Close

Spouwmuurisolatie Limburg

Ben je woonachtig in Limburg en wil je de thermische schil van je woning optimaliseren? Dan kan door onder andere spouwmuurisolatie aan te laten brengen. Wij voorzien je woning van een jasje waardoor het binnenklimaat een stuk aangenamer wordt en je zal enorm besparen op je energierekening.

Spouwmuurisolatie kent een betaalbare investering met een relatief korte terugverdientijd. Bovendien wordt de terugverdientijd nog vele malen korter door alle subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wacht dus niet langer en neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. Naast spouwmuurisolatie in Limburg kunnen wij je ook verder helpen met alle andere vormen van duurzaam advies. Denk aan andere varianten van isolatie zoals dak- en vloerisolatie Limburg, maar ook advies over het duurzaam opwekken van energie behoort tot onze diensten in Limburg.

Jouw besparing met spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie staat momenteel op de eerste plaats in Limburg, als het om isoleren gaat. Het grote voordeel van een spouwmuurisolatie is dat er geen breek of hak werkzaamheden noodzakelijk zijn. Wanneer de spouwmuur goed geïsoleerd is begint meteen het besparen op je stookkosten, en je wooncomfort schiet omhoog. Er hoeft niets afgewerkt te worden aan de binnenzijde, en wij leveren de buitenzijde netjes schoon op. Indien noodzakelijk dragen wij ook zorg voor nieuwe ventilatiepunten voor je kruipruimte, aangezien ventilatie erg belangrijk is. Het laten aanbrengen van isolatie in Limburg is een betaalbare investering waarmee je direct resultaten boekt.

De voordelen van spouwmuurisolatie op een rij

Woon je in Limburg en kies je voor spouwmuurisolatie? Dit zijn de punten waar je van profiteert!

  • Grote energiebesparing en dus geldbesparing
  • Sterk isolerende werking en geen koude muren meer
  • Hoger wooncomfort
  • Minder warmteverlies door de muren
  • Akoestische werking van isolatie, minder geluid binnen

Wacht niet langer en zorg dat je muren goed geïsoleerd worden. Het comfort in je woning gaat omhoog en je energierekening gaat omlaag. Vele woningen zijn je al voor gegaan! Wij komen graag langs om te bekijken of isoleren voor jouw huis rendabel is.

Welke subsidie is er beschikbaar voor spouwmuurisolatie in Limburg?

Op spouwmuurisolatie alleen is momenteel geen landelijke subsidie te verkrijgen. Wel is er in 2020 nog SEEH subsidie te krijgen als je 2 isolerende maatregelen combineert. Denk bijvoorbeeld aan kruipruimte en spouwmuurisolatie, of dakisolatie en spouwmuurisolatie. Naast deze landelijke RVO subsidie, nu nog SEEH en vanaf 2021 zal isolatie onder de ISDE vallen, geeft bijna elke gemeente subsidie op spouwmuurisolatie. Vraag bij jouw gemeente na of ook voor jou deze subsidie op spouwmuurisolatie aan te vragen is. Vaak kan je hierdoor de spouwmuurisolatie kosten flink naar beneden brengen. Deze kans moet je zeker niet laten liggen aangezien dit ervoor zorgt dat een spouwmuur isoleren zeer rendabel wordt. In de gemeente Venlo kan je bijvoorbeeld al gebruik maken van de RRE. Voor spouwmuurisolatie betekend dit dat je een energievoucher van €200 of €400 kan aanvragen wanneer je je spouwmuur laat isoleren. Deze regeling geldt in eerste instantie tot 31-12-2020.

RVO Subsidies 2021

De afgelopen jaren zijn er telkens subsidies verstrekt op isolatie maatregelen. Denk hierbij aan dubbel of triple glas, dakisolatie, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. De huidige vorm is nog tot het einde van dit jaar aan te vragen en valt onder de SEEH subsidies. Vanaf 2021 zal de SEEH niet meer bestaan. Wel is er komend jaar wederom een budget van 1 miljoen euro beschikbaar voor het aanvragen van subsidies op isolerende maatregelen. Deze subsidies zullen komend jaar onder gebracht worden, en aan te vragen zijn, onder de bestaande ISDE subsidies. Deze ISDE subsidies bestaan al enkele jaren en hebben afgelopen jaren onder andere pelletkachels, zonneboilers en warmtepompen in het pakket gehad. Vanaf 2021 zal deze dus worden uitgebreid met isolatie maatregelen.

spouwmuurisolatie limburgIs mijn huis geschikt voor spouwmuurisolatie?

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan een woning in Limburg moet voldoen om geschikt te zijn voor spouwmuurisolatie. Pas dan kan er isolatie aangebracht worden en kan het besparen beginnen.

Ten eerste is het belangrijk om te weten of je een spouw hebt die nog niet is voorzien van isolatie. Als je een spouwmuurisolatie wil laten uitvoeren is het immers wel van belang dat je een spouwmuur hebt. Is het nog niet helemaal duidelijk of jij die hebt? Een vuistregel is dat woningen voor 1920 geen spouw hebben, en woningen na 1980 al een geïsoleerde spouw hebben. Of er al isolatie is ingeblazen in je spouw kan je vaak zien aan de voegen van de woning. Hierin zijn immers gaten geboord in de voegen en zie je ronde punten in het voegwerk. Bij twijfel kan je uiteraard altijd contact opnemen voor een vrijblijvende inspectie.

Welke materialen kunnen er gebruikt worden?

