Close

Marmitek

Al enige tijd hebben we onze huizen opengesteld voor tal van apparaten om te genieten van beeld en audio. Denk maar eens aan de tv, de dvd-speler en speaker. De laatste jaren hebben vele van deze apparaten allerlei ontwikkelingen ondergaan, waardoor we momenteel spreken van heuse smart home. Hierdoor is er nog meer mogelijk geworden. Helaas is het maar al te vaak het geval dat deze nieuwe apparatuur niet goed kan samenwerken met oudere varianten. Dit betekent dat je relatief jonge en goedwerkende apparatuur steeds sneller dient te vervangen wanneer je graag wilt dat alles zo goed mogelijk samenwerkt.

Marmitek vindt dit zonde. Vandaar ook dat het bedrijf erop gericht is om bestaande en nieuwe apparatuur goed met elkaar te laten samenwerken. Dat is niet alleen handig voor jou, maar ook goed voor het milieu. Want door de samenwerking tussen bestaande en nieuwe apparaten te bevorderen, gooien we onze oude apparaten minder snel weg en hoeven er minder nieuwe apparaten geproduceerd te worden.

Top 5 Marmitek Producten

Marmitek

Marmitek Invisible Control 6 XTRA – Infrarood verlenger – Zwart

 • Bedien een onbeperkt aantal apparaten in een gesloten tv meubel of kast in 1 of 2 compartimenten.
 • Met uitzondering van de zeer kleine IR ontvanger is de complete set volledig uit het zicht te plaatsen, met gegarandeerde werking.
 • Zeer eenvoudige en snelle installatie door vernieuwde infrarood techniek (infrarood blaster led).
 • Werkt met vrijwel alle merken en modellen en is geschikt voor nieuwe infrarood code formaten (zoals RC-MM) welke worden gebruikt in vele nieuwe HD apparaten en digitale tv decoders.
BEKIJK PRIJS
Marmitek

Marmitek HDMI 4K audio extractor met ARC (CONNECT AE14)

 • Speel het geluid van Smart TV applicaties (Netflix, YouTube) of ingebouwde tv decoder af op jouw home cinema set, audio versterker of soundbar
 • Sluit HDMI bronnen zonder eigen audio uitgang (Apple TV 4, Chromecast, Wii U, mediaspelers) toch aan op audio apparatuur
 • Beluister muziek (MP3, audio streams, radio zenders) zonder dat hiervoor de tv aanstaat
 • Gebruik toch de Audio Return Channel (ARC) functie van een tv zonder dat jouw audio apparatuur hiervoor geschikt is
 • Bepaal zelf het gewenste audio formaat met de unieke EDID schakelaar
BEKIJK PRIJS
Marmitek

Marmitek Connect DA21 – Audio Converter Digitaal naar Analoog stereo audio

 • Converteer digitale audio signalen (Toslink of coaxiaal) naar een links/rechts stereo audio signaal
 • Ideaal wanneer jouw audio versterker geen of te weinig digitale audio ingangen heeft
 • Ondersteunt ongecomprimeerde digitale stereo signalen (PCM)
 • Ondersteunt 16 of 24 bit; 8, 32, 44.1, 48, 96, 176.4 en 192 kHz sample frequenties
 • Met Wolfson DAC (digitaal-analoogomzetter) voor de beste geluidsweergave
BEKIJK PRIJS
Marmitek

Marmitek Connect 310 UHD – HDMI Auto Switch | 3 in / 1 uit | 3D | UHD

 • Geschikt voor het gelijktijdig aansluiten van 3 HDMI apparaten op één tv
 • Voor het aansluiten van spelcomputers zoals PlayStation en Xbox, Blu-ray speler, digitale tv decoder en alle overige HDMI apparaten
 • Geschikt voor Ultra HD 4K, Full HD 1080p en alle 3D formaten
 • Energiezuinig en heeft geen externe voedingsadapter nodig
 • Ondersteunt HDMI 2.0 4K60
BEKIJK PRIJS
Marmitek

Marmitek BoomBoom 93 – Audio receiver

 • Stream je muziek via Bluetooth naar een hifi-installatie
 • Beluister muziek of internetradio vanaf je smartphone/tablet op je audio installatie, draadloos
 • Geschikt voor alle Bluetooth geluidsbronnen zoals iPhone, Android phones, iPad etc.
 • Snelle schakeling tussen max. 2 verbonden smartphones of tablets: Multipair Partymode
 • Werkt met elke geluidsinstallatie, sounddock, etc. met analoge of digitale lijningang
BEKIJK PRIJS

Wie is Marmitek?

Marmitek is een Nederlands bedrijf dat al sinds 1997 aan het werk is. Het bedrijf is er voornamelijk op gericht om in oplossingen te voorzien als het gaat om het beschikbaar maken van beeld en geluid in jouw woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan alternatieven voor wanneer een standaard HDMI-kabel niet mogelijk is of niet gewenst is.

Daarnaast focus Marmitek zich voornamelijk op het bevorderen van de samenwerking tussen bestaande apparaten en nieuwe uitvoeringen hiervan. Misschien heb je als eigenaar van verschillende slimme apparatuur gemerkt dat de slimme apparaten zelf goed in staat zijn om met elkaar samen te werken, maar dat ze je oude en vertrouwde apparatuur buiten sluiten. Slimme apparaten pesten bestaande apparatuur als het ware weg, omdat de oude varianten niet meer mee kunnen komen, kiezen vele consumenten ervoor om ze te vervangen door een nieuwe versie die wel geaccepteerd wordt door het kliekje slimme apparaten.

Wat is er mogelijk?

