Close

Kruipruimte isolatie Venlo

Na dakisolatie en spouwmuurisolatie hebben we ook nog de kruipruimte, of niet verwarmde kelder, waar energie verloren gaat. Voor het comfort van een warmere vloer of minder energieverlies is het aan te bevelen deze ook goed te isoleren.
Bij kruipruimte isolatie spelen er een aantal factoren mee:

  • Hoe diep is de kruipruimte?
  • Is de kruipruimte vochtig?
  • Is de kruipruimte goed toegankelijk?
  • Zitten er leidingen waar je goed bij moet blijven kunnen?

Bij ons woningbezoek inspecteren wij de kruipruimte op deze factoren en geven wij advies over wat de beste mogelijkheid is in jouw situatie. Vaak wordt er in de kruipruimte ook met een bodemfolie gewerkt tegen het condenserende vocht.

Kruipruimte Isolatie Venlo Isopremium

Wij bevelen de volgende 3 mogelijkheden voor vloer- of kruipruimte isolatie aan

Soudafoam vloerisolatie

In de kruipruimte, tegen het dek, wordt een isolatieschuim gespoten met een hoge isolatiewaarde. De dikte bedraagt ongeveer 14cm, echter zal hier altijd iets van variatie inzitten omdat er vaak weinig beweegruimte is in een kruipruimte. Het grote voordeel van het spuiten van schuim is dat alle naden en kieren netjes worden afgedicht, en dat het in een korte tijd kan worden aangebracht. Het spuiten van schuim is vaak lelijk, maar speelt in een kruipruimte vaak geen rol. Het nadeel van isolatie spuiten in een kruipruimte is dat dit niet aan te bevelen is in een vochtige kruipruimte. Ondanks dat we met een bodemfolie werken, bestaat de kans dat er vocht tussen de randen trekt (capillaire werking) waardoor er vochtproblemen kunnen optreden. We adviseren deze foam dan ook alleen in geval van een volledig vochtvrije kruipruimte.

Voorbeeld Isopremium

Isopremium vloerisolatie

De meest gebruikte vorm van kruipruimte isolatie die wij adviseren, is het plaatsen van isopremium isolatiematten tegen het dek van je vloer. Deze vorm van isoleren is geschikt voor de vochtigere ruimtes en geeft een zeer goede isolatiewaarde. De matten zelf zijn ongeveer 3,5cm dik en worden met een luchtspouw ertussen tegen het dek gemonteerd. De totale dikte komt hiermee op ongeveer 5,5 cm, waardoor de kruipruimte weinig aan hoogte verliest. Het ziet er erg netjes uit en de kruipruimte blijft goed toegankelijk.

Voorbeeld Isolatie Parels

Isolatie parels

In enkele gevallen komt het voor dat de kruipruimte heel slecht toegankelijk is, of alleen uit een ruimte bestaat van enkele decimeters onder je bestaande vloer. Dit is vaak in oude woningen het geval. Deze ruimte is niet toegankelijk voor personen en maar op één andere manier te isoleren. Hier maken we enkele openingen in de vloer en vullen de ruimte onder de vloer met eps parels. Het kan ook zijn dat we via de kelder gaten kunnen boren en op deze manier de parels aanbrengen. De parels hebben een hoge isolatiewaarde. Een ander voordeel is dat mogelijk aanwezig vocht in de ruimte onder de parels blijft.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw woning? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend woningbezoek.

Contact opnemen