Close

Budget Energie

Wie is Budget Energie?

Budget Energie is een energieleverancier die niet alleen groene stroom levert, maar ook CO2 gecompenseerd gas. De stroom van Budget Energie wordt voor één vierde opgewekt door windmolens in Nederland. Een ander kwart windenergie wordt opgewekt uit Europese windmolens te vinden in Italië, Denemarken en Noorwegen. Dat betekent dus dat we nog de helft aan energie overhouden. Deze wordt volgens Budget Energie opgewekt in Italië door de zon. Naast energie is het bij Budget Energie ook mogelijk om een totaal pakket af te sluiten. Op deze manier kun je dus ook een abonnement voor internet, Tv en bellen via het KPN-netwerk regelen via Budget Energie.

Overstappen naar Budget Energie

Budget Energie

Budget Energie

Budget energie levert volledig groene stroom. Windenergie wordt voor een deel opgewekt door Nederlandse windmolens terwijl de zonne-energie uit Italië komt.

BEKIJK PRIJS

Wat is de geschiedenis van Budget Energie?

Na de tsunami in Japan in 2011 werd Atoomstroom, voorheen leverancier van kernenergie, gedwongen om een andere weg in te slaan. Daarom veranderde Atoomstroom in 2012 in Budget Energie. Onder deze naam verkoopt het bedrijf niet langer kernenergie, maar groene stroom en gas. Nog voor deze omvorming was Budget Energie in 2008 al een samenwerking aangegaan met de Nuts Groep. Ook andere leveranciers van energie en telecomdiensten, zoals de NLE (de Nederlandse Energie Maatschappij) zijn onderdeel van de Nuts Groep. De samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Budget Energie één van de vier grootste energieleveranciers is in Nederland.

De diensten van Budget Energie

Budget Energie levert dus groene stroom en CO2 gecompenseerd gas. De stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van windmolens of zonnepanelen. Zonne-energie en windenergie zijn onuitputtelijke bronnen van energie die het milieu niet belasten. Het grootste deel van de energie wordt door Budget Energie ingekocht in andere delen in Europa. Dit komt doordat we in Nederland nog onvoldoende mogelijkheden hebben om aan de gehele vraag naar groene stroom te voldoen.

Naast energie biedt Budget Energie nog meer producten aan die onmisbaar zijn in ieder huishouden. Zo kun je ook je abonnement voor internet, TV en bellen regelen bij Budget Energie. Wanneer je de producten combineert ontvang je iedere maand combikorting boven op de lage Budget Energie tarieven.

Een kanttekening bij de zogenaamde groene stroom van Budget Energie

Zoals je hierboven hebt gelezen beweert Budget Energie groene energie te leveren. Helaas is het zo dat dit maar voor één kwart gegarandeerd kan worden. Want dit kwart wordt opgewekt door windmolens van Nederlandse bodem. De rest van de groene stroom wordt opgewekt elders in Europa, waaronder Denenmarken en Noorwegen. Nu klinkt dit allemaal heel internationaal en betrokken, maar helaas is dit negen van de tien keer een slimme marketing truc. Het zit namelijk zo dat in Noorwegen alle stroom al groen is. Daarom heeft Noorwegen een overschoot aan Garantie van Oorsprong certificaten.

Iedere energieleverancier die beweert groene stroom te verkopen moet zo’n certificaat afboeken voor iedere 1.000 kWh die het bedrijf levert aan haar klanten. Maar omdat Noorwegen dus meer dan voldoende van deze certificaten heeft, verkoopt Noorwegen deze certificaten door aan energieleveranciers in Nederland zodat zij hun eigen energie kunnen vergroenen. Hoewel je er niet zeker van kunt zijn of dit ook het geval is bij Budget Energie, kun je helaas ook de mogelijkheid niet uitsluiten dat Budget Energie niet echt groene stroom vanuit Noorwegen naar Nederland haalt. Wil je er zeker van zijn dat je écht groene stroom afneemt? In dat geval is het misschien beter om voor een energieleverancier te kiezen welke groene energie verkoopt die in Nederland is opgewekt.

Klant worden van Budget Energie

Wil je graag klant worden bij Budget Energie? Dan kan je dit heel eenvoudig regelen via hun website. Het is echter aan te raden om gebruik te maken van een energievergelijker. Energieleveranciers willen namelijk graag hoog in deze vergelijker staan. Om dit voor elkaar te krijgen, bieden ze vaak welkomstcadeaus en extra korting aan via de energievergelijker. Ook Budget Energie wil op deze manier concurreren. En daar is niks mis mee! Integendeel zelfs, want op deze manier kun jij nog goedkoper een abonnement voor groene stroom afsluiten.

Wat te doen wanneer je gaat verhuizen?

Wanneer je gaat verhuizen, zul je je contract op je oude adres moeten beëindigen. Zeker wanneer je verhuist naar het buitenland of naar een woning waar je niet zelf je energieleverancier kunt kiezen is het van belang dat je dit regelt. Geen zorgen, want je kunt je verhuizing vrij eenvoudig doorgeven via MijnBudgetEnergie. De eindnota volgt 4 tot 6 weken nadat de energielevering op je oude adres is beëindigd.

Bovendien is het ook mogelijk om tijdelijk op 2 adressen energie te ontvangen van Budget Energie. Ben je nog opzoek naar een energieleverancier op je nieuwe adres en heb je altijd goede ervaringen gehad bij Budget Energie? Dan ligt het natuurlijk voor de hand om ook voor je nieuwe adres een contract af te sluiten bij Budget Energie. Toch is het altijd aan te raden om eerste even een energievergelijker te raadplegen. Er bestaat namelijk een grote kans dat er voor je nieuwe adres een goedkopere of groene energieleverancier is.

Opzeggen van je contract bij Budget Energie

Wil je om wat voor reden dan ook je contract beëindigen bij Budget Energie? Dan kun je eenvoudigweg contact opnemen met de klantenservice. Vervolgens is het belangrijk om zo snel mogelijk je meterstanden door te geven. Ben je hier te laat mee, dan maakt Budget Energie namelijk een bindende schatting. De eindnota volgt, net als bij een verhuizing, 4 tot 6 weken na de beëindiging van het contract. Overigens is het verstandig om te kijken tot hoelang je contract nog loopt. De meeste energieleveranciers rekenen namelijk een boete wanneer je voortijdig je contract beëindigt.

Budget Energie : de alles in één leverancier met een groene tint

Budget Energie is één van de grootste energieleveranciers in Nederland. Naast energie kun je bij Budget Energie ook terecht voor een abonnement voor bellen, internet of tv. Minstens 25 % van de stroom die geleverd wordt door Budget Energie is gegarandeerd groen. Helaas bestaat de mogelijkheid dat Budget Energie, net als vele andere energiebedrijven, een deel van haar stroom onterecht bestempeld als groene energie.

Maar aangezien deze energie afkomstig is uit andere delen van Europa, is het niet mogelijk om met zekerheid te zeggen of dit bij Budget Energie ook het geval is. Wil je graag een abonnement afsluiten bij Budget Energie? Dan is het verstandig om dit via een energievergelijker te doen. Op deze manier ben je namelijk nog voordeliger uit dan je al zou zijn door de lage tarieven van Budget Energie.

Contactgegevens Budget Energie

Telefoon: 020-2055555
Bereikbaarheid: Werkdagen van 8.30 uur tot 18.00 uur