Close

Thermostaatkraan Kopen

De naam geeft hier eigenlijk al precies aan waar het omgaat. Een thermostaatkraan is namelijk een kraan met daarin een thermostaat. Deze thermostaat regelt de temperatuur van het water. Op deze manier heb je dus maar één knop nodig om de temperatuur van het water te regelen. De thermostaat zorgt namelijk voor de menging van koud water en heet water zodat de gewenste temperatuur uit de kraan kan stromen.

Thermostaatkranen zijn niet alleen te verkrijgen voor de douche of voor het bad, maar ook voor de wastafel. Een thermostaatkraan is vooral populair aangezien het kan helpen om water te besparen. Vooral tijdens het douchen kun je liters water per jaar besparen En dat, terwijl je zelf geen extra moeite hoeft te doen! Maar hoe werkt dat dan precies?

Top 6 Thermostaatkranen

thermostaatkraan

GROHE Grohtherm 800 Thermostatische Badkraan – 15cm – chroom – 34567000

 • Binnen een fractie van een seconde de gewenste temperatuur
 • Bespaar tot wel 50% op je waterverbruik met de EcoButton wanneer je de kraan gebruikt als douche
 • GROHE SafeStop beschermt je tegen een te hoge watertemperatuur
 • Krasbestendige beschermlaag
 • Eenvoudig schoon en kalkvrij te houden
BEKIJK PRIJS
thermostaatkraan

GROHE Grohtherm 2000 New Thermostatische Badkraan – 15cm – chroom – 34174001

 • XL kraanuitloop voor een waterval effect
 • De kraan wordt nooit te warm om vast te houden door Cooltouch
 • Snel op temperatuur en constante temperatuur met Turbostat
 • Je bespaart tot wel 50% op je verbruik met EcoJoy
 • Eenvoudig schoon en kalkvrij te houden
BEKIJK PRIJS
thermostaatkraan

GROHE Grohtherm 1000 New Thermostatische Badkraan – met koppelingen – 15cm – chroom – 34155003

 • Kindveilig: de kraan wordt nooit te warm om vast te houden door Cooltouch
 • Snel op temperatuur en constante temperatuur met Turbostat
 • Je bespaart tot wel 50% op je verbruik met de Ecobutton
 • Eenvoudig schoon en kalkvrij te houden
 • Eenvoudig omstellen tussen bad en douche
BEKIJK PRIJS
thermostaatkraan

GROHE Euphoria 260 Douchesysteem – regendouche – ø 26cm – met thermostaatkraan – chroom – 27615001

 • Hoofddouche ø 26 cm met 3 ontspannende straalsoorten
 • Handdouche ø 11 cm met 3 straalsoorten
 • Draaibare douchearm
 • Dankzij SpeedClean is kalk verleden tijd
 • Temperatuurbeveiliging op 38 graden dankzij de GROHE SafeStop (Plus)
 • Je bespaart tot wel 50% op je verbruik met EcoJoy
BEKIJK PRIJS
thermostaatkraan

GROHE Euphoria XXL 310 Douchesysteem – regendouche – ø 31cm – met thermostaatkraan – chroom – 26075000

 • GROHE TurboStat® biedt snel en constant de gewenste watertemperatuur
 • GROHE SafeStop beschermt je tegen een te hoge watertemperatuur
 • GROHE EcoJoy®: minder water, verantwoord genieten
 • Een volle douchestraal met GROHE DreamSpray® voor een gelijkmatige waterverdeling over alle sproeigaatjes
 • De GROHE Rain straal is verfijnd tot de PureRain straal en biedt nu nog grotere en zachtere druppels
BEKIJK PRIJS
thermostaatkraan

LOMAZOO Regendouche Zwart – Zwarte Doucheset Met Thermostaatkraan – Pandora

 • 30% besparing op het waterverbruik dankzij Air-Flow®
 • Eenvoudig te reinigen dankzij CleanPlus® technologie
 • Perfecte bediening van watervolume en temperatuur
 • Uiterst betrouwbare LOMAZOO DCC® thermostaatkraan
BEKIJK PRIJS

Water besparen met een thermostaatkraan

Hoewel de meeste van ons toch wel één keer per dag onder de douche staan of in bad gaan, staan we er eigenlijk nauwelijks bij stil hoeveel water en energie we dan verbruiken. Dat is zonde, want de douche is zeker een plek waar de meeste van ons nog wat duurzame stappen zouden kunnen zetten. En zo, dat het niet ten koste gaat van je douche-ervaring!

Eén van de manieren om meer water te besparen onder de douche, is dus met een thermostaatkraan. Met een thermostaatkraan hoef je namelijk niet het water een tijdje te laten stromen en te mengen voordat de juiste temperatuur bereikt is. De thermostatische douchekraan zorgt er namelijk voor dat het water snel de juiste temperatuur bereikt heeft.

Natuurlijk is het fijn dat je niet lang hoeft de wachten totdat het water de juiste temperatuur heeft. Maar misschien nog wel belangrijker is dat je op deze manier gemiddeld 1000 liter aan water per jaar kan besparen. Dit heeft financieel ook positieve gevolgen. Want door het installeren van deze speciale douchekraan met thermostaat kun je ongeveer €6,- aan gas en water besparen per jaar. Dit is natuurlijk geen vetpot, maar altijd mooi meegenomen.

Een thermostaatkraan verbruikt dus minder water doordat er geen liters water verloren gaan tijdens het zoeken naar een prettige temperatuur. Zo ben je dus duurzaam bezig, zonder dat dit gevolgen heeft voor je douchebeleving.

Hoewel thermostatische douchekranen dus uit zichzelf al water besparen, komen sommige van deze douche thermostaatkranen met extra duurzame opties, zoals Grohe douchekranen. De Grohe thermostaatkraan is namelijk uitgerust met een speciale EcoButton. Door middel van deze knop, verbruikt de kraan tot wel 50 % minder water. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je hier ook maar iets van merkt tijdens het douchen.

De knop werkt namelijk als een soort begrenzing. Wens je toch meer water uit de kraan? Dan kun je eenvoudigweg de knop indrukken en de kraan verder open zetten. De EcoButton is dus geen harde grens om je te pijnigen tijdens het douchen, maar zorgt er wel voor dat je net wat beter over je keuze en de impact hiervan nadenkt. Heb je echt meer water nodig, of is dit eigenlijk net zo prettig?

Voordelen van een thermostaatkraan

Naast het besparen op water kan een thermostaatkraan nog vele andere voordelen met zich meebrengen. Vooral veiligheid en comfort springen met kop en schouders boven alle voordelen uit. Laten we dus kijken hoe veiligheid en comfort vergroot kunnen worden, door middel van een thermostaatkraan.

Thermostaatkraan voor meer veiligheid

Een thermostaatkraan verhoogt de veiligheid van je waterverbruik. Er zit vaak namelijk een bescherming op welke voorkomt dat water met een te hoge temperatuur uit de kraan stroomt. Op deze manier voorkom je dus verbranding aan het water. Ook biedt deze thermostaatkraan bescherming tegen eventuele schommelingen in temperatuur. Wil je de temperatuur hoger of lager afstellen? Dan zal je een speciale knop moeten indrukken. Dit maakt de kraan dus extra veilig wanneer je kinderen hebt. Immers, het is nu net een stukje lastiger voor hen om zich te branden aan te warm water.

Vooral op een thermostaatkraan vind je een aanduiding voor 38 graden Celsius terug. Dit is een uitstekende gemiddelde temperatuur om je onder de douche of in bad mee te wassen.

Genieten onder een thermostaatkraan

Extra comfort met een thermostaat in je kraan

Natuurlijk is het fijn dat je minder water verbruikt tijdens het douchen. Ook fantastisch dat je door de begrenzing ongelukken met te warm water voorkomt. Maar laten we eerlijk zijn, voor de meeste onder ons is de douche een plek voor ontspanning. De ervaring moet dus vooral zo comfortabel mogelijk blijven. Maar ook daar zorgt deze speciale douchekraan voor.

Omdat je de temperatuur kunt regelen met slechts één knop, hoef je nooit meer te zoeken naar de juiste afstelling voor koud en heet water. Je zet de kraan gewoon weer open en het water stroomt er op de gewenste temperatuur uit. En, zoals we al eerder hebben gezegd, een thermostaatkraan zorgt ervoor dat het water veel sneller op temperatuur is. En als laatste is het zo dat de temperatuur de gehele douche lang gehandhaafd blijft.

Kosten thermostaatkraan

Vooral onder de douche hebben thermostaatkranen dus vele voordelen. De kranen zijn namelijk de ideale manier om water en energie te besparen onder de douche, zonder dat je hier zelf wat van merkt. Bovendien maken de toegevoegde begrenzingen het douchen extra veilig. Tot slot zorgt een thermostatische douchekraan voor extra comfort door af te rekenen met temperatuurschommelingen en de wachttijd voor een prettige water temperatuur te verkorten. Niet gek dus als je ook graag zo’n prettige kraan met thermostaat in huis haalt.

De kosten van een thermostaatkraan kunnen sterk uiteenlopen. De goedkoopste modellen heb je al vanaf ongeveer €50,-. Bij deze modellen heb je je investering dus ongeveer binnen negen jaar terugverdient. Je bespaart immers gemiddeld zo’n €6,- per jaar op water en gas door gebruik te maken van een thermostaatkraan. Er zijn ook modellen van over de €300,- op de markt.

Manieren om water te besparen onder de douche

Naast een thermostaatkraan zijn er nog vele andere mogelijkheden om duurzamer te douchen. Zo kun je bijvoorbeeld overwegen om je douchekop te vervangen door een waterbesparende douchekop. Deze waterbesparende douchekop zorgt ervoor dat er niet meer water door de douche stroomt dan een vooraf gesteld limiet.

Ook kun je ervoor kiezen om langzaam maar zeker over te stappen op duurzame badkamer producten. Deze producten zijn vaak plasticvrij, waardoor je dus minder plastic consumeert. Maar natuurlijk hoef je niet per se allerlei investeringen te doen om duurzamer te douchen. Immers is korter onder de douche staan ook een fantastische manier om water te besparen tijdens het douchen.