Close

Energielabel Aanvragen

Wij regelen jouw energielabel!

Regel jouw energielabel veilig en snel via ons. Zodra je ons contactformulier hebt ingevuld, neemt een van onze professionals contact met je op.

Wist je trouwens dat we zowel energielabels voor woningen als energielabels voor bedrijfspanden aanbieden?

 

Vraag jouw energielabel aan!
  Vanaf 1 januari 2021 ben je verplicht om bij de verkoop of verhuur van je woning over een definitief energielabel te beschikken. Een energielabel expert zal je woning moeten inspecteren. Het spreekt voor zich dat de kosten voor een definitief energielabel daardoor veel hoger zullen zijn. Een voorlopig energielabel (VEL) is helaas niet meer mogelijk. Lees in dit artikel precies hoe je een definitief energielabel voor je woning kunt aanvragen.

  Direct aanvragen

  Stappenplan definitief energielabel aanvragen

  Neem contact op met Verduurzaming Nederland

  Onze energieadviseur maakt een afspraak met je en komt bij je thuis om het energielabel te bepalen.

  Afspraak met de energieadviseur

  Op de dag van de afspraak komt de energieadviseur het energieverbruik van je huis onderzoeken. Er worden metingen verricht en berekeningen gemaakt met betrekking tot verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Tevens wordt de bouwkundige schil volledig in kaart gebracht. Denk hierbij aan vloer, gevel en dakisolatie maar ook beglazing. In geattendeerde software worden deze gegevens ingevoerd.

  Bepaling van je definitief label

  De energieadviseur bepaalt wat het energielabel van je huis is.

  Online weergave van je energielabel

  Je definitief energielabel wordt in de EP-online database ingevoerd.

  Check je mail

  Je ontvangt een e-mail van onze energieadviseur met, in pdf-formaat, het geldig geregistreerd energielabel. Dit label wordt aangeduid met energie-letters A++++ tot en met G. Een energielabel A++++ woning is een zeer energiezuinige woning, terwijl een energielabel G woning juist heel veel fossiele energie verbruikt en er weinig tot geen hernieuwbare energie wordt opgewekt.

  Let op de geldigheidsdatum

  Het label is 10 jaar geldig. Het is tevens altijd mogelijk om je geregistreerde energielabel online op te zoeken, mocht je niet meer weten tot welke datum hij geldig is.

  Hoe werkt een woningopname?

  Een definitief energielabel vaststellen gebeurt door een ervaren energiedeskundige. Onze adviseur bekijkt je woning in gemiddeld 30-60 minuten. Welke kenmerken worden er nu eigenlijk nauwkeurig onderzocht?

  • De afmetingen van je huis
  • Aanwezige isolatie; denk hierbij aan bijvoorbeeld vloeren, daken, spouwmuren en gevels.
  • De aanwezigheid van bijvoorbeeld een cv-ketel, zonnepanelen, warmtepomp of warmteboiler.
  • Welke type glas heeft de woning; enkel glas, dubbel glas, hoog rendement glas (HR), drievoudig glas.
  • Zijn er ventilatiesystemen aanwezig? (natuurlijke-, mechanische- of balansventilatie)

  De energieadviseur berekent op basis hiervan de hoeveelheid energie die nodig is voor:

  • Verwarming
  • Warm water
  • Ventilatie
  • Koeling van de woning

  Aan de hand van deze verschillende factoren wordt het energielabel vastgesteld en afgegeven. Op het energielabel komen ook aanbevelingen te staan om het label te kunnen verbeteren.

  energielabel huis

  Je woning energiezuiniger maken, hoe doe je dit?

  Je energie-letter wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren. In principe wordt de hoeveelheid fossiele brandstoffen die je verbruikt, vergeleken met duurzame energie die je opwekt. Duurzaam energie opwekken is bijvoorbeeld mogelijk met zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler etc.

  Je kunt je misschien voorstellen dat woningen met ‘groene energielabels’ duurzamer en comfortabeler zijn. Tevens staan ze garant voor een lagere energierekening. Het is dus zeker de moeite waard om te kijken welke energiebesparende maatregelen er voor jou mogelijk zijn. Onze energie adviseur heeft alle kennis in huis om dit samen met jou te bekijken.

  Het is ook altijd mogelijk om een bestaand energielabel te vernieuwen. Heb je misschien zonnepanelen en dubbele beglazing laten plaatsen? Dan kan het zijn dat je energie-letter is verbeterd.

  Ja, ik wil meer informatie

  Enkele energiebesparende maatregelen zijn:

  Wat zijn de kosten van een nieuw energielabel?

  De prijs van een nieuw energielabel is afhankelijk van het type woning, beschikbare documenten over de woning en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft.

  Onderstaand een overzicht van de prijzen die op dit moment van toepassing zijn voor aanvragen binnen de regio Venlo. Buiten deze regio hebben wij contacten met landelijke adviseurs. Neem hiervoor contact met ons op.

  OppervlakteAppartement (gestapelde woningbouw)Rijwoning of 2 onder 1 kapVrijstaand of aan garage geschakeld
  0-50m2€230,-
  50-100m2€250,-€275,-€295,-
  100-150m2€285,-€310,-€330,-
  150-200m2€320,-€345,-€365,-

  Bovenstaande prijzen zijn inclusief BTW. Dit zijn basistarieven zonder bijzondere kenmerken of verschillende installaties. Boven de 200m2 geldt: €1/m2.

  • Afspraak binnen drie weken
  • Binnen enkele dagen na de opname uw Energielabel
  • Prijs is inclusief registratiekosten
  • Geen reiskosten in een straal van 15 km rondom Venlo
  • Pas betalen na ontvangst van het energielabel

  Is mijn energielabel nog geldig?

  Ben je nog in het bezit van een vereenvoudigd energielabel of een energie index? Deze energielabels blijven gewoon geldig. Op het voorlopige energielabel staat een ‘geldig tot’ datum. Deze datum kun je nog steeds aanhouden. Is je vereenvoudigd energielabel of energie index verlopen, dan ben je bij de verkoop of verhuur van je woning wel verplicht een nieuw label aan te vragen.

  Welke uitzonderingen zijn er?

  Een geldig energielabel is voor een aantal gebouwen niet verplicht. Onderstaand enkele uitzonderingen:

  • Monumenten die beschermd zijn
  • Wanneer recreatiewoningen minder dan vier maanden per jaar worden gebruikt
  • Gebouwen met een industriefunctie
  • Gebouwen die worden gebruikt voor erediensten en religieuze activiteiten
  • Vrijstaande gebouwen met een gebruiksoppervlakte van minder dan 50 m2
  • Tijdelijke gebouwen zoals noodlokalen of noodwinkels

  energielabel aanvragen

  Energielabel voor kantoren?

  Ook voor bedrijfspanden die verkocht of verhuurd gaan worden, is een geldig energielabel verplicht. Vanaf 2023 dienen kantoren namelijk over minimaal een energielabel C te beschikken. Een pand/kantoor wordt volgens dezelfde methode door onze EPA-adviseur geregistreerd. Aanvraagprocedures of meer informatie hierover kun je vinden op onze pagina energielabel kantoren.

  Direct een energielabel aanvragen?

  Gelijk een geldig energielabel aanvragen voor je woning of utiliteitsgebouw? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  Dit kan via het contactformulier op onze website, via telefoon (077-2086061) of via info@verduurzamingnederland.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd even langskomen op ons kantoor.

  Geef in alle gevallen duidelijk aan dat het een aanvraag voor een energielabel betreft, en vermeld ook het adres waar het energielabel voor gemaakt moet worden.