Close

Slide

Zou het niet heerlijk zijn om wakker gemaakt te worden met natuurlijk licht in plaats van door je ruwe wekker? En dan hebben we het niet over nabootsingen van een zonsopgang, zoals met een Wake Up Light. Nee, we hebben het hier over écht puur en natuurlijk zonlicht dat vanzelf door je slaapkamerraam naar binnen schijnt. Maar het punt is dat we juist in onze slaapkamers vaak de gordijnen dicht doen voordat we gaan slapen. Wanneer je dus wakker wilt worden met zonlicht door je raam, zul je dus toch echt eerst moeten opstaan om je bestaande gordijnen te openen.

Het Nederlandse bedrijf Innovation in Motion heeft daarom een apparaatje op de markt gebracht, waarmee je bestaande gordijnen in een handomdraai slim maakt. Dit apparaatje van Innovation in Motion heeft de toepasselijke naam Slide. Ben je benieuwd naar wat Slide precies is en wat Slide allemaal kan? Dan is dit artikel echt iets voor jou.

Slide Gordijnsysteem Kopen

slide

Innovation in Motion Slide – Slimme Gordijnmotor – Universeel – Wit

 • Het Slide systeem werkt met onder andere Google Home en Homey
 • Slide werkt met bijna alle bestaande gordijnrails tot 6 meter
 • Slide werkt via WiFi. Er is geen Gateway nodig
 • Slide kan géén bochten maken
BEKIJK PRIJS

Wat is Slide precies?

Slide is een apparaatje die je toepast om je bestaande gordijnen “slim” te maken. Je hoeft dus geen afstand te doen van de gordijnen die je al hebt. Het mooie is dat het systeem universeel werkt op vrijwel alle gordijnrails. Het gehele systeem van Slide is zeer compact vormgegeven in slecht één enkel doosje. Hierdoor is het Slide systeem gemakkelijk weg te werken. Het ontwerp van Slide is zo slim dat het systeem erg eenvoudig te installeren is. Je hoeft het alleen maar op te hangen met behulp van een bijgeleverde montagekit.

Wat kun je zoal met Slide?

We hebben al eerder gezien dat slimme producten, zoals slimme stekkers, in staat zijn om je routines te onthouden. Dit kan dus echt een uitkomst bieden wanneer je ervan droomt om wakker gemaakt te worden door natuurlijk licht, in plaats van bijvoorbeeld je wekker. Stel het systeem bijvoorbeeld zo in dat de slimme gordijnen vijf minuten voordat je op moet staan vanzelf al opengaan. Op deze manier kun je gewekt worden door natuurlijk licht. Doordat je nu rustig wakker gemaakt wordt, is de kans minder groot dat je last hebt van slaapinertie.

Hoe bedien je het Slide gordijnsysteem?

Wanneer je kiest voor Slide, hoef je dus niet langer de gordijnen handmatig open te maken. Maar hoe dan wel? Slide komt met haar eigen Slide app. Met deze app kun je heel gemakkelijk je favoriete routines invoeren. Via de app stel je je slimme gordijnen zo in dat ze op een doordeweekse dag het licht al vroeg binnenlaten, maar dat ze in het weekend later (of helemaal niet) opengaan.

Maar behalve de app, zijn er nog meer mogelijkheden om je slimme gordijnen te bedienen. Ben je bijvoorbeeld al eigenaar van een Google Assistant? Dan is het ook mogelijk om je slimme gordijnen open en dicht te doen door middel van je stem. Je hoeft alleen maar de magische woorden “Hé Google, doe de gordijnen dicht.” te zeggen, en zie daar!

Slide en de rest van je smart home

Slide kun je dus heel goed je slimme gordijnen integreren in je smart home. Buiten Google Assistant, kun je Slide ook gemakkelijk koppelen aan andere slimme speakers zoals Athom Homey, Fibaro Homecenter 2, Domoticz, Homebridge, Pimatic en Open Cloud API. Bovendien werkt het bedrijf eraan om integraties met Amazon Alexa en Open Local API ook mogelijk te maken. Op deze manier mag je er dus vanuit gaan dat alles in jouw smart home prima in staat is om met elkaar samen te werken.

 

Top 5 Smart Speakers

smart speaker

Sonos One – Zwart

Bij de aanschaf van een Sonos One ontvang je direct een helder en superieur geluid. Tevens kun je de hem gebruiken middels stembediening. Ook in het Nederlands! Dus dit is zeker een pré. Zo wordt de Sonos One onderdeel van je smart home. De Sonos One is vochtbestendig waardoor je hem ook in bijvoorbeeld de badkamer kunt gebruiken. Je kunt meerdere Sonos One speakers met elkaar verbinden. Hiermee creëer je een nog beter geluid. En hij is te bedienen via google assistent.

