Close

Slimme rookmelder kopen

In een smart home zijn zo goed als alle apparaten die je in een normaal huis hebt aanwezig, maar dan net wat anders. Deze slimme apparatuur is namelijk zo aangepast dat ze meer wooncomfort bieden, je leven nog duurzamer maken of gewoon praktischer zijn. Zo kun je met slimme stekkers er bijvoorbeeld voor zorgen dat je koffiezetapparaat iedere ochtend al aanspringt nog voordat je uit bed stapt.

Zo kun je bijvoorbeeld met behulp van een slimme meter zien hoeveel energie je nu daadwerkelijk verbruikt. Ook kan een smart home je huis een stuk veiliger maken. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een deurbel met camera of een smart lock. Maar wat zijn slimme rookmelders dan precies? En welke voordelen bieden ze boven op een standaard en traditionele rookmelder?

Beste Slimme Rookmelders

slimme rookmelder

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder – Met batterij

De Google Nest Protect is een slimme rook- & CO-melder die naar snel brandend, langzaam smeulend vuur en koolmonoxide speurt. Door middel van een duidelijke en heldere stem vertelt de Nest Protect je precies wat er aan de hand is en waar. Bovendien sta je altijd in content met de Net Protect via je smartphone.

 • Werkt op batterij
 • Draadloos koppelbaar
 • Mobiele meldingen voor: Batterijniveau laag - Rook en koolmonoxide - Sensorstoring
BEKIJK OP BOL

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder – Met batterij – 3 stuks

Dit Google Nest Protect pakket bevat maar liefst 3 slimme rookmelders zodat je deze gelijk in 3 ruimtes kunt plaatsen

 • Werkt op batterij
 • Draadloos koppelbaar
 • Mobiele meldingen voor: Batterijniveau laag - Rook en koolmonoxide - Sensorstoring
BEKIJK OP BOL
slimme rookmelder

Netatmo Slimme Rookmelder – 10 jaar batterij – 3 stuks

De Netatmo Smart Smoke Detector is ontworpen als een foto-elektrische (optische) rooksensor die uw huis veiliger maakt door gebruikers via hun smartphone te waarschuwen als er problemen zijn terwijl u niet in de buurt bent - zelfs tijdens noodgevallen zoals brand!

 • Real-time waarschuwingen
 • Gemakkelijk te installeren
 • Continue zelfcontrole
 • Lage batterij waarschuwing
 • Bediening met je smartphone
BEKIJK OP BOL
slimme rookmelder

Google Nest Protect – Slimme rook- en koolmonoxidemelder – Bedraad – 230 V-aansluiting

Deze variant van de Google Nest Protect heeft dezelfde eigenschappen als de variant die op batterijen werkt. Het enige verschil is dus dat deze Google Nest Protect bedraad is en daarom géén batterijen nodig heeft.

 • Werkt op netstroom
 • Draadloos koppelbaar
 • Word gewaarschuwd via stem, geluidssignaal en app
BEKIJK OP BOL
slimme rookmelder

KlikAanKlikUit – Draadloze Rookmelder – ZSDR-850

Met de Trust Smart Home rookmelder haal je een slimme rookdetector in huis waardoor je je weer een stukje veiliger kunt voelen in huis.

 • Werkt op batterij
 • Niet koppelbaar
 • Bediening via app
BEKIJK OP BOL
slimme rookmelder

Smartwares SH8-90103 Slimme Rookmelder – 3 jaar batterij

Met de Smartwares slimme rookmelder weet je altijd of er rookontwikkeling of brand in je huis is.

 • Werkt op batterij
 • Draadloos koppelbaar
 • Bediening via Smartphone
BEKIJK OP BOL

Wat zijn slimme rookmelders?

Waar rook is, is vaak ook vuur. Dit spreekwoord heeft natuurlijk ook een letterlijke betekenis. Een rookmelder zorgt ervoor dat je op tijd op de hoogte bent van de ontwikkeling van rook. Op deze manier kun je brand voorkomen of ervoor zorgen dat een beginnende brand niet uit de hand loopt. Bij een traditionele rookmelder word je meestal gewaarschuwd door middel van een irritant en aanhoudend piepend geluid. Tegenwoordig zijn er verschillende  ‘slimme melders’ beschikbaar, waaronder de slimme rookmelder.

Ook slimme rookmelders zullen je waarschuwen wanneer rook gedetecteerd wordt. Maar een smart rookmelder heeft nog veel meer functies dan een traditionele brandmelder. Ben je benieuwd naar welke extra functies zo’n slimme rookmelder dan precies heeft? Lees dan snel onderstaande voordelen van slimme rookmelders.

Zeven voordelen van slimme rookmelders

Rookmelders in het algemeen zijn dus erg handig om in huis te hebben. Maar een slimme rookmelder gaat nog veel verder. Hieronder hebben we zeven voordelen van slimme rookmelders op een rijtje gezet.

