Close

Tesla dakpannen kopen

Let op! De Tesla Dakpakken zijn nog niet leverbaar!

Waarschijnlijk ben je wel bekend met het bedrijf Tesla. Hoogstwaarschijnlijk moet je bij de naam Tesla automatisch denken aan de hypermoderne elektrische auto van het bedrijf. Maar vooral sinds Elon Musk besloten heeft om het Tesla team te versterken, is het bedrijf meer en meer gaan doen op het gebied van duurzame energie. Zo zijn sinds 2018 de Tesla dakpannen ook in Nederland te koop. De Tesla zonnepanelen zijn uitgerust met ieder hun eigen zonnecel. Op deze manier hoef je dus geen zonnepanelen meer op je dak te leggen. Sterker nog, de dakpan zonnepanelen van Tesla zijn bedoeld om je oude dakpannen te vervangen. Op deze manier valt het helemaal niet op dat je zonnepanelen hebt.

Ben je ook geïnteresseerd in de dakpannen van Tesla, maar zou je iets meer willen weten, zoals wat de specifieke voordelen zijn en hoeveel geld je ongeveer kwijt zult zijn aan zo’n investering? Dan zit je hier goed!

Tesla Elon Musk

Wat zijn de voordelen van de dakpannen met zonnecellen van Tesla?

Natuurlijk is er al meer dan genoeg keuze als het gaat over zonnepanelen op je eigen dak. Dat is erg fijn, want zonnepanelen zijn ontzettend nuttig. Ze zijn namelijk in staat om zonne-energie om te zetten naar bruikbare groene stroom. Hoe meer groene stroom we duurzaam opwekken, hoe minder we gebruik hoeven te maken van grijze stroom. Hierdoor kunnen we de uitstoot van het broeikasgas CO2 beperken. Zonnepanelen dragen dus bij aan een beter milieu.

Maar de Solar Roof van Tesla hebben nog meer voordelen ten opzichte van de traditionele zonnepanelen die je gewend bent. Zo zul je de zonnepanelen niet zien zitten doordat ze in de dakpan zelf verwerkt zitten. Ook is de dakpan met zonnepanelen van Tesla sterker en goedkoper dan vele andere soorten dakbedekking. Bovendien komen de dakpan zonnepanelen met garantie en behoud je overal de controle.

Voordeel 1: Onzichtbare zonnepalen

Heel vaak is het het geval dat mensen in principe wel open staan voor zonnepanelen, maar dat ze vaak worden tegengehouden door het feit dat het er niet zo mooi uitziet. Dat argument is niet meer van toepassing bij de dakpannen van Tesla. Want aangezien de zonnecellen verwerkt zitten in de dakpannen, is het zowel vanaf de straat als vanaf dichtbij vrijwel onmogelijk om de zonnepanelen te zien zitten.

Daar komt nog eens bij dat de Tesla Solar Roof in vier verschillende varianten te verkrijgen zijn; textured glass, smooth glass, Tuscan Glass en French Slate. Vooral de Tuscan Glass lijkt ontzettend veel op rode dakpannen die veel in Nederland voorkomen. Maar ook de andere varianten zijn erg mooi, zeker bij een wat moderne bouwstijl. Door deze vier verschillende stijlen en door het verwerken van de zonnecellen in de dakpan zelf ziet een huis met dakpannen van Tesla er altijd prachtig uit.

Voordeel 2: Sterker dan normale dakpannen

Een ander belangrijk voordeel aan deze dakpan zonnepanelen is dat ze wel drie keer sterker zijn dan normale dakpannen. Dat komt doordat de dakpannen zo ontworpen zijn om bescherming te bieden onder alle weersomstandigheden. Doordat deze dakpannen zo veel sterker zijn, gaat je dak stukken langer mee dan je gewend bent van een “normaal” dak. Je huis zal decennia lang beschermd worden door de dakpan zonnepanelen van Tesla.

