Close

Refurbished Tablet Kopen

Vandaag de dag hebben we meerde elektronische apparaten ter beschikking om ons leven een stuk gemakkelijker te maken. Zo kunnen we niet alleen gebruik maken van een smartphone, maar kunnen we er daarnaast ook voor kiezen om nog een laptop, tablet of, voor de echte liefhebbers, zelfs beiden aan te schaffen. Al deze apparaten komen met verschillende voor- en nadelen.

Zo is tablet bijvoorbeeld heel erg handig wanneer je vaak op reis bent, aangezien tablets over het algemeen wat kleiner zijn en dus gemakkelijker mee te nemen. Ook kan een tablet heel handig zijn wanneer je thuis op de bank of in bed een filmpje wilt kijken. Je kunt de tablet gemakkelijk voor je gezicht houden, zonder dat het toetsenbord in de weg zit, zoals bij een laptop, of het beeldscherm te klein is, wat waarschijnlijk het geval is bij je telefoon.

refurbished tablet

Bekijk alle Refurbished Tablets op Bol.com

Maar ja, een nieuwe tablet kost natuurlijk behoorlijk wat geld. Maar wist je dat er een slimme manier is om op de kosten van je tablet te besparen terwijl je er nog steeds vanuit kunt gaan dat de kwaliteit van je tablet goed is? Je zou namelijk kunnen overwegen om een refurbished tablet te kopen. En wat nu als ik je vertel dat dit ook een betere keuze is voor het milieu? Benieuwd naar wat refurbished precies inhoudt? Hieronder leggen we je uit wat refurbished tablets zijn en waarom ze misschien een betere aanschaf zijn dan een nieuw of tweedehands model.

Wat is refurbished precies?

Laten we beginnen bij ophelderen wat er nu precies bedoeld wordt met refurbished. Refurbished betekent letterlijk “gerenoveerd”. Refurbished tablets zijn dus al een keer eerder door iemand gekocht is, maar nog uitgebreid getest en opgeknapt voordat ze opnieuw te koop aangeboden worden. Refurbished tablets zijn dus eigenlijk een beetje een combinatie van tweedehands een nieuwe tablets; want net als bij tweedehands ben je niet de eerste eigenaar van het product. Maar in tegenstelling tot tweedehands kun je ervan uitgaan dat jouw refurbished tablet werkt zoals nieuw. Immers zijn refurbished tablets uitgebreid getest en opgeknapt.

Wat zijn de voordelen van refurbished tablets?

Nu je weet wat een refurbished laptop precies is, vraag je je misschien af wat nu precies de voordelen zijn van tablets refurbished aan te schaffen in plaats van een nieuwe of tweedehandse aan te schaffen. Hieronder vind je de voornaamste voordelen van refurbished tablets.

Ten eerste is het zo dat de prijs van een refurbished tablet veel lager is dan die van een nieuwe. Dit heeft ermee te maken dat je tablet eigenlijk niet nieuw is. Daarom betaal je dus ook niet de prijs die past bij een echt nieuw product. Bij sommige aanbieders kun je tot wel 50% besparen op de prijs van je tablet door voor refurbished te kiezen.

Een refurbished tablet is dus goedkoper omdat hij al van iemand anders geweest is. Maar, zoals we al eerder genoemd hebben, zijn refurbished producten, waaronder dus ook tablets, eerst uitgebreid getest en opgeknapt voordat ze opnieuw in de verkoop belanden. Dit brengt ons bij het tweede grote voordeel van een refurbished tablet; je bent er zeker van dat je tablet zo goed als nieuw is, zowel wat betreft uiterlijk als het functioneren van je tablet. Want mocht het zo zijn dat tijdens de controle blijkt dat er iets kapot is of niet werkt zoals zou moeten, wordt er gelijk actie ondernomen.

Zo worden er bijvoorbeeld onderdelen van je tablet vervangen of wordt het product op een andere manier gerepareerd. Hierbij moet je denken aan de daadwerkelijke computersysteempjes in de tablets, maar ook uiterlijkheden, zoals de glasplaat. Op deze manier wordt de kwaliteit van tablets die refurbished zijn gegarandeerd. Daarnaast is het zo dat je geen geld opzij hoeft te zetten voor de aanschaf van nieuwe onderdelen, wat vaak het geval is bij een tweedehands aankoop. De beschadigde of kapotte onderdelen zijn namelijk al vervangen voordat jij je tablet gekocht had. Dit geldt overigens ook vaak voor de batterij. Door deze nieuwe batterij in je refurbished tablet is ook de levensduur van je aankoop een stuk langer dan bij een tweedehands tablet.

Ten derde is een tablet die refurbished is compleet opgeschoond voordat deze weer verkocht wordt. Zo zijn de gegevens van oude gebruikers verwijderd. Bovendien worden ook de instellingen van je tablet teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dat is niet alleen praktisch voor jou, maar zorgt er tegelijkertijd voor dat een eerdere gebruiker niet met zijn oude gegevens kan inloggen op de tablet die jij als refurbished gekocht hebt. De oude gebruik gegevens zijn namelijk al gewist. Bovendien krijgen de tablet nog even de laatste updates mee voordat deze weer aangeboden worden voor verkoop. Op die manier draaien refurbished tablets op de laatste besturingssystemen die voor die specifieke tabletuitgave nog beschikbaar zijn.

