Close

Refurbished Samsung Kopen

Samsung is vandaag de dag vooral bekend vanwege de Samsung smartphones die het bedrijf aanbiedt. Echter de producten van dit merk blijven niet beperkt tot smartphones. Zo kun je onder andere ook smartwatches en tablets, maar ook wasmachines, televisies, koelkasten en nog vele andere producten van het merk kopen.

Het mooie is dat er ook refurbished varianten van de Samsung producten in omloop zijn. Je kunt dus gaan voor een refurbished smartphone, zoals de refurbished Samsung Galaxy S10 maar ook een refurbished tablet of een dergelijke wasmachine van dit merk behoren tot de mogelijkheden.

Refurbished Smartphones, tablets, smartwatches en laptops

Van ieder Samsung product kun je een refurbished variant vinden, hoewel een Samsung smartphone toch wel veruit het meeste aangeboden wordt. Het merendeel van de Samsung producten werken onder het besturingssysteem Android. De liefhebbers hiervan schaffen daarom graag een refurbished Samsung aan!

Niet alleen is het prettig om met een besturingssysteem te werken waar je je vertrouwt mee voelt, een ander voordeel is dat al je apparaten samen kunnen werken, mits ze van Samsung zijn. Zo kun je dus heel eenvoudig je Samsung smartphone als afstandsbediening gebruiken voor een smart-tv van dit merk. Dit zou niet kunnen als één van toestellen niet van Samsung afkomstig zou zijn. Een ander leuk voordeel van Samsung is dat een Samsung smartphone veel keuze biedt qua geheugen.

Zo kun je kiezen uit modellen die uiteenlopen van 32 GB tot zelfs 1 TB! Ook is het op bijna alle modellen mogelijk de opslagcapaciteit uit te breiden door middel van een geheugenkaart mocht je toch niet genoeg hebben. Uitzondering hierop betreft de Note 10.

We begrijpen dus goed waarom je voor een Samsung zou willen kiezen. Maar waarom zou je nu precies voor een refurbished Samsung willen? Wat is er mis met een nieuwe Samsung, of wat dacht je van een tweedehands model? En hoe zit het eigenlijk met de duurzaamheid van Samsung in het algemeen?

Heb je toch een persoonlijke voorkeur voor een product met het besturingssysteem van Apple? Ook dat is heel begrijpelijk. Zo hebben we ook artikelen over refurbished MacBooks en iPhone.

Samsung en Duurzaamheid

Samsung heeft de afgelopen jaren de eerste stappen gezet richting een meer duurzame vorm van ondernemen. Zo streeft het bedrijf ernaar om in 2020 alle plastic verpakkingen te vervangen door duurzaam gecertificeerd papier. Ook doet Samsung haar uiterste best om haar CO2- uitstoot te verminderen.

Dit is inderdaad al gelukt met 243,1 miljoen ton. Bovendien zijn vele fabrieken, die toestellen maken voor het merk, overgestapt op schone en 100 procent hernieuwbare energie. Dit zijn onder andere de fabrieken in Europa, de Verenigde Staten en China. Het plan is dat de fabriek in Vietnam ook meedoet vanaf 2022.

Waar Samsung ook mee bezig is, is om nieuwe apparaten op de markt te brengen die duurzamer zijn en tegelijkertijd gebruiksvriendelijker. Een leuk idee waar Samsung mee aan de slag wil is bijvoorbeeld een wasmachine die de was weegt. Op deze manier wordt er vastgesteld hoeveel wasmiddel er nodig zou zijn en hoe lang de was zou moeten draaien. Dit is dus niet alleen milieu vriendelijker, maar ook mensvriendelijker aangezien je bespaart op wasmiddel en energie kosten.

Kortom, Samsung is actief bezig wat duurzaamheid betreft. Dit is te zien aan:

  • Het gebruik van papieren verpakkingen
  • Het verminderen van de CO2-uitstoot
  • Fabrieken laten draaien op schone energie
  • Spelen met nieuwe ideeën voor duurzamere producten

Toch blijven er voor nu nog wat verbeterpunten wat betreft het milieu. Dit is enigszins te verklaren door het feit dat Samsung een groot bedrijf is en heel veel producten maakt. Daardoor duurt het nu eenmaal wat langer voordat alle processen geoptimaliseerd zijn. Gelukkig is het wel zo dat wanneer het Samsung lukt zich helemaal in te zetten voor het milieu, hun impact ook echt enorm kan zijn. Dit komt juist doordat het merk zo groot is.

