Close

Philips Hue buitenlamp

Misschien ben je ondertussen al bekend met de slimme verlichting van Philips Hue. Door de verlichting van Philips Hue kun je jouw woning op een energiezuinige manier verlichten en in sfeer brengen. Maar aangezien we het hier hebben over slimme apparatuur, kunnen de lampen van Philips Hue veel meer dan dat! Zo zijn ze ook in staat om te communiceren met andere slimme apparaten. Dat kan allerlei voordelen bieden.

Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je slimme thermostaat in de winter de temperatuur wat hoger zet zodra je thuis komt en de lampen aan doet. En met behulp van de bijbehorende app behoud jij overal, en wanneer dan ook, de controle over je apparaten. Lig je bijvoorbeeld al in bed en heb je geen zin meer om op te staan om de lampen uit te doen? Dan kun je simpelweg je telefoon erbij pakken en de Philps Hue lampen uitdoen door middel van de app.

Daarbuiten hebben de Philips Hue lampen nog meer functies waarmee ze je huis omtoveren tot een huis van de toekomst.

Top producten Philips Hue

Philips Hue Buitenlamp Outdoor White and Color Ambiance

Philips Hue Resonate Outdoor-White and Color Ambiance

 • 16 miljoen mogelijke kleuren of 50.000 wittinten
 • LED-licht zowel omhoog als omlaag op de muur
 • Eenvoudig te bedienen middels de Philips Hue App
 • Ontworpen met IP44
 • Wattage 2x8 W
 • Energieverbruik A+
 • Lumen per lichtpunt 600 lm
 • Levensduur lichtbronnen 25000 h
 • 2 Jaar fabrieksgarantie
BEKIJK PRIJS
Philips Hue Buitenlamp Impress

Philips Hue Impress Outdoor-White and Color Ambiance

 • Ingebouwde LED-lamp met 16 miljoen kleuren licht en 50.000 wittinten
 • Koppelen mogelijk met de Philips Hue bridge en bedienen via telefoon of tablet
 • De Philips Hue Impress is Spatwaterdicht (IP44-norm)
 • Gebaseerd op laagspanning
 • Wattage 1x8 W
 • Energieverbruik A
 • Levensduur lichtbronnen 25000 h
 • Lumen per lichtpunt 1200 lm
 • 2 Jaar fabrieksgarantie
BEKIJK PRIJS
Philips Hue Buitenlamp Attract

Philips Hue Attract Outdoor-White and Color Ambiance

 • De ingebouwde LED-lamp met 16 miljoen heldere kleuren en 50.000 wittinten
 • Weerbestendig met een IP44-classificatie
 • Verbind je Philips Hue lampen met de bridge en ontdek de eindeloze mogelijkheden.
 • Philips Hue werkt ook met Amazon Alexa, Apple HomeKit en Google Assistent
 • Wattage 1x8 W
 • Energieverbruik A+
 • Levensduur lichtbronnen 25000 h
 • Lumen per lichtpunt 600 lm
 • 2 Jaar febrieksgarantie
BEKIJK PRIJS

Kan de Philips Hue lamp buiten gebruikt worden?

Na het succes van de Hue lamp, komt Philips nu met twee varianten voor buiten;

 • Lampen welke standaard aangesloten zijn op de elektriciteit van je woning.
 • Lampen op laagspanning. De laatste variant kun je dus simpelweg op ieder stopcontact buiten aansluiten. Hierdoor heb je nog meer flexibiliteit om ook van je slimme Philips Hue systeem te genieten in de buitenlucht.

Hoe werkt Philips Hue Outdoor?

Eigenlijk werken de lampen van Philips Hue outdoor ongeveer hetzelfde als je lampen voor binnen. Zo kun je de lampen bijvoorbeeld zo instellen dat ze op vaste tijden aangaan, bijvoorbeeld wanneer het donker wordt of zodra je komt aanrijden. De Philips Hue Outdoor Sensor maakt dit namelijk mogelijk. De bewegingssensor die speciaal voor buiten is ontworpen zorgt ervoor dat lampen op basis van beweging bediend kunnen worden.