 • Te bedienen via google assistent
 • Met touchbediening kun je gemakkelijk jouw muziek bedienen zonder telefoon.
 • Gemakkelijk te verbinden met eigen wifi-netwerk. Extra kastje is niet nodig.
BEKIJK PRIJS
Google Nest Audio

Google Nest Audio

De Google Nest Audio is de nieuwste, slimme Wifi speaker van Google. Je kunt deze beste smart speaker makkelijk bedienen met je eigen stem. Ook kun je de Google Nest Audio koppelen met andere Google speakers om zo een compleet audiosysteem samen te stellen. Met daarbij een geweldig geluid. Luister, in stereo, overal in huis naar je favoriete muziek. De nest is door je persoonlijke Google Assistent van alles op de hoogte. Je planning, het nieuws, de bediening van alle slimme apparaten, behoren tot de taken van de Google Nest Audio. Een smart home kan niet zonder deze Google home speaker. Tevens beschikt de Nest Audio over ingebouwde privacyfuncties en de kleuren, vorm en ontwerp passen perfect in elk interieur.

 • De Google Nest Audio is 75% luider dan de originele Google Home met een 50% krachtigere bas.
 • Slimme speaker met stembediening in het Nederlands
 • Beschikt over ingebouwde privacyfuncties
 • Doordacht en milieuvriendelijk ontwerp
 • Je persoonlijke Google Assistent
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Apple HomePod mini Space Gray

Zoals de naam al doet vermoeden is het een kleinere versie van de HomePod, maar dan in een nieuw jasje gestoken en met een nieuwe chip. De focus van deze slimme speaker ligt nog altijd op het geluid. Apple benadrukt dat de hoge kwaliteit ook behouden blijft bij de Homepod mini. De Apple home speaker ondersteunt tevens meerdere stemmen. Iedereen in het gezin kan deze assistent dan ook aansturen. De Homepod mini is, net als zijn grote broer, niet weg te denken uit een smart home. In de woning-app is een nieuwe functie toegevoegd; de ontdek pagina. Op deze pagina kun je allerlei nieuwe accessoires ontdekken waaronder bijvoorbeeld de Intercom functie. Met deze functie kun je berichten sturen van de ene Homepod naar de andere. Het enigste nadeel is dat de Apple Homepod mini (nog) geen stembediening ondersteunt in Nederland en België.

 • Design: kleine ronde speaker, met vlakke bovenkant
 • Bovenop een interactief display met volumeknoppen en voor gebruik van Siri
 • Ingebouwde Siri-assistent voor gebruik van HomeKit, afspelen van muziek en nog veel meer
 • S5-chip met Computational Audio
 • U1-chip voor slimmere Handoff vanaf je iPhone
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Google Nest Mini – Smart Speaker / Grijs / Nederlandstalig

De tweede generatie Nest Mini van Google heeft beter geluid, meer vermogen en meer bass. Je kunt de Nest Mini bedienen via uiteraard Google Assistant. Je roept alleen 'Heej Google' en je kunt al je favoriete muziek, via je stem, aanvragen. En niet alleen muziek! De Nest Mini is niet meer weg te denken uit je smart home. Je kunt namelijk ook vragen de lampen aan te maken of je thermostaat hoger te zetten. Vanwege zijn design kun je hem overal plaatsen. Aan de muur maar ook zeker op je nachtkasje of op een mooi tafeltje in je woonkamer. De Nest Mini is een multifunctionele slimme speaker!

 • Bedien je beste smart speaker met je stem
 • Stream muziek met je stem
 • Werkt samen met honderden smartapparaten
BEKIJK PRIJS
smart speaker

Google Nest Hub – Smart Speaker met scherm / Nederlandstalig – Antraciet

Met de Google Nest Hub is het mogelijk om hulp te krijgen in elke ruimte van je huis. En dat in één oogopslag. De Google Assistant is ingebouwd waardoor je de route naar je werk kan ophalen, jouw Google foto's kunt bekijken of in je agenda kunt spieken om te kijken of er vandaag iets gepland staat. Met dit dashboard kun je alle slimme apparaten en smart speakers bedienen. De Hub kun je configureren met Google Home zodat je met je eigen stem het dashboard kunt aansturen. Naast alle slimme functies is het ook een virtuele fotolijst. Bekijk en speel al je leukste foto's af. Zo kun je alle herinneringen aan je laatste vakantie blijven herbeleven. De Google Nest is ontworpen voor elke ruimte in je huis. Dankzij de ambient HQ wordt de hub afgestemd op de kleuren en verlichting van je leefomgeving. Zo past de hub moeiteloos bij je interieur.

 • Centrale punt voor al jouw Smart Home producten
 • Speel muziek en video's af
 • Krijg visueel assistentie
BEKIJK PRIJS

Referenties:

Giménez, M. C., Hessels, M., van de Werken, M., de Vries, B., Beersma, D. G., & Gordijn, M. C. (2010). Effects of artificial dawn on subjective ratings of sleep inertia and dim light melatonin onset. Chronobiology international, 27(6), 1219-1241.

Thompson, A., Jones, H., Gregson, W., & Atkinson, G. (2014). Effects of dawn simulation on markers of sleep inertia and post-waking performance in humans. European journal of applied physiology, 114(5), 1049-1056.