Close

Refurbished MacBook Kopen

Zoals je misschien al eerder hebt gelezen zijn refurbished producten dus producten die al eerder door iemand anders zijn gekocht. In tegenstelling tot tweedehands producten zijn refurbished producten helemaal getest en opgeknapt zodat ze zo goed als nieuw zijn. Een MacBook kopen is daarom een interessante optie.

Op deze manier ben je dus minder geld kwijt dan bij een nieuw product, terwijl je er wel op mag vertrouwen dat je product ook daadwerkelijk werkt. Daarnaast worden refurbished apparaten ook vaak aangeboden met garantie. Als je nog niet overtuigd bent om voor refurbished te kiezen, is het ook nog eens zo dat refurbished apparaten duurzamer zijn en dus beter voor het milieu. Kortom, kiezen voor refurbished is voordeliger voor jou en de natuur.

Bekijk alle Refurbished Macbooks

Waarom een refurbished Macbook kopen?

Een refurbished MacBook is net als een refurbished iPhone een duurzame optie wanneer je een nieuwe laptop aan wilt schaffen. Maar wat is nu eigenlijk precies een MacBook? En wat is nu precies het verschil tussen een MacBook, Apple MacBook, MacBook Pro, of al het andere wat je misschien voorbij hebt zien komen?

MacBooks zijn notebooks die gemaakt zijn door Apple. Nu gebruikt Apple de term ‘MacBook’ niet meer als officiële naam voor hun computers. MacBook wordt momenteel meer gebruikt als verzamelnaam. Het voornaamste wat MacBooks gemeen hebben is dat het géén computers van Windows zijn.

Er zijn namelijk heel veel bedrijven die computers produceren met daarop de software van Microsoft, namelijk Windows. Echter, alleen Apple maakt MacBooks. MacBooks draaien op een besturingssysteem dat door Apple zelf ontwikkeld is. Dit besturingssysteem heet macOS, wat staat voor “mac Operating System”. Een “Apple MacBook” is dus eigenlijk dubbelop, omdat alléén Apple MacBooks produceert.

Er zijn dus meer dan duizend verschillende pc’s die draaien op Windows. Dit komt doordat zoveel verschillende fabrikanten pc’s met Windows als besturingssysteem produceren.

Omdat Apple de enige is die Mac-computers maakt, zijn er momenteel 6 modellen;

  • MacBook Air
  • MacBook Pro
  • iMac
  • iMac Pro
  • Mac mini
  • Mac Pro

Laten we deze modellen iets beter bekijken om een beter beeld te krijgen van hoe ze van elkaar verschillen.

Refurbished MacBook Air en MacBook Pro

MacBook Air en MacBook Pro zijn beide laptop varianten van de Mac-computers. De MacBook Air is heel dun en is voornamelijk bedoelt voor casual gebruik. Mocht je nu behoefte hebben aan een laptop die wat zwaarder werk aankan, dan biedt de MacBook Pro uitkomst. Deze is ook heel geschikt voor bijvoorbeeld het bewerken van video’s.

Refurbished iMac en iMac Pro

iMac is als het ware een computer en een monitor in één. Deze is op zichzelf al heel geschikt om zware videobewerking en dergelijke handelingen mogelijk te maken. Mocht je behoefte hebben aan nog meer capaciteit, dan biedt de iMac Pro uitkomst.

Refurbished Mac Mini

De Mac Mini is zoiets als een MacBook Air. Het verschil is dat het hier een desktop variant betreft in plaats van een laptop. De Mac Mini is erg klein, maar heeft nog wel een monitor nodig.

Refurbished Mac Pro

Tot slot de Mac Pro. Dit is de krachtigste computer die uitgebracht is door Apple. Net als bij de Mac Mini heeft ook de Mac Pro nog een aparte monitor nodig. De Mac Pro is voornamelijk gericht op professioneel gebruik.

Refurbished Apple producten

Nu je een expert bent op het gebied van verschillende modellen die er zijn van Mac-computers, kunnen we weer teruggaan naar het andere deel waar je geïnteresseerd in bent, namelijk refurbished. Want is een refurbished MacBook ook wel een goed idee?

Een nieuwe, tweedehands of toch een refurbished Macbook?

Nieuwe Apple MacBook modellen en vergelijkbare producten worden zeer vaak uitgebracht. Soms worden er zelfs meerdere nieuwe modellen in één jaar gepresenteerd. Als je helemaal up to date zou willen blijven, ben je dus behoorlijk wat geld kwijt.

