Close

Pelletkachel Kopen

De laatste jaren staat een pelletkachel vaker ter discussie. Zijn dit milieuvriendelijke kachels of juist een vervuiler? Wij hebben onderzoek gedaan naar pelletkachels en wij hebben zelf de conclusie getrokken dat een pelletkachel geen duurzame energiebron is. Je stookt immers pellets die geperst zijn van houtsnippers en produceert hiermee altijd weer wat CO2 en fijnstof.

Dit is weliswaar minimaal en je stookt met een zeer hoog rendement, toch kunnen we dit niet als duurzaam zien. Wel kan het een perfect alternatief zijn op gas verwarming . De prijs kwaliteit verhouding van pelletkachels is erg goed, ondanks dat de subsidie op pelletkachels is komen te vervallen. Onze ervaring is dat een pelletkachel kopen dus een goed alternatief is om je gasverbruik te verminderen.

Beste Pelletkachels 2023

pellet kachel mignon amg

Mignon Zwart – Pelletkachel – 6 kW 95 m³

De Mignon Zwart is een mooie kleine pelletkachel met relatief veel vermogen, ideaal voor de kleine ruimtes. Door zijn kleine formaat is deze pelletkachel in bijna elke woning een aanwinst. Bent u op zoek naar een betaalbare pelletkachel welke u een warm gevoel geeft zonder teveel te moeten betalen dan is de Petite pelletkachel de juiste keus. Deze pelletkachel is ook ideaal voor in een werkkamer, stacaravan, blokhut of tuinhuis.

BEKIJK PRIJS
leandro pelletkachel

Leandro 9 kW – pelletkachel – zwart – luchtdicht

Moderne pelletkachel van Italiaanse origine met een zéér hoog rendement (91%) en een capaciteit van 14.5kg. De ventilator van de kachel word uitgeschakeld op stand 1 om natuurlijke convectie mogelijk te maken en zo het lawaai van de blazer te vermijden. Een comfortabele en energiezuinige eigenschap. De kachel kan worden geprogrammeerd voor 7 dagen, met verschillende werkingstijden. De kachel is uitgerust met een ruimtesensor, waarmee u kunt kiezen tussen 2 functies.

BEKIJK PRIJS
Pelletkachel kopen Marina 14w Zwart

Marina 14Kw pelletkachel kanaliseerbaar – Zwart

 • Zeer hoog rendament van 93,4%
 • Pelletreservoir van 25kg
 • 2 Onafhankelijke ventilatoren
 • Mogelijkheid tot programmering over 7 dagen met verschillende bedieningstijden
 • Optioneel aanschaffen van een afstandsbediening of wifi-systeem om op afstand te kunnen bedienen via pc of smartphone
 • Kachel is Eco Design 2022 gecertificeerd
 • Fabrieksgarantie van 2 jaar
BEKIJK PRIJS
marina pelletkachel

Marina 14Kw pelletkachel – Zwart – INCL Afstandsbediening

De MARINA 14 KW luchtdichte kachel van Italiaanse makelij heeft een zeer hoog rendement (93,4%) met een pellet reservoir van 25 kg waardoor u verzekerd bent van een grote autonomie. Dit model kan worden aangevuld met onze accessoires (afstandsbediening, wifi optie, concentrische rookgasafvoer kit, stofzuigers). Mogelijkheid tot programmering over 7 dagen met verschillende bedieningstijden.

BEKIJK PRIJS
easy zwart pelletkachel

Easy Zwart – Pelletkachel – 7 kW 150 m³

Pelletkachel Easy 7 kW, met dit vermogen van 7kW kan deze kachel gemakkelijk uw woonkamer verwarmen. Hierdoor bespaart u enorm op uw gasrekening. Verwarmen op gas is namelijk duurder dan verwarmen op houtpellets. Daarom stappen steeds meer mensen over op de goedkope pelletkachel. De investering is immers gemakkelijk terugverdiend.

BEKIJK PRIJS

Hoe werkt een pelletkachel?

