Close

Refurbished iPad

In ons moderne leven kunnen we amper zonder elektronische apparaten. Kijk maar eens hoe vaak jij op een dag je telefoon, laptop of een ander apparaat nodig hebt. Veel mensen hebben dan ook een voorkeur ontwikkeld voor elektronica van een bepaald merk. De twee grootste zijn momenteel toch wel Samsung en Apple. Als je hier bent beland, is de kans groot dat je een lichte voorkeur hebt voor Apple. Immers is Apple het enige merk waarvan de tablets “iPad” genoemd worden. Mocht je toch geïnteresseerd zijn in refurbished tablets in het algemeen, dan hebben we ook daar een artikel over op onze site.

refurbished ipad

Bekijk alle Refurbished iPads hier!

Een iPad kan heel handig zijn in het gebruik. Als je bijvoorbeeld vaak onderweg bent, dan is een iPad gemakkelijk mee te nemen. Ook is de iPad heel handig om een filmpje op te kijken wanneer je alleen op je zij in bed ligt bijvoorbeeld. Je kunt het beeldscherm namelijk gemakkelijk met je hoofd meedraaien zonder dat er een of ander toetsenbord in de weg zit. Echter, zoals de meeste liefhebbers van Apple wel weten, is een iPad niet goedkoop.

Mocht je nu graag een iPad hebben maar een lagere prijs willen betalen, dan zou je misschien kunnen overwegen om een refurbished iPad te kopen. Niet alleen heeft dit voordelen voor jou en je portemonnee, ook voor het milieu is dit een goede keuze. Want hoewel Apple hard aan de weg timmert om een duurzamer merk te worden, is Apple er nog niet helemaal. In dit artikel frissen we weer even op wat refurbished precies inhoudt, vertellen we je over de duurzame veranderingen die Apple de laatste jaren heeft doorgevoerd maar ook waarom een refurbished iPad toch beter is voor jou en het milieu.

Wat zijn refurbished iPads?

Een refurbished iPad is letterlijk een gerenoveerde iPad; een iPad die al eens eerder van iemand is geweest, maar wel volledig is opgeknapt voordat hij aan jou verkocht werd. Stel dat je graag een iPad Air zou willen kopen. Momenteel kost het nieuwste model meer dan € 800,-. Maar als je kijkt naar een refurbished versie van de iPad Air, kun je er al eentje hebben voor € 300,-. Dit komt doordat de refurbished iPad al van iemand anders is geweest.

Hierdoor betaal je dus niet de nieuwprijs. Echter kun je er door de uitgebreide opknapbeurt er wel zeker van zijn dat de refurbished iPad zo goed als nieuw functioneert. Toegegeven, het nieuwste model in de iPad Air series is momenteel slecht een week oud. De refurbished iPad in deze vergelijking is van vorig jaar. Je zult dus helaas niet binnen een week een refurbished variant van de nieuwste Apple iPad te koop aangeboden vinden. Maar heb geduld; je zult verstelt staan over hoe snel dit wel al kan.

Bij een refurbished iPad ben je dus zeker van dat je aankoop echt werkt. Dit is het grote verschil met een tweedehands product. Refurbished producten worden namelijk eerst uitgebreid getest en opgeknapt mocht dat nodig zijn. Want mocht het het geval zijn dat tijdens de controle blijkt dat er iets niet goed werkt of zelfs stuk is, dan wordt het product gemaakt en worden de onderdelen vervangen zodat je iPad het weer doet.

Daarbij moet je overigens niet alleen denken aan de onderdelen binnen de iPad, maar ook aan de buitenkant, zoals de glasplaat. Bovendien wordt ook vaak de batterij vervangen, zodat je iPad weer een langere levensduur heeft. Op die manier ben je gegarandeerd van de kwaliteit van je refurbished iPad en dat deze niet snel vervangen hoeft te worden. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken dat je op korte termijn geld kwijt bent voor het vervangen van onderdelen. Immers zijn de kapotte onderdelen pas nog vervangen.

Een refurbished iPad is dus een iPad die werkt zoals nieuw, maar tegen een lagere prijs. Tijdens de uitgebreide testprocedure worden overigens niet alleen onderdelen vervangen, maar wordt ook gekeken naar de software. Zo krijgt de iPad de laatste update mee. Op deze manier draait ook je refurbished iPad op de laatste versie van het iOS-besturingssysteem die beschikbaar is voor dat model. Bovendien worden oude gebruiker gegevens gewist. Dit voorkomt dat een oude gebruiker met zijn oude e-mail en wachtwoorden eventueel nog zou kunnen inloggen op jouw refurbished iPad. Ook worden de instellingen van het product teruggezet naar de fabrieksinstellingen.

