Close

Raamafdichting Airco

Als je een mobiele airco wilt aanschaffen, dan loop je tegen één probleem aan. Je zult ergens een doorvoer moeten creëren waar je de afvoerslang naar buiten kunt leiden. Mobiele airco’s hebben namelijk altijd een afvoerslang waarmee de warme lucht naar buiten wordt gevoerd. Het is dus raadzaam om voordat je een mobiele airco koopt, een mogelijkheid te bedenken voor de afvoer. Heb je een geschikte opstelling gevonden, dan kun je een mobiele airco aanschaffen.

Top 5 Mobiele Airco Raamafdichting Sets

FDBW Airco raamafdichtingskit 80x40cm

FDBW – Airco raamafdichtingskit – 80x40cm

Deze raamafdichting voor schuiframen verbetert de prestaties van uw mobiele airco. Je zorgt er immers voor dat de warmte buiten blijft en er geen koude lucht verloren gaat. Je kunt de airco afvoerslang vastzetten en je schuifraam afdichten. Deze mobiele airco raamafdichting voor schuiframen is een uniek product in Nederland.

  • Max. omtrek raam: 240cm
  • Geschikt voor: Valraam | Regulier raam
BEKIJK PRIJS
FDBW Mobiele Airco Raamafdichtingskit 400cm

FDBW – Mobiele Airco Raamafdichtingskit – 400 cm

Een complete set voor raamafdichting voor airco´s! Breng de zelfklevende plakband aan op de binnenkant van het raamkozijn en op het raam zelf. Bevestig vervolgens de vensterafdichting aan de haaktape. Nu open je de ritssluiting op de vensterafdichting en plaats je de airconditionerslang uit het raam. Als alles naar wens staat sluit je de ritssluiting nauw om de slang. Een heel eenvoudige montage.

  • Max. omtrek raam: 400 cm
  • Geschikt voor type raam: Dakraam | Regulier raam | Valraam | Klepraam/bovenlicht
BEKIJK PRIJS
Hantech HT800 Airco raamafdichtingskit 400cm

Hantech HT800 – Airco raamafdichtingskit – 400 cm

Geschikt voor alle mobiele airco's, draai-kiepramen en dakramen. Eenvoudige montage door middel van zelfklevende klittenband. Het materiaal is duurzaam, UV-bestendig en waterdicht. De afdichting is verder voorzien van een hoogwaardige ritssluiting met twee sleden voor individuele aanpassing. Zodoende komt er geen warmte of vocht in de ruimte.

  • Max. omtrek raam: 400cm
  • Geschikt voor: Dakraam | Draai-/kiepraam | Klepraam/bovenlicht
BEKIJK PRIJS
JustFire Airco raamafdichtingskit 400cm

JustFire – Airco raamafdichtingskit – 400 cm

Deze airco seal voor de kier van een raam of deur dicht te maken zorgt dat er geen warme lucht binnen komt. Zo hou je de koude lucht van de airco binnen. Super handig en in de winter dmv klittenband eenvoudig te verwijderen.

  • Max. omtrek raam: 400 cm
  • Geschikt voor type raam: Regulier raam | Dakraam | Draai-/kiepraam | Valraam
BEKIJK PRIJS
MaxxHome Airco raamafdichtingskit 90x20cm

MaxxHome – Airco raamafdichtingskit – 90 x 120 cm

In de meeste gevallen wanneer een mobiele airco tegenvalt komt dit doordat er warme lucht naast de slang naar binnen kan. De raamafdichting van MaxxHome lost dit op. Deze raamafdichting voor mobiele airconditioners houdt naast de warmte ook regen en insecten buiten de deur. Een ander voordeel is dat het raam gewoon gesloten worden met de raamafdichting gemonteerd. Je zult dan wel de slang weg moeten halen.

