Close

Refurbished laptop kopen

Waarom zou je voor een refurbished laptop kiezen?

Een nieuwe laptop aanschaffen is lang niet zo simpel als het lijkt. Er zijn namelijk vele keuzes die je moet overwegen: Welk merk laptop wil je graag? Hoe snel moet je laptop zijn? Hoeveel geheugen wil je op je laptop? Ga je hem alleen gebruiken voor het typen van documenten of ben je ook van plan er Netflix op te kijken, je favoriete games te spelen, of grote bestanden te bewerken? Heb je ook nog een bepaalde eis voor de kleur van je laptop?

Bekijk alle Refurbished Laptops

Buiten deze persoonlijke, functionele en wat minder functionele eisen waaraan je laptop zou moeten voldoen, heb je ook nog een keuze in de aanschaf van je laptop. Is een nieuwe laptop wel echt noodzakelijk? Heb je wel het geld om de nieuwste laptop te kunnen kopen? Misschien is tweedehands dan toch een betere optie? Maar ja, dan heb je weer het risico dat je een beschadigde laptop koopt.

Een goed compromis is om een refurbished laptop te kopen. Niet alleen is een refurbished laptop goedkoper dan nieuw, deze is ook nog beter voor het milieu. Maar wat houdt “refurbished” nu precies in? Wat zijn de voor- en nadelen van een refurbished laptop? En wat maakt een refurbished laptop nu precies zo duurzaam? In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen. Zo kun jij je straks focussen op de kleur die graag wilt en andere belangrijke zaken.

Wat houdt een refurbished laptop nu precies in?

Al eerder schreven we een artikel over refurbished producten. Om de inhoud even kort samen te vatten, gaat het er bij refurbished producten om, dat een bepaald product als het ware een tweede leven krijgt. Een refurbished laptop is dus een product dat ooit van iemand anders is geweest. Maar refurbished is niet hetzelfde als tweedehands. Terwijl een tweedehands product zonder enige tussenstap gewoon weer doorverkocht kan worden, is dit bij refurbished producten absoluut niet het geval.

Het is namelijk zo dat refurbished producten, voordat ze opnieuw te koop aangeboden worden, eerst uitgebreid getest en gecontroleerd worden. Blijkt dat er tijdens deze controle iets niet goed genoeg werkt, wordt dit probleem verholpen. Zo worden defecte onderdelen vervangen door nieuwe onderdelen. Dit gebeurt niet alleen aan de binnenkant, maar ook aan de buitenkant.

Als er bijvoorbeeld een grote kras op het beeldscherm van een laptop zit, wordt deze ook vervangen. Bovendien wordt ook vaak de batterij vervangen. Op deze manier gaat een refurbished laptop net wat langer mee dan een tweedehands gekochte laptop. Ook is het zo dat refurbished producten terug worden gezet naar de fabrieksinstellingen en dat het oude geheugen wordt gewist.

Zo zijn er geen sporen van oude gebruikers meer te vinden en hoef je niet bang te zijn dat je een of andere gênante vakantie foto terugvindt op je refurbished laptop. Als laatste wordt een refurbished product vaak nog even geüpdatet voordat deze weer als te koop wordt aangeboden. Op deze manier draaien ook refurbished laptops op de laatste besturingssystemen die uitgebracht zijn voor dit product.

Mocht je toch niet tevreden zijn over je aankoop, dan ben je bij refurbished net zo goed uit als bij nieuw. Ook op refurbished producten, zoals laptops, zit namelijk een herroepingsrecht. Dit betekent dat je de aankoop binnen 14 dagen terug mag sturen en je het aankoopbedrag terugkrijgt.

Nu je wat meer weet over wat refurbished precies inhoudt, is het goed om te overwegen of zo’n soort laptop een juiste investering is. Om deze overweging gemakkelijker te maken, vergelijken wij voor jou refurbished laptops met de twee alternatieven; tweedehands aankopen en nieuwe laptops.

Refurbished laptops in vergelijking met tweedehands laptops

Laten we beginnen bij wat tweedehands en refurbished met elkaar gemeen hebben. In beide gevallen is de laptop al eens van iemand anders geweest. Ook worden beide soorten laptops tegen een lagere prijs verkocht dan de nieuwste variant. Wat zijn dan precies de verschillen tussen refurbished laptops en de tweedehands variant?

Het grootste en meest belangrijke verschil is de uitgebreide test procedure die alle refurbished producten ondergaan voordat deze te koop worden aangeboden. Daarom mag je er bij een refurbished laptop zeker van zijn dat je aankoop ook echt naar behoren functioneert. Immers de onderdelen die het niet meer doen zijn vervangen. Aangezien tweedehands laptops niet deze uitgebreide test procedure ondergaan hebben, bieden tweedehands producten deze garantie niet. Bovendien worden refurbished laptops voorzien van een nieuwe batterij, waardoor deze een langer tweede leven kunnen leiden dan tweedehandse. Ook kan het zo zijn dat je bij een tweedehands verkregen product nog veel geld kwijt bent, omdat de kapotte onderdelen vervangen dienen te worden wil je in staat zijn om je laptop überhaupt te kunnen gebruiken.