De lampen zullen ongeveer een halve seconde later aanspringen dan de beweging gedetecteerd is. Ook beschikt de sensor over een ingebouwde daglichtsensor. Hierdoor weet de sensor als het ware of er wel of niet voldoende licht is. Op deze manier hoef je dus nooit meer in het donker thuis te komen.

Behalve dat de outdoor lampen van Philips je dus thuis kunnen verwelkomen, kunnen ze ongewenste gasten juist afschrikken. Want met behulp van de bewegingssensor zorg je ervoor dat de verlichting buiten automatisch aan gaat zodra er dus beweging gedetecteerd wordt.

Niet alleen ben je zelf op de hoogte van de eventuele indringer, degene die onuitgenodigd door je tuin wandelt, heeft ook door dat hij of zij nu in het volle licht staat en zal dus hoogst waarschijnlijk de benen nemen. Daarnaast zouden de Philips Hue buitenlampen voor meer veiligheid kunnen zorgen doordat ze je aanwezigheid kunnen nabootsen. Hierdoor lijkt het dus net alsof je thuis bent, ook wanneer dat niet zo is.

Philips Hue Outdoor achtertuin

Hoeveel Philips Hue buitenlampen heb je nodig?

Hoeveel Hue buitenlampen je nodig hebt, hangt natuurlijk een beetje af van de grootte van je tuin en wat je precies voor ogen hebt. Je kunt de lampen namelijk gebruiken als echte sfeermakers. Maar je kunt de Philips Hue buitenverlichting natuurlijk ook praktisch inzetten en ervoor zorgen dat ze je tuin zo goed mogelijk verlichten.

Kortom, er is veel om over na te denken. Natuurlijk kun je eens goed de tijd nemen en ervoor gaan zitten. Bedenk wat je nu echt wilt in je tuin: wat voor sfeer moet het uitstralen, hoe praktisch moet het zijn, hoeveel mag het kosten en al dat soort dingen. Door middel van het stellen van dit soort vragen krijg je hopelijk een duidelijker beeld van wat je precies wilt met je tuin.

Vervolgens kun je hiervoor een plan bedenken en deze ten uitvoer brengen. Maar natuurlijk is het absoluut niet noodzakelijk om een helemaal uitgedacht plan te hebben voor je tuin en al precies te weten hoeveel Philips Hue Outdoor lampen je daarvoor nodig zult hebben. Zo kun je bijvoorbeeld ook eens beginnen met het aanschaffen van slecht één Philips Hue lamp voor buiten en kijken wat het effect hiervan is. Vervolgens kun je dit naar wens uitbreiden.

Houdt er echter wel rekening mee dat, in het geval je de buitenverlicht aan wilt sluiten op de Hue Bridge, de Bridge je toestaat om maximaal vijftig lampen en accessoires met elkaar te verbinden. Nu is de kans vrij klein dat je meer dan 50 lampen buiten zult ophangen. Maar als je ook Philips Hue verlichting voor binnenshuis hebt, wordt het misschien een ander verhaal.

Mocht je toch over dit aantal heen komen, dan is het wellicht een optie om een tweede Hue Bridge aan te schaffen. Echter is het niet noodzakelijk om de lampen aan de Bridge aan te sluiten, ook al maakt de Bridge je leven wel net een stukje makkelijker en comfortabeler. Het is dus een persoonlijke afweging of je ook je buitenverlichting aan wilt sluiten op de Hue Bridge.

Hoe kun je de Philips Hue buitenverlichting schakelen?

Het installeren en schakelen van de Philips Hue buitenverlichting is daadwerkelijk een fluitje van een cent! Het is dus niet nodig om een elektricien in te schakelen. Dat scheelt je dus weer in de kosten!

Wat betreft het schakelen zijn er verschillende opties. Het makkelijkst is waarschijnlijk het bedienen via de app op je smartphone. Via de app kun je vervolgens de lampen bedienen. Ook kun je dus tijdschema’s instellen zodat de lampen automatisch aan of uit gaan, bijvoorbeeld na zonsondergang.

Maar daarnaast heb je dus ook nog de speciale optie om verschillende scènes in te stellen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om je looppad op te laten lichten wanneer je aan komt lopen. Ook kun je de kleur van de veranda matchen bij je stemming.

Philips Hue Outdoor

Wat heb je nodig voor Philips Hue buitenverlichting?

