Close

Mobiele airco verwarmen zonder slang

Mobiele airco’s zijn tegenwoordig een populaire keuze voor het regelen van de temperatuur in huis. Ze zijn draagbaar, eenvoudig te installeren en kunnen overal in huis worden geplaatst. Echter, sommige modellen, bekend als “mobiele airco’s zonder slang“, hebben een unieke eigenschap: ze hebben geen afvoerslang nodig om warmte af te voeren. In plaats daarvan gebruiken ze verschillende technieken om de warmte in de ruimte te verminderen. In dit artikel gaan we dieper in op deze soort airco’s en hun capaciteit om niet alleen te koelen, maar ook te verwarmen.

Verwarmen met een mobiele airco

Hoewel het concept van een airco over het algemeen geassocieerd wordt met koeling, hebben sommige mobiele airco’s de mogelijkheid om ook te functioneren als verwarmingssystemen. Dit maakt ze nog veelzijdiger en waardevoller, vooral voor mensen die in gematigde klimaten wonen waar de temperaturen tussen de seizoenen sterk kunnen variëren, zoals in Nederland. De vraag is echter: hoe kunnen deze mobiele airco’s zowel koelen als verwarmen, en dat allemaal zonder de noodzaak van een afvoerslang? We zullen dit in de volgende secties verder ontleden.

Mobiele Airco's met Verwarming

airco zonder slang

Vektor VMA10EU – Airco Zonder Slang

Vektro VMA10EU - Monoblock Airoc - De enige airco waarbij je geen slang naar buiten hoeft te leggen!

 • Wandmodel Airco zonder buitenunit
 • Zelf gemakklijk te installeren
 • 10000 BTU
 • Bediening via mobiele app
BEKIJK PRIJS
mobiele airco verwarmen zonder slang

Whirlpool PACB29HP Mobiele Airconditioner – 9000 BTU

De Whirlpool PACB29HP mobiele airconditioner kan overal ingezet worden waar verkoeling of verwarming nodig is. Dankzij het mooie en compacte design neemt de airco zo weinig mogelijk ruimte in en verplaats je hem eenvoudig.

 • Deze mobiele airco is met energielabel A+ energiezuinig te noemen
 • Je kunt eenvoudig instellen wanneer de airco aan of uit moet gaan
 • De airco wordt geleverd met afstandsbediening
 • Zowel koelen als verwarmen
BEKIJK PRIJS
Honeywell TC10PM

Honeywell TC10PM – Luchtkoeler/Ventilator

 • Heel energiezuinig
 • Bij deze aircooler wordt de warme lucht in een koeler met honingraatstructuur gezogen
 • Het reservoir vul je met koud water of ijsblokjes
 • Door de oscillerende lamellen wordt de koele lucht gelijkmatig door de ruimte geblazen
 • Vermogen 40 Watt
 • Geluidsniveau (afstand 1 m): 65 dB(A)
 • Inhoud waterreservoir: 10 liter
 • Snoerlengte: 1,2 meter
 • Geschikt voor ruimtes van max. 20 m2 of max. 60 m3
BEKIJK PRIJS

Werking van een Mobiele Airco bij Verwarming

Als je een mobiele airco zonder slang gebruikt om een ruimte te verwarmen, wordt het proces van koeling in wezen omgekeerd. Terwijl de koelfunctie de warmte van binnen naar buiten verplaatst om de kamer koel te houden, doet de verwarmingsfunctie het tegenovergestelde door de warmte van buiten naar binnen te brengen. Het is een beetje zoals een warmtepomp, die energie van de buitenlucht opneemt en deze in de kamer verspreidt om de temperatuur te verhogen.

Het is belangrijk op te merken dat de werking van een mobiele airco zonder slang bij het verwarmen anders is dan bij het koelen. In koelmodus gebruikt het apparaat water of koelelementen om de lucht te koelen, en de warmte wordt via verdamping afgevoerd. In de verwarmingsmodus gebruikt de airco echter de buitenlucht om de binnentemperatuur te verhogen. Dit betekent dat er geen afvoerslang nodig is om warmte naar buiten af te voeren, omdat de airco de warmte juist van buiten naar binnen brengt.

In dit proces wordt een koelmiddel, meestal een koelvloeistof, gebruikt om de warmte van de buitenlucht op te nemen en over te brengen naar de lucht in de kamer. Hierdoor kan een mobiele airco zonder slang een ruimte effectief verwarmen, zelfs bij lage buitentemperaturen. Het is echter wel belangrijk om te benadrukken dat de efficiëntie van een dergelijke airco afhankelijk is van de buitentemperatuur. Bij zeer lage temperaturen kan de verwarmingscapaciteit verminderd zijn.

