Close

Energielabel Woning Venlo

Energielabel aanvragen in Venlo

Energielabel nodig voor je woning in Venlo? Dan zit je hier goed!
Wil je gelijk een aanvraag doen? Neem dan contact op via onderstaand formulier. Een van onze professionals neemt vervolgens contact met je op.

  Prijzen energielabel woning

  OppervlakteAppartement (gestapelde woningbouw)Rijwoning of 2 onder 1 kapVrijstaand of aan garage geschakeld
  0-50m2€230,-
  50-100m2€250,-€275,-€295,-
  100-150m2€285,-€310,-€330,-
  150-200m2€320,-€345,-€365,-

  *Prijzen zijn inclusief btw

  Energielabel aanvragen in Venlo

  Woon je in Venlo en wil je jouw woning verkopen? Dan heb je een energielabel nodig. Alleen gecertificeerde, erkende deskundigen mogen een definitief energielabel bepalen.

  De energielabel adviseur neemt de eigenschappen van de woning ter plekke op, en verwerkt alle informatie in geattendeerde software. Voor woningen resulteert dit dan in een energielabel, wat verplicht is bij een eventuele verkoop.

  Dit energielabel laat zien welke energiebesparende maatregelen er noodzakelijk zijn om het energieverbruik te reduceren.

  • Afspraak binnen drie weken
  • Binnen enkele dagen na de opname uw Energielabel
  • Prijs is inclusief registratiekosten
  • Geen reiskosten binnen een straal van 15 km rondom Venlo
  • Pas betalen na ontvangst van het energielabel

  Hoe gaat het in zijn werk?

  Als je nog geen definitief energielabel hebt en je huis gaat in de verkoop of verhuur, dan moet je een energielabel hebben bij de overdracht. Deze kun je bij ons in Venlo aanvragen. Doordat we alleen in Venlo deze labels verstrekken, kunnen onze energieadviseurs hier zonder lange wachttijd in voorzien.

  Onze EPA adviseur komt bij je thuis en neemt het gehele gebouw op. Er wordt bekeken hoe de woning is geïsoleerd en er wordt berekend hoeveel energie er nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Dit wordt ingevoerd in geattendeerde software en afgemeld bij de RVO (Rijksdienst voor ondernemend Nederland). Hierna kan het energielabel aan jou worden verstrekt.

  Woon je zelf niet in de buurt van Venlo maar wil je toch een energielabel? Met ons landelijk netwerk kunnen we je wellicht op weg helpen.

  Energielabel Venlo, het woningbezoek

  Een energielabel kan alleen worden verstrekt nadat de adviseur de woning in Venlo heeft bezocht. Vóór de afspraak zal er gevraagd worden naar onderstaande documenten (indien beschikbaar) zodat het bezoek is voorbereid en zo min mogelijk tijd in beslag neemt. Het kunnen aantonen van bepaalde documenten, zorgt vaak voor een beter energielabel. En dit komt de woningwaarde uiteraard weer ten goede. Onderstaand de documenten waar onze erkende deskundige om zal vragen:

  • Bouwtekeningen van de woning
  • Facturen van installateurs; denk aan verwarming, glas, isolatie etc.
  • Een taxatierapport of makelaarsbrochure, indien deze beschikbaar is

  Het woningbezoek voor de opname duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten. De berekeningen voor energielabels worden op ons kantoor in Venlo uitgevoerd met behulp van geattendeerde software. Hiermee kan de energie index worden bepaald.

  Is het verplicht?

  Bij verkoop, verhuur en oplevering van een pand, dien je over een energielabel beschikken. Bij de verkoop van je woning moet je op het moment van overdracht namelijk over een definitief label beschikken. Je riskeert als woningeigenaar, wanneer er op het transactiemoment geen definitief energielabel aanwezig is, een hoge boete.

  Gratis advies in Venlo

  Onze adviseurs uit Venlo brengen het hele pand/woning in kaart. Hiermee is het voor ons ook mogelijk een advies uit te brengen om het label te verbeteren. Een beter label zorgt voor meer energiebesparing. Een betere energieprestatie van je appartement of eengezinswoning kun je vaak al mogelijk maken met een aantal kleine aanpassingen. Vraag bij het maken van de afspraak, meteen naar de mogelijkheden. In de meeste gevallen kunnen we je bij het woningbezoek direct van gratis advies voorzien.

