Close

Spouwmuurisolatie Venlo

Spouwmuurisolatie in Venlo

Wil jij je woning in Venlo voorzien van spouwmuurisolatie? Dan zit je hier goed! Woningen vanaf 1978 zijn standaard voorzien van een spouwmuur, een holle ruimte tussen de twee buitenmuren van je woning. Door deze te isoleren bespaar je honderden euro’s per jaar en gaat het wooncomfort sterk omhoog.

De koude val tegen de muren aan de binnenzijde verdwijnt bijna helemaal, en je zult minder ’tocht’ ervaren hierdoor.

In de zomer blijft het tevens langer koel in de woning. Heb je geen spouwmuur, bijvoorbeeld vanwege een oudere woning? Hiervoor zijn andere isolatie mogelijkheden die we je kunnen toelichten.


  Hoe gaat spouwmuurisolatie Venlo te werk?

  Maak een afspraak met ons voor een vrijblijvend woningbezoek. Wij zullen de spouw inspecteren, inmeten en controleren op vervuiling.

  Indien er vervuiling in de spouw zit, zal deze eerst verwijderd moeten worden door ons. Vervuiling geeft namelijk kans op koude bruggen, en kan voor vochtproblemen zorgen. Is er wel een spouw aanwezig, en er zit geen vervuiling in of deze is te verwijderen? Dan zullen wij je een offerte op maat aanbieden. In deze offerte zit ook de besparing per jaar verwerkt, net als de actuele mogelijkheden voor het terugvragen van subsidie. Wij zullen dit bij het bezoek ook onder de aandacht brengen. Indien de offerte akkoord is, wordt er met jou een installatiedatum afgesproken.

  Spouwisolatie Voorbeeld

  Spouwmuurisolatie Venlo Website Foto 1 Spouwmuurisolatie Venlo Website Foto 2Spouwmuurisolatie Venlo Website Foto 3

  Indien je een niet geïsoleerde spouwmuur hebt zorgt deze ervoor dat de kruipruimte kan luchten. Bij spouwmuurisolatie worden spouwkokers geboord om ervoor te zorgen dat de kruipruimte kan blijven luchten.

  Een spouwmuurborstel wordt geplaatst op de scheiding met de buurwoning. Zo zorgen we ervoor dat er geen isolatiemateriaal in de spouw van de buurwoning terecht komt.

  Wij isoleren met Knauf Supafil inblaaswol, wat ervoor zorgt dat er een degelijk homogeen pakket van isolatie ontstaat in de spouw. Het isolatiemateriaal is waterafstotend, en tegelijkertijd ademend. Naast een goede thermische isolatie heeft dit materiaal ook een zeer goede akoestische isolatie. Hierdoor wordt het een stuk stiller in huis. Het materiaal wordt aangebracht door in kruisvoegen gaten te boren waarin het isolatiemateriaal wordt aangebracht.

  De gaten worden uiteraard weer netjes gedicht met (grijze) cement. Waar nodig plaatsen we ook ventilatiekokers naar de kruipruimte, deze moet immers goed kunnen blijven luchten. Het isolatiemateriaal gaat net zo lang mee als de woning zelf. Uiteraard zijn we gecertificeerd en geven we 10 jaar garantie op de uitgevoerde werkzaamheden.

  Wat is spouwmuurisolatie en hoe werkt het?

  Spouwmuurisolatie is een materiaal dat gebruikt wordt om de ruimte tussen buitenmuren te isoleren. Spouwmuurisolatie werkt door de leegte tussen de binnen- en buitenlaag van de muur op te vullen, wat helpt om warmteverlies te voorkomen. Daarnaast kan spouwmuurisolatie ook helpen om geluidsoverlast te verminderen en de kans op condensatie te verkleinen. Hoewel spouwmuurisolatie niet wettelijk verplicht is, wordt het sterk aanbevolen voor woningen in koude klimaten. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is de moeite waard voor het extra comfort en de energiebesparing die het oplevert.

  De voordelen van spouwmuurisolatie

  Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is een van de meest effectieve manieren om de energie-efficiëntie van je huis te verbeteren. Door de ruimte tussen het buiten- en binnenmetselwerk op te vullen, werkt spouwmuurisolatie als een barrière tegen warmteverlies. Daardoor blijft je huis langer warm en verbruik je minder energie om het te verwarmen. Spouwmuurisolatie bespaart je niet alleen geld op je energierekening, maar helpt ook je ecologische voetafdruk te verkleinen. En omdat het zo’n efficiënte manier is om je huis te isoleren, is het ook een van de meest kosteneffectieve maatregelen die je kunt nemen. Dus als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen en je impact op het milieu te verminderen, is spouwmuurisolatie een geweldige optie.

  Wat is de beste spouwmuurisolatie?

  De beste spouwmuurisolatie is gemaakt van een materiaal dat zowel dicht als licht is. Het moet bestand zijn tegen zowel warmte als vocht, en het moet een lage warmtegeleiding hebben. Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden voor spouwmuurisolatie, maar een van de populairste keuzes is glaswol. Glaswol is een uitstekende isolator omdat het zeer licht is en een zeer lage warmtegeleiding heeft.

  Wat is glaswol isolatie

  Glaswol is een soort isolatiemateriaal gemaakt van fijne glasvezels. Het wordt vaak gebruikt in de woning- en utiliteitsbouw om warme lucht in de winter en koele lucht in de zomer binnen te houden. Glaswol is er in verschillende diktes en dichtheden om aan verschillende behoeften te voldoen, en het kan geïnstalleerd worden in muren, plafonds, vloeren en zolders. Naast de isolerende eigenschappen helpt glaswol ook het geluidsniveau te verminderen door geluidsgolven te absorberen. Het is bovendien ook brandwerend en voorkomt de groei van schimmel of meeldauw.

  Hoeveel bespaar je met spouwmuurisolatie?

  Spouwmuurisolatie is een kosteneffectieve manier om je jaarlijkse energiekosten met 20 tot 25% te verlagen. De gemiddelde prijs voor installatie ligt tussen €15 en €30 per m². Dat betekent dat de investering zich na verloop van tijd vele malen terugbetaalt. Naast de financiële voordelen biedt spouwmuurisolatie ook voordelen voor het milieu. Doordat er minder energie nodig is om je huis te verwarmen en te koelen, bespaar je kostbare fossiele grondstoffen en help je je ecologische voetafdruk te verkleinen. Dus als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen en milieubewuster te zijn, dan is spouwmuurisolatie een slimme keuze.

  Wil je meer informatie of een afspraak plannen? Neem dan contact met ons op!

  Contact opnemen