je verbruikt of juist bespaart.

Slimme Honeywell thermostaten van Honeywell

Honeywell heeft verschillende thermostaten. Zo is er de Honeywell Lyric T6, welke ook beschikt over het zelflerende systeem en gekoppeld kan worden aan verschillende smarthome faciliteiten, zoals Honeywell Home, Google Home Alexa, IFFT, Apple Homekit en Apple Watch.

Ook is er de Honeywell Evohome. Hiermee kun je ruimtes ook afzonderlijk van elkaar instellen. Een ander bijkomend voordeel is dat deze een groot LCD touchscreen heeft, waardoor deze gemakkelijker in te stellen is. De Honeywell Evohome is het meest energiebesparend. Dit komt doordat het Evohome pakket geleverd wordt met slimme thermostaatknoppen. Op deze manier weet het Evohome systeem, altijd hoe warm het zou moeten zijn in iedere kamer en hoe warm het daar daadwerkelijk is. Dit voorkomt onnodige verwarming van ruimtes.

Tot slot heeft Honeywell nog de Honeywell Round Wireless Connected als slimme thermostaat. Ook deze thermostaat kun je gemakkelijk op afstand bedienen via de je smartphone of tablet. Daarbij komt ook dat deze thermostaat gemakkelijk zelf te installeren is. Daarbij komt ook dat de Honeywell Round Connected heel eenvoudig te bedienen is. Let wel op, want deze thermostaat is, in tegenstelling tot de andere twee, niet zelflerend. Maar gelukkig heb je ook deze thermostaat alsnog snel afgesteld, aangezien je hem ook vanaf een afstandje kan bedienen.

Wat is een klok thermostaat?

Naast slimme thermostaten zijn er ook klok thermostaten. Net als bij slimme thermostaten kun je bij een klok thermostaat de temperatuur van je verwarming van tevoren instellen. Zo kun je bijvoorbeeld instellen hoe laat de verwarming aangaat, zodat je huis al lekker warm is wanneer jij je bed uit moet. Het verschil met een slimme thermostaat is echter dat het bij een klok thermostaat niet mogelijk is om de temperatuur vanaf een afstand, en dus via je smartphone of tablet, te bedienen.

Klok thermostaten van Honeywell

Honeywell heeft eigenlijk drie verschillende soorten klok thermostaten. Ten eerste is er de Honeywell Chronotherm Touch klok thermostaat. Deze thermostaat is volledig programmeerbaar voor aan/uit cv-ketels en modulerende OpenTherm-ketels. De Honeywell Chronotherm Touch klok thermostaat is zeer eenvoudig te bedienen via het touchscreen met displayverlicht. Daarbij komt ook dat deze thermostaat erg energie efficiënt werkt.

Ten tweede is er de Honeywell T4 klok thermostaat. Ook deze programmeerbare thermostaat is heel gebruikersvriendelijk. Zo zijn ze bijvoorbeeld gemakkelijk in te stellen, te bedienen en aan te passen naar wens. Ook deze thermostaat gaat efficiënter om met energie.

Als laatste is er de Honeywell Chronotherm CMT9 in de klok thermostaten serie van Honeywell. Op deze thermostaat kun je een programma instellen voor zeven verschillende dagen. Zo kun je een verwarmingsprogramma ontwikkelen voor elke dag van de week. Bovendien beschikt deze thermostaat over een zelflerende aanwarming.

Wat is een kamer thermostaat?

Tot slot is er de kamer thermostaat. Dit is de meest simpele thermostaat waarmee je uitsluitend de temperatuur kan regelen. Erg handig voor wie al die extra toepassingen overbodig zijn en de boel alleen maar verwarrend maken.

Een kamer thermostaat van Honeywell

Ook voor kamer thermostaten heeft Honeywell weer drie verschillende modellen. De meest populaire is toch wel de Honeywell Round kamer thermostaat. Deze kamer thermostaat is beschikbaar in verschillende varianten, zoals de aan/uit, de modulerende en de draadloze variant. De Round kamer thermostaat is heel eenvoudig te bedienen. Bovendien zorgt de ruim en verlichte display ervoor dat de gegevens goed te lezen zijn.

