Close

Vandebron

Wie is Vandebron?

Vandebron is een online verkooppunt van energie. Deze energie komt rechtstreeks van de leverancier af. Het doel van Vandebron is om ouderwetse energiebedrijven overbodig te maken en dat consumenten hun energie zelf bij een duurzame producent in kunnen kopen. Daarom ook dat Vandebron allee maar duurzame energie aanbiedt die echt groen is en lokaal is opgewekt.

Overstappen naar Vandebron

vandebron

Vandebron

Vandebron levert groene energie voor een goeie prijs zonder gedoe! Profiteer van duurzame energie!

Wat is de geschiedenis van Vandebron?

Vandebron is in 2013 opgericht als online verkooppunt waar je rechtstreeks je energie van een energieleverancier in kunt kopen. Het harde werk loonde zich, want in 2016 werd Vandebron uitgeroepen door de Consumentenbond tot de beste energieleverancier van Nederland. Niet gek dan ook dat het bedrijf in 2019 namens particuliere producenten groene energie leverde aan ongeveer 180.000 huishoudens. Vandaag de dag heeft Vandebron meer dan 200 energiebronnen welke energie opwekken voor deze huishoudens. Vandebron staat nog steeds bekend als één van de meest groene energieleveranciers.

Waar komt de groene energie van Vandebron vandaan?

Dat we zoveel mogelijk gebruik maken van groene stroom is belangrijk aangezien de “grijze” stroom die nog steeds veelal gebruikt wordt het milieu flinke schade aanbrengt. Bovendien is het zo dat de bronnen voor grijze energie een keer opraken, waardoor het dus noodzakelijk is dat we opzoek gaan naar een hernieuwbare energiebron. Zogenaamde groene energie is zo’n hernieuwbare bron. Helaas wordt de term “groene energie” ook vaak toegepast, terwijl er niet echt groene energie geleverd wordt. Wanneer je bijvoorbeeld energie inkoopt bij een energieleverancier die groene energie opwekt door heel Europa is je stroom niet 100 % duurzaam. Hoe zit het dan met de duurzame claim van Vandebron?

Vandebron staat, behalve voor groene en betaalbare energie, ook voor transparantie. Vandaar ook dat je bij Vandebron zelf kunt kiezen waar je energie vandaan komt. Op deze manier maken zij het onmogelijk om te sjoemelen met de certificaten voor de Garantie van Oorsprong.

Wil je echt groene energie afnemen, dan kies je bij Vandebron dus voor energie welke opgewekt is in Nederland. Ook heb je bij Vandebron de keuze tussen windenergie, zonne-energie en biomassa. Wanneer je je energie zo groen mogelijk wilt hebben, is het het beste om biomassa te vermijden. Het zit namelijk zo dat de biomassa die verbrand wordt om energie op te wekken vaak een beter doel had kunnen dienen. Kies daarom voor zonne- of windenergie.

Klant worden van Vandebron

Wil jij ook meer transparantie over waar je energie vandaan komt en er zeker van zijn dat de energie die je afneemt echt groen is? Dan is Vandebron een goede energieleverancier voor jou! Het is wel aan te raden om een abonnement af te sluiten via een energievergelijker. Het zit namelijk zo dat energieleveranciers graag hoog in een energievergelijker komen te staan. Dit lukt ze vaak het beste wanneer ze een welkomstkorting of een ander voordeel kunnen bieden. Om deze reden is het dus voordeliger om via een energievergelijker over te stappen dan rechtstreeks naar de website van Vandebron te gaan.

Vandebron ; ook voor elektrisch rijden

Naast de duurzame energie heeft Vandebron ook andere producten welke echt het overwegen waard zijn. Zo is Vandebron bijvoorbeeld een project gestart samen met TenneT over ‘Smart charging’. Smart charging gaat over het opladen van elektrische auto’s. Het unieke van dit project is dat er gekeken wordt naar de belasting op het energienet wanneer de auto opgeladen wordt. Als er dus veel vraag op het elektriciteitsnet is word t het laden tijdelijk uitgeschakeld. Op deze manier hoeft er dus minder grijze energie bijgestookt te worden.