Een pelletkachel zorgt ervoor dat pellets, korrels van samengeperst zaagsel, in een zeer juiste verhouding met zuurstof verbrand worden. Hiermee wordt een zeer hoog rendement behaald. Je hebt meerdere varianten pelletkachels. Het kan een sfeervolle losse kachel zijn, een aan de CV installatie gekoppelde kachel of zelfs een volledige pellet CV ketel. Het principe van de verbranding is bij elke variant hetzelfde. Er worden pellets uit het reservoir getransporteerd via een vijzel naar de verbrandingskamer. Hier wordt de juiste hoeveelheid lucht toegevoerd om een hoog rendement te halen.

Verschillen

Er zijn meerdere verschillen te benoemen tussen een pelletkachel en een houtkachel. Het grootste verschil is dat je veel minder brandstof, houtpellets, nodig hebt voor dezelfde warmte uit je kachel te halen. Houtpellets zijn gemaakt van samengeperst zaagsel, en hebben een prijs van ongeveer €0,30 per kilo. Een pelletkachel benut zijn warmte zo optimaal als mogelijk dat de rookgasafvoer vaak niet warmer dan 40 graden Celcius wordt.

Het rendement van een pelletkachel kan oplopen tot zo’n 97%. Het is dus een veel milieuvriendelijkere manier van stoken. Hou er rekening mee dat er jaarlijks service noodzakelijk is. Deze zal iets prijziger zijn als bij een houtkachel, vanwege het feit dat er meer onderdelen gereinigd dienen te worden. Vaak kan je ook een service contract afsluiten hiervoor.

Alle pelletkachels zijn uitgerust met elektronica en een display. Dit zorgt voor een juiste regeling van de kachel. Vaak zijn pelletkachels zelfs per afstandsbediening te bedienen, of via een klokthermostaat te programmeren. De verbranding en rookgassen worden nauwkeurig in de gaten gehouden zodat er een zo hoog mogelijk rendement wordt behaald. Je hebt dus eigenlijk te maken met een hypermoderne regeling en een gezellig vuurtje in je huiskamer. Houdt er wel rekening mee dat het een ventilator aangedreven vuur is en het vuur dus niet zo mooi brand als bij een houtkachel. Ook zorgt de ventilator ervoor dat je de kachel hoort. De hoeveelheid geluid varieert per kachel en is het beste te beoordelen in een showroom.

Welke pelletkachel kies je?

Net als bij standaard houtkachels zijn er verschillende modellen die je kunt krijgen. Bekijk alle mogelijke opties voordat je overgaat tot een pelletkachel kopen. Denk aan een grote of kleine pelletkachel, de kleur, een inbouwkachel of juist een vrijstaande kachel. Je kunt een pelletkachel kopen waarvan de prijs een stuk lager is dan gemiddeld, dit zal echter de kwaliteit niet altijd ten goede komen. De prijs moet niet leidend zijn wanneer je een pelletkachel koopt.

Een Pelletkachel kun je op veel plaatsen kopen. Neem een kijkje in een showroom of lees recensies die te vinden zijn op op internet. Je kunt hier vaak al veel informatie te weten komen over alle type kachels. Bij een pelletkachel  kopen is het belangrijk om de volgende afwegingen te maken:

 • Hoe vaak ben je van plan de pelletkachel te gebruiken?
 • Wil je een vrijstaand model of liever een ingebouwd model?
 • Heb je voldoende ruimte voor de rookgasafvoer of kan je een bestaande gebruiken?
 • Wil je ook je CV installatie verwarmen met je pelletkachel?
 • Is er een wandcontactdoos in de buurt voor de elektrische voorziening?

Meer informatie pelletkachels

Bovenaan deze pagina heb je een selectie van de beste pelletkachels kunnen vinden. Wij kunnen je verder voorzien van vrijblijvend advies op maat bij het maken van je keuze. Neem hiervoor contact met ons op. Uiteraard kun je ook contact opnemen met een leverancier voor detail informatie betreffende een specifiek type.