Close

Wist je dat?

Van een dalende energierekening in 2020 naar een stijgende in 2021

Door het klimaatakkoord welk op 28 juni 2019 is getekend gaan er de komende jaren veel zaken veranderen. In 2020 zal de belasting op energie, door een fout in 2018 waardoor we 300 euro meer moesten betalen, met 100 euro per huishouden dalen. Na deze eenmalige daling zal de prijs op gas flink stijgen om de mensen van het gas af te krijgen. Parallel hieraan zal de belasting op elektriciteit verlaagd worden. Dit moet de consument stimuleren om bijvoorbeeld over te stappen op een warmtepomp en andere duurzame, energiebesparende middelen. Zo kunnen we bijdragen aan een beter milieu en proberen klimaatverandering tegen te gaan.

Bij de transitie naar duurzaamheid blijft de grote vraag de betaalbaarheid van maatregelen. Het grote doel, en de ideale situatie, is om dit ‘woonlastenneutraal’ te kunnen doen. Subsidies, energiebespaarleningen en aanpassingen in energiebelasting zijn noodzakelijke maatregelen om de kostenreductie welke hiervoor op kan lopen tot 40% te compenseren en het dus betaalbaar te maken voor ieder huishouden.

Wist je dat…

Via deze ‘wist je dat’ willen we jullie op de hoogte houden van alle mogelijkheden om kosten te besparen in de race naar een duurzaam Nederland. Klik op één van bovenstaande tegels voor het onderwerp van je keuze.