Close

Airco Venlo

Jouw lokale airco installateur in Venlo en omgeving

Verduurzaming Nederland is een écht Venloos bedrijf, natuurlijk opgericht door twee Venlonaren. Of je nu opzoek bent naar zonnepanelen, een warmtepomp of in dit geval een airco, onze professionals zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Voor een deskundige en vooral persoonlijke service ben je bij ons aan het juiste adres.


  Professioneel advies

  Een airco plaatsen is vaak een wat duurdere aangelegenheid. Vandaar dat wij altijd op locatie komen kijken naar de beste oplossing voor jouw woning of bedrijf. Of je nu alleen wilt koelen of verwarmen, wij rekenen het vermogen uit dat je nodig hebt. Ook kijken we of er een juiste spanningsvoorziening voorhanden is, en hoe we de condens het best kunnen afvoeren. Naast de binnenunit zal er ook een buitenunit geplaatst moeten worden. Deze proberen we altijd zo veel mogelijk uit het zicht te plaatsen, en uiteraard in overleg met de klant.

  Vanwege de hoge kwaliteit en correcte prijs, werken wij hoofdzakelijk met de Mitsubishi Heavy Line airconditioners. Deze hebben een zeer hoog energielabel waardoor je op een zuinige manier kunt koelen en verwarmen. De installatie wordt natuurlijk vakkundig uitgevoerd waardoor je jarenlang plezier zult beleven aan je nieuwe airco.

  Binnenunit Airco

  Airco Venlo Buitenunit

  Is een buitenunit mogelijk?

  Er kunnen meerdere redenen zijn waarom een buitenunit niet geplaatst kan of mag worden. Hiervoor kan als alternatief een monoblock unit geplaatst worden. Deze unit wordt aan de binnenzijde tegen een buitenmuur opgehangen, vaak in plaats van een radiator. Achter deze unit worden twee grote gaten geboord naar buiten. Aan de buitenzijde worden roosters op de muur geplaatst. Naast de grote gaten komt er een klein gat voor de condens afvoer. In een monoblock unit zitten de buiten- en binnenunit beide in de binnenunit verwerkt. De warme lucht wordt afgevoerd door de gevel.

  Mitsubishi Heavy Line airconditioners

  Mitsubishi is een toonaangevende fabrikant van airco’s. De producten van het bedrijf staan bekend om hun kwaliteit en duurzaamheid, en ze bieden een breed scala aan modellen voor elke behoefte. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige wand unit of een krachtig splitsysteem, Mitsubishi heeft de perfecte airco voor je woning of kantoor. En met de beschikbare energiezuinige modellen kun je er zeker van zijn dat je geld bespaart op je energierekening terwijl je toch koel en comfortabel blijft.

  Hoe werkt een airco?

  De meeste mensen zijn wel bekend met een airco, maar niet iedereen weet hoe ze precies werken. Airconditioners gebruiken een eenvoudig principe om gebouwen te koelen: ze onttrekken warmte aan de lucht binnen en brengen die naar buiten. Dit proces wordt uitgevoerd door een koelmiddel, een stof die gemakkelijk kan wisselen tussen een gas en een vloeistof. Het koelmiddel stroomt door een reeks spoelen in de airco.

  Terwijl dit koelmiddel verdampt, onttrekt het warmte aan de lucht. Deze afgekoelde lucht wordt dan weer terug de kamer in gecirculeerd, en de cyclus gaat door tot de gewenste temperatuur is bereikt.

  Een airco verbetert de luchtkwaliteit

  Airco’s werken zoals gezegd door lucht te circuleren en te filteren. Dit proces helpt niet alleen om de lucht te koelen, maar verwijdert ook verontreinigende stoffen zoals stof, pollen en schimmelsporen uit de lucht. Bovendien helpen airconditioners de luchtvochtigheid te reguleren, een andere belangrijke factor voor het handhaven van een goede luchtkwaliteit binnenshuis. Door de hoeveelheid vocht in de lucht te verminderen, kunnen airco’s de groei van schimmel en meeldauw helpen voorkomen. Airco’s kunnen dus een aanzienlijke invloed hebben op de luchtkwaliteit binnenshuis, waardoor ze een essentieel onderdeel vormen van elk huis of kantoor.

