Close

Mitsubishi Airco

Bij Mitsubishi airco draait alles al meer dan 80 jaar om kwaliteit. Om deze reden maken veel installateurs, adviseurs en eindgebruikers de keuze voor een Mitsubishi electric airco. Een comfortabele leefomgeving creëren is waar het bij Mitsubishi allemaal om draait. Wil je een Mitsubishi airco kopen dan is het raadzaam om deze pagina eens door te lezen zodat u een juiste keuze kunt maken. Aanvullend kunt u de website van een Mitsubishi dealer bezoeken om de markt te verkennen.

Contact opnemen

mitsubishi aircoDe werking van een Mitsubishi heavy airconditioning

Mitsubishi Heavy Industries airconditioners verwarmen in de winter en verkoelen in de zomer. Het filteren van de lucht gaat het hele jaar door. De units kenmerken zich door een fluisterstille werking. Daarnaast zijn alle type airco’s gemakkelijk in gebruik. Met het lezen van de vele recensies kwamen wij er achter dat Mitsubishi Heavy Industries airconditioners hun vak volstaat. Van een wandmodel in een slaapkamer tot de cassette modellen in een snackbar. Alom kwaliteit!

Mitsubishi werkt overigens met een zogenaamde ‘inverter’ warmtepomp waardoor een ruimte snel te verwarmen is. Het is een echte klimaatregelaar die altijd zorgt voor de gewenste temperatuur. Net als bij een kamer thermostaat van een CV ketel stelt u middels een afstandsbediening de gewenste temperatuur in. Mitsubishi verzorgt de rest.

De split units doen hun werk geruisloos. In de laagste stand werken bijvoorbeeld de cassette units op een geluidsniveau van 51 dB(A). Met een zeer solide uitblaas patroon zijn de cassette modellen aan 4 afzonderlijke zijden in te stellen zodat er een optimale luchtstroom wordt gecreëerd. Deze modellen zijn zelfs te gebruiken in ruimtes tot 4 meter hoog.

Opmerking verdient dat Mitsubishi Heavy Industries alle ‘inverter’ warmtepompen volgens de meest strikte milieueisen produceert. Energiebesparing staat dus hoog in het vaandel. Alle huidige modellen van Mitsubishi hebben een energielabel van A+ tot A++.

Gebruik van een split airco Mitsubishi

Een Mitsubishi single split airco werkt kinderlijk eenvoudig. Als voorbeeld hebben we een Mitsubishi airco met 5 kw genomen. Deze vrij standaard opstelling hebben wij bekeken en de conclusie luidt: een kind kan de was doen. Het type beschikt over twee onderdelen, één indoor unit die in de kamer wordt gemonteerd en een outdoor unit die buiten wordt geplaatst.

Er zijn meerdere mogelijkheden om een unit buiten te plaatsen. Het heeft onze voorkeur om de buitenunit aan de gevel te bevestigen omdat dit minder trillingen doorgeeft in vergelijking met een plat dak. Op het jaarlijkse onderhoud van de buitenunit na, wat je waarschijnlijk niet eens zelf doet, heb je er verder geen omkijken naar.

De binnenunit wordt middels een bedieningspaneel of afstandsbediening aangestuurd. Deze unit blaast de koude lucht de ruimte in en zorgt voor het aangename klimaat. De warmte uit de ruimte wordt via de koelleidingen naar de buitenunit afgevoerd om deze vervolgens aan de buitenlucht af te geven.

De montage van een Mitsubishi airco

Zoals reeds gezegd, worden Mitsubishi Heavy Industries airconditioners op een milieubewuste manier ontworpen. Het design wordt zo compact mogelijk gemaakt waardoor er minder materialen nodig zijn tijdens de montage. Tevens wordt er met milieuvriendelijke materialen gewerkt en kan 90% van alle airconditioners gerecycled worden. Deze kwaliteit is geborgd in de ISO 9001 en ISO 14001 norm.

Zelf monteren en installeren van een Mitsubishi heavy unit is niet aan te bevelen. De praktijk leert dat er vaak fouten gemaakt door het gebrek aan ervaring. Hierdoor is alle tijd verloren en moet er alsnog contact worden opgenomen met erkende Mitsubishi airco installateur.

