Close

LG Airco Kopen

Nu de zomers ieder jaar steeds warmer worden, overwegen veel mensen om een airco aan te schaffen. Of je nu een airco voor in je slaapkamer zoekt of voor je woonkamer, een LG airco is net wat milieuvriendelijker dan de doorsnee airconditioner en kan daarom een goede, duurzame keuze zijn wanneer je van plan bent een airco te kopen.

Direct contact opnemen

Top product LG Airco

LG Airco PA11WS Mobiele Airconditioner

LG PA11WS Mobiele Airconditioner

Met de Mobiele Airconditioning van LG koel je in korte tijd elke ruimte waar jij je bevindt. Het is dus de ideale airco voor in de slaapkamer, woonkamer, of voor in je eigen thuiskantoor.

 • LG DUAL Inverter Compressor™ zorgt voor koele temperaturen met energiebesparende functies
 • 3-in-1 Functie; koelen, ontvochtigen en ventilatorstand
 • Gebruik de belangrijkste functies met de ThinQ™-app en ontvang belangrijke meldingen
 • Bediening werkt zelfs met Google Assistant en Amazon Alexa, zodat de slimme functies met de stem kunnen worden bediend
 • Makkelijk zelf te installeren
 • 11.000 BTU (koelcapaciteit: 35 ℃/RV 80%)
 • Afvoerslang naar buiten
 • Energielabel: A+
 • Geluidsniveau: 44 dB
 • Vermogen 2,6 Watt
 • Ruimte met hoge warmtelast tot 25 m²
 • Ruimte met lage warmtelast tot 40 m²
BEKIJK PRIJS

Wat is de impact van een airco op het milieu?

Hoewel een airconditioning erg populair is tijdens de warme zomermaanden, zit er helaas een groot nadeel aan dit fantastische apparaat. Hoewel de airconditioner de zo begeerde verkoeling brengt, is het apparaat niet al te best voor het milieu. De negatieve impact van airconditioners op het milieu heeft eigenlijk met drie dingen te maken:

 • Het apparaat gebruikt koudemiddelen met HFK’s. Deze stoffen dragen bij aan het broeikaseffect.
 • Airconditioners verbruiken heel veel energie. Deze energie wordt meestal gewonnen uit fossiele brandstoffen. Dit zorgt dus weer voor extra CO2 uitstoot.
 • Een airconditioner is gemaakt van grondstoffen die alles behalve duurzaam zijn.

LG Airco

Is een LG airco beter voor het milieu?

Een airconditioner is dus vervuilend voor het milieu aangezien deze veel energie verbruikt. Ook worden er in airconditioners koelmiddelen gebruikt met HFK’s, welke het broeikaseffect versterken. Tot slot wordt een airconditioner gemaakt van grondstoffen die niet duurzaam zijn. Wil je toch graag een airco in huis, ben je dan ook bewust van jouw impact op het milieu. Dan is de LG airco het overwegen meer dan waard. Maar waarom zijn LG airco’s dan net wat beter voor het milieu?

LG airco en duurzaamheid

Bij LG werken ze hard aan energiezuinige producten. Door hun innovatieve invertertechnologie zijn de LG airco’s in staat om zowel eersteklas koeling als verwarming te bieden, en dat terwijl het energieverbruik aanzienlijk verlaagd wordt. Deze zeer geavanceerde en energiebesparende technologie voldoet volledig aan de laatste Europese energie normen.

Dit maakt de airconditioners van LG dus de ideale oplossing voor mensen die bewust bezig zijn om hun energieverbruik te verlagen, maar niet bestand zijn tegen het warme weer waar we vandaag de dag mee te maken hebben. Door de energiezuinigheid van LG hebben de meeste producten dan ook het A++ label. Dit komt doordat deze producten gebruik maken van unieke Active energy Control technologie.

