Close

Fenor

Wie is Fenor?

Fenor is een energieleverancier die zich voornamelijk richt op de plaatselijke markt in Friesland. Fenor is dan ook zeer betrokken bij sport en cultuur in deze regio. Woon je niet in Friesland? Dan nog bestaat de kans dat Fenor ook kan leveren op jouw adres. Fenor staat graag dicht bij haar klanten en beschikt over een team met mensen die beschikken over jarenlange ervaring in de energiesector. Het is bij Fenor mogelijk om een abonnement voor groene stroom en groen gas af te sluiten. Fenor streeft ernaar om energie tegen een aantrekkelijke prijs aan haar klanten te leveren.

Overstappen naar Fenor

fenor

Fenor

Fenor is in 2012 opgericht door ondernemers met meer dan dertig jaar ervaring in de energievoorzieningsmarkt. Iedereen kan terecht bij deze energieleverancier.

Wat is de geschiedenis van Fenor?

Fenor is in 2012 opgericht door ondernemers met veel ervaring op de energiemarkt. Het is een echt Fries bedrijf. De prioriteit van Fenor is dan ook om zo dicht mogelijk bij haar klanten te staan.

Hoe groen is de stroom en het gas bij Fenor?

Bij Fenor kun je dus een abonnement afsluiten voor stroom en gas. Voor de stroom kun je bij Fenor kiezen tussen Standaard Groen en Maximaal Groen. Het verschil tussen de twee is dat bij Standaard Groen de stroom opgewekt wordt door zonnepanelen of windmolens elders in Europa. Kies je voor Maximaal Groen, dan wordt de zonne- en windenergie opgewekt in Nederland.

Wanneer je er dus absoluut zeker van wilt zijn dat je échte groene stroom afneemt bij Fenor, is het het beste om voor Maximaal Groen te kiezen. Want helaas komt “groene energie uit Europa” maar al te vaak neer op een slimme marketing truc in plaats van de levering van echt groene energie.

Het zit namelijk zo dat een energieleverancier een Garantie van Oorsprong certificaat moet afboeken voor iedere 1.000 kWh die deze energielever aan haar klanten levert. Nu is het zo dat Noorwegen een overschot heeft aan Garantie van Oorsprong certificaten, aangezien daar alle energie al groen is. Noorwegen kan deze certificaten dan ook doorverkopen aan energieleveranciers in Nederland.

Deze certificaten worden dan gebruikt om de grijze energie van deze energieleverancier te vergroenen. Er komt dus heel vaak niet echt groene stroom vanuit een ander Europees land naar Nederland. Nu is het niet te achterhalen of Fenor ook gebruik maakt van dit slimme trucje. Daarom kun je maar beter voor Maximaal Groen kiezen wanneer je een abonnement afsluit bij Fenor. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat ergens in Nederland een windmolen of een zonnepanelen hard aan de slag is om voor jou energie op te wekken.

Ook wat betreft het gas heb je bij Fenor weer de keuze tussen Standaard Groen en Maximaal Groen. Eigenlijk is dit precies hetzelfde gas, maar bij Maximaal Groen is het zo dat de CO2 uitstoot van het gas gecompenseerd wordt door middel van Gold Standard certificaten. De Gold Standard is een keurmerk voor klimaatcompensatie via kleinschalige projecten in ontwikkelingslanden. De Gold Standard heeft eigenlijk drie eisen. Ten eerste moeten de projecten daadwerkelijk zorgen voor een vermindering van CO2.

Ten tweede is het zo dat er lokale organisaties bij de projecten betrokken moeten zijn. Als laatste is het zo dat de bijdrage aan duurzame ontwikkeling transparant moet zijn. Dat laatste lijkt nog niet duidelijk te zijn bij Fenor. Want hoewel de energieleverancier beweert dat het de CO2-uitstoot van hun gas compenseert via Gold Standard certificaten, vermelden zij er niet bij om wat voor projecten het dan precies gaat.

