Close

Smart lock kopen

Langzaam maar zeker maken mensen de overstap naar een huis van de toekomst. Slimme meters vertellen ons via een app hoeveel we verbruiken aan gas en elektriciteit. Slimme stekkers en andere apparatuur zorgen ervoor dat we apparatuur niet onnodig aan laten staan of juist dat ze aangaan nog voordat we daar zelf actie voor hoeven te ondernemen. Een deurbel met camera verraadt op ieder moment wie er aan de deur staat.

Wanneer je begint met het omtoveren van je huis tot een smart home, mag de beveiliging van je huis natuurlijk niet achterblijven. Een manier om je huis te beveiligen is door middel van een smart lock. Misschien ben je de term nog niet eerder tegen gekomen. Geen zorgen, want dit artikel legt je precies uit wat een smart lock is en wat de functies hiervan zijn. Ook zullen we kijken naar welk type er op jouw deur past. Daarnaast bekijken we de voordelen als mede de eventuele nadelen van een smart lock.

Beste Smart Lock Producten

smart lock

Nuki Combo pack 2.0 Slim Deurslot

Een van de meest gekozen slimme deursloten is de Nuki Smart lock. Deze set bestaat uit de Nuki Smart Lock 2.0 en een Nuki Bridge.

 • Eenvoudig te monteren
 • Smart Home Integratie
 • Openmaken en afsluiten onderweg
 • Melding wanneer de batterijen op 20% zijn
BEKIJK PRIJS
smart lock

Nuki Keypad

De Nuki Keypad is een handig bedieningspaneel wanneer je in bezit bent van een Nuki Smart Lock. Hiermee kun je je deuren ook zonder smartphone openen.

 • Kan met elk Nuki Smart Lock worden gebruikt
 • Eenvoudige montage
 • Elegant en functioneel
BEKIJK PRIJS
smart lock

Bold Smart Lock SX-33 – Cilinder – RVS – Zilver

De Bold Smart Lock SX-33 behoort tot een van de beste slimme deursloten. Open je deuren wanneer jij wilt zonder je sleutels te hoeven gebruiken.

 • Makkelijke installatie
 • Meer veiligheid
 • Ook zonder telefoon openen
BEKIJK PRIJS
smart lock

Bold Connect – Voor Bold Smart Cylinders

Met de Bold Connect haal je nóg meer uit je Bold Smart Lock. Verbind je smart cylinder met het internet en je kunt je smart lock van over de hele wereld bedienen middels je telefoon.

 • Aanvulling voor de Bold Smart Cylinder
 • Overal ter wereld toegang tot je sloten
 • Bediening via je Smartphone
BEKIJK PRIJS
smart lock

Slimme Deurslot – Deurklink met Vingerafdruk Slot

Het slimme deurslot van LECTEC is een goede keuze wanneer je opzoek bent naar een betrouwbaar smart lock met vingerafdruk scanner.

 • Deurklink met Vingerafdruk Slot
 • Wi-Fi & Smart App
 • Met wachtwoord
BEKIJK PRIJS

Wat is een smart lock?

Een smart lock kun je naar het Nederlands vertalen als “slim deurslot”. Zo’n smart lock is een elektronisch vergrendelingsapparaat welke door middel van WIFI of Bluetooth draadloos geopend kan worden. Natuurlijk is daar wel een zekere mate van identificatie voor nodig. Hiervoor zou je eenvoudigweg je smartphone kunnen gebruiken, maar andere biometrische methodes of een eenvoudige pin, behoren ook tot de mogelijkheden. Er zijn ook slimme deursloten welke werken met een afstandsbediening.

Functies van een smart lock?

Een smart lock is dus eigenlijk een elektronisch slot welke je automatisch kunt open door middel van WIFI of Bluetooth. Vervolgens kun je de toegang tot je woning eenvoudig bepalen. In de meeste gevallen krijg je namelijk RFID tags bij je slimme deurslot geleverd. Deze RFID tags kun je beschouwen als reserve sleutels. Personen die zo’n tag bezitten kunnen namelijk gewoon naar binnen komen, zonder dat ze daarvoor dus de pin hoeven te weten of dat hun vingerafdruk herkent moet worden. Dit kan erg handig zijn wanneer je op vakantie gaat, want nu hoef je geen sleutel meer achter te laten en ook geen persoonlijke informatie te delen. Bovendien kun je ook altijd terug zien wie er in je huis is geweest en wanneer.

Naast het openen van de deur zorgt een smart lock ook voor automatische vergrendeling. Wanneer de deur in het slot valt, kun je het smart lock zo instellen dat deze de deur automatisch ook vergrendeld. Ook hoef je je nooit meer af te vragen of je deur wel echt op slot hebt gedaan, zelfs wanneer je niet kiest voor automatische vergrendeling. Op je smartphone kun je namelijk gemakkelijk terugzien of de deur op slot is of niet. Ben je het toch vergeten, dan kun je met een eenvoudige druk op de knop de deur alsnog vergrendelen.

