Close

ReMarkable 2 kopen

Ondanks het feit dat technologie steeds geavanceerder wordt, maken nog veel mensen aantekeningen op papier. En dat is zo gek nog niet. Het is immers vrij gemakkelijk om op papier notities neer te krabbelen op een manier die voor jou overzichtelijk is. Op een digitale manier blijven deze mogelijkheden vrij beperkt. Tot voor kort dan.

Sinds een aantal jaar wint een nieuwe uitvinding steeds meer terrein. Dit apparaat heet de reMarkable en staat ook wel bekend als de papieren tablet. Maar wat is de reMarkable nu precies? Wat kun je allemaal met de reMarkable? En waarom moeten we eigenlijk af van het maken van papieren notities. Dat lees je in dit artikel. Overigens is er sinds enkele jaren de reMarkable 2. We zullen even kort toelichten welke verbeteringen er zijn doorgevoerd bij deze nieuwe versie.

Koop nu snel de Remarkable 2 bij Amazon.nl!

Remarkable 2 Kopen

reMarkable 2 met Marker en Ultraslanke Grijze Hoes – the Paper Tablet

Ben je op zoek naar een digitaal notitieblok voor thuis of op de zaak? Dan is deze reMarkable 2 - next-generation paper tablet precies wat je nodig hebt. De reMarkable 2 zet je handschrift om in tekst en kan geïntegreerd worden met google drive, dropbox en microsoft onedrive. Maak aantekeningen op pdf bestanden of zet je digitale handtekening eenvoudig onder een contract. Dankzij de meegeleverde marker plus kan je schrijven en tekenen.

BEKIJK OP BOL
remarkable 2 luxe

reMarkable ® 2 – inclusief marker plus en luxe grijze hoes – the Paper tablet!

Nu met gratis 9 extra marker tips! Ben je op zoek naar een digitaal notitieblok voor thuis of op de zaak? Dan is deze reMarkable 2 - next-generation paper tablet precies wat je nodig hebt.

 • 1x Remarkable 2
 • 1x Marker Plus (stylus pen) met gum. Nu met gratis 9 extra marker tips!
 • 1x luxe PU leren beschermhoes
 • 1x Oplaadkabel
 • 1x Quick start guide
BEKIJK OP BOL
remarkable 2

Remarkable ® 2 – Tekentablet – met pen incl gum en grijze slim case folio

Zoek je een manier om je aantekeningen te organiseren? Of lees je vaak PDF bestanden vanaf je scherm en wil je hier eenvoudig aantekeningen bij kunnen maken? Dan is deze reMarkable 2 precies wat je zoekt.

 • 1x Remarkable 2
 • 1x Staedtler Noris Digital Jumbo pen
 • 1x compatibele Zwarte Slim Case Folio
 • 1x Oplaadkabel
 • 1x Quick start guide
BEKIJK OP BOL

Wat is de reMarkable?

De reMarkable is een tablet welke is ontworpen om notitieboekjes te vervangen. Met behulp van een e-ink scherm en een Marker kun je vrij gemakkelijk aantekening “opschrijven”. De Marker is zo ontworpen dat deze ongeveer evenveel weerstand biedt als wanneer je met een pen op papier zou schrijven. Ook het geluid dat de Marker maakt wanneer je hem over het scherm beweegt lijkt hier veel op. Door middel van de reMarkable kun je dus handgeschreven notities maken zonder dat daar een velletje papier aan te pas komt. Benieuwd hoe je het meeste uit je Remarkable 2 kunt halen? Check dan ons artikel met handige tips en tricks voor de Remarkable 2!

Dikte Remarkable 2

Waar kan ik Remarkable 2 kopen?

De Remarkable 2 is onder andere te koop via Bol.com en via de officiële website van Remarkable zelf.

Waarom moeten we minder papieren notities maken?

De reMarkable tablet biedt dus een goed alternatief voor het maken van papieren notities. Maar waarom is het eigenlijk nodig om een alternatief te hebben voor onze oude vertrouwde notitieboekjes?

Momenteel is het zo dat we in Nederland jaarlijks ongeveer 80 kilogram aan papier gebruiken. Deze 80 kilo bestaat natuurlijk niet alleen uit notities: ook wc-papier, kranten, tijdschriften, printpapier en papieren verpakkingen vallen hieronder.

Om aan onze papierbehoefte te voorzien, moeten er natuurlijk bomen gekapt worden. Naar schatting is de papierindustrie verantwoordelijk voor ongeveer 14% van de boskap. Waar we vaak niet bij stil staan is hoe cruciaal bomen zijn voor het leven op aarde. Wanneer er minder bomen zijn, heeft dit allerlei ernstige consequenties. Zo zullen broeikasgassen bijvoorbeeld toenemen aangezien de bomen geen CO2 meer kunnen vastleggen. Ook zal er minder zuurstof geproduceerd worden. Daarnaast is het ook nog eens zo dat boskap leidt tot landerosie en overstromingen. Als laatste zorgt het kappen van bossen ervoor dat de leefomgeving van talloze mensen en dieren wordt verwoest.

Naast de gevolgen van boskap heeft ook het papier zelf nog ernstige gevolgen voor het milieu. Zo worden allerlei chemicaliën gebruikt om papier te produceren. Deze chemicaliën kunnen vervolgens weer allerlei grondstoffen vervuilen. Ook is het zo dat, wanneer papier wordt weggegooid en ligt te rotten op de vuilnisbelt, het papier methaan begint uit te stoten. Methaan is een broeikasgas dat nog vele malen slechter is voor het milieu dan CO2.

