Close

Oxxio

Wie is Oxxio?

Oxxio is een voordelige en groene energieleverancier vergelijkbaar met Budget Energie die zich voornamelijk richt op innovaties. Een goed voorbeeld hiervan is de Oxxio App. Dit is namelijk een complete energie-app die je volledig inzicht verschaft. Dit verkregen inzicht kan je niet alleen helpen om te besparen op energie, maar ook op je energie kosten. Doordat Oxxio energie tegen lagen tarieven inkoopt en gebruik maakt van een zeer efficiënte bedrijfsvoering lukt het Oxxio om haar klanten een aantrekkelijke energieprijs aan te bieden.

Naast het leveren van energie zijn de diensten Oxxio in 2019 verder uitgebreid. Vandaar dat je tegenwoordig ook bij Oxxio terecht kunt wanneer je op zoek bent naar een abonnement voor Internet, TV en/ of bellen met KPN. Op deze manier kun je bij Oxxio dus een totaal pakket afsluiten. Meer energieleveranciers vergelijken? Klik dan op voorgaande link.

Overstappen naar Oxxio

oxxio

Oxxio

Oxxio klanten ontvangen voor de volle 100% windenergie opgewekt in Europa, wat een uitstekende bron is van hernieuwbare energie. Door verschillende innovaties worden de windturbines steeds beter. Hoe meer mensen er gebruik maken van hernieuwbare energie, hoe minder fossiele brandstoffen er nodig zijn.

BEKIJK OP BOL

Wat is de geschiedenis van Oxxio?

Laten we eerst eens gaan kijken naar hoe Oxxio onstond. In het jaar 2000 richtten Eric de Heus en Kees Donkervoort Energiebedrijf.com op. Het doel van dit bedrijf was om groene stroom en gas goedkoper en eenvoudiger aan te bieden en te leveren. Niet veel later ging Energiebedrijf.com een samenwerking aan met Oxxio, waar ze al gauw meer bekendheid kregen.

Sinds 2011 vallen zowel Energiebedrijf.com als Oxxio onder de Eneco groep. Maar ondanks al deze samenwerkingen heeft Energiebedrijf.com het streven naar innovatie en goedkopere groene energie niet uit het oog verloren en dit ook prioriteit gemaakt voor Oxxio en Eneco. Zo hebben ze er in 2018 voor gezorgd dat 100 % van de energie die zij leveren aan particulieren opgewekt wordt door de wind en dus ook 100% groen is.

Oxxio’s dubbele meter

Oxxio is dus een energie leverancier welke ernaar streeft om gemakkelijk en voordelig groene energie te leveren. Zo biedt Oxxio je ook de mogelijkheid om te besparen op je energiekosten wanneer je energie afneemt op bepaalde tijdstippen. Zo kun je dus ook gemakkelijk geld besparen. Het zit namelijk zo dat, wanneer Oxxio energie aan je levert, je kunt kiezen tussen een enkele en een dubbele meter.

Het verschil tussen een enkele en een dubbele meter zit hem in het telwerk. Zoals de naam al aangeeft, werkt de dubbele meter namelijk met twee telwerken in plaats van één. Op deze manier kunnen er verschillende tarieven gerekend worden voor de energie die je afneemt bij Oxxio. Ben je namelijk in het bezit van zo’n dubbele meter, slimme meter of digitale meter, dan is het mogelijk om gebruik te maken van de Daluren Deal.

Vanaf wanneer geldt de Daluren Deal bij Oxxio?

Wanneer je energie gebruikt in de daluren, betaal je een lager tarief dan wanneer je energie afneemt in de piekuren. Tijdens de piekuren geldt er namelijk een normaal tarief, terwijl er tijdens de daluren een daltarief geldt. Tijdens deze daluren betaal je eigenlijk alleen maar de netbeheerderskosten en overheidsheffingen voor je stroom. Voor Noord Brabant en Limburg gelden de daluren van maandag tot en met vrijdag vanaf negen uur ’s avonds tot zeven uur ’s ochtends.

