Close

Smart Speaker Kopen

In de smart home van de toekomst vinden we vele verschillende slimme apparatuur terug. Zo hebben verschillende slimme producten, die ons leven comfortabeler en duurzaam kunnen maken, zoals slimme stekkers of de slimme thermostaat, al wat bekendheid gekregen. Maar ook als het gaat om entertainment zijn er verschillende slimme apparaten te verkrijgen, bijvoorbeeld de smart TV. De slimme speaker is ook zo’n kunstmatig intelligent apparaat. In de Verenigde Staten zijn smart speakers al erg populair. Ook in Nederland zie je steeds vaker smart speakers in de woonkamer staan. Maar wat zijn smart speakers nu precies? En waarom is het zo fijn om er eentje in huis te hebben? Dat wordt allemaal haarfijn uitgelegd in dit artikel.

Smart Speaker Producten

smart speaker

Sonos One – Zwart

Bij de aanschaf van een Sonos One ontvang je direct een helder en superieur geluid. Tevens kun je de hem gebruiken middels stembediening. Ook in het Nederlands! Dus dit is zeker een pré. Zo wordt de Sonos One onderdeel van je smart home. De Sonos One is vochtbestendig waardoor je hem ook in bijvoorbeeld de badkamer kunt gebruiken. Je kunt meerdere Sonos One speakers met elkaar verbinden. Hiermee creëer je een nog beter geluid. En hij is te bedienen via google assistent.

 • Te bedienen via google assistent
 • Met touchbediening kun je gemakkelijk jouw muziek bedienen zonder telefoon.
 • Gemakkelijk te verbinden met eigen wifi-netwerk. Extra kastje is niet nodig.
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Google Nest Mini – Smart Speaker / Zwart / Nederlandstalig

De tweede generatie Nest Mini van Google heeft beter geluid, meer vermogen en meer bass. Je kunt de Nest Mini bedienen via uiteraard Google Assistant. Je roept alleen 'Heej Google' en je kunt al je favoriete muziek, via je stem, aanvragen. En niet alleen muziek! De Nest Mini is niet meer weg te denken uit je smart home. Je kunt namelijk ook vragen de lampen aan te maken of je thermostaat hoger te zetten. Vanwege zijn design kun je hem overal plaatsen. Aan de muur maar ook zeker op je nachtkasje of op een mooi tafeltje in je woonkamer. De Nest Mini is een multifunctionele slimme speaker!

 • Bedien je beste smart speaker met je stem
 • Stream muziek met je stem
 • Werkt samen met honderden smartapparaten
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Google Nest Mini – Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig

De tweede generatie Nest Mini van Google heeft beter geluid, meer vermogen en meer bass. Je kunt de Nest Mini bedienen via uiteraard Google Assistant. Je roept alleen 'Heej Google' en je kunt al je favoriete muziek, via je stem, aanvragen. En niet alleen muziek! De Nest Mini is niet meer weg te denken uit je smart home. Je kunt namelijk ook vragen de lampen aan te maken of je thermostaat hoger te zetten. Vanwege zijn design kun je hem overal plaatsen. Aan de muur maar ook zeker op je nachtkasje of op een mooi tafeltje in je woonkamer. De Nest Mini is een multifunctionele slimme speaker!

 • Bedien je beste smart speaker met je stem
 • Stream muziek met je stem
 • Werkt samen met honderden smartapparaten
BEKIJK PRIJS
Google Nest Audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is de nieuwste, slimme Wifi speaker van Google. Je kunt deze beste smart speaker makkelijk bedienen met je eigen stem. Ook kun je de Google Nest Audio koppelen met andere Google speakers om zo een compleet audiosysteem samen te stellen. Met daarbij een geweldig geluid. Luister, in stereo, overal in huis naar je favoriete muziek. De nest is door je persoonlijke Google Assistent van alles op de hoogte. Je planning, het nieuws, de bediening van alle slimme apparaten, behoren tot de taken van de Google Nest Audio. Een smart home kan niet zonder deze Google home speaker. Tevens beschikt de Nest Audio over ingebouwde privacyfuncties en de kleuren, vorm en ontwerp passen perfect in elk interieur.