Kortom, wanneer we beter voor het milieu willen zorgen en klimaatverandering willen tegengaan, is het noodzakelijk dat we onze papierconsumptie drastisch terugdringen. De reMarkable kan hieraan bijdragen, aangezien het een goed alternatief is voor geschreven notities. Maar wat kun je allemaal met deze reMarkable paper tablet?

Wat kun je allemaal met de reMarkable 2?

Zoals hierboven al genoemd werd, kun je met de reMarkable tablet geschreven notities vervangen. Je hebt de optie om al je notities in één notitieboek te zetten, maar het is ook mogelijk om nieuwe notitieboekjes aan te maken. Op deze manier haal je de notities van verschillende projecten of vakken niet door elkaar.

Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de notities binnen aparte folders te bewaren. Ook wanneer je nieuwe aantekeningen tussen bestaande notities in wilt voegen, gaat dit vrij eenvoudig. Bovendien kun je ook bepaalde notities kopiëren en deze in een ander boekje stoppen.

Voor het maken van je aantekeningen kun je kiezen uit verschillende soorten pennen en potloden met verschillende diktes. Bovendien is de Marker druk gevoelig: hoe meer druk je uitoefent, hoe dikker de lijn. Ook aan linkshandige is gedacht! Daar is namelijk een speciale modus voor ontworpen.

Wat betreft het “papier” waar je op schrijft zijn er ook meerdere mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit velletjes met lijnen, ruitjes of puntjes.

Naast het maken van notities, is het ook mogelijk om e-books of Pdf’s op je reMarkable te plaatsen. Wanneer je deze bestanden eenmaal op de reMarkable hebt staan, kun je er vervolgens ook nog allerlei aantekeningen bij maken.

Overigens is het ook mogelijk om je gemaakte notities als Pdf te mailen naar jezelf of naar anderen. En wanneer je geen fan bent van je eigen handschrift, kun je met behulp van de AI knop je geschreven aantekeningen omtoveren in getypte tekst.

Het is ook mogelijk om je Remarkable te koppelen met populaire Cloudservices zoals Dropbox, Google Drive of Evernote.

Ohja, wist je dat je je Remarkable ook als e-reader kunt gebruiken?

Schrijven op de Remarkable 2

reMarkable 2 als opvolger van de reMarkable 1

Zoals je ziet, biedt de reMarkable tablet vele opties om het opschrijven van je digitale aantekeningen zo gemakkelijk mogelijk voor je te maken. De reMarkable verscheen in 2017. Echter, sinds 2019 is er ook de reMarkable 2. De reMarkable 2 heeft wat extra functies ten opzichte van de reMarkable 1. Hieronder zullen we ingaan op zes verbeteringen die ingevoerd zijn:

 1.  De batterij van de reMarkable 2 heeft een veel langere levensduur. Terwijl de eerste versie na ongeveer twee dagen weer aan de lader moest, gaat een volgeladen reMarkable 2 tot wel twee weken mee.
 2.  De reMarkable 2 is een stuk dunner geworden. Dit maakt dat de tablet nog gemakkelijker mee te nemen is.
 3. De nieuwste versie beschikt ook over een vernieuwde display. Deze nieuwe display verkort de vertraging tussen het schrijven en het verschijnen van de tekst op beeld. Hierdoor verschijnt de tekst wel twee keer sneller dan bij de oudere versie.
 4. De reMarkable 2 is voorzien van USB-C. Niet alleen maakt dit snelladen mogelijk, het vergemakkelijkt ook de gegevensoverdracht.
 5. De Marker die bijgevoegd zit, beschikt over een ingebouwde gum. Op deze manier wordt het dus mogelijk om notities nog sneller en soepeler te bewerken.
 6. De accessoires van de reMarkable 2, bijvoorbeeld de Marker, Marker Plus en Book Folio, kunnen magnetisch aan de reMarkable vastklikken. Op deze manier wordt het een stuk lastiger om ze kwijt te raken.

Een paper tablet voor minder papierconsumptie

De reMarkable 2 biedt dus een goed alternatief voor het maken van papieren notities. Dit is nodig, aangezien onze consumptie van papier vele nadelige gevolgen heeft voor het milieu. Natuurlijk is er veel meer nodig dan het stoppen met het maken van papieren notities, willen we de ernstige gevolgen van papierconsumptie tegengaan. Toch kan dit een goede eerste stap zijn. Deze tablet kan hier goed bij helpen.

Niet alleen maak je dezelfde handelingen als wanneer je op papier zou schrijven, het voelt en klinkt ook hetzelfde. Daarnaast biedt de reMarkable tablet nog wat extra functies die niet mogelijk zouden zijn wanneer je nog aantekeningen zou maken op papier. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om notitieboekjes op te slaan als Pdf en naar jezelf of anderen te mailen.

Ook is het mogelijk om je geschreven tekst met één druk op de knop over te zetten naar getypte letters. Sinds een aantal jaar bestaat er ook de reMarkable 2. De reMarkable 2 is een ware verbetering ten opzichte van de reMarkable 1. Zo heeft de nieuwste versie bijvoorbeeld een batterij die langer meegaat en is deze dunner, waardoor hij makkelijker mee te nemen is.

De Remarkable 3 komt eraan!

In 2023 zal de langverwachte Remarkable 3 eindelijk worden gelanceerd. Dit nieuwe apparaat is de opvolger van de Remarkable 2 en belooft nog meer geavanceerde functies en mogelijkheden te bieden dan zijn voorganger.

De Remarkable 3 zal naar verwachting een verbeterde gebruikerservaring bieden met een nog responsiever touchscreen, een snellere processor en een uitgebreider geheugen. Ook zal de Remarkable 3 nieuwe software-updates bevatten om de algehele prestaties en functionaliteit van het apparaat te verbeteren.