Welke smart locks zijn er zoal?

Eigenlijk is bovenstaande vraag een beetje verkeerd geformuleerd. Het is namelijk zo dat normale deursloten in verschillende varianten komen. Aangezien een smart lock over het bestaande slot geplaatst moet worden, zijn er dus ook drie verschillende type slimme deursloten ontwikkeld om de drie verschillende sloten te matchen. Zo zijn er speciale smart locks voor cilindersloten, oplegsloten en gedeelde portiek sloten.

Cilindersloten

Het cilinderslot is waarschijnlijk het meest voorkomende slot. Het slotmechanisme bestaat uit een cilinder, welke geplaatst is in een behuizing. Normaal gesproken kun je het slot openen door de sleutel één kant op te draaien. De slimme deursloten van van Nuki, Danalock en Yale ENTR zijn geschikt voor cilindersloten.

Oplegsloten

Terwijl een cilinderslot aan de buitenkant geplaatst wordt, wordt een oplegslot aan de binnenkant geplaatst. Vaak kun je de slotkast zien zitten aan de zijkant van het kozijn. Het merk Flexeria biedt smart locks voor oplegsloten.

Gedeelde portiek sloten

Wanneer je in een appartementencomplex woont, zul je ingang vaak met andere bewoners moeten delen. Maar ook bij dit soort ingangen is het mogelijk om gebruik te maken van smart locks. Nuki Opener is hier bijvoorbeeld heel geschikt voor.

Wat zijn de voordelen van smart locks?

We hebben onderstaand drie voordelen wat beter voor je belicht.

Eenvoudige installatie

Een smart lock is vrij gemakkelijk en snel te installeren. Gemiddeld duurt de installatie slechts 10 minuten. Het slimme deurslot kun je namelijk heel eenvoudig over het bestaande slot plaatsen.

Deur eenvoudig openen

Een slim deurslot kun je op meerdere manieren ontgrendelen of vergrendelen. Voor de mensen die niet bij je in huis wonen zijn er dus de RFID tags. Deze moet je op het smart lock plaatsen en zul je dus alsnog, net als een sleutel, bij je moeten hebben. Maar daarnaast hebben vele smart locks ook de optie om een pincode in te stellen.

De combinatielengtes liggen tussen de 4 en 12 cijfers. Bij de duurdere smart locks kun je de deur openen door middel van een vingerafdruk, een oogscan of je stem. Tot slot is er ook nog de optie om de deur te openen of vergrendelen met je mobiele telefoon. Je opent de app en drukt op de knop om het slot van de grendel te halen. Natuurlijk moet je dan niet je mobiele telefoon vergeten. Maar laten we eerlijk zijn, deze vergeten we vandaag de dag toch minder vaak dan onze sleutels.

Altijd weten wie er binnen is geweest

Door middel van de speciale tags kun je bepaalde personen toegang verlenen tot je huis. Als de deur geopend wordt wanneer je niet thuis bent, krijg je een melding op je telefoon. Op deze manier weet je wanneer er wie binnen is geweest.

Nadelen van het slimme deurslot

Zijn er dan helemaal geen nadelen gekoppeld aan zo’n smart lock?

Wanneer je een smart lock aanschaft, dien je er rekening mee moeten houden dat deze werkt op batterijen. Gelukkig krijg je een melding binnen op je smart phone zodra de batterijen bijna leeg zijn. Het is echter wel aan jou om deze batterijen ook daadwerkelijk te vervangen.

Daarnaast zijn er ook nog enkele vraagtekens te zetten bij de veiligheid van een smart lock. Smart locks kunnen immers geopend worden via WIFI of Bluetooth. Net als bij alle andere slimme apparatuur die werkt met WIFI of Bluetooth bestaat er gevaar dat deze gehackt wordt.

Er zijn allerlei manieren ontwikkeld om de veiligheid van een smart lock te waarborgen. Zo maken slimme deursloten bijvoorbeeld gebruik van SSL-beveiligde online verbindingen. Ook maakt een smart lock vaak gebruik van een streng beveiligde verificatiecode. Tot slot zijn er onafhankelijke bedrijven die slimme sloten testen. Deze bedrijven analyseren of een slim deurslot aan bepaalde eisen voldoet. Naar aanleiding van deze tests kan een smart lock bestempeld worden als veilig of niet veilig. Wil je dus gegarandeerd zijn van de veiligheid van een smart lock, kijk dan of dit slimme slot getest is.