Ook qua veiligheid zijn refurbished producten een verstandigere keuze dan tweedehands. Zo worden de oude accounts en inloggegevens van de vorige gebruiker gewist. Daarnaast wordt de laptop ook teruggezet naar de originele staat (de fabrieksinstellingen). Bij tweedehands aankopen kun je er niet van uitgaan dat dit gebeurt.
Een ander voordeel van een laptop die als refurbished verkocht wordt is de garantie. Hoewel de exacte duur van deze garantie kan verschillen per laptop of verkoper, is het in ieder geval zo dat er garantie op het product zit. Meestal is 2 jaar garantie op een refurbished laptop wel de norm. Als je een tweedehands laptop met garantie wilt vinden, kun je waarschijnlijk lang aan het zoeken blijven.

Voordelen van een refurbished laptop vs tweedehands

  • Bij refurbished laptops wordt de kwaliteit van je product gegarandeerd
  • Een refurbished laptop gaat langer mee dan een tweedehands laptop door de nieuwe batterij
  • Je hoeft geen geld uit te geven aan onderdelen die vervangen moeten worden
  • Een refurbished laptop is veiliger aangezien je er zeker van bent dat de oude gebruikersgegevens gewist zijn
  • Je krijgt garantie op een refurbished laptop

Een refurbished laptop heeft dus vele voordelen in vergelijk met een tweedehands laptop. Maar hoe zit het eigenlijk met de andere variant? Waarom zou je kiezen voor refurbished en niet voor nieuw?

Refurbished laptops in vergelijking met nieuwe laptops

Net als een refurbished variant mag je bij een nieuwe laptop ervan uitgaan dat je laptop goed werkt en dat de accu nog optimaal presteert. Zo niet, dan heeft je nieuwe laptop altijd garantie. Omdat een nieuwe laptop nog nooit door iemand anders gebruikt is, hoef je dus ook niet bang te zijn voor oude gebruikersgegevens. Als je het zo bekijkt, lijkt het erop dat zowel refurbished als nieuw dezelfde voordelen hebben in vergelijking met een tweedehands laptop. Wat zijn dan precies de voordelen van een refurbished laptop in vergelijking met nieuw?

Zoals iedereen waarschijnlijk wel weet, is de prijs van een nieuwe laptop behoorlijk hoog. Aangezien een refurbished laptop al eens door iemand anders gebruikt is, kun je aanzienlijk op de prijs besparen mocht je ervoor kiezen om een refurbished laptop te kopen. Zo zijn refurbished laptops vaak minstens 30% goedkoper dan de originele vraagprijs. Je bespaart dus geld, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van je product.

Een ander en zeker niet onbelangrijk voordeel van refurbished in vergelijking met nieuw is het milieu. Een refurbished variant is namelijk veel duurzamer dan nieuw. Dat komt doordat de productie van nieuwe elektronische apparatuur niet zonder gevolgen voor de natuur is. Zo wordt bij het fabriceren van de meeste laptops al makkelijk 350 KG aan CO2 uitgestoten per geproduceerde laptop. Aangezien bij refurbished niet opnieuw geproduceerd hoeft te worden maar je een product opnieuw gebruikt, is het kopen van een refurbished laptop goed voor het milieu.

Daarnaast gaat deze laptop ook nog eens langer mee dan wanneer deze weggegooid zou worden. Op deze manier wordt het product automatisch duurzamer. Bovendien produceer je minder afval door dit hergebruik van apparatuur en onderdelen, waardoor er ook minder afval in de natuur belandt.
Kortom, ook in vergelijking met een nieuw product wil je misschien toch overwegen om een refurbished laptop te kopen omdat:

  • Een refurbished laptop eigenlijk zo goed als nieuw is en prima werkt
  • Je aanzienlijk geld kunt besparen op je aankoop van dit product
  • Refurbished artikelen een duurzamere keuze zijn en dus beter zijn voor het milieu

Refurbished laptop – iets voor jou?

Zoals je hebt kunnen lezen werkt een refurbished artikel dus net zo goed als een nieuw product, maar ben je minder geld kwijt. Ook ben je met een refurbished aankoop goed bezig voor het milieu. Tegelijkertijd loop je niet het risico dat de levensduur van je laptop beperkt is, je gauw nieuwe onderdelen moet aanschaffen, of dat je oude gebruiker gegevens terugvindt op jouw nieuwe refurbished aankoop.

Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je ook bij een refurbished laptop een beroep doen op de garantie. Of je nu wel of niet voor een refurbished laptop kiest, is nog steeds aan jou. Wij hopen dat we je met deze informatie geholpen hebben om een weloverwogen beslissing te maken die goed is voor jou, je portemonnee en misschien ook de wereld.

Of je nou opzoek bent naar een laptop, tablet, iphoneiPad, Macbook of een product van Samsung, met refurbished ben je verantwoord bezig!

Bekijk alle Refurbished Laptops