Close

Energielabel Bedrijfspand Aanvragen

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

Wil je gelijk een aanvraag doen? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Een van onze adviseurs neemt vervolgens contact met je op.

  Prijzen energielabel bedrijfspand

  OppervlaktePrijzen
  0 – 100m2€450,-
  100 – 250m2€525,-
  250 – 500m2€600,-
  500 – 1000m2€725
  1000 – 2000m2€925
  2000m2 of groterPrijs op aanvraag

  *Prijzen zijn exclusief btw

  Energielabel voor bedrijfspanden

  Alle gebouwen zonder woonbestemming zijn sinds 2015 energielabel verplicht. Er is een energielabel nodig bij verkoop, verhuur of oplevering van bedrijfspanden.

  Monumentale panden, kerken en gebouwen met enkel een opslagfunctie hebben in dit geval geen energielabel nodig.

  Zie verder op deze pagina bij “Welke uitzonderingen zijn er op energielabel C panden?” Deze verplichting wordt streng gecontroleerd door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Wanneer u geen geldig energielabel kunt aantonen riskeert u een boete.

  Wat geeft een energielabel aan?

  Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig een bedrijfspand is en welke energiebesparende maatregelen nog mogelijk zijn. Hierbij is een A-label voor energiezuinige (vaak nieuwe) bedrijfspanden. Een G-label is voor panden die niet energiezuinig zijn. Vaak komt dit door de manier van verwarmen, de isolatie van de gevel en het glas zoals in het gebouw aanwezig is.

  Geldigheid energielabel

  Een energielabel bedrijfspand is vanaf de registratiedatum 10 jaar geldig. Let dus goed op de verloopdatum van uw energielabel. Heeft u voor het pand nog een geldig label? Dan hoeft u bij verkoop dus geen nieuw label aan te vragen.

  Bij de verkoop van een pand gaat het energielabel mee over naar de nieuwe eigenaar. Deze hoeft dus niet opnieuw een label aan te vragen. Uiteraard is dit niet van toepassing wanneer het label niet meer geldig is. Na de termijn van 10 jaar dient de nieuwe eigenaar, bij het verkopen/verhuren, opnieuw een energielabel aan te vragen.

  Op ieder energielabel staan twee datums vermeld. De eerste datum is natuurlijk de datum waarop deze aangevraagd is, daarnaast vindt u de geldigheidsdatum. Bent u nog in het bezit van een geldig vereenvoudigd energielabel (VEL) of een Energie-Index (EI)? Maakt u zich geen zorgen, ook deze blijven gewoon hun geldigheidsduur houden van 10 jaar.

  Energielabel opstellen

  Omdat voor bedrijfspanden géén voorlopig energielabel wordt afgegeven, dient deze ten alle tijden opgesteld te worden door een vakbekwaam energieadviseur die aangesloten is bij een Certificerende Instelling (CI). Al onze adviseurs zijn volledig gecertificeerd waardoor u gegarandeerd bent van een officieel en betrouwbaar label.

  Tijdens de opname van een energielabel bedrijfspand neemt onze adviseur een groot aantal kenmerken van het gebouw op en maakt op basis daarvan een energieprestatieberekening. Hierbij wordt ook gekeken naar onder andere installaties en isolatie. Bedrijfspanden hebben minimaal een energielabel C nodig. Mocht uw pand na de opname niet voldoen aan dit energielabel? Onze adviseurs kunnen u precies vertellen hoe dit wel haalbaar is voor uw pand.

  Energielabel zichtbaar ophangen

  Het zichtbaar ophangen van het energielabel geldt voor alle overheidsgebouwen met een geldig energielabel en alle andere gebouwen die:

  • van rechtswege energielabel verplicht zijn;
  • een gebruiksoppervlakte van meer dan 250 m2 hebben
  • veelvuldig door het publiek bezocht wordt

  Hier wordt toezicht op gehouden en er kan een dwangsom opgelegd worden aan de eigenaren of beheerders van gebouwen die niet voldoen aan de verplichting om het energielabel zichtbaar op te hangen.