  • Max. omtrek raam: 420 cm
  • Geschikt voor type raam: Dakraam | Draai-/kiepraam | Klepraam/bovenlicht | Regulier raam | Valraam
BEKIJK PRIJS

Afvoer oplossing

Een mobiele airco heeft voor- en nadelen. Het grootste voordeel is, zoals de naam al doet vermoeden, de mobiliteit. In periodes dat je hem niet gebruikt kan de airco makkelijk worden opgeborgen. Zodoende heb je niet het hele jaar deze unit in de ruimte staan. Mobiele airco’s hebben voldoende koelvermogen om een slaapkamer of gemiddelde woonkamer aangenaam te koelen. Dit geldt echter alleen wanneer er geen warmte door een deur of raamopening de ruimte in kan. Een opening naar de buitenlucht is wel noodzakelijk om de afvoerslang naar buiten te voeren. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kunt doen:

Gat in de muur gebruiken

De meest functionele oplossing zou een rond gat in de muur zijn. Zodoende kun je de raam- en deurfuncties makkelijk behouden. Er zal zo ook geen warmte de woning binnendringen, zoals bij een open raam. Deze oplossing komt echter zelden voor. Veel woningeigenaren geven geen voorkeur aan een permanent gat in de muur.

Wegwerken airco met slang

Bestaande schouw gebruiken

Oudere woningen hebben vaak een bestaande schouw in huis. Deze fungeerde als rookgaskanaal voor een hout- of gaskachel. Indien de schouw nog intact is zou je deze ook kunnen gebruiken voor de afvoer van warme lucht. Voer de slang een gedeelte in de schouw en dicht de opening met bijvoorbeeld een oude handdoek. Zo hoef je niet te breken en kan je optimaal gebruik maken van de verkoeling.

Zelf een raamafdichting maken

Ben je zelf een handige klusser? Dan kun je er voor kiezen om zelf een raamafdichting voor je airco te maken. Hier hebben we uiteraard een handig artikel over geschreven.

Airco raamafdichting aanschaffen

Ben je zelf niet handig of zijn er geen andere opties dan een raam of deuropening te gebruiken? Dan zal je hier extra aandacht aan moeten besteden. Door de warme lucht die weggeblazen wordt zal er een vacuüm ontstaan in de ruimte. Hierdoor komt er door de raamspleet weer versneld warme lucht naar binnen. Om deze situatie de baas te worden zijn er speciale raamafdichting sets te koop.

Gangbare raamafdichting sets

Een raamafdichting werkt eenvoudig. Vaak zijn dit systemen met klittenband en ritssluitingen. Met deze hulpstukken is het mogelijk de doorvoer sluitend te maken. De slang voert de lucht naar buiten en de afdichting zorgt ervoor dat er geen warme lucht meer naar binnen kan. Een bijkomend voordeel is dat er ook geen insecten meer de ruimte in kunnen.

Raamafdichting Airco

Airlock raamafdichting airco

De airlock 100 raamafdichting is de meest bekende afdichting op de markt. Er zijn meerdere producten op de markt, zoek dus goed naar een passende oplossing voor jou situatie. Trotec airco is bijvoorbeeld een merk dat men op de website van bol.com kan vinden. Deze airco heeft doorgaans goede recensies. Wat men niet wet is dat dit type mobiele airco niet bruikbaar is voor draai-kiep ramen met het scharnierpunt in het midden. Denk daarbij aan een een velux klapraam.

Waar moet je op letten voordat je een airlock 100, of soortgelijk systeem, besteld? Houd er rekening mee dat een airlock 100 geschikt is voor raamconstructies met een maximale omtrek van 400 cm. Dit is over alle 4 de zijden van de raam of deur gemeten. Mocht de maximale omtrek net iets langer zijn, dan vormt dit niet direct een probleem. Aan de scharnierzijde van een deur of raam is de opening relatief klein. Op die plekken zul je maar heel weinig verlies lijden.

Vaste airco kopen

Heb je helemaal geen mogelijkheid om een afdichting te realiseren? Dan kun je ook overwegen een monoblock airco of split airco te laten plaatsen. Deze airco’s voor in huis zijn uiteraard niet mobiel en de prijs ligt hoger. De hogere prijs verdien je overigens wel terug door een lager energieverbruik.

Waar kun je raamafdichting airco kopen?

Een raamafdichting set voor je airco van bijvoorbeeld het merk MaxxHome is onder andere te koop op de website van bol.com. Er zijn overigens meerdere varianten verkrijgbaar waardoor je altijd een passend setje kunt vinden.