Close

Engie Energie

Wie is Engie?

Engie heeft de afgelopen jaren ruim 16 miljard euro geïnvesteerd in duurzame energie. Dit zijn onder andere wind- en zonneparken. Zij mogen zich dan ook niet voor niets de grootste investeerder noemen. Inmiddels bouwt Engie in 70 landen al aan een duurzame wereld. 100 Miljoen huishoudens worden per jaar voorzien van energie opgewekt uit zon, wind, water en biomassa centrales. Het is dan ook duidelijk dan Engie 100% groene stroom levert. Om de uitstoot van CO2 te compenseren heeft Engie een CO2 compensatie project lopen. Ze leveren dus volledig CO2 gecompenseerd gas. Naast C02 gecompenseerd gas investeert Engie ook in ‘groen’ GAS. Deze productie is nog aan het groeien en kan nog niet alle klanten volledig voorzien.

Overstappen naar Engie Energie

Engie

Engie

Engie is een van de nieuwere leveranciers voor groene stroom en gas! Ze worden door veel klanten zeer positief beoordeeld.

BEKIJK PRIJS

Duurzame Energiebronnen

Engie staat voor duurzame energie. De stroom wordt opgewekt met behulp van natuurlijke energiebronnen, windmolens en zonnepanelen. Inmiddels heeft Engie Energie in Nederland al meer dan 100 duurzame energiebronnen. In Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen. Ook steeds meer particulieren denken na over de toekomst. De vraag naar zonnepanelen stijgt nog steeds. Op deze manier kun je zelf duurzaam energie opwekken. Alle stroom die niet gebruikt wordt, kan terug geleverd worden. Op deze manier werken we allemaal samen aan een duurzamere wereld. Per jaar komen er in Nederland nieuwe energiebronnen bij.

Wat is de Historie van Engie?

In 2008 is de voorloper van Engie, Electrabel, opgericht als een bedrijf uit Frankrijk. Het hoofdkantoor van Engie zit in Parijs. In 2016 is de naam veranderd in Engie. Momenteel heeft Engie Energie meer dan 150.000 medewerkers in 70 landen. In Nederland werken er momenteel al 800 mensen om al haar klanten te voorzien van 100% duurzame stroom. Naast een top-10 energieleverancier zijn ze ook marktleider in de technische innovatieve dienstverlening.

Klant worden van Engie

Ben je gecharmeerd van één van de duurzaamste energieleveranciers? Mak dan de keuze om over te stappen. Je kunt je hiervoor aanmelden op de site van Engie Nederland, echter is het vaak voordeliger dit te doen via onze energievergelijker. Energieleveranciers geven hoge kortingen om hoog in een energievergelijker te staan. Dit is dus extra voordelig voor de consument. Vul je gegevens in en kijk wat je voordeel is.

Producten Engie

Engie levert 100% groene stroom aan de consumenten welke wordt opgewerkt door windmolens en zonnepanelen. Voor gas leveren ze volledig CO2 gecompenseerd gas, en kunnen ze al een gedeelte aan biogas aanbieden. Engie heeft verder een heel handige energie-app, de Engie app, waarmee je inzicht krijgt in je gebruik. Op deze manier is er overzicht, met een slimme meter zelfs tot op het uur, en ben je in de gelegenheid om energie en dus ook geld te besparen.

Wat te doen bij een verhuizing?

Ga je verhuizen? Bij Engie Energie kun je heel eenvoudig deze zaken regelen met de Engie-app. Je neemt je contract moeiteloos mee naar je nieuwe woning. Kun je in je nieuwe woning geen energie ontvangen van Engie? Neem dan contact op met de klantenservice. Ook is het mogelijk om via ‘mijn engie’ in te loggen op je persoonlijke pagina. Via deze pagina kun je gemakkelijk je verhuizing doorgeven of informatie opvragen.

Opzeggen van je contract bij Engie

Via onze energievergelijker is het heel eenvoudig over te stappen naar een nieuwe leverancier. Energieleveranciers hebben telkens nieuwe acties om hoog in deze vergelijkers te staan. Heb je geen doorlopend contract meer en wil je overstappen? Dan zal je nieuwe energieleverancier zonder boete je energielevering van Engie stop kunnen zetten. Wanneer je contract nog niet volledig is afgelopen kun je dit vaak afkopen door een (klein) boetebedrag te betalen.

Engie Contact

Heb je hulp nodig inzake je rekening, heb je vragen of opmerkingen of wil je meer informatie, kijk dan eens op de website van Engie Energie. Ook Engie Energie ervaringen van andere particulieren kun je via deze website vinden.

  • Email: klantenservice.nl@engie.com
  • Telefoon: 088-4446622
  • Storingen: 0800-9009