Close

Essent

Wie is Essent?

Essent is de grootste energieleverancier die je op de Nederlandse markt zult vinden. Met meerdere merken zijn ze terug te vinden op de Nederlandse en Belgische energiemarkt. De andere merken van Essent zijn in Nederland Energiedirect.nl voor de consumentenmarkt en Powerhouse voor de zakelijke markt. In Belgie is Essen.be het andere merk van Essent. Essent heeft de ambitie om het best presterende energiebedrijf te worden en heeft zich hiervoor belangrijke doelstellingen gesteld:

  • Een goede persoonlijke service met de laagste energierekening
  • De productiecapaciteit in 2020 verdubbeld hebben ten opzichte van 2010
  • Een aantrekkelijk en succesvolle werkgever zijn in de energiesector
  • Meewerken aan de CO2 reductie door de uitstoot te halveren

Overstappen naar Essent

Essent

Essent

100% groene windstroom is de basis van Essent. Je kunt ook kiezen voor Essent Dubbelgroen. DubbelGroen is een combinatie van groen gas en WindStroom. Op deze manier heb je de schoonst mogelijke energie. Voor Dubbelgroen betaal je wel een euro per maand meer.

Wat is de Historie van Essent?

Essent is in 1999 ontstaan door een fusie van 2 energiebedrijven. Sinds 2009 is Essent energie een onderdeel van het Duitse energiebedrijf RWE. RWE behoort tot de top 5 energieleveranciers van Europa. In 2016 heeft RWE een splitsing gemaakt tussen grijze en groene productie van energie. De groene energiedivisie, waar Essent onder valt, bestaat onder de naam Innogy.

Klant worden van Essent

Klant worden van Essent, is net als bij andere energieleveranciers, gemakkelijk. Je kunt je hiervoor aanmelden op de site van Essent. Het is echter makkelijker en voordeliger om dit via onze energievergelijker te doen. Energieleveranciers willen graag hoog in deze vergelijker staan en alleen door welkomstcadeaus en extra kortingen is dit te bereiken. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je via onze vergelijker op een voordeliger tarief uit komt.

Producten Essent

Essent levert groene stroom en groen gas. Het is niet vanzelfsprekend dat je dit bij het goedkoopste contract krijgt. De opwekking van groene energie kost immers nog steeds meer dan grijze energie. Standaard levert Essent wel al volledig groene stroom, opgewekt in het buitenland. Wil je Stroom uit Nederland, dan kun je een dubbelgroen contract afsluiten. Hierin zit 100% windenergie door Nederlandse windmolens opgewekt en 100% groen gas. Dit groene gas bestaat uit 90% CO2-gecompenseerd gas en 10% biogas. Verder heeft Essent ook een eigen thermostaat, de ‘Nest’. Hiermee regel je alles op afstand. In sommige contracten zit de ‘Nest’ inbegrepen. Je kunt hem ook gewoon los kopen.

Wat te doen bij een verhuizing?

Indien je gaat verhuizen naar het buitenland of naar een woning waar je geen invloed hebt op de energieleverancier moet je zelf contact opnemen met Essent. Op de dag dat je de woning verlaat hoef je dan alleen nog maar de eind meterstanden door te geven. Als je gaat verhuizen en je kunt je huidig energiecontract meenemen naar je nieuwe woning in Nederland hoef je nooit een boete te betalen.

Opzeggen van je contract bij Essent

Uiteraard kun je zelf te allen tijde, met of zonder boete, je contract opzeggen bij Essent. Wil je naar een andere energieleverancier? Dan is het voordeliger dit te doen via onze energievergelijker. Energieleveranciers hebben scherpe aanbiedingen om hoog te score op onze site. Ook regelt de nieuwe energieleverancier dat je huidige contract wordt opgezegd. Lekker makkelijk. Wil je vroegtijdig overstappen zul je in de meeste gevallen een boete moeten betalen. Dit bedrag varieert per energieleverancier.

Contactgegevens Essent

  • Telefoon: 0900-1550
  • Bereikbaarheid:
    • Werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur
    • Zaterdagen van 9.00 uur tot 20.00 uur