Tesla Dakpannen

Voordeel 3: Goedkoper dan vele andere vormen van dakbedekking

Nu zijn we gewend aan het feit dat een dak met zonnepanelen nu eenmaal duurder is dan een gewoon dak. Maar Elon Musk benadrukt echter keer op keer dat de dakpannen met zonnecellen van Tesla veel goedkoper zijn dan andere vormen van dakbedekking. Daar komt nog eens bij dat het dak in staat is om zichzelf terug te verdienen. Immers zal het dak groene stroom voor je opwekken. Hierdoor hoef je geen of minder stroom af te nemen van een energieleverancier, waardoor je maandelijks kunt besparen op je energierekening. Op den duur zal je dak dus winstgevend worden.

Voordeel 4: Garantie

Natuurlijk zijn de dakpannen van Tesla zo ontworpen dat ze ontzettend lang meegaan. Om kracht bij deze claim bij te zetten, biedt Tesla wel 25 jaar garantie op de dakpannen. Deze 25 jaar garantie geldt overigens ook voor de stroomgarantie en de weerbestendigheid. Zo ben je er dus echt zeker van dat je dak lang meegaat!

Voordeel 5: Continu controle

Tot slot zijn ook de dakpannen van Tesla gekoppeld aan de Tesla-app. Met behulp van deze app kun je waar en wanneer je maar wilt de energieoplevering van je dak controleren. Op deze manier behoud je dus altijd de controle.

Glanzende Tesla Dakpannen

Tesla dakpannen prijs

Na het lezen van deze voordelen ben je misschien wel erg gemotiveerd om ook de dakpannen van Tesla te kopen. Of misschien zeurt er nog een vervelend stemmetje in je hoofd dat je tegenhoudt en zegt: hoe zit het dan met de prijs? Maar zoals eerder al benoemd werd, valt die prijs eigenlijk best wel mee. Een dak dat bijvoorbeeld voor 35% bedekt is met dakpannen die zonne-energie op kunnen wekken zal ongeveer $215,- per vierkante meter kosten. Hoe meer dakpannen met zonnepanelen je aanschaft, hoe meer dit natuurlijk zal kosten. Maar daar staat natuurlijk weer tegenover dat je op deze manier meer energie kunt opwekken, waardoor je dus energie en kosten bespaart.

Laten we eens kijken naar het concrete voorbeeld van Tesla. Zij gaan uit van een huis in New York. Het huis heeft twee verdiepingen en een oppervlakte van ongeveer 185 vierkante meter. Dit betekent dat het ongeveer $50.000 kost om alle dakpannen te vervangen door die van Tesla. Maar in dertig jaar zal het dak ervoor zorgen dat er zo’n $64.000 aan energiekosten bespaard wordt! Op deze manier verdient het dak zichzelf dus inderdaad terug.

Wanneer je graag precies wilt weten hoeveel geld je kwijt zou zijn wanneer je ervoor kiest om je huidige dakpannen te vervangen door Tesla dakpannen, is het verstandig om een online offerte aan te vragen. Op de site kun je niet alleen de oppervlakte van je dak doorgeven, maar ook je voorkeur wat betreft het specifieke type dakpannen. Op deze manier heb je goede indicatie van de prijs van jouw Tesla dak.

Onze conclusie

Het aanschaffen van dakpannen met zonnepanelen is dus een ontzettend goed idee. Want hierdoor ben je in staat om je eigen groene energie op te wekken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Immers kun je zo geld besparen op je energierekening. De Tesla dakpannen zijn een echte aanrader. Dit komt doordat de zonnecellen in de dakpan zelf verwerkt zitten. Hierdoor is het dus absoluut niet te zien dat je zonnepanelen op je dak hebt liggen.

Daar komt nog eens bij dat de dakpannen van Tesla vele malen sterker en betaalbaarder zijn dan de meeste andere vormen van dakbedekking. Ook geniet je van zo’n 25 jaar garantie. En door de slimme Tesla-app kun je waar en wanneer je maar wilt controleren hoe verstandig je investering in een Tesla dak wel niet geweest is.