Een ander belangrijk punt bij het plaatsen van een airco in huis is dat het leidingwerk afgeperst dient te worden. Een standaard ‘doe-het-zelver’ heeft in de het leeuwendeel van de gevallen hier niet de juiste middelen voor. Na het afpersen zal het systeem nog gevuld moeten worden met het koudemiddel, dit mag alleen een erkent STEK monteur. Kortom, wij adviseren de montage over te laten aan een specialist in Mitsubishi airco’s. Er is zelfs een website waar je kunt bekijken of bedrijven in het bezit zijn van dit STEK certificaat.

Koel- en verwarmingsvermogen Mitsubishi airconditioners

De bedoeling van alle airconditioning systemen is dat deze kunnen koelen. Het vermogen dat nodig is om een bepaalde ruimte af te koelen wordt uitgedrukt in Watt. Om effectief te kunnen koelen heb je ongeveer 40 Watt nodig per kubieke meter nodig. Dus hoe groter de kamer, hoe meer vermogen je nodig hebt. Op de verpakking van de Mitsubishi heavy airco’s staat meestal al vermeld wat het koelvermogen van de airco is. Je kunt uiteraard ook op de website van een dealer rondkijken en in hun assortiment zoeken naar een geschikt type voor je woning.

Met alle typen ‘inverter’ airco’s van Mitsubishi heavy kun je tevens zeer rendabel verwarmen. De meeste toestellen halen een rendement van meer dan 400%. Tegenover het gebruik van een CV ketel met een rendement van 96% is dit een behoorlijke vooruitgang. De geavanceerde ‘inverter’ airco van Mitsubishi is een lucht-lucht warmtepomp. Onze vooruitziende blik is dat deze manier van verwarmen met een airco in de toekomst steeds meer standaard zal worden.

Energieverbruik van een Mitsubishi heavy

Het energieverbruik van een airconditioning staat standaard vermeld op de verpakking in de vorm van een energielabel. Hoe beter de energieklasse, hoe minder geld de airco je kost in het gebruik. De beste airco’s van Mitsubishi beschikken over een A+++ energielabel. Zuiniger krijgt men ze niet. De slechtste energieklasse is D. Wij hebben geen gangbare airco’s van Mitsubishi gevonden op een website met een lagere energieklasse dan A+.

Mitsubishi Heavy Airco

Veel mensen denken nog altijd dat airco’s zorgen voor hoge energiekosten. Niets is minder waar. Deze apparaten zijn juist heel zuinig. Je kunt op twee waarden letten bij het kopen van een airco. De SEER waarde geeft aan hoe goed de airco een ruimte kan koelen en de SCOP waarde is belangrijk voor het verwarmen. Hoe hoger deze waardes zijn, hoe energiezuiniger je het het apparaat kunt gebruiken. Wij hebben een pagina ingericht op onze website waar je meer informatie kunt vinden over deze waardes.

Luchtfiltering van een Mitsubishi Airco

Indien je voornemens hebt om een airco van Mitsubishi aan te schaffen is het raadzaam ook naar andere zaken te kijken zoals de filterfunctie. Er zijn namelijk verschillende filter varianten mogelijk. Enerzijds zijn er units met een grof filter die enkel de unit zelf beschermen. Anderzijds zijn er ook units met een actief koolstoffilter of ionisator. Deze laatste werkt erg goed tegen allergieën voor pollen en schimmels. Indien je alleen de filtering belangrijk vindt en niet wilt koelen zijn er andere systemen op de markt. Voor specifieke vragen kunt u het beste contact opnemen met een dealer.

Wat is onze conclusie?

Met het artikel op deze pagina hebben we je laten inzien wat er komt kijken bij de aanschaf van een airco. Onze intentie is niet alle details te benoemen, maar vooral bewustwording te creëren. Andere opties zijn een wandmodel monoblock unit (vanaf €1000 incl BTW), een mobiele airco (vanaf €500 inclusief BTW) of zelfs een luxe ventilator, welke verkrijgbaar zijn vanaf €270 inclusief BTW.

Voor overige vragen of een prijsopgave kun je altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen