Close

Airco Venlo

Jouw lokale airco installateur in Venlo en omgeving

Verduurzaming Nederland is een écht Venloos bedrijf, natuurlijk opricht door twee Venlonaren. Of je nu opzoek bent naar zonnepanelen, een warmtepomp of in dit geval een airco, onze professionals zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Voor een deskundige en vooral persoonlijke service ben je bij ons aan het juiste adres.

Contact opnemen

Airco onderhoud in regio Venlo

Er zijn een paar belangrijke redenen waarom airco onderhoud nodig is. Ten eerste, als vuil en stof zich in het toestel ophopen, kan dat tot verminderde prestaties leiden en zelfs het systeem beschadigen. Ten tweede kan regelmatig onderhoud helpen ervoor te zorgen dat de AC zo efficiënt mogelijk werkt, zodat je geld bespaart op je energierekeningen. Tenslotte zal een goed onderhouden AC unit langer meegaan en minder vaak reparaties nodig hebben.

Zowel koelen als verwarmen

Een airco, oftewel lucht-lucht warmtepomp, kent naast koelen een zeer energiezuinige vorm van verwarmen. Een traditionele CV ketel heeft een rendement van ongeveer 97%. Een lucht-lucht warmtepomp heeft een rendement hoger dan 400%. Dit komt doordat een lucht-lucht warmtepomp zijn eigen warmte niet maakt, maar de warmte alleen verplaatst van buiten naar binnen. Met 25W aan elektrische ‘verplaatsings’ energie wordt meer dan 100W verwarmingsenergie verplaatst. Dit zorgt voor het hoge rendement.

 

Airco in Venlo nodig?

Woon je in Venlo en overweeg je een airco te kopen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we bekijken samen de mogelijkheden.

Vrijblijvende afspraak plannen

Professioneel advies!

Een airco plaatsen is vaak een wat duurdere aangelegenheid. Vandaar dat wij altijd op locatie komen kijken naar de beste oplossing voor jouw woning of bedrijf. Of je nu alleen wilt koelen of verwarmen, wij rekenen het vermogen uit dat je nodig hebt. Ook kijken we of er een juiste spanningsvoorziening voorhanden is, en hoe we de condens het best kunnen afvoeren. Naast de binnenunit zal er ook een buitenunit geplaatst moeten worden. Deze proberen we altijd zo veel mogelijk uit het zicht te plaatsen, en uiteraard in overleg met de klant.

Vanwege de hoge kwaliteit en correcte prijs, werken wij hoofdzakelijk met de Mitsubishi Heavy lijn airconditioners. Deze hebben een zeer hoog energielabel waardoor je op een zuinige manier kunt koelen en verwarmen. De installatie wordt vakkundig aangelegd en je zult jarenlang plezier hebben met koelen of verwarmen.

Binnenunit Airco

Airco Venlo Buitenunit

Is een buitenunit mogelijk?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een buitenunit niet geplaatst kan of mag worden. Hiervoor kan als alternatief een monoblock unit geplaatst worden. Deze unit wordt aan de binnenzijde tegen een buitenmuur opgehangen, vaak in plaats van een radiator. Achter deze unit worden twee grote gaten geboord naar buiten. Aan de buitenzijde worden roosters op de muur geplaatst. Naast de grote gaten komt er een klein gat voor de condens afvoer. In een monoblock unit zitten de buiten- en binnenunit beide in de binnenunit verwerkt. De warme lucht wordt afgevoerd door de gevel.

Ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor jouw woning? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend woningbezoek.

Contact opnemen