In de rest van Nederland beginnen de daluren net wat later, namelijk om elf uur ’s avonds. De daluren gelden ook op officiële feestdagen: Nieuwjaarsdag, Eerste & Tweede Paasdag, Koningsdag, Hemelvaartsdag, Eerste & Tweede Pinksterdag en Eerste & Tweede Kerstdag. Ook het weekend kent overigens een daltarief. Deze begint dan op vrijdag elf uur (of negen uur wanneer je wat zuidelijker woont) en duur tot maandag zeven uur ’s ochtends.

Oxxio tarieven voor groene energie

Oxxio biedt verschillende contractvormen aan. Welk contract je ook kiest, wanneer je een contract afsluit bij Oxxio kies je altijd voor groene energie. Ook is het mogelijk om jouw maandelijkse tarief vast te zetten voor drie jaar. Dit kan erg fijn zijn wanneer je behoefte hebt aan stabiliteit en zekerheid. Zet je liever niet gelijk drie jaar vast, maar wil je toch wat meer stabiliteit?

In dat geval kun je overwegen om je maandtarief voor één jaar vast te zetten. Wanneer je je maandelijks tarief vast zet kun je de afweging maken of je liever een superscherp tarief vaststelt waarbij je maandelijks een voordeel krijgt of dat je liever misschien elke maand net wat te veel betaalt, maar dan op het einde van het jaar dit geld terug krijgt.

Oxxio App

Zoals we hierboven al zeiden, kun je ook een app instaleren wanneer Oxxio energie aan je levert. Deze app kan je allerlei voordelen bieden. Hieronder hebben we de drie voornaamste voordelen van de app voor je op een rijtje gezet.

  • Voordeel 1; de app biedt je extra controle. Heb je deze maand juist meer of minder energie verbruikt? Met deze app kun je snel en overzichtelijk de grafieken bekijken. Je kunt altijd de jaarcheck doen en zo je maandlasten aanpassen. Zo voorkom je dat je met de jaarafrekening een flink bedrag moet bijbetalen. Je controleert namelijk of je maandelijkse tarief nog wel past bij wat je momenteel verbruikt.
  • Voordeel 2; door middel van de app heb je snel antwoord en kun je gemakkelijk je zaken regelen. Heb je een vraag of wil je meer informatie over een bepaald product, ook dan biedt de Oxxio App een ware uitkomst. De app beschikt namelijk over een chatbot waarnaar je vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week berichtjes kunt sturen. Op deze manier krijg je snel en zonder veel ongemakken antwoord op je vragen en kun je je zaken heel simpel zelf regelen.
  • Voordeel 3; extra grip op je kosten door de Oxxio App. Bovendien biedt de app ook de mogelijkheid om je contract en nota’s gemakkelijk in te zien. Wanneer je energie en gas afneemt bij Oxxio zie je deze natuurlijk terug in de app. Maar in het geval dat je ervoor gekozen hebt om ook een abonnement voor TV of internet of telefoon of een combinatie van die drie af te sluiten, kun je dit dus ook terug zien in de app. Op deze manier vindt je dus de informatie over al deze rekeningen eenvoudig terug op één plek. En mocht je toevallig in de app opmerken dat bijvoorbeeld de automatische incasso om wat voor reden dan ook niet zijn gelukt, heb je dit snel opgelost. Zo kun je bijvoorbeeld de chatbot raadplegen wanneer je vragen hierover hebt. Ook kun je de factuur alsnog eenvoudigweg betalen met bijvoorbeeld iDeal. Op deze manier hoef je niet bang te zijn voor allerlei vervelende misverstanden achteraf.

Oxxio Pro

Ben je al een vaste klant bij Oxxio? Dan is het misschien een idee om het Oxxio Pro lidmaatschap te overwegen. Deze Pro service is er voor €1,49 per maand. De Pro service kan je nog beter te helpen om energie te besparen, waardoor je energie rekening lager uitvalt. Als Pro member kun je namelijk in één oogopslag zien welke apparaten sluipverbruikers zijn. Ook is het mogelijk om je verbruik van verschillende maanden met elkaar te vergelijken. Daarnaast krijg je als Pro member nog allerlei slimme tips en alerts.