Mocht je nu toch bedenken dat je niet tevreden bent met je refurbished versie van de iPad mini of iPad pro, dan kun je ook bij refurbished producten binnen 14 dagen nog gebruik maken van je herroepingsrecht. Als na deze 14 dagen je iPad mini of iPad pro niet meer werkt zonder dat jij daar iets aan kon doen, dan is het handig om te weten dat op refurbished producten ook garantie zit. Hoeveel jaar dat precies is, is afhankelijk van welke type iPad je hebt gekocht en bij wie. Meestal bedraagt de garantie op de iPad zelf 2 jaar. Let wel op, want deze 2 jaar garantie geld meestal niet voor bijgeleverde kabeltjes of opladers.

Tot slot is het beter voor het milieu om voor refurbished te kiezen. Dit heeft ermee te maken dat, omdat je voor refurbished kiest, je een product hergebruikt. Het product gaat dus langer mee, waardoor deze duurzamer wordt. Ook wordt deze refurbished iPad dus nog niet afgedankt en belandt nog even niet als afval in de natuur. Daarnaast is het zo dat, omdat je voor refurbished kiest en niet een nieuw product, er minder geproduceerd hoeft te worden.

Kortom, refurbished iPads werken als nieuw, maar zijn niet echt nieuw. Hierdoor betaal je een lagere prijs voor bijvoorbeeld de iPad 2018 of de iPad Air 2 dan je zou doen als je een nieuwe zou kopen. Ook al is je iPad Air 2 dus niet nieuw, je zult amper oude gebruikerssporen tegenkomen wat betreft het uiterlijk, de gegevens op het apparaat en de levensduur van de batterij. Daarnaast draait je iPad op het laatst uitgebrachte besturingssysteem. Mocht je binnen 14 dagen bedenkend at je toch liever een iPad 2019 hebt in plaats van de Air 2, dan kun je gebruik maken van je herroepingsrecht. En als er iets kapot gaat, dan is het gebruikelijk dat op de meeste refurbished iPads 2 jaar garantie zit. Tot slot is het ook nog eens zo dat refurbished iPads een stuk duurzamer zijn.

De duurzame strijd van Apple

Apple heeft de laatste jaren grote stappen gezet in de richting van een meer duurzame onderneming. Zo zijn vele fabrieken die Apple producten maken de afgelopen jaren overgestapt op schone energie. Bovendien lukt het Apple de laatste jaren steeds weer om haar carbon footprint te verlagen. Daarnaast is het zo dat Apple zo veel mogelijk gebruik probeert te maken van gerecyclede materialen en dat tijdens de ontwerpfase van nieuwe producten speciale aandacht uitgaat naar het energieverbruik. De reputatie van Apple als milieuonvriendelijk merk is dus echt veroudert. Maar als Apple het eigenlijk niet zo slecht doet wat betreft duurzaamheid, waarom zou refurbished dan toch beter zijn?

Waarom dan toch refurbished?

Apple heeft inderdaad vele grote stappen in de goede richting gezet. Ondank dit is het toch beter om voor bijvoorbeeld een refurbished iPad 2017 te gaan dan om een nieuwe aan te schaffen. Dit komt voornamelijk door 2 redenen.

Ten eerste is refurbished beter voor je portemonnee. Immers is de prijs van een refurbished iPad 2017 of een ander model een stuk lager dan een nieuwe versie. En dit, terwijl je niet op de kwaliteit van je aankoop bespaart. Want, zoals je weet, zijn mankementen verholpen en onderdelen vervangen.

Ten tweede is het beter voor het milieu als je kiest voor refurbished. Want ook al is Apple een stuk duurzamer dan voorheen of misschien wel in vergelijk tot vele andere blijven, het blijft het geval dat de productie van nieuwe elektronica zijn sporen achterlaat in het milieu. Door een iPad te hergebruiken neemt de vraag naar nieuwe iPads af en hoeven er dus ook minder nieuwe geproduceerd te worden. Daarnaast belanden iPads nu minder snel bij het afval dan zou gebeuren wanneer we steeds het nieuwste model zouden kopen.

Conclusie

Door een refurbished variant van de iPad te kopen maak je een slimme keuze voor je eigen financiën en het milieu. Immers kun je een refurbished iPad kopen voor een lagere prijs dan een nieuwe, terwijl je ervan gegarandeerd bent dat je refurbished aankoop werkt zoals nieuw. Daarnaast komt deze ook nog eens met garantie, mocht er toch iets niet in orde zijn.

Bovendien hergebruik je als het ware een iPad, waardoor er geen nieuwe geproduceerd hoefde te worden, de iPad al langer meegaat dan anders en de natuur dus minder belast wordt. Wil je meer lezen over een refurbished Macbook of iPhone? Uiteraard hebben we hier ook over geschreven.

Bekijk alle Refurbished iPads hier!