Naast het feit dat de LG airco dus een stuk energiezuiniger is, gebruikt LG ook een alternatief als koudemiddel, in plaats van HFK’s. Dit vernieuwende koudemiddel draagt de naam R-32. Het voordeel van R-32 is dat het een veel lager Global Warming Potential (GWP) heeft dan ouderwetse HFK’s. Dit wil zeggen dat R-32 veel minder bijdraagt aan het broeikaseffect dan koudemiddelen die voorheen in airconditioners gebruikt werden. R-32 vermindert het effect op de ozonlaag namelijk met wel één derde.

LG Dual

Andere voordelen van een LG airco

De airconditioners zijn dus een stuk minder schadelijk voor het milieu dan de traditionele airconditioner. Dit komt doordat de airconditioners van LG veel minder energie verbruiken dan de alom bekende airconditioning. Bovendien is het zo dat LG gebruik maakt van een alternatief koudemiddel, welke de ozonlaag minder belast. Helaas is er niks bekend over de duurzaamheid van de grondstoffen die gebruikt worden voor het maken van de LG airco. Maar door het energiezuinige verbruik en het alternatieve koudemiddel zijn de airconditioners van LG een milieuvriendelijk alternatief voor degene die toch graag een airconditioner aanschaft.

Naast het feit dat een LG airco beter is voor het milieu, heeft een airco van LG nog veel meer voordelen. Zo is het met de meeste airco’s van LG mogelijk om zowel een ruimte te verkoelen als een ruimte te verwarmen. Bovendien is de nieuwste lading airconditioners van LG uitgerust met krachtige en effectieve luchtfilters. Deze luchtfilters filteren niet alleen vieze luchtjes, ze kunnen je ook enigszins beschermen tegen allergenen en virussen die door de lucht verspreid worden. Op deze manieren creëren de airconditioners van LG een schonere en aangenamere woonomgeving.

Wil je graag meerdere kamers tegelijk koelen? Ook dan heeft LG de perfecte oplossing. Deze oplossing heeft de vorm van de LG airco split unit. De LG multi split airco’s bestaan namelijk uit één buiten unit en twee of meer binnen units. Daar komt nog eens bij dat de airconditioners van LG zeer gemakkelijk te installeren en te onderhouden zijn. Naast al deze fantastische voordelen wat betreft het gebruik weet LG maar al te goed dat het oog ook wat wilt. Daarom zijn hun airco’s ook zeer stijlvol en soms zelfs een regelrechte design airco.

Welke alternatieven zijn er nog meer?

De LG airco is dus een fantastisch en milieuvriendelijk alternatief op de traditionele airconditioner. Naast het feit dat de airco’s van LG minder energie verbruiken en gebruik maken van een koude middel welke een minder schadelijk effect hebben op de ozonlaag, bieden de airco’s van LG nog meer voordelen. Zo zijn de meeste airco’s van LG bijvoorbeeld in staat om een ruimte te koelen en verwarmen. Ook kunnen de airco’s de lucht zuiveren dankzij de krachtige filters. Bovendien zijn ze gemakkelijk te installeren en te onderhouden.

Heb je toch liever geen airconditioner? Ook dan hoef je niet weg te kwijnen in het warme weer. Er zijn namelijk voldoende andere, milieuvriendelijke manieren om koel te blijven tijdens de hitte. Een ventilator verbruikt bijvoorbeeld veel minder energie dan een airconditioner. Ook maakt een ventilator geen gebruik van koudemiddelen. Ook dit maakt een ventilator dus beter voor het milieu dan een airconditioner. Mocht je opzoek zijn naar een ventilator, dan is een Dyson ventilator ten zeerste aan te raden.

Maar zoals je misschien al hebt gemerkt is een airconditioner of een Dyson ventilator behoorlijk prijzig. En dan heb je nog niet eens het extra energieverbruik meegerekend. Wil jij op een milieuvriendelijke manier en met een klein budget toch koel blijven? Zorg dan dat je de ruimte slim lucht en dat je gordijnen goed dicht zijn. Een voetenbadje van tijd tot tijd kan ook heel verkoelend werken.

Ben je op zoek naar een oplossing op maat? Neem snel contact met ons op!

Direct contact opnemen