Mocht je nu toch niet tevreden zijn, dan kun je bij een refurbished tablet nog gebruik maken van je herroepingsrecht. Dit houdt in dat, mocht je binnen 14 dagen besluiten om je refurbished tablet terug te brengen, je je aankoopbedrag terugkrijgt. Als er na deze 14 dagen toch blijkt dat er iets niet werkt zoals je zou verwachten zonder dat jij daar wat aan kan doen, dan is het ook mooi om te weten dat er op eigenlijk alle refurbished artikelen garantie zit.

Hoeveel jaar dat nu precies is voor jouw specifieke tablet is wel afhankelijk van welk model je hebt gekocht en bij wie je dit hebt gedaan. De meeste aanbieders geven gemiddeld zo’n 2 jaar garantie voor tablets die refurbished zijn. Let wel goed op, want meestal telt deze 2 jaar garantie alléén voor de tablets zelf en niet voor de accessoires die erbij geleverd worden, zoals kabeltjes en opladers. Op deze producten zit meestal ook wel wat garantie, maar een jaar garantie zal dit waarschijnlijk niet zijn.

Een laatste maar zeker niet onbelangrijk voordeel van een refurbished tablet is de impact op het milieu. Want we weten allemaal dat de productie van nieuwe producten schadelijk is voor het milieu. Dit komt onder andere door de uitstoot van broeikasgassen die nodig is voor de productie. Bovendien wordt er naast het nieuwe product ook veel schadelijk afval als bijproduct geproduceerd.

Daarnaast worden er ook gevaarlijke stoffen gebruikt om bepaalde mineralen uit de mijnen te winnen. Zo is kobalt bijvoorbeeld ook verwerkt in tablets, voornamelijk in de batterij. Helaas moeten er giftige stoffen worden ingezet om kobalt uit de mijnen te winnen. Deze stoffen verontreinigen de lucht en komen terecht in het drinkwater en de landbouwgrond van gebieden rondom de mijnen. Vele bedrijven zoals Apple of Samsung zijn daarom hard aan de slag om hun productie te verduurzamen. Dat is al een heel goede en nodige ontwikkeling.

Maar wat natuurlijk nog veel beter zou zijn is om meer te hergebruiken in plaats van nieuw te produceren. Hier kun je dus als consument voor kiezen door voor refurbished in plaats van een nieuwe tablet te gaan. Want als je kiest voor een tablet die al eerder gemaakt is, hoeft er dus geen nieuwe geproduceerd te worden. Bovendien is het zo dat, doordat je deze tablet dus een tweede leven gunt, de tablet langer meegaat en dus uitstel krijgt van te veranderen in afval. Dit maakt je tablet dus gelijk duurzamer, want hij zal nu minder snel weggegooid worden dan anders het geval zou zijn. Zo draag je dus bij aan minder snelle vervuiling van de natuur.

Om het nog allemaal even mooi op een rijtje te zetten zijn de voordelen van een tablet die refurbished is dus dat deze:

  • Minder geld kost dan een nieuwe tablet
  • Zo goed als nieuw werkt omdat eventuele mankementen verholpen zijn tijdens de controle.
  • Wat betreft uiterlijk bijna niet van nieuwe tablets te onderscheiden valt
  • Langer meegaat dan een tweedehands tablet omdat de batterij vervangen is
  • Geen oude gebruiker gegevens bevat
  • Werkt volgens het laatst uitgebrachte besturingssysteem
  • Ook teruggebracht mag worden binnen 14 dagen vanwege het herroepingsrecht
  • Een aantal jaren garantie heeft
  • Duurzamer is dan een nieuwe

Welke tablets kun je zoal refurbished kopen?

Nu je alle voordelen van refurbished producten gelezen hebt, ben je misschien helemaal overtuigt om een refurbished variant van de tablet aan te schaffen. Maar welke zijn er nu precies? En is het ook mogelijk om een refurbished iPad aan te schaffen?

Refurbished tablets zijn er eigenlijk wel van alle modellen en merken, hoe nieuw ook. Ook een Apple iPad kun je vrij gemakkelijk refurbished vinden. Zo bestaan er al varianten van de iPad 2017, verschillende modellen van de Apple iPad mini en zelfs al iPad Air 3 uit 2019. Maar niet alleen Apple, ook andere merken zoals Samsung of Huawei zijn te vinden in een refurbished winkel. Er is dus voor iedereen wel een geschikte refurbished tablet te vinden, of je nu opzoek bent naar een Huawei Media Pad T5, Samsung Galaxy Tab A8, of toch een Apple iPad mini. Bespaar dus op de prijs van je aankoop, maar niet op de kwaliteit of het milieu.

Bekijk alle Refurbished Tablets op Bol.com