Kijk eens rond in je woning. Waarschijnlijk heb je aardig wat apparatuur in je huis verzameld, zodat je overal in huis kan genieten van beeld en geluid entertainment. Misschien heb je nog een oude dvd-speler, of zelfs een platenspeler. Maar de kans is groot dat jouw collectie ook is uitgebreid met wat nieuwere apparatuur. Bijna niemand gaat nog door het leven zonder smartphone. En misschien bezit je ook een mediaplayer, versterker of een game console.

Wanneer je wilt genieten van de nieuwste ontwikkelingen en mogelijkheden van moderne technologie, breid je je verzameling vaak uit. Het lijkt er echter vaak op dat met je nieuwste aankopen ook betekent dat je afscheid moet nemen van je oude apparaten, aangezien oud en nieuw niet met elkaar kunnen samenwerken.

Zo heeft Marmitek bijvoorbeeld bepaalde gadgets die het mogelijk maken om een tv in een andere kamer te plaatsen dan je recorder. En wil je graag Spotify afspelen op je stereo-installatie? Ook dat is geen probleem. Daarnaast wordt het ook mogelijk om apparatuur in een gesloten tv-meubel te bedienen.

De voordelen

Inmiddels zijn we er wel aan gewend dat er ieder jaar weer een nieuwe versie van een bepaald product op de markt verschijnt. Dit product belooft altijd meer functies dan zijn voorganger. Het is dan ook niet zo heel vreemd dat we ons laten verleiden door de nieuw uitgebrachte versie van een bepaald product.

Door deze constante vraag naar nieuwe producten, wordt er op grote schaal van alles en nog wat geproduceerd. Helaas is het zo dat de productie van deze apparaten erg schadelijk is voor het milieu. Want tijdens het produceren van nieuwe producten worden vaak veel broeikasgassen uitgestoten. Ook schadelijk afval wordt vaak geproduceerd als bijproduct. En dan hebben we het nog niet eens gehad over hoe we afstand doen van bestaande en goed werkende producten. Vaak kunnen deze producten niet goed gerecycled worden, of worden ze niet op de juiste manier aangeboden. Dat is erg zonde, zeker gezien het feit dat het product vaak nog prima werkt. Het enige wat er mis is, is het ontbreken van de nieuwste technische snufjes.

Door oplossingen aan te bieden voor het upgraden van bestaande apparaten en ervoor te zorgen dat oude en nieuwe apparatuur goed met elkaar overweg kunnen, zijn we goed bezig voor het milieu. Dit zorgt er voor dat de vraag naar nieuwe, vervangende apparatuur daalt. Als gevolg hiervan hoeft er dan ook minder geproduceerd te worden en komen er dus minder broeikasgassen in de atmosfeer. Ook zorgen we voor minder afval.

Populaire producten

Marmitek heeft vier verschillende productgroepen waarmee er meer mogelijk wordt met bestaande apparatuur. Zo zijn er producten gerelateerd aan audio, tv & video, aansluiten en bedienen. Nieuwsgierig naar wat er zoal onder deze productgroepen valt? Lees dan snel verder, want voor elke productgroep belichten wij een van de meest populaire gadgets.

Audio – Bluetooth transmitter

Stel : je wilt het geluid van je tv of geluidsinstallatie graag doorsturen naar je bluetooth speaker of koptelefoon. Het probleem is alleen dat dat je tv of geluidsinstallatie niet beschikt over een bluetooth functie. Dat is geen probleem meer wanneer je één van de vele bluetooth audio transmitters aanschaft. Door dit compacte apparaatje is het net alsof je tv en geluidsinstallatie wel een bluetooth functie bezit. Op deze manier geniet je dus via je koptelefoon of bluetooth speaker van het geluid van je tv of geluidsinstallatie.

TV & Video – HDMI extender wireless

Misschien wil je graag tv kijken op een extra locatie in huis. Je ziet er alleen zo tegenop om extra kabels te moeten trekken. Gelukkig hoeft dat ook niet zodra je beschikt over de draadloze HDMI extender. Deze extender zorgt ervoor dat zowel het beeld- als het geluidssignaal van jouw media-box, game console of Blue-Ray speler draadloos naar een tv verstuurd wordt, waar deze zich ook in huis mag bevinden! Het draadloos versturen van het HDMI-signaal zorgt ervoor dat je overal in huis kunt genieten van dezelfde mogelijkheden die je main-tv beschikt. Dus ook het extra zenderaanbod, de optimale beeldkwaliteit en interactieve televisie opties behoren tot de mogelijkheden op de extra tv.

Aansluitingen – HDMI switch

Misschien wil je niet per se het HDMI-signaal versturen naar een tv in een andere ruimte, maar zou je graag meerdere HDMI-apparaten aansluiten dan dat er HDMI-poorten zijn op jouw tv. In dat geval is de HDMI switch een oplossing. Met dit slimme apparaatje kun je wel vijf apparaten aansluiten op slechts 1 HDMI-ingang. Niet alleen is dit praktisch, het ziet er ook nog eens netjes uit. Want hierdoor loopt er slechts één HDMI-kabel naar je tv, in plaats van een rommeltje aan kabels.

Bedienen – Infrarood verlenger

Heb je er altijd al van gedroomd om de apparatuur in een gesloten kast, zoals je Blue-Ray speler, te bedienen zonder dat je het kastdeurtje open hoeft te doen? Dat kan nu met een infrarood verlenger. Met dit product verleng je namelijk het infrarood signaal van de afstandsbediening. Dit zorgt ervoor dat het signaal ook door gesloten deuren heen gaat. Hierdoor hoef je het tv-meubel of de kast niet meer open te maken en heb je dus altijd een netjes opgeruimd interieur.