 • De Google Nest Audio is 75% luider dan de originele Google Home met een 50% krachtigere bas.
 • Slimme speaker met stembediening in het Nederlands
 • Beschikt over ingebouwde privacyfuncties
 • Doordacht en milieuvriendelijk ontwerp
 • Je persoonlijke Google Assistent
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Google Nest Hub – Smart Speaker met scherm / Nederlandstalig – Antraciet

Met de Google Nest Hub is het mogelijk om hulp te krijgen in elke ruimte van je huis. En dat in één oogopslag. De Google Assistant is ingebouwd waardoor je de route naar je werk kan ophalen, jouw Google foto's kunt bekijken of in je agenda kunt spieken om te kijken of er vandaag iets gepland staat. Met dit dashboard kun je alle slimme apparaten en smart speakers bedienen. De Hub kun je configureren met Google Home zodat je met je eigen stem het dashboard kunt aansturen. Naast alle slimme functies is het ook een virtuele fotolijst. Bekijk en speel al je leukste foto's af. Zo kun je alle herinneringen aan je laatste vakantie blijven herbeleven. De Google Nest is ontworpen voor elke ruimte in je huis. Dankzij de ambient HQ wordt de hub afgestemd op de kleuren en verlichting van je leefomgeving. Zo past de hub moeiteloos bij je interieur.

 • Centrale punt voor al jouw Smart Home producten
 • Speel muziek en video's af
 • Krijg visueel assistentie
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Apple HomePod mini Space Gray

Zoals de naam al doet vermoeden is het een kleinere versie van de HomePod, maar dan in een nieuw jasje gestoken en met een nieuwe chip. De focus van deze slimme speaker ligt nog altijd op het geluid. Apple benadrukt dat de hoge kwaliteit ook behouden blijft bij de Homepod mini. De Apple home speaker ondersteunt tevens meerdere stemmen. Iedereen in het gezin kan deze assistent dan ook aansturen. De Homepod mini is, net als zijn grote broer, niet weg te denken uit een smart home. In de woning-app is een nieuwe functie toegevoegd; de ontdek pagina. Op deze pagina kun je allerlei nieuwe accessoires ontdekken waaronder bijvoorbeeld de Intercom functie. Met deze functie kun je berichten sturen van de ene Homepod naar de andere. Het enigste nadeel is dat de Apple Homepod mini (nog) geen stembediening ondersteunt in Nederland en België.

 • Design: kleine ronde speaker, met vlakke bovenkant
 • Bovenop een interactief display met volumeknoppen en voor gebruik van Siri
 • Ingebouwde Siri-assistent voor gebruik van HomeKit, afspelen van muziek en nog veel meer
 • S5-chip met Computational Audio
 • U1-chip voor slimmere Handoff vanaf je iPhone
BEKIJK PRIJS

Wat is een smart speaker?

De smart speaker wordt ook wel slimme luidspreker of slimme speaker genoemd. Het is een draadloos apparaatje met een virtuele assistent, bijvoorbeeld Google Assistent. Bovendien werken smart speakers samen met andere slimme apparaten die je in huis hebt, zoals je slimme verlichting of bijvoorbeeld je slimme thermostaat. Vaak kun je jouw assistent instrueren door middel van een stemcommando. In plaats van je app of afstandsbediening erbij te pakken om je lampen aan te doen, kun je dus ook je eigen virtuele assistent de opdracht geven om de lampen te ontsteken. Ook zou je bijvoorbeeld je assistent kunnen vragen om een bepaald nummer op Spotify af te spelen.

Waarom is een smart speaker zo handig om te hebben?

Zeker nu slimme luidsprekers veel beter worden in het begrijpen van Nederlandse instructies, zie je ook in steeds meer Nederlandse huishoudens dat smart speakers hun intrede maken. Ook benieuwd naar wat een slimme speaker zo aantrekkelijk maakt? Wij zetten de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje.

Smart Speaker met peuter

Drie voordelen van Smart Speakers

Met smart speakers luister je eenvoudig naar je favoriete muziek

Eigenlijk is het nogal misleidend om te spreken over een speaker of luidspreker, want de smart speaker kan zo veel meer dan we van een traditionele luidspreker gewend zijn. Zelfs als het eenvoudigweg gaat om het beluisteren van muziek heeft de slimme luidspreker toch echt een streepje voor. Het wordt namelijk veel eenvoudiger om de juiste muziek af te spelen.

Wanneer je graag naar een bepaalde radio zender luistert, je eigen Spotify playlist hoort, of misschien dat ene specifieke nummer wilt luisteren, hoef je niet langer zelf te zoeken en het nummer op te zetten. Je zegt namelijk gewoon tegen je speaker dat je het nummer wilt horen en je assistent zorgt ervoor dat het liedje, of je gehele muzieklijst, afgespeeld wordt.

Beheer je smart home apparaten door middel van stembediening

Naast het afspelen van je muziek, kunnen smart speakers nog veel meer! Door je smart speaker wordt je slimme apparatuur namelijk nog slimmer. Nu is het natuurlijk al ontzettend handig dat je verschillende slimme apparaten met een app kunt bedienen. Maar nu er de optie is om eenvoudigweg de instructies te geven met je stem, lijkt dit al bijna een beetje ouderwets. Doordat je eenvoudigweg kunt zeggen dat je de lampen aan gaan, of de thermostaat wat lager wordt gezet, heb je nog meer controle over je smart home.

