Close

Monoblock Airco

Monoblock airco’s zijn naast split airco’s zeer geschikt om een ruimte in huis te koelen of te verwarmen. De naam zegt het al, het verschil met een split unit is dat je geen buitenunit nodig hebt. Al onze informatie over het plaatsen, de prijs, service en het gebruik hebben wij onderstaand op een rij gezet.

Advies op maat nodig? Neem snel contact op!

Neem contact op

Beste Monoblock Airco 2022

monoblock airco

Innova 2.0 12HP DCInverter – Plug and play Monoblock Airco

INNOVA presenteert met de Innova 2.0 een nieuwe benadering van airconditioning zonder buitenunit die de technologie van deze zogenaamde “monoblock” airco’s naar een nieuw niveau brengt. Geschikt voor ruimtes tot 27 m² (67 m³).

 • Plug and play Monoblock-Airco
 • Geschikt voor ruimtes tot 27 m²
 • Energielabel A+
 • Koelvermogen 8000 BTU
 • Vermogen 730 Watt
 • Geluidsniveau 27 dB
 • Gewicht 48,5 kg
BEKIJK PRIJS
Evolar Evo m1000ch Monoblock Airco

Evolar EVO-M1000CH-Monoblock Airco-1000BTU

De Evolar EVO-M1000CH Monoblock airconditioner is een moderne airconditioner zonder buitenunit die gemakkelijk kan worden geïnstalleerd. Omdat er slechts twee gaten in de muur nodig zijn, hoeft u geen beroep te doen op gekwalificeerde hulp - elke huiseigenaar kan dit doen!

 • 4-in-1 airco; koelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren
 • 10.000 BTU
 • 2,93kW koelvermogen
 • De airco is geschikt voor ruimtes tot 40 m2 / 90 m3
 • LED scherm met thermostaat
 • Timerfunctie
 • Geen buitenunit nodig
 • 2 Jaar garantie
 • Mobiel te bedienen middels een app
BEKIJK PRIJS

Airco zonder buitenunit

Een monoblock airco is een wandmodel airco zonder buitenunit. Dit is erg prettig op plekken waar je geen plaats hebt voor een buitenunit of bij bijvoorbeeld een monumentaal pand. Hier wil je het liefst geen apparaten aan de muur hebben hangen en kies je niet graag voor een airco met buitenunit. De werking van een monoblock airco is het best te vergelijken met een mobiele airco.

Hoe werkt een mobiele airco?

De werking van een monoblock airco is in principe hetzelfde als een mobiele airco. In de monoblock binnenunit zit het buitendeel al verwerkt. Door de hoge kwaliteit én ‘inverter’ techniek zijn deze airco’s vergelijkbaar met mobiele airco’s. Een groot verschil tussen beide is dat een monoblock airco veel minder geluid produceert door innovatieve technieken. Ze zijn dus geruisloos en plezierig in gebruik.

In plaats van een losse slang, of een airco buitenunit in geval van een split unit, worden er twee gaten door de muur geboord waar de monoblock airco zijn warmte af kan geven aan de buitenlucht. De afgifte van deze warmte is noodzakelijk om de ruimte te kunnen koelen. Aan de buitenzijde worden twee roosters geplaatst om de gaten netjes af te werken.

Een alternatief voor verkoeling zou een (luxere) ventilator kunnen zijn, deze koelt de ruimte echter niet zoals een monoblock airco.

Monoblock Airco

Plaatsen van een monoblock airco

Met deze airco in huis kun je optimaal genieten van een heerlijk klimaat, zowel in de zomer als in de winter, aangezien de airco ook goed kan verwarmen. Er zijn verschillende types waaruit je kunt kiezen. Ondanks het advies om de unit binnen zo hoog mogelijk te plaatsen zien wij in de praktijk dat ze ook goed functioneren als ze lager worden gehangen. Hou er wel rekening mee dat de unit vrij staat.

Het is niet de bedoeling om er meubilair zoals een bankstel voor te plaatsen. Zoek dus en mooie open plek. Dit is ook gemakkelijker met het oog op onderhoud van de unit, zoals het reinigen van de filters. Dit zal ééns per jaar moeten gebeuren. De exacte informatie hierover is terug te vinden in de handleiding of op de website van de leverancier.

Monoblock units zijn al gevuld met koelmiddel, dus voor de montage heb je geen erkende STEK monteur nodig. Voor sommige type airco’s units heb je maar één gat in de gevel nodig. Voor de meeste units zul je er 2 moeten boren. De gaten hebben een diameter van 16 tot 20 cm, en zijn in de meeste gevallen zelf te boren. Indien je door beton moet boren zul je dit met een watergekoelde boor moeten doen. Uiteraard kun je dit ook uitbesteden.

Na het plaatsen kan je per direct gebruik maken van de koel- of verwarmingsfunctie. Er zijn meerdere instellingen beschikbaar. Het is daarom aangeraden om de handleiding goed door te lezen voordat je de monoblock airco in gebruik neemt.

Prijs van een monoblock

Voor het plaatsen van een monoblock airco zonder buitenunit kun je de keuze maken om de installatie zelf te doen of dit volledig uit te besteden. Ben je zelf handig? Dan kun je de installatie zelf uitvoeren en de kosten daarvan besparen. Indien je twijfelt raden wij aan de installatie uit te besteden en contact op te nemen met een erkend bedrijf. Je kunt ook contact met ons opnemen zodat wij je hieromtrent kunnen adviseren.

Neem contact op