Voordeel 1: altijd op de hoogte

Net als bij andere smart devices hebben ook slimme rookmelders een bijbehorende app. Via de app op je smartphone of tablet krijg je altijd een berichtje wanneer de rookmelder brand detecteert. Dus ook wanneer je niet thuis bent weet je precies of er thuis gevaar dreigt.

Voordeel 2: vals alarm is verleden tijd

Gebeurt het jou ook maar al te vaak dat je staat te koken en je gevoelige rookmelder al een melding geeft van brand, terwijl er echt nog niks aan de hand is? Dit is verleden tijd met de slimme variant. De sensor van een slimme rookmelder kun je namelijk zelf kalibreren. Doordat je de sensor op bepaalde plekken, zoals de keuken, minder gevoelig hebt afgesteld, zul je minder vaak geconfronteerd worden met deze valse, stressvolle en vooral irritante alarmen.

Voordeel 3: brand zonder rook

Hoewel rook vaak een voorbode is van brand, zijn er ook bepaalde materialen die kunnen branden zonder dat ze rook produceren. Een traditionele rookmelder kan dit helaas niet oppikken, maar het slimme broertje natuurlijk wel. Er bestaan namelijk rookmelders die niet alleen rook, maar ook temperatuur meten. Op deze manier ben je dus nog beter gewaarschuwd tegen eventuele ontwikkeling van brand. Overigens zorgt de hittesensor er ook voor dat je minder vaak vals alarm zal krijg. Op deze manier wordt de waterdamp uit de badkamer namelijk niet meer aangezien voor een gevaarlijke bedreiging.

Voordeel 4: makkelijker nagaan batterij

Rookmelders werken natuurlijk op batterijen. Bij een traditionele rookmelder zul je een knop op de rookmelder zelf in moeten drukken om te testen of de rookmelder nog wel voldoende batterij heeft. Dit kan zeer vervelend zijn, zeker wanneer je plafonds net wat hoger zijn en je dus lastig bij je rookmelder komt, zelfs wanneer je een trap gebruikt. Ook hier hebben slimme en moderne rookmelders een oplossing voor bedacht. Net als vele andere soorten slimme apparatuur komen dit soort rookmelders namelijk vaak met een bijbehorende app op je smartphone. Op deze app kun je gemakkelijk aflezen van je smartphone of tablet of de rookmelder nog wel voldoende batterij heeft.

Voordeel 5: slimme communicatie

Een slimme rookmelder zou niet in een smart huis thuishoren als het niet ook zou kunnen communiceren met andere apparaten. De rookmelder is vaak verbonden met andere domotica apparatuur via de WIFI. Wanneer er brand lijkt te ontstaan kun je de andere apparaten via je smart phone instrueren. Zo kun je bijvoorbeeld direct het smart lock of de deur ontgrendelen of ervoor zorgen dat de brandweer gebeld wordt.

Voordeel 6: communicatie tussen rookmelders

Naast de communicatie met andere smart devices, kunnen slimme rookmelders natuurlijk ook met elkaar communiceren. Detecteert de rookmelder op zolder bijvoorbeeld brand? Dan zal deze de andere rookmelders in huis hiervan op de hoogte stellen. Deze zullen dus allemaal afgaan. Bovendien hebben sommige van deze rookmelders ook nog de functie dat ze je kunnen vertellen waar precies in huis de brand is. Dit kun je overigens ook terugzien in de app op je smart phone.

Voordeel 7: eenvoudig bijhouden

Iedere keer wanneer de sensor van je rookmelder rook of een te hoge temperatuur detecteert, wordt dit automatisch genoteerd. Deze gegevens kun je vervolgens gemakkelijk verstrekken aan bijvoorbeeld de verzekeringsmaatschappij of een elektricien.

Slimme brandmelder: voor een nog veiliger smart home

Met een slim brandalarm krijg je altijd een bericht op je telefoon wanneer er gevaar gedetecteerd is. Ook kan een slimme rookmelder met de andere slimme producten en apparaten in huis communiceren in het geval er brand uitbreekt.

Zo kunnen bijvoorbeeld gelijk de deuren ontgrendeld worden, of kan de slimme thermostaat uitgeschakeld worden om verdere gasvorming tegen te gaan. Doordat deze rookmelders ook met elkaar communiceren, ben je direct op de hoogte van brand in huis, ongeacht in welke kamer je bent. Daarnaast biedt een slimme rookmelder extra comfort. Zo wordt het bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger om de batterij te controleren en word je niet meer zo vaak gestoord door een vals alarm. Dus ondanks het feit dat deze smart rookmelders iets duurder zijn dan de traditionele variant, mogen ze absoluut niet ontbreken in jouw smart home!