Close

Spouwmuurisolatie Venlo

Je bent geïnteresseerd in isolatie van je spouwmuur. Woningen vanaf 1978 zijn standaard voorzien van een spouwmuur, een holle ruimte tussen de twee buitenmuren van je woning. Door deze te isoleren bespaar je honderden euro’s per jaar en gaat het wooncomfort sterk omhoog. De koude val tegen de muren aan de binnenzijde verdwijnt bijna helemaal, en je zult minder ’tocht’ ervaren hierdoor. In de zomer blijft het tevens langer koel in de woning. Heb je geen spouwmuur, bijvoorbeeld vanwege een oudere woning? Hiervoor zijn andere isolatie mogelijkheden die we je kunnen toelichten.

Spouwmuurisolatie Venlo Website Foto 1 Spouwmuurisolatie Venlo Website Foto 2Spouwmuurisolatie Venlo Website Foto 3

Indien je een niet geïsoleerde spouwmuur hebt zorgt deze ervoor dat de kruipruimte kan luchten. Bij spouwmuurisolatie worden spouwkokers geboord om ervoor te zorgen dat de kruipruimte kan blijven luchten.

Een spouwmuurborstel wordt geplaatst op de scheiding met de buurwoning. Zo zorgen we ervoor dat er geen isolatiemateriaal in de spouw van de buurwoning terecht komt.

Hoe gaat spouwmuurisolatie Venlo te werk?

Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend woningbezoek. Wij zullen de spouw inspecteren, inmeten en controleren op vervuiling.

Indien er vervuiling in de spouw zit, zal deze eerst verwijderd moeten worden door ons. Vervuiling geeft namelijk kans op koude bruggen, en kan voor vochtproblemen zorgen. Is er wel een spouw aanwezig, en er zit geen vervuiling in of deze is te verwijderen? Dan zullen wij je een offerte op maat aanbieden. In deze offerte zit ook de besparing per jaar verwerkt, net als de actuele mogelijkheden voor het terugvragen van subsidie. Wij zullen dit bij het bezoek ook onder de aandacht brengen. Indien de offerte akkoord is, wordt er met jou een installatiedatum afgesproken.

Spouwisolatie Voorbeeld

Wij isoleren met Knauf Supafil inblaaswol, wat ervoor zorgt dat er een degelijk homogeen pakket van isolatie ontstaat in de spouw. Het isolatiemateriaal is waterafstotend, maar wel ademend. Naast een goede thermische isolatie heeft dit materiaal ook een zeer goede akoestische isolatie. Hierdoor wordt het een stuk stiller in huis. Het materiaal wordt aangebracht door in kruisvoegen gaten te boren waarin het isolatiemateriaal wordt aangebracht.

De gaten worden uiteraard weer netjes gedicht met (grijze) cement. Waar nodig plaatsen we ook ventilatiekokers naar de kruipruimte, deze moet immers goed kunnen blijven luchten. Het isolatiemateriaal gaat net zo lang mee als de woning zelf. Uiteraard zijn we gecertificeerd en geven we 10 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

Wil je meer informatie of een afspraak plannen? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen