Close

Apple Watch kopen

Slimme horloges zijn al lang geen nieuws meer. Waarschijnlijk heb je al wel eens iemand gezien die met deze gadget rond zijn pols loopt. Ook Apple kon natuurlijk niet achterblijven en heeft daarom zijn eigen variant van het slimme horloge uitgebracht, namelijk de Apple Watch.

Ondanks het feit dat je waarschijnlijk wel eens van de Apple Watch gehoord hebt, of hem misschien wel eens gezien hebt, is het voor vele nog onduidelijk wat je er precies allemaal mee kan. Dit wordt nóg moeilijker aangezien er al verschillende uitgaves zijn uitgebracht. Om het je allemaal wat gemakkelijker te maken, gaan we in dit artikel in op de voornaamste functies. Ook zullen we enkele verschillen tussen de Apple Watch modellen 3, 4, 5 en 6 belichten.

Beste Apple Watch 2021

smartwatch apple

Apple Watch Series 6 – 44 mm – Spacegrijs

 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt om mee te betalen
 • Geschikt voor onderwater
 • Met ECG scan
BEKIJK PRIJS
apple watch

Apple Watch SE – 44mm – Spacegrijs

 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt voor onderwater
 • Geschikt om mee te betalen
BEKIJK PRIJS
smartwatch

Apple Watch Series 3 – Smartwatch – 38mm – Spacegrijs

 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt om mee te betalen
 • Geschikt voor onderwater
 • Muziekbediening vanaf smartwatch
 • Navigatie
BEKIJK PRIJS
apple watch

Apple Watch SE – Smartwatch – 40mm – Goudkleurig

 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt om mee te betalen
 • Geschikt voor onderwater
BEKIJK PRIJS
apple watch

Apple Watch Series 6 – 40 mm – Spacegrijs

 • Met ECG scan
 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt om mee te betalen
 • Geschikt voor onderwater
BEKIJK PRIJS
apple watch

Apple Watch Series 3 – 42 mm – Spacegrijs

 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt om mee te betalen
 • Geschikt voor onderwater
BEKIJK PRIJS
apple watch

Apple Watch Series 5 – Smartwatch dames – 44 mm – Roze

 • Inzicht in gezondheid
 • Verlengstuk van je Apple iPhone
 • GPS
 • Geschikt om mee te betalen
 • Geschikt voor onderwater
 • Met ECG scan
BEKIJK PRIJS

De mogelijkheden van een Apple Watch

Dat de Apple Watch meer is dan zomaar een horloge, weet je waarschijnlijk wel. Toch blijft het onduidelijk welke functies er allemaal op zitten. Hieronder hebben de we vier voornaamste functies even voor je op een rijtje gezet.

Belangrijke informatie binnen handbereik

Een horloge is ontzettend handig wanneer je eventjes snel wilt zien hoe laat het is. Je kijkt eventjes vlug op je pols en je bent op de hoogte. Maar de Apple horloge maakt nog veel meer informatie snel beschikbaar voor je. Zo kun je bijvoorbeeld ook zien wanneer de afspraak ook alweer gepland was of wat de weersverwachtingen zijn.

Communiceren zonder iPhone

Wanneer iemand je een appje, iMessage, mailtje of sms’je stuurt of probeert om je te bellen, zal dit niet alleen binnen komen op je iPhone, maar ook op je Apple Watch. Op deze manier hoef je niet bang te zijn dat je een belangrijk berichtje misloopt. Daarnaast is het ook nog eens mogelijk om te reageren met behulp van je Apple Watch. Zo kun je niet alleen bellen via de speaker, maar ook een e-mail terug inspreken of een tekstberichtje sturen.

Zeker in geval van nood kan dit erg handig zijn. Vaak is het in een noodsituatie namelijk lastig en tijdrovend om je telefoon erbij te pakken. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin je gevallen bent en je je telefoon in een andere kamer hebt liggen of gewoon niet bij je hebt. Met behulp van je Apple horloge kun je noodcontacten snel en eenvoudig op de hoogte stellen.

Besturing van meerdere Apple-apparaten

Heb jij meerdere apparaten van Apple, dan kun je die zeer eenvoudig vanaf je pols bedienen met behulp van de Apple Watch. Zo kun je niet alleen slimme verlichting bedienen, maar ook een film op je Apple TV pauzeren om even wat lekkers te pakken. Wanneer je bijvoorbeeld een groepsfoto wilt maken met je iPhone, hoef je ook niet meer snel te rennen om op tijd te zijn voor de timer. Je kunt de watch namelijk als afstandsbediening voor je iPhone gebruiken. Ook je iPad valt te bedienen via je Apple Watch. Zo kun je dus gemakkelijk doorklikken naar het volgende nummer op Spotify en je iPad zal je instructies opvolgen.

