Close

Zonnepanelen Venlo

Zonnepanelen kopen Venlo

Steeds meer mensen in Venlo kiezen voor zonnepanelen waardoor onze stad steeds groener en duurzamer wordt. Een positieve ontwikkeling dus, maar het kan natuurlijk altijd beter! Dit is waar Verduurzaming Nederland komt kijken. Het is ons doel om dé lokale zonnepanelen leverancier in Venlo en omgeving te worden.

Overweeg je dus om zonnepanelen aan te schaffen en wil je graag weten wat de mogelijkheden zijn in jouw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons bellen, mailen of je kunt even langskomen (op afspraak) op ons kantoor op de Laurens Janszoon Costerstraat 36 in Venlo.

Contact opnemen

verduurzaming venlo

Waarom zonnepanelen in Venlo?

Goed voor het milieu

Overschakelen op zonne-energie is niet alleen goed voor de planeet doordat het de uitstoot en het kernafval vermindert, maar het is ook milieuvriendelijk van begin tot eind. Bovendien zijn zonnepanelen tot 90% recycleerbaar, dus je kunt vertrouwen hebben in je duurzame toekomst als je vandaag overstapt.

Goed voor de portemonnee

Je zonnepanelen leveren je gratis stroom. Je bent niet gebonden aan prijsschommelingen van energieleveranciers als je op zonne-energie gaat. Alles wat je nodig hebt is de zon. Met alleen daglicht ben je klaar.

Je woning wordt meer waard

Zonnepanelen op een huis verhogen de doorverkoopwaarde, dus als je van plan bent om in de toekomst te verkopen, zijn zonnepanelen een goede investering.

De installatie

Een zonnepanelen installatie is vaak wat complexer dan de meeste mensen vermoeden. Er spelen meerdere factoren een rol waarmee rekening gehouden dient te worden om een zo goed mogelijk werkende installatie te realiseren met het beste rendement. Hiervoor komen wij altijd op locatie kijken en zullen we ook het dak volledig inmeten.

Voorbeeld Zonnepanelen plat dak

Je eigen verbruik

Bij de opname zullen we altijd naar het elektrisch energieverbruik van het afgelopen jaar vragen. We proberen de zonnepanelen installatie zo goed mogelijk af te stemmen op jouw situatie. Ook kijken we meteen naar de oriëntatie van je dakvlak(ken) om te proberen een zo gelijkmatige opwekking gedurende de dag te realiseren. Zodoende kun je de opgewekte stroom meteen verbruiken in je woning of bedrijf en hoef je niet veel terug te leveren aan de energieleverancier. Dit is gunstiger voor het rendement in verband met de afbouwende salderingsregeling vanaf 2023.

Kwaliteit materialen

Wij werken uitsluitend met ‘A’ klasse materialen, vaak met een garantie van 25 jaar. Deze materialen zullen soms iets duurder zijn in de aanschaf, echter leveren ze meer stroom en gaan gegarandeerd lang mee. De jaarlijkse degradatie van deze installaties is zeer laag waardoor je alle jaren een hoog rendement behoud. Een zonnepanelen installatie koop je om er lang plezier van te hebben.

Onderconstructie Zonnepanelen Plat Dak

Onderconstructie plat dak

Wanneer zonnepanelen op een plat dak worden geplaatst, is hier een onderconstructie voor noodzakelijk. De hellingshoek van de panelen bedraagt dan 15 graden in geval van een landscape opstelling, en 10 graden in geval van een portrait opstelling. Op de onderconstructie wordt een frame geplaatst waarop ballast, in de vorm van klinkers, komt te liggen. Hierdoor zal de opstelling bestand zijn tegen alle weersinvloeden. De zijafwerking is standaard blank zoals in de afbeeldingen. Deze kan echter ook in het zwart geleverd worden.

Parallelschakeling

De meest toegepaste installatie is een parallel opstelling. Alle zonnepanelen worden voorzien van optimizers, wat er voor zorgt dat de panelen onafhankelijk werken en de algehele opbrengst van de installatie ongeveer 5% meer bedraagt dan bij een serieschakeling. Ieder paneel is apart uit te lezen, en een defect op een beschaduwd paneel kan de rest van de installatie niet beïnvloeden. Voor een dak met één oriëntatie is deze schakeling door omstandigheden vaak aan te raden. Voor een installatie met meerdere oriëntaties is dit een must.

Parallelschakeling Zonnepanelen Venlo

Serieschakeling

Wanneer het één dakvlak betreft, er zeker geen schaduw op één van de panelen kan optreden en je een zo goedkoop mogelijke, degelijke installatie wilt, kan er gekozen worden voor een serieschakeling. De panelen staan serie geschakeld en je kunt alleen het vermogen van een string (enkele panelen aan elkaar gekoppeld) uitlezen. Wanneer één paneel minder levert door schaduw of defect zullen alle panelen in deze string minder leveren. We bieden deze installatie alleen aan als aan alle voorwaarden kan worden voldaan.

Foto 1 Zonnepanelen hellend dakFoto 2 Zonnepanelen hellend dak

Foto 3 Zonnepanelen hellend dakFoto 4 Zonnepanelen hellend dak

Montage hellend dak

In geval van een hellend dak kunnen panelen op 2 manieren worden gemonteerd. Geschroefd of gehaakt.

Foto 1 en 2 laten het geschroefd systeem zien. Er wordt een houten plank gemonteerd op de kepers van het dak. Op deze plank wordt de dakhaak gemonteerd.

Foto 3 en 4 laten een gehaakt systeem zien. Een gehaakt systeem is minder arbeidsintensief, goedkoper en hier zit een langere garantie op.

Mogelijkheden meterkast

In de meterkast zal er altijd een nieuwe zekering (combinatie met aardlek) geplaatst worden, welke bedraad wordt naar de omvormer. De omvormer is noodzakelijk om de opgewekte energie van je zonnepanelen om te zetten in bruikbare stroom voor je woning of bedrijf. De omvormer dient zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst te worden aangezien hier de meeste verliezen op kunnen treden. Vaak is dit dus op de zolder. Indien er geen loze leiding aanwezig is voor het kabeltraject, kijken wij naar een andere oplossing, deze is er altijd.

Salderen

Tot aan 2023 kan iedere particulier de opgewekte stroom nog salderen. Dit houdt in dat de stroom die je terug levert aan het net, weggestreept wordt met de stroom die je afneemt, binnen je totaalverbruik op jaarbasis. Vanaf 2023 tot aan 2030 wordt deze regeling langzaam afgebouwd, en ga je een steeds lagere terugleververgoeding ontvangen. In de terugverdientijd van je zonnepanelen installatie verwerken wij dit ook al. De salderingsregeling wordt afgebouwd om meer ruimte te creëren voor thuisaccu’s, welke nu nog heel prijzig zijn.

BTW teruggave

Als particulier kun je bijna het volledige BTW bedrag terugvragen aan de belastingdienst. Dit doe je door gebruik te maken van de kleine ondernemingsregeling (KOR). Verduurzaming Nederland doet deze aangifte, na de installatie, kosteloos voor jou als klant.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw woning? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend woningbezoek.

Contact opnemen