  Energielabel Venlo aanvragen, waarom?

  Je hebt een energielabel nodig om te kunnen weten hoe zuinig je huis of appartement in Venlo is. Om dit energielabel te bepalen wordt er gekeken naar isolatie (gevel, dak en vloerisolatie), glasisolatie, cv-ketelverwarming (warmtebron voor in huis of tapwater), zonnepanelen en ventilatiesystemen. Al deze kenmerken bepalen samen, met het bouwjaar, de score van je energielabel. Een A+++-label is een zeer energiezuinig huis. Een G-label heeft nog veel werk nodig om het energiezuinig te maken. De inspectie door een EPA-W adviseur is dus een keuring van je woning om te bepalen hoe zuinig je woning is.

  Het definitieve energielabel heb je dus nodig als je woning in de verkoop of verhuur gaat. Nieuwe kopers of huurders kunnen met dit energielabel in één oogopslag zien hoe energiezuinig de nieuwe woning is. Wel zo gemakkelijk. Hoe energiezuiniger het gebouw, des te lager de energierekening. En dit is altijd meegenomen toch?

  Verschil tussen het voorlopige energielabel en een definitief energielabel

  Een voorlopig energielabel was niet meer of minder dan een schatting, gekeken naar vergelijkbare woningen uit het kadaster. Er vonden geen keuringen plaats door een energielabel adviseur, de opname werd immers door de consument zelf gedaan. De energie index voor het energielabel die werd bepaald was onnauwkeurig, en niet te vergelijken met het resultaat van een definitief  label door een erkend deskundige.

  Waar kijkt een EPA adviseur naar?

  Bij de opname in Venlo worden alle eigenschappen van gebouwen, of panden, die betrekking hebben op de energielabels, in kaart gebracht door energieadviseurs. Denk onder andere aan:

  • Glas in woonruimte
  • Glas in slaapruimte
  • Gevel isolatie
  • Dak isolatie
  • Vloer isolatie en kruipruimte onder de vloer
  • Soort verwarming
  • Aparte voorziening voor warm water badkamer, naast CV-ketel
  • (Balans) ventilatie
  • Zonnepanelen en/of zonneboiler
  • Uitzonderlijke maatregelen, zoals drievoudig glas, meer dan 10 cm isolatie of een speciaal ventilatiesysteem.

  Energielabel bedrijfsgebouwen en utiliteitsgebouwen

  Bedrijfspanden moeten net als eengezinswoningen of appartementen ook over een energielabel beschikken. Het pand of gebouw wordt volgens dezelfde methode opgenomen door een EPA adviseur die gespecialiseerd is in utiliteiten. Heb je een bedrijfspand of kantoorgebouw in Venlo waarvoor je dit energielabel nodig hebt? Neem dan contact met ons op of loop een keer binnen op ons kantoor.

  Kantoorgebouw minimaal energielabel C

  Vanaf 2023 zijn kantoren groter dan 100m2 verplicht om minimaal over een energielabel C te beschikken. Dit is een afspraak uit het Energieakkoord van 2013. In het klimaatakkoord van 2019 zijn doelstellingen geformuleerd voor een gebouwde omgeving; namelijk het realiseren van een energie neutrale gebouwde omgeving in 2050. De verplichting voor kantoren, minimaal energielabel C in 2023, is als tussendoelstelling geformuleerd. Kantoorpanden groter dan 100m2 welke in 2023 niet minimaal energielabel C hebben, mogen niet meer als kantoor fungeren. Uiteraard zorgt een energielabel C of hoger ook voor een prettig werkklimaat in je kantoor. Vanwege het demissionair kabinet zijn we in afwachting of deze regelgeving voor een kantoor ook daadwerkelijk wordt doorgezet.

  Overige vragen Energielabel bedrijfspand Venlo

  Heb je andere vragen over energiebesparing met betrekking tot publieke gebouwen, bedrijfspanden, kantoren en meer? Neem dan contact met ons op.

  Energielabel direct aanvragen?

  Gelijk een energielabel aanvragen voor je woning in Venlo? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.