Apple Watch aan de pols

Een Apple Watch voor een betere gezondheid

Wanneer het gaat om je gezondheid en sporten kan de Apple Watch je ondersteunen. Aangezien de Apple Watch bijhoudt of je hartslag omhoog gaat, hoe het ervoor staat met je ademhaling en hoeveel calorieën je ongeveer verbruikt, krijg je een beter beeld van je werkelijke inspanning tijdens het wandelen of sporten. Met behulp van de Gezondheidsapp houdt de Apple horloge jouw statistieken bij.

Zeker wanneer je eigenlijk te druk bent om tijd in te roosteren om te sporten, kan de Apple Watch je helpen om op een gezonde manier toch wat beweging te krijgen. Ieder uur krijg je namelijk een herinnering om eventjes te gaan staan en één minuutje te bewegen. Op deze manier krijg je toch een beetje beweging, ook al heb je geen tijd voor een lange workout.

Welke Apple Watch?

Zoals je ziet is de Apple Watch dus nog veel meer dan een simpel horloge. Het kan namelijk dienst doen als een soort verlenging van je iPhone. Bovendien is het mogelijk om andere slimme apparatuur van Apple te besturen via je Apple Watch. Ook als het gaat om je gezondheid en sporten kan de Apple Watch je een steuntje in de rug bieden.

Naast deze functies zitten er natuurlijk ook nog verschillen in de verschillende modellen van Apple Watch. Aangezien het nogal verwarrend kan zijn om de verschillende functies van deze modellen uit elkaar te houden, lichten we hier de Apple Watch 6, 5, 4 en 3 wat meer toe. We beginnen natuurlijk bij de meest geavanceerde versie. Je kunt ervan uitgaan dat deze alle functies bevat die eerdere modellen ook al bezaten.

Apple Watch 6

Laten we beginnen bij de nieuwste en dan ook de meest geavanceerde Apple Watch van het moment; de Apple Watch 6. Hoewel deze Apple Watch beschikt over hetzelfde design als de smart watches in de Apple Watch Series 4 en 5, beschikt nummer 6 over een aantal extra functies.

De horloges uit de series 3, 4, 5 en 6 zijn waterbestendig tot 50 meter diepte. Let wel op het horlogebandje wat je draagt. Sommige zijn namelijk niet geschikt om ermee onder water te zwemmen.

Zo is de Apple Watch 6 bijvoorbeeld in staat om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Dit is een uitbreiding van de andere watches, die al in staat waren om ECGs te maken en je hartslag te meten. Het zuurstof in je bloed kan, naast hartritme stoornissen, nog een extra aanwijzing zijn voor potentiële hartproblemen. Binnen 15 seconden heeft de Apple Watch een scan gemaakt van het zuurstofgehalte in je bloed.

Wanneer dit niveau te laag is, zal je hiervan een melding krijgen. Mocht dit regelmatig voorkomen, dan zou je kunnen overwegen om naar een dokter te gaan. Je weet maar nooit, misschien heeft de Apple Watch wel een bepaald hartprobleem opgepikt en kun je nu actie ondernemen voordat je ernstige klachten gaat ervaren.

Bovendien beschikt de Apple Watch 6 ook over een gezinsconfiguratie functie. Hiermee kun je de Apple Watch van je kind beheren. Ook kun je bepaalde Apple Watch-voorzieningen beschikbaar stellen voor het gehele gezin, bijvoorbeeld de internetverbinding, sport features of veiligheidsvoorzieningen.

Ook heeft de Apple Watch 6 een always-on hoogte meter. Met behulp van nieuwe en energiezuinigere barometrische hoogtemeter, gps-voorziening en wifinetwerken weet je altijd op welke hoogte je je bevindt.

Tot slot zijn er nog enkele verbeteringen doorgevoerd. Zo is het bij de Apple Watch 6 ook mogelijk om gebruik te maken van snel laden. Hierdoor kan je slimme horloge al binnen anderhalf uur weer helemaal vol zijn. Ook werkt de Apple Watch 6 met een snellere processor en op het allernieuwste besturingssysteem van Apple; de watchOS 7. Ook deze software update bevat diverse nieuwe functies, zoals slaapfuncties of wijzerplaten delen.

Natuurlijk wil het oog ook wat. Vandaar dat de Apple Watch 6 uitgebracht wordt in nieuwe kleuren, zoals blauw en rood aluminium. Maar de gebruikelijke kleuren, zoals zilver, spacegrijs of goud blijven ook nog beschikbaar.