Kortom, Fenor kan een zeer goede groene energieleverancier van gas en stroom zijn, mits je kiest voor maximaal groen. Wat betreft je stroom is dit de enige manier om ervan verzekerd te zijn dat je ook daadwerkelijk betaalt voor groene stroom. Wat betreft het gas zul je Fenor helaas op hun woord moeten vertrouwen dat de Gold Standard certificaten ook echt verkregen zijn voor duurzame, CO2-compenserende projecten aangezien Fenor hier zelf niet meer duidelijkheid over verschaft.

Klant worden bij Fenor energie

Zoals we al eerder zeifen kun je ook klant worden bij Fenor ook al woon je niet in Friesland. Natuurlijk zou je rechtstreeks naar de site van Fenor kunnen gaan om op deze manier een abonnement bij hen af te sluiten. Echter is het aan te raden om een abonnement af te sluiten via een energievergelijker. Het zit namelijk zo dat energieleveranciers vaak welkomstkortingen en andere extra’s bieden via een energievergelijker.

Dit helpt de energieleverancier namelijk om hoger in de energievergelijker te komen. Een ander voordeel is dat je in de energievergelijker direct kunt zien of Fenor daadwerkelijk de beste keuze voor je is, of dat je misschien elders groener en goedkoper uit kunt zijn. Gebruik daarom een energievergelijker om je energie abonnement af te sluiten.

Wat te doen wanneer je gaat verhuizen

Staat er een verhuizing op de planning? Dan is het aan te raden om je verhuizing minimaal 10 dagen van te voren telefonisch of per mail door bij Fenor. Op deze manier kan je energiecontract namelijk zonder problemen mee verhuizen naar je nieuwe adres. Blijkt uit de energievergelijker dat op je nieuwe adres een andere energievergelijker beter bij je past? Dan is het wellicht verstandig om over te stappen op een andere energieleverancier. In dat geval zul je je contract bij Fenor op moeten zeggen.

Opzeggen van je contract bij Fenor

Wanneer je je contract bij Fenor wenst te beëindigen is het aan te raden om telefonisch contact met hen op te nemen. De gegevens zullen verwerkt worden en je ontvangt na enkele weken de eindnota. Indien je nog een lopend contract hebt kan het zijn dat je ook een opzegpremie moet betalen. Daarom kan het soms beter zijn om te wachten totdat je contract afloopt.

Bij het overstappen naar een andere energieleverancier is het aan te raden om altijd een energievergelijker te raadplegen. Deze laat je namelijk eenvoudig zien welke energieleverancier het beste bij je past en waar jij het voordeligste uit bent. Ook is het vaak zo dat je je contract niet zelf hoeft op te zeggen wanneer je overstapt via een energievergelijker.

Fenor, de Friese energieleverancier

Fenor is dus een energieleverancier welke zich voornamelijk richt op het leveren van energie in Friesland. Maar ook wanneer je buiten Friesland woont kun je ervoor kiezen om klant te worden bij Fenor. Wil je er zeker van zijn dat de energie die jij afneemt bij Fenor groen is? Dan kun je het beste keizen voor het abonnement “Maximaal Groen”.

Deze groene energie is namelijk opgewekt in Nederland, waardoor je er dus van verzekerd bent dat de stroom daadwerkelijk groen is. Wat betreft het gas welke Fenor ook levert, zou het gas van het Maximaal Groen abonnement CO2 gecompenseerd zijn. Hoewel Fenor de Gold Standard certificaten noemt, vernoemen ze er niet bij op welke projecten deze certificaten dan precies betrekking hebben.

Wil je graag een abonnement afsluiten bij Fenor? Dan kun je dit het beste regelen via een energievergelijker. Aangezien energieleveranciers vaak welkomstkorting en andere extra’s bieden om hoog in zo’n energievergelijker te komen te staan, is het waarschijnlijk dat je op deze manier het goedkoopste uit bent.

Contactgegevens Fenor

Telefoon: 085–7733120
Beschikbaarheid: Werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur

E-mail: klantenservice@fenor.nl