Close

Eneco Energie

Wie is Eneco?

Eneco behoort tot de top drie van grootste energieleveranciers die je op de Nederlandse markt zult vinden. Ze verzorgen voor ongeveer 2 miljoen huishoudens de energielevering. Ook MKB en grote bedrijven worden bedient door Eneco. In het buitenland is Eneco ook actief. Er lopen diverse activiteiten in Goot Brittannië, Frankrijk, Duitsland en België.

Overstappen naar Eneco

Eneco

Eneco

Eneco streeft naar een volledig duurzame energieopwekking. Ze werken met zonne-energie en windenergie. Wij vinden de site verder erg rommelig en kunnen de exacte info niet op tafel krijgen. De bonsregeling houdt in dat je een 'stukje' zon krijgt t.w.v. maximaal €150,-

BEKIJK PRIJS

Wat is de Historie van Eneco?

Eneco is in 1995 opgericht na fusies en samenwerkingen tussen gemeentelijke nutsbedrijven. Ze zijn gevestigd in Rotterdam. De aandelen van Eneco zijn verspreid over meerdere gemeenten. Rotterdam heeft met 32% het grootste aandeel hierin. De afgelopen periode is kenbaar geworden dat het grootste gedeelte van de gemeenten de belangen in Eneco wil verkopen. Er word nu gekeken naar de beste opties, verkopen aan één partij, verkopen aan meerdere partijen of een beursgang. Eneco heeft verder ook aandelen in handen van energieleverancier Greenchoice.

Klant worden van Eneco

Klant worden van Eneco, is net als bij andere energieleveranciers, gemakkelijk. Je kunt je hiervoor aanmelden op de site van Eneco. Het is echter makkelijker en voordeliger om dit via onze energievergelijker te doen. Energieleveranciers willen graag hoog in deze vergelijker staan en alleen door welkomstcadeaus en extra kortingen is dit te bereiken. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je via onze vergelijker op de voordeligste energieleverancier uitkomt.

Producten Eneco

Budget energie levert groene stroom en CO2 gecompenseerd gas. Stroom wordt opgewekt uit windenergie of zonne-energie. Dit zijn bronnen welke nooit uitgeput raken én os milieu niet belasten. Groene stroom wordt voor een groot gedeelte ingekocht in het buitenland. De reden is heel simpel, Nederland kan nog niet voldoende opwekken. Budget Energie stimuleert om deze reden de consument om ook zelf duurzaam energie op te wekken. Producten van Budget Energie worden vaak in voordelige pakketten aangeboden en gaan verder dan alleen energieproducten.

Wat te doen bij een verhuizing?

Indien je gaat verhuizen naar het buitenland of naar een woning waar je geen invloed hebt op de energieleverancier moet je zelf contact opnemen met Eneco. Dit kan tot 3 maanden van te voren. Op de dag dat je de woning verlaat hoef je dan alleen nog maar de eind meterstanden door te geven. Als je een slimme meter hebt kan Eneco de meterstanden op afstand uitlezen en hoef je niets te doen. Als je gaat verhuizen en je kunt je huidig energiecontract meenemen naar je nieuwe woning in Nederland hoef je nooit een boete te betalen.

Opzeggen van je contract bij Eneco

Uiteraard kun altijd je contract opzeggen bij Eneco. Afhankelijk van de looptijd van je contract is hier wel of geen boetebedrag aan verbonden. Wil je naar een andere energieleverancier? Dan is het voordeliger dit te doen via onze energievergelijker. Energieleveranciers hebben scherpe aanbiedingen om hoog te score op onze site. Ook regelt de nieuwe energieleverancier dat je huidige contract wordt opgezegd. Lekker makkelijk.

Contactgegevens Eneco

  • Telefoon: 088-8955955
  • Email: klantenservice@eneco.com
  • Storingen:088-8955959