Om elektrisch rijden nog verder te stimuleren biedt Vandebron ook een totaalpakket aan. Hierin zit onder andere de Vandebron laadpas. Met deze pas kun je je elektrische auto opladen bij alle openbare laadpalen in Nederland en zelfs in een groot deel van Europa zonder dat je hiervoor extra laadkosten per sessie dient te betalen. Mocht dit nog niet aantrekkelijk genoeg zijn, dan krijg je tijdelijke de eerste 250 kilometer van Vandebron cadeau! Bovendien kun je bij Vandebron ook een laadpaal bestellen voor thuis of op kantoor.

Op deze manier hoef je je niet meer ongerust te maken of er ergens voor jou een openbare laadpaal beschikbaar is. Maar wanneer je toch gebruik moet maken van een openbare laadpaal, kun je in de Vandebron-app snel en gemakkelijk zien waar bij jou in de buurt een openbare laadpaal beschikbaar is. Hier krijg je dan ook gelijk de bijbehorende laadtarieven bij te zien. Ook is het mogelijk om via de app je betaling voor het parkeren en laden af te handelen.

Wat te doen bij een verhuizing?

Indien je op je nieuwe woonadres gebruikt kunt blijven maken van energie van Vandebron kun je je contract gewoon mee laten verhuizen. Mocht dit niet mogelijk lijken of problemen opleveren, dan kun je altijd de klantenservice van Vandebron raadplegen. Zij kunnen je goed adviseren over de mogelijkheden die er bestaan. Check wel even van tevoren in een energievergelijker of Vandebron nog wel de goedkoopste en groenste keuze is voor je nieuwe adres. Dit kan soms namelijk nog wel eens verschillen. Daarom zou het voordeliger voor jou en het milieu kunnen zijn om voor een andere energieleverancier te kiezen.

Wat als ik mijn Vandebron contract wil opzeggen?

De energiemarkt is voortdurend in beweging en het is dus mogelijk dat er zich bij een andere energieleverancier een beter pakket voordoet. Wanneer je dus in een energievergelijker hebt gezien dat een andere energieleverancier voordeliger voor je uitpakt is het niet gek dat je wilt overstappen. In het principe kun je het hele jaar overstappen. Maar het is wel belangrijk dat je in de gate houdt voor hoe lang je energiecontract geldig is.

Zit je nog vast aan een vast contract of misschien zelfs een meerjarencontract? Dan is het hoogstwaarschijnlijk zo dat je een boete zult moeten betalen wanneer je besluit om een andere energieleverancier te kiezen. De hoogte va de boete hangt af van de lengte van het oude contract.

Vandebron: transparante en groene energie

Vandebron is dus levert dus goeie en groene stroom. Aangezien het bedrijf streeft naar meer transparantie, kies bij van de bron zelf waar je energie vandaan komt en hoe je stroom opgewekt is. Naast energie voor in huis, biedt Vandebron ook allerlei mogelijkheden om onderweg gebruik te maken van groene energie. Om elektrisch rijden zo veel mogelijk te stimuleren is het namelijk zo dat je bij Vandebron allerlei handige dingen kunt aanvragen.

Denk hierbij aan een laadpas, een laadpaal voor thuis of kantoor, of een handige app welke duidelijk maakt waar een openbare laadpaal in de buurt beschikbaar is. Wil jij ook klant worden bij Vandebron? Dan is het verstandig om gebruik te maken van een handige energievergelijker. Op deze manier ben je namelijk waarschijnlijk het voordeligste uit.

Contactgegevens Vandebron

Telefoon: 088-0444555

Postadres: Herengracht 545 1017 BW, Amsterdam