Naast de Honeywell Round kamer thermostaat, is er ook de Honeywell Focus Pro kamer thermostaat. Naast verwarming is deze thermostaat ook geschikt om je ruimte te koelen en zelfs om je warmtepomp mee aan te sturen. Wanneer je de thermostaat bedient, licht deze eenvoudigweg op.

Tot slot nog de Honeywell DT90E kamer thermostaat. De Honeywell DT90E beschikt over een groene eco toets. Wanneer je de eco toets indrukt, wordt een vooraf ingestelde temperatuur voor een bepaalde tijd gehandhaafd. Ook deze thermostaat is in staat om te koelen, waardoor je dus ook een koelapparaat kunt aansturen met deze thermostaat.

Welke thermostaat past op mijn cv-ketel?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, zijn er verschillende soorten thermostaten op de markt. De eenvoudigste is de kamer thermostaat, waarmee je alleen de temperatuur mee kunt instellen. Iets uitgebreider is de klok thermostaat. Met de klok thermostaat is het niet alleen mogelijk om de temperatuur in te stellen, je kunt ook bepaalde programma’s programmeren zodat de verwarming altijd op een bepaalde dag of op een bepaald tijdstip aan springt of uit gaat. Als laatste is er de slimme thermostaat. Deze biedt nog meer extra functies, zoals het op afstand bedienen van de thermostaat en meer inzicht in je energieverbruik. Voor welke thermostaat je kiest, is dus afhankelijk van welke eisen je stelt aan je thermostaat.

Cv-ketel merken

Maar de keuze voor een thermostaat is ook afhankelijk van welke thermostaat bij je cv-ketel past. Gelukkig beschikken de Honeywell thermostaten een aansluitlabel, waarop staat welke cv-ketels aangesloten kunnen worden op de thermostaat. In de Honeywell aansluitlabel zijn de volgende cv-ketel merken terug te vinden : ATAG, AWB, Bosch, Junkers, Radson, Brink, Ferroli, Intergas, Itho Daalderop, Nefit, Remeha, Viessmann en Vaillant.

De Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat is overigens geschikt voor iedere cv-ketel, stadsverwarming, blokverwarming en heteluchtsysteem. Dit komt door de ketelmodule. De ketelmodule van de Honeywell Lyric T6 ondersteunt meerdere type aansluitingen. De ketelmodule wordt overigens gratis geleverd bij de Honeywell Lyric T6.

Naast het juiste merk cv-ketel kun je in het Honeywell aansluitlabel ook terugvinden op welke kroonstenen en klemmen je de Honeywell thermostaat moet aansluiten. Ben je het Honeywell aansluitlabel kwijt? Dan kun je deze gemakkelijk terugvinden op internet.

Honeywell thermostaten

Wanneer je graag een Honeywell thermostaat wilt, heb je keuze uit verschillende soorten. De meest geavanceerde is de slimme thermostaat. Vervolgens is er de klok thermostaat, waarmee je nog wel programma’s in kunt stellen, maar de thermostaat niet op afstand kunt bedienen of inzicht krijgt in je verbruik, zoals wel kan bij een slimme thermostaat. De meest eenvoudige variant is de kamer thermostaat, waarbij je alleen de temperatuur kunt instellen. Deze verschillende soorten zijn ook nog in verschillende varianten verkrijgbaar. Kijk dus goed welke Honeywell thermostaat het beste bij jou past.

Wanneer je je afvraagt of je thermostaat wel geschikt is voor je huidige cv-ketel, kun je altijd het Honeywell aansluitlabel raadplegen. De thermostaten van Honeywell zijn geschikt voor verschillende cv-ketel merken. Ook staat in het Honeywell aansluitlabel op welke kroonstenen en klemmen de thermostaat kan worden aangesloten. Wil je echt zeker zijn dat je thermostaat past, dan is de Honeywell Lyric T6 slimme thermostaat een uitkomst aangezien deze geschikt is voor iedere cv-ketel of andere manier van verwarmen.