Zeker aangezien een Apple MacBook absoluut niet de goedkoopste laptop is. Als je dan toch graag een MacBook aanschaft, is een goed alternatief dus een refurbished MacBook.

Zoals al eerder besproken zijn refurbished producten zo goed als nieuw doordat ze uitgebreid getest zijn. Dit geldt ook voor refurbished MacBooks en andere refurbished Apple producten. In tegenstelling tot nieuw is een refurbished MacBook stukken goedkoper dan een nieuw exemplaar.

Hoeveel je bespaart als je voor refurbished Apple producten kiest in plaats van nieuw is natuurlijk afhankelijk van je exacte productkeuze en je aanbieder. Maar dat je veel bespaart is zeker. Soms wordt een refurbished MacBook aangeboden voor de helft van de originele prijs.

Mocht je je zorgen maken over de garantie van je refurbished MacBook, maak je dan vooral niet druk. Net als bij alle refurbished producten hebben ook refurbished Apple producten een aantal jaar garantie. De meeste verkopers bieden ongeveer 2 jaar garantie. Hoeveel jaar de garantie precies bedraagt, is een beetje afhankelijk van bij wie je een refurbished Apple MacBook koopt. Echter dit is nog altijd een voordeel in vergelijking met een tweedehands MacBook.Tweedehands producten worden vaak verkocht zonder garantie.

2 jaar garantie op een refurbished MacBook is dan toch mooi meegenomen. Kortom, een refurbished Apple MacBook heeft dezelfde voordelen als andere refurbished producten. De refurbished MacBook heeft een uitgebreide test ondergaan, waardoor je zeker bent van de kwaliteit van je aanschaf. Ook bespaar je veel geld als je besluit je MacBook refurbished te kopen in plaats van gloednieuw. Daarnaast zit er ook nog een aantal jaar garantie op een refurbished MacBook.

MacBook en duurzaamheid

Tot slot nog het duurzaamheids-argument om voor een refurbished MacBook te kiezen. Apple is de laatste jaren hard bezig geweest om zijn impact op het milieu te verkleinen. Zo zijn al vele fabrikanten van Apple producten in de laatste jaren overgestapt op groene stroom.

Ook lukt het Apple in de laatste jaren om zijn carbon footprint ieder jaar weer te verlagen. Bovendien zijn MacBooks Air en Mac mini’s die jonger zijn dan 2019 gefabriceerd uit gerecycled aluminium. Apple doet het dus echt niet meer zo slecht op het gebied van duurzaamheid als in 2006. Desondanks doe je er toch beter aan om een refurbished Apple MacBook te kopen als je de beste keuze wilt maken voor het milieu.

Ook al is Apple de laatste jaren duurzamer geworden, de productie van nieuwe elektronische apparatuur is nog steeds schadelijk voor het milieu. Want ondanks het gebruik van schone energie en het feit dat Apple zorgvuldig de emissiegegevens per specifiek product bijhoudt, stoot je natuurlijk altijd minder broeikasgassen uit als je niet produceert.

Doordat refurbished producten hergebruikt worden, hoeven ze niet opnieuw geproduceerd te worden. Bovendien krijgt een apparaat, als het refurbished wordt, een soort tweede leven. Hierdoor gaat dit exemplaar dus langer mee en is dus duurzamer. Doordat het product minder snel weggegooid zal worden, raakt de natuur minder vervuilt.

Conclusie

Nu weet je dus dat alleen Apple Mac computers produceert en dat hiervan zes modellen bestaan; MacBook Air, MacBook Pro, iMac, iMac Pro, Mac mini en Mac Pro. Ook weet je dat voor refurbished MacBooks dezelfde voorwaarden gelden als voor andere refurbished producten.

Voordat je een refurbished MacBook koopt, wordt deze uitgebreid nagekeken en worden kapotte onderdelen vervangen om de kwaliteit te garanderen. Omdat refurbished devices al van iemand anders zijn geweest, worden ze niet voor de nieuwprijs verkocht, terwijl ze nauwelijks van nieuw te onderscheiden zijn.

Ook zit er garantie op je refurbished product en is deze, door de uitgebreide check, in een betere conditie dan de meeste aangeboden tweedehands producten. Een refurbished Macbook kopen is daarnaast ook nog eens beter voor het milieu en daarom nog een goede reden dit een goede keuze is.

Want hoewel Apple grote stappen heeft gezet op het gebied van duurzaamheid, is opnieuw gebruiken nog altijd beter dan nieuw produceren. Ohja, niet alleen Apple heeft interessante refurbished producten. Kies je liever voor een smartphone of tablet van Samsung? Check dan ons artikel over refurbished Samsung producten.