Indien je woning geschikt is kan het beginnen. Spouwmuur isolatie bij jou woning in Limburg laten aanbrengen is natuurlijk een investering die je vaak niet in één jaar terugverdient. Kan je deze maatregel combineren met andere isolatie maatregelen, dan wordt het pas echt interessant. Op beide maatregelen is zijn dan subsidies aan te vragen. Voor de spouwmuur is dit momenteel €8 per vierkante meter. Dit maakt isolatie een stuk interessanter en met meer maatregelen zal de energierekening van je huis nog meer dalen.

Een groot gedeelte van de kosten voor spouwmuurisolatie zit uiteraard ook in de verschillende soorten materialen wat gebruikt wordt. Je kunt met verschillende soorten materialen je spouwmuur isoleren. Het materiaal wat het beste gebruikt kan worden hangt deels af van de ruimte in je spouwmuren, de vervuiling in je spouwmuren en je eigen wensen. Al deze zaken bepalen uiteindelijk de kosten van je spouwmuurisolatie.

Verder heb je vaak de keuze in meerdere materialen. Deze lichten we onderstaand kort toe.

Supafil inblaaswol op basis van glaswol

Dit is glaswol in de vorm van vlokken. De glaswol is behandeld met siliconen wat er voor zorgt dat er geen vocht in kan trekken. Dit materiaal wordt bij de meeste isolatiebedrijven Limburg gebruikt. Het is het goedkoopste materiaal, maar wel een goed product.

EPS parels (termoparels)

Dit zijn korrels welke met een hars, die zorgt voor een massa die blijft zitten, in de spouw geblazen worden. Het materiaal is iets beter bestand tegen vocht dan inblaaswol. Bij twijfel over de kwaliteit van de spouw door vervuiling of andere zaken zal er vaker voor dit product gekozen worden.

Pirschuim

Dit wordt ook gebruikt als spouwmuurisolatie en zal ieder kiertje opvullen in je spouw. Bijna geen koudebruggen meer. Het product is in materiaal het duurste, echter heb je hier de minste manuren voor nodig wat de prijs weer wat drukt. Het grootste nadeel van Pirschuim is dat je de isolatie nooit meer kunt (laten) verwijderen.

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie in Limburg

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie in Limburg kan vaak al binnen één dag gerealiseerd worden. Spouwmuurisolatie bedrijven Limburg zullen vaak eerst een bezoek plannen voor een spouwmuurinspectie.

Bij deze inspectie zal er voornamelijk naar de breedte van de spouw worden gekeken, en of er vervuiling in de spouw zit. In geval van vervuiling zal dit eerst verwijderd moeten worden. Na dit inspectie bezoek zal duidelijk worden of isolatie van je huis mogelijk is. Een installatie ziet er als volgt uit:

Onze isolatiepartners doen eerst een inspectie om te kijken of de spouwmuur geschikt is voor isolatie. Is de spouwmuur geschikt voor isolatie dan zal een installatiedatum besproken worden.

Op de installatie dag zullen er gaten worden geboord in de voegen van de muren. Door deze gaten zal het isolatiemateriaal in de spouw worden gespoten.
Na het isoleren zullen de gaten in de voegen weer netjes worden gedicht. Je hebt zelf geen rommel binnen in je woning, alles gebeurd van buitenaf en wordt netjes opgeleverd.

Wat kun je nog meer laten isoleren aan je huis?

Naast spouwmuurisolatie zijn er nog andere delen van je huis waar erg veel energie verloren kan gaan. Denk hierbij aan het dak of de vloer van je huis.

Glasisolatie

Dubbel glas, of tegenwoordig ook steeds vaker triple glas, heeft een enorme isolerende werking en zal tevens het wooncomfort verhogen. Door het plaatsen van goed geïsoleerd glas, en kozijnen, zullen er minder ‘koude stromen’ in je woning aanwezig zijn. Naast de isolerende werking en minder stookkosten gaat dus ook je wooncomfort omhoog.

Dakisolatie

De meeste energie die je in je woning opwekt kan verloren gaan door een slechte isolatie van je dak. Warmte stijgt immers op. Heb je een slecht geïsoleerd dak, pak dit dan ook meteen aan. Er zijn meerdere manieren om je dak te isoleren. De 2 meest bekende isolatiematerialen zijn PIR platen of Soudafoom. PIR platen worden op maat gesneden en geplaatst, Soudafoom wordt gespoten (op waterbasis). Na isolatie van je dak zal dit verder afgewerkt kunnen worden met bijvoorbeeld gips.

Vloerisolatie

De grootste winst haal je met isoleren uit dakisolatie. Hierna komt spouwmuurisolatie. Als laatste, maar niet onbelangrijkste, komt vloerisolatie. Het rendement van vloerisolatie kan dan wel het laagst zijn, je merkt er heel veel van in je wooncomfort. De vloer zal minder koud aanvoelen in de winter, en je huis voelt minder tochtig aan. Vloerisolatie vindt vaak plaats in de kruipruimte van je woning.

Indien deze droog en schoon is kan dit gespoten worden met Soudafoom. Indien de ruimte vochtig of vervuild is zal een isolatiemateriaal als Isopremium de voorkeur hebben. De Soudafoom hecht niet op vervuilde en vochtige ondergrond, waar Isopremium als matten vast worden ‘geschoten’ tegen een houten of betonnen dek. Ook kelders worden vaker met Isopremium geïsoleerd omdat dit er netter uitziet.

Wil je een spouwmuurisolatie laten uitvoeren?

Ben je voornemens je spouw te laten isoleren? Neem dan direct contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek op locatie.

Neem contact met ons op