  Voorkom een boete

  De verkopende partij is ten alle tijden verantwoordelijk voor het hebben van een geldig energielabel bij de overdracht. De inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) controleert op de aanwezigheid van een geldig energielabel. Mocht deze niet aantoonbaar zijn kan er met terugwerkende kracht een dwangsom opgelegd worden. Zo zijn er al meerdere boetes uitgeschreven aan bedrijven die niet aan deze regel voldoen.

  De voordelen van een energielabel voor uw bedrijfspand

  Een energielabel voor uw bedrijfspand heeft meerdere voordelen, denk hierbij met name aan:

  • Op de energielabels ziet u concrete energiebesparende maatregelen om uw pand energiezuiniger te maken.
  • Energielabel A, B of C kan gunstig zijn voor de verkoop/verhuur van uw pand en zou uiteindelijk de verkoop/verhuur kunnen versnellen.
  • Banken stellen het verduurzamen van vastgoed verplicht en financieren vanaf minimaal energielabel c, het hebben van een energiezuinig pand maakt de financiering vaak makkelijker.

  Voor bedrijven zijn er subsidies beschikbaar om de aanschafkosten op bijvoorbeeld warmtepompen en boilers te reduceren.

  Enkele tips om energie te besparen

  Met wat simpele tips kun je vaak al flink wat energie besparen. Je bedrijfspand wordt energiezuiniger en het scheelt een hoop kosten!

  Tip 1: Ledverlichting

  Een normale gloeilamp verbruikt veel meer stroom dan een ledlamp. Dit draagt al enorm veel bij aan energiebesparing. Maar je kunt nog een stapje verder gaan. Door een bewegingsmelder te plaatsen, voorkom je dat lampen onnodig branden.

  Tip 2: Ventilatie uitzetten

  Het automatisch uitzetten van je ventilatie buiten kantoortijden kan veel energie schelen. Is dit niet mogelijk dan kun je altijd nog een tijdschakelaar gebruiken.

  Tip 3: Apparaten uitschakelen

  Laat apparaten zoals waterkoelers en koffieautomaten automatisch uitschakelen. Hetzelfde geldt voor beeldschermen, computers en printers. Veel werknemers vergeten deze namelijk uit te zetten.

  Tip 4: Thermostaten geheel of gedeeltelijk blokkeren

  Door thermostaten in te stellen, wordt het niet warmer dan een bepaalde temperatuur. Het continu open en dichtdraaien van thermostaten, zorgt voor toename van het energiegebruik.

  Welke uitzonderingen zijn er op energielabel C panden?

  Er zijn een aantal situaties die ervoor zorgen dat uw pand geen label C verplichting heeft. De verplichting geldt niet:

  • Wanneer je pand een andere functie heeft dan kantoorfunctie
  • Kantoorgebouwen die minder dan 50% van de totale gebruiksoppervlakte gebruiken als kantoorfunctie
  • Wanneer je pand, binnen 2 jaar een andere functie krijgt, wordt onteigend of gesloopt
  • Je kantoorruimte zich bevindt in een monument
  • Wanneer er geen energie gebruikt wordt voor het regelen van het binnenklimaat
  • Wanneer de maatregelen om een energielabel C te realiseren, een terugverdien tijd hebben van meer dan 10 jaar.
  • De gemeente waar het pand zich bevindt heeft hierin het bevoegd gezag.

  Wat zijn de kosten van een nieuw energielabel bedrijfspand?

  De prijs van nieuwe energielabels is afhankelijk van het type bedrijfspand, beschikbare documenten over het pand en de tijd die onze energieadviseur nodig heeft. Deze prijzen variëren van €450,- tot €925,- (0-2000 m2) en kunt u terug vinden in het overzicht “utiliteiten”.

  Energielabel bedrijfspand nodig?

  Wilt u een energielabel bedrijfspand aanvragen? Dit kan via het contactformulier op onze website, via telefoon (077-2086061) of via info@verduurzamingnederland.nl. U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom op ons kantoor. Door onze efficiënte werkwijze heeft u een energielabel gemakkelijk geregeld voor uw pand!

  Meer informatie over de kosten van een energielabel bedrijfspand, kun je vinden op onze pagina over de kosten van een energielabel.

  Contact opnemen