Apple Watch 5

Voor de Apple Watch 6 was er de serie 5. Hoewel de 5 serie natuurlijk iets minder geavanceerd is dan de 6 serie, beschikt deze ook nog over een aantal handige extra functies. Natuurlijk zijn deze functies ook aanwezig in serie 6, maar nog niet in eerdere versies, zoals de Apple Watch 3 en 4.

De series 5 beschikken als eerste over het always-on display. Dit is een andere manier van zeggen dat het scherm altijd aan staat. Door een speciale schermtechniek voorkomt Apple dat dit al te veel batterijen kost. Wanneer je niet op het scherm kijkt, wordt de helderheid namelijk wat gedimd. Maar met een simpele draai van je pols zorg je ervoor dat het scherm volledig verlicht wordt.

Een andere nieuwe functie van de series 5 is het ingebouwde kompas. Zo weet je altijd waar het noorden is. Dit kompas is ook nog eens beschikbaar als complicatie op de wijzerplaat.

Apple Watch 4

Voordat de Apple Watch 5 zijn intrede maakte, was er de Apple 4. Deze beschikt dus over minder functies dan de Apple Watch 5 en 6, maar meer dan de Apple Watch 3.

Wat vrij vernieuwend was voor de Apple horloge 4 was de ingebouwde val detectie. Deze val detectie werd mogelijk doordat de Apple Watch 4 uitgerust werd met verbeterde sensoren. Zoals we hierboven al zeiden, kan een Apple Watch zeer handig zijn wanneer je gevallen bent, aangezien je door middel van je smart watch snel je noodcontacten kunt bereiken. Een bijkomend voordeel van ingebouwde val detectie is dat het horloge in staat is om automatisch de hulpdiensten te bellen wanneer er na je val geen verdere beweging gedetecteerd wordt.

Ook werd vanaf de 4 serie het elektrocardiogram geïntroduceerd in het horloge. Dit was dan ook het eerste ECG-product welke beschikbaar was voor consumenten. Wat ook handig is, is dat je gezondheidsgegevens opgeslagen worden in de speciale Gezondheids-app en via een PDF-gedeeld kunnen worden. Op deze manier kun je heel eenvoudig deze informatie verstrekken aan je dokter of huisarts.

Ook werd vanaf de Apple serie 4 een groter scherm geïntroduceerd. Door dit vergrote scherm past er dus meer informatie op de wijzerplaat. Op deze manier kun je tot wel negen complicaties tegelijk tonen.

Apple Watch 3

De Apple Watch 3 beschikt dus niet over bovengenoemde extra functies. Aangezien hij het oudste is, is deze het minst geavanceerd. Maar het kan juist een bewuste keuze zijn om voor de 3 te gaan wanneer al die extra functies overbodig zijn en je alleen maar in verwarring brengen. De Apple Watch 3 is namelijk nog prima te gebruiken voor alledaagse activiteiten, zoals het lezen van berichtjes, of het bedienen van je Apple TV.

Apple Watch

Apple Watch smart device, ook zonder iPhone

Zoals je ziet zijn er dus al vele verschillende Apple Watches op de markt. De nieuwste is de Apple horloge 6 en is dan ook het meest geavanceerd. Maar natuurlijk is het zo dat, hoe meer functies het apparaat heeft, hoe hoger de prijs. Het is dus aan te raden om eerst na te gaan welke functies voor jou van belang zijn en wat je precies zoekt in een smart watch. Misschien hoef je niet per se een ingebouwde hoogtemeter, maar is het voor jou wel belangrijk dat er een ECG gemaakt kan worden.

Overigens is het over het algemeen gezien niet echt noodzakelijk om een iPhone te hebben wanneer je een Apple Watch wilt aanschaffen. De meeste apps kunnen namelijk zelfstandig draaien. Toch zijn er enkele uitzonderingen. Bovendien valt het helaas niet te ontkennen dat het wel gemakkelijker is wanneer je ook een iPhone en andere smart producten van Apple hebt.

Accessoires

Om het dragen van alle Apple horloges nog leuker te maken, biedt Apple verschillende accessoires om je watch te pimpen. Wat dacht je van een horlogebandje wat je af en toe kunt verwisselen. Leer, sport-look, geweven of toch een roestvrij staal horlogebandje. Een roestvrij staal bandje bijvoorbeeld is er in diverse kleuren zoals; zwart, grafiet, zilver-of goudkleurig. Alles is mogelijk! Maar ook verschillende screenprotectors, edgeprotectors of versieringen zijn te koop.