  Onderhoud van een airco

  Airco’s hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te functioneren. Verwaarlozing van het schoonmaken of repareren van je airconditioner kan leiden tot een aantal problemen, waaronder verminderde efficiëntie, hogere energiekosten en voortijdige storingen. Gelukkig zijn er een paar eenvoudige stappen die je kunt nemen om je airconditioner in goede staat te houden.

  Ten eerste moet je het filter regelmatig vervangen. Een vuil filter beperkt de luchtstroom en laat je airconditioner harder werken dan nodig.

  Ten tweede, laat je airconditioner minstens eenmaal per jaar onderhouden door een vakman in Venlo. Zo kun je eventuele problemen opsporen voordat ze ernstige schade veroorzaken.

  Houd ten slotte de ruimte rond je airco vrij van vuil. Bladeren, stof en vuil kunnen allemaal de luchtstroom belemmeren en de efficiëntie van je apparaat verminderen. Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je je airco jarenlang probleemloos laten werken.

  Kan een airco koelen en verwarmen?

  In het holst van de winter is er niets zo verfrissend als een koele ruimte met airco binnenlopen. En op een warme zomerdag gaat er niets boven het gevoel de hitte te ontvluchten door een gekoelde ruimte binnen te stappen. Maar wist je dat je airconditioner eigenlijk beide kan doen?

  De meeste moderne airconditioners zijn een zogenaamde warmtepomp, wat betekent dat ze gebruikt kunnen worden om een ruimte te verwarmen of te koelen, afhankelijk van de behoefte van dat moment. In de winter haalt een warmtepomp warmte van buiten naar binnen. En in de zomer doet hij het omgekeerde: hij onttrekt warmte aan de binnenlucht en geeft die buiten af. Daardoor kan een warmtepomp het hele jaar door comfort bieden, ongeacht het weer buiten.

  Een traditionele CV ketel heeft een rendement van ongeveer 97%. Een lucht-lucht warmtepomp heeft een rendement hoger dan 400%. Dit komt doordat een lucht-lucht warmtepomp zijn eigen warmte niet maakt, maar de warmte alleen verplaatst van buiten naar binnen. Met 25W aan elektrische ‘verplaatsings’ energie wordt meer dan 100W verwarmingsenergie verplaatst. Dit zorgt voor het hoge rendement.

  Energiebesparende tips voor een airco

  Tijdens de zomermaanden kunnen de kosten voor het koelen van je huis een tol eisen op je energierekening. Er zijn echter enkele eenvoudige tips die je kunt volgen om de kosten van het gebruik van een airconditioner te helpen verlagen.

  Een manier om de kosten van het gebruik van een airconditioner te verminderen is om overdag de jaloezieën of gordijnen gesloten te houden. Dit helpt om de warmte van de zon tegen te houden, waardoor je airco de kamer gemakkelijker koel kan houden.

  Houdt daarnaast je ramen en deuren gesloten als de airco aan staat. Dit helpt voorkomen dat warme lucht het huis binnenkomt en de airconditioner harder laat werken dan nodig. Tevens kan het afsluiten van ventilatieopeningen in kamers die niet gebruikt worden ook helpen om de efficiëntie te verbeteren.

  Overweeg tenslotte te investeren in een slimme thermostaat. Daarmee kun je de temperatuur lager zetten als je niet thuis bent en hoger als je bijvoorbeeld slaapt, zodat je geen energie verspilt aan het koelen van een leeg huis.

  Door deze eenvoudige tips te volgen kun je de kosten van het gebruik van een airco verlagen en geld besparen op je energierekening.

  Airco kopen in Venlo

  Ben jij inmiddels ook overtuigd van de voordelen van een airco en ben je benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan eenvoudig contact met ons op via ons contactformulier en we plannen een vrijblijvend adviesgesprek met je in.

  Contact opnemen