Let er wel op dat de smart speaker verenigbaar is met je andere slimme apparatuur in huis. Wanneer je slimme speaker van hetzelfde merk is als je andere slimme apparaten, is dit vaak geen probleem. Is dit niet het geval, dan hoeft er niet per se een probleem te zijn. Veel slimme speakers zijn namelijk ook verenigbaar met slimme apparaten die niet van hun leverancier komen. Wel is het verstandig om hier extra aandacht aan te besteden.

Smart speakers als persoonlijke assistent

Tot slot is het gewoonweg te kort door de bocht om een slimme luidspreker te beschouwen als een traditionele luidspreker, omdat de slimme variant echt een rol als persoonlijke assistent kan vervullen. Zo weet de slimme luidspreker precies wat er in de wereld afspeelt en heeft deze dus altijd het laatste nieuws voor je klaar, wanneer jij ernaar vraagt. Ook is de slimme speaker op de hoogte van jouw persoonlijke wereld en kun je dus eenvoudigweg aan je slimme luidspreker vragen of er nog wat op de agenda staat.

Bovendien weet de slimme luidspreker ook het antwoord op al je vragen! Dus wanneer je je weer eens afvraagt wat de hoofdstad van Armenië is, hoef je niet zelf op onderzoek uit. Je persoonlijke assistent heeft het antwoord namelijk al voor je klaar staan.

Smart Speaker tijdens het koken

Maar hoe zit het met de privacy?

Slimme luidsprekers zijn dus meer dan zomaar een speaker. Niet alleen maken ze het je eenvoudiger om naar je favoriete muziek te luisteren, ze helpen je ook om je slimme apparatuur in huis te bedienen en kunnen functioneren als je persoonlijke assistent. Dat klinkt allemaal fantastisch natuurlijk. Toch zijn er mensen die ook hun vraagtekens zetten bij slimme speakers. Vaak hoor je namelijk dat mensen zich zorgen maken om hun privacy. Immers smart speakers staan eigenlijk altijd aan. Vandaar ook de vele berichten dat de leveranciers van de slimme speakers iedere beweging van je in de gaten kunnen houden en deze informatie zouden verzamelen, zonder dat jij er erg in hebt!

Helaas is het zo dat in de huidige maatschappij waarin we leven, bedreigingen voor onze privacy zeer reëel zijn. Zo hoor je dat vele mensen “heel toevallig” een reclame toegestuurd kregen voor een bepaalde robotstofzuiger of dweilrobot waar ze zojuist nog over gepraat hadden met een vriend. En dat, terwijl ze nog nooit eerder over een robotstofzuiger hadden nagedacht.

Desondanks beweren bedrijven zoals Google, Amazon en Sonos dat, wanneer hun apparaten niet geactiveerd zijn, ze ook geen omgevingsgeluid opnemen. Mocht dit alsnog niet geruststellend genoeg zijn, dan kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de slimme luidspreker helemaal uit te zetten wanneer je hem niet gebruikt. Op deze manier ben je er zeker van dat er absoluut niemand kan meeluisteren.

Slimme speakers, ook wat voor jou thuis?

Een smart speaker is dus een apparaat dat veel meer kan dan een traditionele speaker. Heb je bijvoorbeeld een bepaald muzieknummer in je hoofd? Vraag dan hardop aan je smart speaker om het nummer op te zetten en het zal gebeuren. Op deze manier hoef je dus niet eerst zelf opzoek te gaan naar het nummer. Bovendien maakt een smart speaker het je nog eenvoudiger om al je slimme apparatuur in huis te bedienen. Wil je de lampen aan doen, uit doen, of toch wat dimmen? Dan kun je dit eenvoudigweg aan je slimme speaker vragen.

Zorg er wel voor dat je slimme speaker verenigbaar is met de andere slimme apparatuur die je al in je smart home hebt. Buiten het verzoek om muziek te draaien of bepaalde apparatuur in huis te bedienen, kun je je slimme speaker ook allerlei trivia vragen stellen. Bovendien is de smart speaker op de hoogte van jouw agenda. Zo hoef je niet eerst op te zoeken wat er vandaag op de planning staat, maar vraag je dat aan je assistent die zich in je speaker heeft verstopt.

Wat betreft je privacy hoef je je ook geen zorgen te maken aangezien Google, Amazon en Sonos beweren dat je activiteiten niet worden opgenomen wanneer je de speaker niet actief gebruikt. En je kunt je speaker natuurlijk ook altijd uitzetten, wanneer je net dat beetje extra zekerheid wilt. Kortom, het huis van de toekomst is gewoonweg niet compleet zonder smart speakers.