Het voornaamste verbeterpunt voor Samsung, wat betreft het milieu, is het materiaal gebruik. Samsung doet momenteel namelijk vrijwel niets wat betreft circulaire productie. Voor de productie van een nieuw toestel, denk bijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy S8, gebruikt Samsung voornamelijk nieuwe materialen. Het zou natuurlijk veel beter zijn oude materialen te recyclen. Gelukkig bieden refurbished Samsung artikelen hiervoor een uitkomst.

Refurbished Samsung producten

Zoals je net hebt gelezen is het voornaamste verbeterpunt voor Samsung meer gebruik maken van gerecycled materiaal voor de productie van een toestel. Nu draait refurbished helemaal om recyclen. Als je ervoor kiest om een refurbished Samsung te kopen, laten we het houden bij een refurbished Samsung Galaxy S8, dan betekent dit dat dit toestel al eens eerder door iemand is gekocht. Echter, Samsung Galaxy S8 is uitgebreid nagekeken en onderdelen zijn vervangen waar nodig voordat hij opnieuw te koop is aangeboden.

Zo kun je dus een goed functioneerde refurbished Samsung Galaxy S8 aanschaffen die vele malen goedkoper is qua prijs dan de nieuwe Samsung Galaxy S8. Over de kwaliteit hoef je niet in te zitten, door de uitgebreide testprocedure ben je zeker van de kwaliteit van je toestel. Zo verschilt de refurbished Samsung Galaxy S8 dus qua functioneren en aanblik amper van een nieuwe Samsung Galaxy. En dat terwijl je bespaart op de prijs.

Hoeveel minder de prijs voor je refurbished product precies is in vergelijking met een nieuwe Galaxy verschilt per aanbieder. Maar dat je bespaart, is zeker. Zo zijn er refurbished smartphones waarvan de prijs honderden euro’s goedkoper is dan de originele prijs. Natuurlijk is de S8 maar een voorbeeldje en geldt dit ook voor andere producten.

Ook als je graag garantie hebt op je product hoef je niet per se voor nieuw te kiezen. Net als bij andere refurbished producten, heeft een refurbished product van Samsung ook garantie. En hoeveel maanden garantie heeft het toestel dan? Ook dat kan weer verschillen per aanbieder. Echter, je kunt beter denken in jaar garantie in plaats van maanden garantie. Als we bijvoorbeeld weer kijken naar de Samsung Galaxy S8 zijn er aanbieders die een jaar garantie bieden, maar ook aanbieders die drie jaar garantie bieden voor een refurbished variant.

Trekt het ruime geheugen van Samsung je nu juist zo aan, ook dan heb je niks te vrezen wanneer je kiest voor refurbished. De gegevens van de oude gebruiker worden gewist en het toestel wordt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Het toestel is dus zo goed als nieuw.

Conclusie: Een refurbished Samsung product kopen?

Kort samengevat is het dus heel aantrekkelijk om voor een refurbished toestel te gaan. Dit geldt juist voor Samsung, zoals de Samsung Galaxy. Hoewel het bedrijf haar best doet om meer duurzaam te werk te gaan, een belangrijk verbeterpunt is dat het bedrijf meer gerecycled materialen zou kunnen gebruiken in de productie van nieuwe apparaten.

Dit is nu precies wat refurbished doet. Bij refurbished wordt een gebruikt toestel uitvoerig getest en zo nodig gerepareerd zodat het apparaat een nieuw leven krijgt. Op die manier kun je dus op de prijs van je aankoop besparen terwijl je wel zeker bent van de kwaliteit.

Ook komen refurbished Samsung toestellen met garantie. Hoeveel garantie je toestel heeft en hoeveel je nu precies bespaart, is een beetje afhankelijk van de verkoper. Ook wat betreft het geheugen is een refurbished aankoop zo goed als nieuw. Een refurbished Samsung aankoop is dus beter voor jou, je portemonnee en het milieu.