Close

Tesla Zonnepanelen

Het is haast ondenkbaar om je nog een leven voor te stellen zonder stroom. We gebruiken stroom namelijk voor van alles en nog wat: van het maken van een kopje koffie tot het poetsen van je tanden. De meeste stroom die we vandaag de dag gebruiken is helaas nog altijd grijze stroom. Bij grijze stroom worden fossiele brandstoffen verbrand. Dit is echter niet goed voor het milieu. Er komt tijdens de verbranding van fossiele brandstoffen namelijk CO2 vrij. CO2 is een broeikasgas welke bijdraagt aan het versterkte broeikaseffect. Door dit versterkte broeikaseffect hebben we te maken met klimaatverandering, waaronder de opwarming van de aarde.

Eén manier om de uitstoot van het broeikasgas CO2 tegen te gaan is door groene stroom te gebruiken in plaatst van grijze stroom. In tegenstelling tot grijze stroom is groene stroom opgewekt uit een hernieuwbare energiebron. Bovendien is groene stroom niet schadelijk voor het milieu. Een perfect voorbeeld van groene stroom is zonne-energie. Door middel van zonnepanelen wordt deze energie opgewekt.

Er zijn inmiddels al vele merken van zonnepanelen op de markt gebracht. Hierdoor kun je zelf thuis energie duurzaam opwekken. Ook het hypermoderne bedrijf Tesla kwam met haar eigen variant. Waarschijnlijk ken je Tesla voornamelijk van de moderne elektrische auto, die je steeds meer over de weg ziet rijden. Maar het bedrijf houdt zich ook bezig met ontwikkelingen op het gebied van energie. En dat is goed te merken! De zonnepanelen van Tesla hebben namelijk enkele voordelen ten opzichte van andere merken. Ben je ook benieuwd naar wat de Tesla Solar Roof nu zo speciaal maakt? Dan lees hier snel verder.

Tesla Zonnepanelen

Wat zijn de voordelen van de zonnepanelen van Tesla?

Wanneer je kiest voor Tesla, kies je voor de laatste technologische ontwikkelingen. Dat merk je in ieder product. De zonnepanelen blijven dan ook zeker niet achter. De zonnepanelen van Tesla onderscheiden zich van andere zonnepanelen door hun betaalbaarheid, kracht, strakke ontwerp en de mogelijk om waar en wanneer dan ook de energieoplevering te controleren.

Voordeel 1: Ze zijn betaalbaar

We zijn gewend aan het feit dat een dak met zonnepanelen nu eenmaal wat meer kost. Maar hier denkt Tesla anders over. De dakpannen met ingebouwde zonnepanelen van Tesla zijn goedkoper dan vele andere vormen van dakbedekking!

Daar komt nog eens bij dat het dak in staat is om zichzelf terug te verdienen. Laten we eens kijken naar het voorbeeld van Tesla zelf. In dit voorbeeld gaan ze uit van een huis met twee verdiepingen en een oppervlakte van 185 vierkante meter. Wanneer je het dak zou vervangen door de zonnepanelen van Tesla ben je ongeveer $50.000 dollar kwijt. Dat is natuurlijk niet niks.

Maar het mooie aan het dak is natuurlijk dat het in staat is om zonne-energie op te wekken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je financiën. Want doordat je gebruik kunt maken van de zonne-energie die je zelf gewonnen hebt, zul je, in de loop van de komende dertig jaar, ongeveer $64.000 dollar aan energiekosten besparen. Het is dus daadwerkelijk een investering die loont.

Voordeel 2: Ze zijn vele malen sterker

Een ander groot voordeel van de zonnepanelen van Tesla is hun kracht. De Solar Roof van Tesla is namelijk wel drie keer zo sterk dan normale dakpannen. Bovendien zijn ze specifiek ontworpen om bescherming te bieden tijdens alle weersomstandigheden. Om deze redenen gaat een dak met Tesla dakpannen veel langer mee dan het gemiddelde dak en zal het je huis voor vele jaren beschermen.

Tesla Zonnepanelen van dichtbij

Voordeel 3: Ze zien er prachtig uit

Veel mensen willen wel zonnepanelen en zouden dit (met de subsidie vanuit de overheid) ook nog eens kunnen betalen. Maar vaak wordt er toch voor gekozen om geen zonnepanelen te nemen. Het voornaamste argument tegen zonnepanelen is dat mensen ze lelijk vinden. Maar dat argument wordt door de Tesla zonnepanelen gelijk het raam uit gegooid (of van het dak af). De zonnepanelen zitten namelijk verwerkt in de dakpannen zelf.

Wanneer je dus kiest voor zonnepanelen van Tesla, leg je niks óp je dak, maar vervang je je dak door de Tesla dakpannen. Op deze manier is niet te zien dat er zonnepanelen op het dak liggen. Vanaf de straat zul je dus niks vreemds zien. En ook van dichtbij zien de Tesla zonnepanelen er nog altijd uit als een prachtig dak.

De zonnepanelen komen in vier verschillende stijlen; textured glass, French slate, smooth glass en Tuscan glass. Vooral de laatste optie lijkt erg op de traditionele rode dakpannen die we in Nederland gewend zijn. Maar de andere varianten misstaan ook helemaal niet, zeker wanneer het gaat om een wat moderne bouwstijl. Door deze verschillende ontwerpen past de Tesla Solar Roof dus bij het design van ieder huis, zonder in het oog te springen.

Voordeel 4: Waar en wanneer je wilt inzicht en controle

Ook de zonnepanelen van Tesla zijn gekoppeld aan de Tesla-app. Door middel van deze app kun je waar en wanneer je maar wilt de energieproductie van je dak volgen. Op deze manier kun je het systeem dus continu in de gaten houden en behoud je altijd de controle.

Tesla Zonnepanelen zwart

Wat gebeurt er als er geen zon is?

Nu denk je misschien dat het niet slim is om alleen maar te vertrouwen op zonnepanelen als het gaat om je stroomvoorziening. Wat moet je immers ’s nachts doen, wanneer de zon eventjes niet schijnt? Betekent dit dat je dan ook gelijk zonder stroom zit? Tesla zou Tesla niet zijn als ze hier geen passende oplossing voor gevonden zouden hebben. Zo kwamen ze namelijk met de Tesla Powerwall. Deze Tesla Powerwall is een compacte batterij welke in staat is om energie op te slaan. De opgeslagen energie kan vervolgens gebruikt worden in de avond of nacht of tijdens een stroomstoring. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je altijd van je eigen opgewekte stroom kunt genieten.

Tesla Solar Roof – voor de allerbeste zonnepanelen

Het aanschaffen van zonnepanelen is dus een ontzettend goede manier om je steentje bij te dragen aan een beter milieu. De zonnepanelen zijn namelijk in staat om, met behulp van de zon, groene energie op te wekken. Op deze manier wordt er minder CO2 uitgestoten.

Wanneer je niet goed weet welke zonnepanelen je moet kiezen, zijn de zonnepanelen van Tesla zeker een aanrader. Niet alleen zijn ze goed voor het milieu, maar ook vaak een stuk goedkoper dan andere zonnepanelen. Bovendien is het waarschijnlijk dat je jouw investering ruim zult terugverdienen in de loop van de jaren. Daar komt nog eens bij dat de dakbedekking vele malen sterker is. Door het prachtige design en de verschillende keuzemogelijkheden passen de zonnepanelen van Tesla perfect bij ieder huis. Bovendien komen de zonnepanelen met een handige app. Hierdoor kun je waar en wanneer dan ook zien hoe goed je keuze voor de Tesla zonnepanelen van Elon Musk wel niet is geweest.