Zoals al eerder benoemd werd, kan het erg handig zijn om, naast je lampen, ook de Philips Hue Bridge aan te schaffen. Dit is niet noodzakelijk, maar wel erg praktisch! De Bridge zorgt er namelijk dat je buitenverlichting aan je WiFi signaal gekoppeld kan worden. Verder hangt het weer af van je eigen wensen.

Wil je namelijk wandlampen of sokkels? Grondspots of toch liever wall washers? Ook breedstralers en lichstrips behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast kun je dus ook kiezen voor het gebruik van kleur of alleen maar wittinten. Deze keuzes bepalen natuurlijk weer verder wat je nodig zult hebben.

Voor welke temperaturen zijn de Philips Hue lampen geschikt?

De Philips Hue buitenlampen zijn door verschillende onafhankelijke instanties en klanten getest. Hieruit bleek dat de laatste Hue E27 generatie lampen tot een temperatuur van – 10 graden Celsius blijven werken. Heb je de GU10 lampen? Dan schommelt de ondergrens tussen de 0 en – 1o graden Celsius. Wat betreft hitte is het niet aan te raden om de lampen in de volle zon aan te zetten. Dat is overigens ook totaal niet nodig, want dan heb je immers al genoeg licht.

Philips Hue buitenverlichting en het milieu

Wat Philips Hue nou zo’n aantrekkelijke lamp maakt voor buiten, is dat ze vrij duurzaam zijn. Zo werken de Philips Hue lampen op LED. LED lampen verbruiken namelijk aanzienlijk minder energie dan gloeilampen met een gelijke lichtopbrengst. Daarbij komt ook nog eens dat de LED lampen veel langer meegaan. Zo kan een goede LED lamp wel 50.000 branduren aan.

Dat is dus wel 50 keer langer dan de levensduur van de ouderwetse gloeilamp. Omdat de lampen langer meegaan, hoef je ze minder snel te vervangen, waardoor je er dus ook minder koopt. Als gevolg hiervan worden er minder lampen gefabriceerd en getransporteerd. Op deze manier besparen we dus op grondstoffen en zorgen we er tegelijkertijd voor dat we minder broeikasgassen uitstoten.

Bovendien valt ook de Philips Hue buitenverlichting onder de categorie slimme verlichting, net als de andere verlichting van Philips Hue. We hebben al gezien dat je tijdschema’s in kunt stellen of de lampen vanaf een afstand met de app kunt uitschakelen. Door deze functies voorkom je dat de lampen onnodig branden. Hierdoor verbruik je dus minder energie, wat weer ten goede komt voor het milieu. En dit helpt je natuurlijk ook om te besparen op de kosten van je energierekening.

Philips Hue Outdoor voortuin

Waar verkopen ze Philips Hue?

Philips is een ontzettend populair merk. Vandaar dat je de lampen in bouwmarkten of elektronicazaken kunt kopen. Of ze nu ook precies de Philips Hue buitenverlichting hebben waar jij je zinnen op hebt gezet, kan echter van filiaal tot filiaal verschillen. Het is daarom misschien handig om even van te voren te bellen of de lampen voorradig zijn. Een andere optie is natuurlijk om de Philips Hue buitenverlichting online te bestellen.

Onze conclusie over Philips Hue buitenverlichting

Met de slimme verlichting van Philips Hue verlicht je jouw tuin op een sfeervolle en duurzame manier. Met de extra functies van de Philip Hue lampen stel je tijdschema’s of scenario’s in. Ook is het mogelijk om de lampen via de app te bedienen. De Philips Hue lampen geven je niet alleen een welkom en aangenaam gevoel in je eigen tuin, maar kunnen ook potentiële inbrekers afschrikken.

En doordat je de controle kunt houden over welke lichten wanneer aan zijn, zul je waarschijnlijk minder energie verbruiken. Samen met de LED verlichting zorgt deze eigenschap van Philips Hue buitenverlichting er dus voor dat de buitenverlichting zo duurzaam is. Voor het meeste comfort is het aan te raden om de Philips buitenverlichting ook aan te sluiten op de Philips Hue Bridge, maar dit is niet absoluut noodzakelijk.