Mijn oxxio

Wanneer je klant bent bij Oxxio, is het verstandig om een account aan te te maken. Dit kan eenvoudigweg via de website van Oxxio. Wanneer je vervolgens inlogt kom je snel en gemakkelijk in het portaal waar je zaken kunt inzien en/of aanpassen indien gewenst. Bovendien werkt Mijn Oxxio werkt ook op je tablet of je mobiele telefoon. Zo kun je waar en wanneer je wilt altijd inloggen en je gegevens bekijken.

Klant worden van Oxxio

Klant worden van energieleverancier Oxxio kan in een paar klikken. Het is echter makkelijker en voordeliger om dit via onze energievergelijker te doen. Het is namelijk zo dat energieleveranciers graag hoog in deze vergelijker staan. Dit krijgen ze alleen voor elkaar wanneer ze welkomstcadeaus en extra kortingen aanbieden. Ook Oxxio wil op deze manier de concurrentie voor blijven. Het is dus zeer waarschijnlijk dat je via onze vergelijker op de voordeligste energieleverancier uitkomt.

Producten Oxxio

Oxxio levert 100% groene stroom aan haar consumenten. Deze groene energie wordt namelijk opgewerkt door windmolens die door heel Europa staan. Sluit je een abonnement af voor is de levering stroom en gas als bedrijf in plaats van particulier, dan is het goed om te weten dat de stroom en het gas welke je ontvangt een mix is van groene en grijze energie. Naast de groene energie welke Oxxio levert is een ander voordeel van Oxxio natuurlijk de Oxxio App, welke we hierboven al uitgebreid besproken hebben. Op deze manier kun je op energie en energie kosten besparen.

Betaling Oxxio

Het is bij Oxxio alleen mogelijk om te betalen via automatische incasso. Op deze manier wil Oxxio het betalingsverkeer zo veel mogelijk automatiseren. In de voorwaarden van je contract staat dit ook vermeld. Dit is ook prettig voor jou, aangezien je nu niet elke maand hoeft te denken aan de rekening die je nog moet betalen.

Wat te doen bij een verhuizing?

In geval van een verhuizing is het verstandig om tijdig door te geven wanneer je je nieuwe woning kunt betrekken. Het energiecontract bij Oxxio kan dan heel makkelijk mee verhuizen, indien je dit wilt. Ga je emigreren of naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis? Dan moet je zelf je contract opzeggen. Doorgaans ontvang je na het doorgeven van de laatste meterstanden binnen 6 weken de eindnota.

Oxxio opzeggen

Als je als klant wilt overstapen van energieleverancier krijg je het beste overzicht van voordelige aanbieders in onze energievergelijker. Hier kun je in een handomdraai energieleveranciers vergelijken. Door de acties die de energieleveranciers hebben varieert de goedkoopste en duurzaamste energieleverancier behoorlijk wat. Heb je geen doorlopend contract meer? Dan zal je nieuwe energieleverancier zonder boete je energielevering bij Oxxio stop kunnen zetten.

Heb je echter nog een lopend contract? In dat geval is het waarschijnlijk dat de overstap naar een andere energieleverancier afgekocht moet worden door middel van een boete. Een contract bij Oxxio heeft een minimale looptijd van één jaar en zal stilzwijgend worden verlengd voor nogmaals 1 jaar indien je deze niet tijdig stopzet. De opzegtermijn loopt per maand. Het is dus verstandig om hier rekening mee te houden.

Storingen

In geval van een stroomstoring kun je dit melden bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom, 0800-9009. De storing wordt dan direct doorgegeven aan de lokale netbeheerder van groene stroom en gas. De lokale netbeheerder zal contact met je opnemen en wanneer mogelijk het probleem verhelpen.

Contactgegevens Oxxio
Postadres: Marten Meesweg 5, 3068 AV, Rotterdam
Telefoon: 088-89 55 999
E-mail: klantenservice@oxxio.nl
Bereikbaarheid klantenservice: Maandag t/m vrijdag van 08:00 – 18:00 uur