Voordelen en nadelen van mobiele airco’s die kunnen verwarmen

Een mobiele airco zonder slang kan zowel koelen als verwarmen, en biedt daarmee een hoge mate van veelzijdigheid en gebruiksgemak. Het is een perfect apparaat voor mensen die op zoek zijn naar een draagbare en flexibele oplossing voor zowel warme als koude dagen. Het feit dat deze apparaten geen slang nodig hebben om te verwarmen maakt ze nog gemakkelijker te installeren en te verplaatsen.

Enkele van de belangrijkste voordelen van mobiele airco’s zonder slang die kunnen verwarmen, zijn:

Gemak en draagbaarheid: Deze apparaten zijn ontworpen om makkelijk te verplaatsen van de ene naar de andere ruimte, afhankelijk van waar je ze nodig hebt.
Veelzijdigheid: Een mobiele airco zonder slang kan zowel koelen als verwarmen, wat betekent dat je hem het hele jaar door kunt gebruiken.
Eenvoudige installatie: Je hoeft je geen zorgen te maken over ingewikkelde installaties of het naar buiten leiden van een afvoerslang.

Echter, zoals met elk product, zijn er ook een paar nadelen verbonden aan het gebruik van mobiele airco’s zonder slang voor verwarming:

Mogelijk minder effectieve verwarming: Hoewel deze airco’s in staat zijn om een ruimte te verwarmen, kunnen ze bij extreem koude temperaturen minder efficiënt zijn dan traditionele verwarmingssystemen.
Hoger energieverbruik: Vergeleken met traditionele verwarmingssystemen kunnen mobiele airco’s meer energie verbruiken. Dit komt omdat ze de warmte van buiten moeten halen en naar binnen moeten brengen, wat meer energie kan vergen.
Beperkt bereik: Mobiele airco’s zijn over het algemeen ontworpen voor het koelen of verwarmen van kleinere ruimtes. Voor grotere ruimtes heb je mogelijk een krachtigere airco nodig of meerdere apparaten.

Het is dus belangrijk om de voordelen en nadelen goed af te wegen voordat je besluit om een mobiele airco zonder slang aan te schaffen die ook kan verwarmen.

Geschikt ruimtes

Een mobiele airco die kan verwarmen zonder slang is niet alleen handig, maar ook veelzijdig. Deze apparaten zijn bijzonder geschikt voor kleinere ruimtes, zoals studio’s, kleine appartementen, kantoren aan huis of slaapkamers, waar traditionele verwarmingssystemen mogelijk niet zo effectief zijn. Ze werken het beste in goed geïsoleerde ruimtes, omdat er geen warmte ontsnapt door gaten of kieren.

De draagbaarheid maakt deze apparaten ook zeer nuttig voor situaties waar tijdelijke verwarming nodig is. Bijvoorbeeld in een vakantiehuisje, een thuiswerkplek, of een garage. Daarnaast zijn ze ideaal voor mensen die in een gehuurde ruimte wonen en geen grote investeringen in een vast verwarmingssysteem willen of kunnen doen. Met een mobiele airco die kan verwarmen zonder slang, kunt u eenvoudig de warmte precies daar brengen waar u deze nodig heeft.

Conclusie

Een mobiele airco die kan verwarmen zonder slang biedt een combinatie van gemak, veelzijdigheid en functionaliteit, waardoor het een ideale keuze is voor kleinere ruimtes en tijdelijke verwarmingsbehoeften. Ze kunnen echter minder effectief zijn dan traditionele verwarmingssystemen, en hun energieverbruik kan hoger zijn.

Kan je met mobiele airco ook verwarmen?

Ja, sommige mobiele airconditioners kunnen ook verwarmen dankzij een ingebouwde warmtepompfunctie die warme lucht genereert. Hierdoor kan het apparaat dienen als zowel een koelsysteem als een verwarmingssysteem.

Hoe werkt een mobiele airco verwarming?

Een mobiele airco verwarming gebruikt een warmtepompmechanisme om warmte uit de buitenlucht te halen en deze naar binnen te brengen, waardoor de temperatuur in de ruimte stijgt. Dit proces maakt gebruik van compressie en expansie van koelmiddel om warmte over te dragen en de lucht te verwarmen.

Wat kost verwarmen met een mobiele airco?

De kosten voor het verwarmen met een mobiele airco variëren afhankelijk van factoren zoals het energieverbruik van het apparaat, de grootte van de ruimte en de duur van het gebruik. Over het algemeen zijn mobiele airco’s met warmtepompfunctie energiezuiniger en kunnen ze helpen besparen op verwarmingskosten in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen.

Wat is een goede airco zonder slang?

Een goede airco zonder slang is een draagbaar airconditioningsysteem dat geen externe afvoerslang nodig heeft. Voorbeelden hiervan zijn draagbare verdampingskoelers en aircoolers. Verdampingskoelers gebruiken water om de lucht te koelen, terwijl aircoolers werken door middel van verdamping en een ventilator om koele lucht te verspreiden.