Close

Subsidie RRE Energievoucher Venlo

Wat betekent deze subsidieregel?

De Minister van Binnenlandse Zaken heeft op 13 december 2019 een specifieke uitkering op basis van de Regeling Reductie Energieverbruik (RRE) aan de gemeente Venlo toegekend. Deze uitkering, in totaal 1,5 miljoen euro, wil de gemeente Venlo inzetten om particuliere huiseigenaren te stimuleren om kleine of energiebesparende maatregelen te treffen. Op deze manier hoopt de Gemeente Venlo dichterbij het doel te komen van de CO2 reductie.

Hoe werkt de RRE subsidie?

Meer energie besparen is goed voor het klimaat én je portemonnee. De gemeente Venlo wil hiermee helpen door de inwoners van Venlo, tot 31 maart 2021, de mogelijkheid te geven een energievoucher aan te aanvragen t.w.v. € 60,-voor energiebesparende maatregelen.

Denk daarbij vooral aan kleine maatregelen zoals een waterbesparende douchekop, een energie verbruiksmanager of het aanschaffen en bevestigen van radiatorfolie. Per adres mag er één voucher worden aangevraagd. Er zijn vouchers beschikbaar totdat het subsidieplafond is bereikt. Voor meer informatie over de subsidieregeling en het aanvragen van de subsidie raden wij u aan de maatregelenlijst en subsidieverordening op de website van het duurzaam bouwloket goed door te nemen.

Categorie 1 (Vouchers á € 60,-)

Onder Categorie 1 vallen tabel 1 en 2 uit de Bijlage Duurzaamheidsmaatregelen. Het gaat in dat geval om de volgende maatregelen:

  • Radiator ventilator
  • Energie verbruiks manager
  • Doorstroomverwarmer (ook wel doorstroom boiler genoemd)
  • LED verlichting
  • Tochtstrip/ tochtband
  • Brievenbusborstel
  • Ventilatierooster (winddrukgeregeld)
  • Deurdranger, deurveren
  • Energiezuinige koelkast, wasmachine of wasdroger

Wijziging op de verordening per 22-12-2020

Tot 22 december 2020 was het ook mogelijk om energievouchers aan te vragen met hogere bedragen, bedoeld voor grotere maatregelen. Dit is komen te vervallen. De wijziging op de verordening lees je in de Wijziging Subsidieregel Energievoucher Venlo.

Hoe vraag ik de RRE subsidie aan?

Op de webpagina van het duurzaam bouwloket zijn twee mogelijkheden om gebruik te maken van de €60 voucher. Je kan direct via een webshop energiebesparende producten bestellen, of je kan geld retour ontvangen op al eerder aangeschafte energiebesparende producten. Per adres mag je één keer gebruik maken van deze regeling.

Duurzaamheidsrapport Verduurzaming Nederland

Wil je graag je woning verduurzamen maar weet je niet hoe te beginnen? Of heb je simpelweg geen zin om dit uit te zoeken? Neem dan contact met ons op. Wij komen geheel vrijblijvend op woningbezoek en zullen alle mogelijkheden met je doorspreken.

Indien gewenst maken wij een rapport met alle gewenste maatregelen, offertes van lokale installateurs en de terug te vragen bedragen in de vorm van BTW of subsidie. Op deze manier weet je wat de mogelijkheden zijn, wat de investeringskosten zijn en wat het je oplevert!

Hulp nodig? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag verder.